Vaterpolo EP: Srbija - Grčka 16.30h

Reprezentacija Srbije u nedelju igra protiv Grčke na startu Evropskog prvenstva u vaterpolu koje se održava u Zagrebu.

Izvor: AK

Subota, 28.08.2010.

21:54

Default images

Srbija će u Hrvatskoj braniti srebro osvojeno pre dve godine u Malagi gde je zlato kao debitant osvojila Crna Gora.

Srpski vaterpolisti su ovoga leta već osvojili dve medalje (Svetski kup i Svetska liga), a i aktuelni su prvaci sveta.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Dejan Stanojević ocenio da će u meču prvog kola B grupe protiv Grčke, bez obzira na kvalitet rivala, sve biti u rukama "delfina".

"Reprezentacija Grčke je iskusan i jak tim koji može da predstavlja veoma neugodnog protivnika. Ranije su Grci bili veoma blizu vrha, a u Zagrebu žele da se vrate na veliku scenu", istakao je Stanojević.

On smatra da će Heleni "sigurno nekoga iznenaditi" na prvenstvu u glavnom gradu Hrvatske, ali dodaje da, ukoliko uđu maksimalno koncentrisano i odgovorno u susret, naši reprezentativci neće imati problema sa prvim protivnikom.

"Imaju i određeno iskustvo, mada je sve u našim rukama. Moguća je kiša, ali kako nama - tako i njima. Bitno je da uđemo na pravi način u utakmicu i pobedom otvorimo prvenstvo", rekao je Stanojević.

Jedan od najboljih igrača Srbije Filip Filipović istakao je da njegovi saigrači i on moraju da "od prvog do poslednjeg minuta" budu svesni "značaja takmičenja" jer samo tako mogu stići do uspeha.

"Ako počnemo meč na nivou, ako budemo svesni da se igra i glavom, onda ne bi trebalo da bude problema. Na takmičenju smo na kome moramo da od prvog do poslednjeg minuta budemo posvećeni, jer nam se u suprotnom ne piše dobro", naveo je Filipović.

Živko Gocić je detaljnije analizirao igru sutrašnjeg rivala.

"Grci kao ekipa deluju veoma dobro, bez ekstra zvezda. Disciplinovani su u svakom delu terena, a u odbrani im je zona najveći adut. Moramo da je probijemo, da ih dovedemo u naš ritam", kazao je Gocić.

Utakmica Srbija - Grčka igra se od 16.30 časova na otvorenom bazenu plivališta kraj Save u Zagrebu.

U derbiju kola, u A grupi, domaćin turnira Hrvatska igraće protiv Crne Gore, koja brani trofej osvojen pre dve godine u Malagi. Neposredno pred početak te utakmice, od 20 časova, obaviće se ceremonija svečanog otvaranja Evropskog prvenstva.

Parovi prvog kola šampionata Evrope u Zagrebu:
A grupa: Turska - Rumunija (10 časova), Italija - Španija (18), Hrvatska - Crna Gora (20.40)
B grupa: Rusija - Makedonija (11.30), Madjarska - Nemačka (13) i Srbija - Grčka (16.30)

Šampionata Evrope u Zagrebu igraće se od 29. avgusta do 11. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: