Toni Parker vraća Francuze u Evrokup, želi u EL

Posle turskih, i italijanski i francuski klubovi su odlučili da se naredne godine ponovo takmiče u Evrokupu umesto u FIBA Ligi šampiona.

Izvor: mn

Utorak, 14.03.2017.

17:01

Toni Parker vraća Francuze u Evrokup, želi u EL
Foto: Getty images

Timovi iz Francuske su igrali isključivo u FIBA Ligi šampiona, ali predsednik ASVEL-a Toni Parker je istakao da njegova zemlja mora imati predstavnika u dva najjača evropska takmičenja – Evroligi i Evrokupu.

"Imamo dobre odnose sa Evroligom i već sam čelnicima francuskog saveza i lige rekao da ćemo naredne sezone igrati u Evrokupu. Imamo takvu viziju da želimo da budemo evroligaški tim u narednim sezonama. Nadam se da će biti postignut dogovor između FIBA i Evrolige, za dobrobit košarke“, rekao je Parker.

Osim Emporio Armanija, koji ove sezone igra u Evroligi, italijanski klubovi takmičili su se u takmičenju pod okriljem FIBA.

Predsednik italijanskog šampionata Egidio Bjanki rekao je da će Italija naredne sezone imati jednog predstavnika u Evroligi, to će ponovo biti milanski tim, a dva u Evrokupu, dok će pokušati da preko specijalnih pozivnica pokušaju da se domognu još jednog mesta.

Ostaje da se vidi da li će i ostali predstavnici, poput Srbije i Grčke, koji ove sezone nisu imali predstavnike u Evrokupu, krenuti istim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: