Hokejaši poraženi od Islanda

Hokejaška reprezentacija Srbije poražena je od Islanda rezultatom 4:3 (2:0,1:1,2:0,0:0-1:0) u četvrtom kolu Svetskog prvenstva u Beogradu.

Izvor: MN

Utorak, 15.04.2014.

08:31

Default images

Islanđani su vodili rezultatom 3:0 početkom drugog perioda, kada se činilo da je sve izgubljeno, ali su se „orlovi“, zahvaljujući golovima kapitena Kovačevića, vratili u igru, da bi u 47. minutu Janković doneo izjednačenje našem timu.

Do kraja regularnog perioda više nije bilo pogodaka, kao ni u produžetku, a u penal seriji nešto sigurniji bili su Islanđani, pa su se veoma primakli cilju koji je uoči ovog meča imala i naša selekcija, a to je srebrna medalja.

Srbija je ovim bodom gotovo sigurno obezbedila opstanak u Grupi A Divizije II, a da tako ne bude jedino bi mogao da se pobrine Izrael, koji bi u poslednjoj rundi morao da savlada Islanđane, uz poraz naših hokejaša od Australije.

Naš tim bi u slučaju povoljnih rezultata u poslednjem kolu mogao do bronzanog odličja uz obaveznu pobedu nad „kengurima“ na zatvaranju šampionata.

Meč Australija - Srbija igra se u utorak od 20 časova u ledenoj hali „Pionir“. Pre tog susreta sastaju se Estonija - Belgija (13h) i Island - Izrael (16.30h).

Estonija je ubedljivom pobedom nad Izraelom (16:3) već obezbedila povratak u Diviziju I, Grupa B.

Tabela:

1. Estonija 12
2. Island 7
3. Australija 5
4. Belgija 5
5. SRBIJA 4
6. Izrael 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: