"Orlići": U Jerevanu da olakšamo posao

Mladi reprezentativci Srbije Saša Lukić, Milan Gajić i Luka Adžić žele da zaokruže sjajnu godinu pobedom nad Jermenijom u Jerevanu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 13.11.2017.

14:19

Foto: FSS

"Orlići" imaju maksimalan učinak posle četiri utakmice u kvalifikacijama za U21 EURO 2019, a u utorak gostuju Jermenima od 12 časova.

"Nekoliko igrača je prekomandovano u A tim, što je samo dokaz kvaliteta ove selekcije. Želimo da nastavimo niz i u Jerevanu i na taj način sebi olakšamo posao u nastavku. Znamo odakle nam preti opasnost, stručni štab nas je dobro spremio. Nema govora o nekom potcenjivanju protivnika, ali svesni smo svojih kvaliteta i nema razloga da ne pokušamo da pobedimo Jeremeniju", rekao je Lukić.

Selektor Goran Đorović u odnosu na pobedu u Beču protiv Austrije 3:1 nema na raspolaganju strelca gola na debiju Luke Ilića, koji je morao da se vrati u Beograd.

Njegov saigrač iz Crvene zvezde Luka Adžić istakao je da mu je drago što je asistirao baš Iliću za potvrdu trijumfa.

"Odlično se poznajemo i sami ste videli kako je bez mnogo razmišljanja znao gde ću mu poslati loptu. Naravno, individualni učinak je u drugom planu, jer smo mi pre svega jaki kao kolektiv. Moramo biti mirne glave u Jerevanu, prebrodili smo teške protivnike, pred nama je ipak nešto lakša prepreka, ali svako opuštanje može skupo da nas košta. Pobeda bi nam dala mir u drugoj polovini kvalifikacija, jer bismo sve još čvršće držali u svojim rukama", rekao je Adžić.

Desni bek Milan Gajić kaže da ni najmanje nije iznenadjen činjenicom da "orlići" imaju sve četiri pobede na startu kvalifikacija, jer smatra da ova generacija nakon trofeja nosi šampionski pelcer.

"Ne znam da li su navijači i javnost očekivali četiri pobede na startu, ali ja jesam, zbog kvaliteta i pedigrea ovih momaka, koji su naučili da pobeđuju. Narod mnogo očekuje od nas, postavili smo visoke standarde i probaćemo da pobedimo na svakom meču, iako znamo da neće biti lako, kao što nije bilo lako ni u Beču. Analizirali smo utakmicu Jermenije sa Rusijom, oni na domaćem terenu žele da igraju i da se nadigravaju, što nam svakako odgovara", zaključio je defanzivac francuskog Bordoa Gajić.

Utakmica izmedju selekcija Jermenije i Srbije do 21 godine igra se sutra od 12 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: