Dopingovane srpske bodibilderke

Evropska bodibilding i fitnes federacija (EBFF) obavestila je Antidoping agenciju Republike Srbije da su dve srpske takmičarke bile pozitivne na doping testu.

Izvor: LB

Utorak, 27.07.2010.

16:01

Default images

Branislava Jovanović, testirana 30. maja 2010. na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, bila je pozitivna na boldenon, klenbuterol, metandienon i metiltestosteron.

Milka Stanković, koja je testirana 28. maja 2010. van takmičenja, ali u sklopu EP, bila je pozitivna na boldenon, metandienon, metiltestosteron, drostanolon, stanozolol, tamoksifen i kanrenon.

Doping kontrolu je izvrsila Antidoping agencija Republike Srbije (ADAS), a kako je u pitanju bilo Evropsko prvenstvo za vođenje postupka nadlezna je Evropska bodibilding i fitness federacija.

Kako je EBFF 27. jula 2010. godine obavestio ADAS, nijedna sportistkinja nije zahtevala analizu B uzorka.

Korišćenje vise zabranjenih supstanci se moze tretirati kao otežavajuca okolnost, pa EBFF moze izreći suspenziju i do četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: