Petković: "Majka je pogrešila..:"

Rvač Radomir Petković kaže da nije namerno uzeo nedozvoljena sredstva i tvrdi da će se, ako kazna bude dve godine suspenzije, povući iz rvanja.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Četvrtak, 08.07.2010.

12:04

Default images

"Ovo je kаtаstrofа, ne mogu dа verujem dа je istinа. Ništа nemа logike, ne rаzumem kаko mogu dа misle dа sаm zаistа nešto nаmerno uzimа," rekao je Petković za Sportski žurnal, "Svaki čovek zna da na državnom prvenstvu postoji kontrola. da sam imao nešto da krijem mogao sam da ne dođem, da kažem da sam bolestan kao što sam i bio pre toga."

Petković je podsetio na to da nije bio pozitivan na doping kontroli na Evropskom prvenstvu na kojem je osvojio medalju i rekao da pretpostavlja odakle nedozvoljena sredstva u njegovom organizmu.

"Jedino logično objašnjenje je da mi je majka dala greškom lek posle evropskog prvenstva. Moj otac boluje od raka i kuća nam je puna brojnih lekova. Kada sam se vratio iz Azerbejdžana bio sam iscrpljen, umoran, malaksao... Majka mi je dala tih dana neki očev lek razmućen u čaši i to sam popio bez razmišljanja. nisam ni pomislio da bi to moglo da bude nešto nedozvoljeno," kaže Petković.

Jedan od najboljih srpskih rvača kaže da će, ako bude kažnjen drastično, otići iz Srbije.

"Nisam ovo uradio namerno a osećam se kao da nikoga nije briga. Ako me kazne dve godine neću se više baviti rvanjem, bar ne u Srbiji. Ne bih mogao da se takmičim, ni da treniram, a oduzeli bi mi sve stipendije. Morao bih da napustim rvanje i da nađem neki posao," priča Petković...

Predsednišvo rvačkog saveza Srbije oformilo je komisiju koja bi trebalo da kazni dvojicu sportista, Petkovića i Kristijana Frisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: