LE: Zvezda na penale u plej-ofu!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of za plasman u Ligu Evrope pošto su posle boljeg izvođenja penala savladali kiparsku Omoniju.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Četvrtak, 09.08.2012.

17:37

Default images

Revanš je kao i prvi meč završen bez golova, nije ih bilo ni u produžecima, a odlučio je Boban Bajković koji je u sedmoj seriji odbranio penal Danielsonu za pobedu Zvezde 6:5.

Zvezda je u revanšu u Nikoziji bila za nijansu bolji tim od Omonije, nije iskoristila nekoliko izglednih prilika, ali je u penal seriji bila spretnija i srećnija i u petak će čekati rivala u plej-ofu.

Ovo je bio drugi put da je Zvezda šutirala penale u Evropi nakon istorijskih u Bariju, 1998. crveno-beli su u Francuskoj savladali Mec na taj način.

Prvih desetak minuta utakmice nije doneo nijednu priliku, iako je Zvezda delovala dosta dobro i u većem delu je kontrolisala dešavanja na terenu.
Omonija je prvi ozbiljniji napad imala u 14. minutu, nakon cantaršuta sa leve strane Fredi je pokušao ali pored gola. Ni narednih desetak minuta nije donelo promene, oba tima igrala su prilično oprazno, Omonija je slično kao i u Beogradu svoje prilike čekala iz kontri a Zvezda nije bila konkretna u završnici napada.
U prvih 25 minuta žute kartone u redovima crveno-belih dobili su Jovanović i Milivojević na jednoj i Skaramocino na drugoj strani zbog oštrih startova. Najbolju akciju u prvoj četvrtini utakmice Zvezda je imala upravo u 25. minutu kada je Skaramocino zaustavio Kasalicu nakon odličnog prodora napadača crveno-belih.

U 31. minutu nakon brzo izvedenog prekida Lazović je utrčao u kazneni prostor i šutirao snažno iz prve, ali za malo pored gola. Dva minuta kasnije veliku priliku imao je domaćin, Avram je šutirao sa desetak metara neometan posle 'skraćenog kornera' ali je Bajković dobro reagovao.

Do kraja poluvremena osim žutih kartona za Mijailovića, Mikića i Fredija nije se ništa značajnije desilo pa su i posle 135 minuta ovog duela mreže mirovale. Već u prvom minutu drugog dela Zvezda je imala odličnu priliku, jednu dubinsku loptu nije najbolje prihvatio Kasalica pa je zbog toga i šutirao iz teške pozicije pored gola.

Kasalica je mogao lako da bude strelac i u 49. minutu. Lazović je sa leve strane izveo kroner, a bivši igrač Slobode bio je u odličnoj situaciji na drugoj stativi, ali je glavom šutirao pored gola. Već u 50. minutu novu priliku imala je Zvezda, Lazović je ovoga puta ušao da desne strane u šesnaesterac i odlično šutirao u dalji ugrao Leonija koji je paradom izbacio loptu u korner.
Usledio je period igre između dva kaznena prostora, a primetno je bilo da se Omonija zatvorila kao na Marakani čakajući šansu iz greške Zvezde. Veliku šansu Kasalica je propustio u 76. minutu. Bio je u sjajnoj situaciji, mogao je da odloži loptu do Lazovića na desnoj strani ali je odlučio da sam završi akciju i šutirao je slabo pored gola.

Do kraja meča osim jednog opasnog pokušaja Hristofija nije se dogodilo ništa značajno pa je posle 180 minuta bez golova meč ušao u produžetke. Prvu izmenu na utakmici Robert Prosinečki je izvršio tek u 112. minutu. Neprimetnog Darka Lazovića zamenio je Luka Milunović, a samo nekoliko desetona sekundi kasnije Evandro je natrčao na cantaršut Mikića i glavom je šutirao pored gola.

Osim tog pokušaja ništa zanimljivo nije doneo prvi ali ni drugi produžetak, a drugu promenu Prosinečki je napravio u 119. minutu kada je Mirić ušao umesto Evandra.
Prvi je penal šutirao Dimitrijević koji je posleo kiparskog golmana u pogrešnu stranu za 1:0. Prvi izvođač za Omoniju bio je Alveš, Bajković ga je pročitao ali je lopta završila u mreži. Siguran je bio i Zvezdin drugi izvođač Luka Milivojević koji je šutirao identično kao i Dimitrijević – 2:1. Međutim, siguran je bio i Fredi na drugoj strani za 2:2, a u trećoj seriji Kasalica je slabo šutirao i Leoni je odbranio. Međutim, slabo je na drugoj strani šutirao i Savo Pavićević i Bajković je vratio Zvezdu u igru.

Na redu je bio Nikola Maksimović koji je šutirao po sredini – 3:2 za Zvezdu. Međutim, strahovito je Hristofi šutirao za Omoniju i 3:3. Mladi Luka Milunović doneo je Zvezdi novu prednost, ali Agiar je iskusno šutirao za 4:4. Šesti Zvezdin izvođač bio je Mladenović koji je sjajno pogodio ugao i doveo Zvezdu ponovo do prednosti, ali Skarancino je ponovo izjednačio – 5:5. Pokušao je golman Kiprana da omete Mijailovića, ali je mladi reprezentativac pogodio za 6:5.

Omonija: Leoni, Pavičević, Fredi, Avram, Danielson, Skaramocino, Asis, Špungin, Leandro, Marko, Hristofi.
Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Mladenović, Maksimović, Jovanović, Dimitrijević, Mijailović, Milivojević, Evadro, Lazović, Kasalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: