SP: Stanojević šesti u finalu skifa

Srpski veslač Miloš Stanojević zauzeo je šesto mesto u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine i juniore u Roterdamu.

Izvor:

Subota, 27.08.2016.

17:43

SP: Stanojević šesti u finalu skifa
Getty Images

U kokurenciji je bilo 25 čamaca, a Stanojević je u finalu zauzeo šesto mesto rezultatom 7:49,03 minuta.

"Za razliku od polufinala u finalu je duvao jak bočni kontra vetar, a ja sam veslao u prvoj stazi koja je bila najviše na udaru. Ispostavilo se da je trebalo mnogo jače da zapnem u polufinalu jer bi, da sam bio prvi ili drugi, imao mnogo bolju stazu u borbi za odličja. Ovako, pored izuzetnih protivnika, protiv sebe sam imao loše uslove, pa nije moglo bolje. Prezadovoljan sam plasmanom u finale i priazanim u Roterdamu", rekao je Stanojević, navodi se u saopštenju Veslačkog saveza Srbije.

Stanojević je dodao da je ove sezone sve bilo podredjeno četvercu bez kormilara za lake veslače i pokušaju da se izbori plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

"Nažalost nismo uspeli u tome, pa sam u skif ušao svega mesec i po dana pred početak šampionata u Holandiji. Uprkos svemu, uspeo sam u Roterdamu da prvi put u karijeri, i to u polufinalu, izveslam rezultat ispod šest minuta i 55 sekundi, što mi je bio glavni cilj. Napredujem, a ima još prostora za poboljšanje. Tačku na ovu izuzetno napornu sezonu staviću krajem septembra na prvenstvu Srbije na kome ću pokušati da osvojim desetu uzastopnu titulu u skifu za lake veslače", rekao je Stanojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: