Četvrtak, 03.06.2010.

19:59

Rafa Benites napustio Liverpul

Fudbalski klub Liverpul saopštio je sporazumno raskinuo ugovor sa španskim stručnjakom Rafom Benitesom, koji je prethodnih šest godina vodio ekipu sa ‘Enfilda’.

Izvor: LB

Default images

"Tužan sam što moram da saopštim da više neću biti trener Liverpula. Zahvalan sam svima u klubu na uloženom trudu", istakao je Benites u klupskom saopštenju.

On je dodao da će uvek pamtiti vernu podršku navijača Liverpula.

"Zauvek ću čuvati u srcu vreme koje sam proveo na 'Enfildu', neverovatnu vernost navijača u teškim vremenima i njihovu ljubav prema Liverpulu. Nema reči kojima bih mogao da se zahvalim navijačima na tome i ponosan sam što mogu na kažem da sam bio trener ovog kluba", rekao je Benites.

"Hvala vam još jednom i zapamtite: 'Nikada nećete hodati sami'",

Predsednik Liverpula Martin Brouton je objasnio da su se obe strane, posle razočaravajuće sezone, složile da je vreme za promene.

"Rafa će zauvek biti deo Liverpula, doneo nam je Ligu šampiona u istorijskom finalu u Istanbulu, ali posle razočaravajuće sezone razlaz je bio neizbežan", rekao je Brouton.

Benites se dogovorio sa upravom Liverpula da mu se isplati suma od tri miliona funti (3,6 miliona evra) kako bi odmah napustio klub. Da je Liverpul samo otpustio Benitesa, bez prethodnog dogovora, morao bi da mu isplati 16 miliona funti (19 miliona evra), pošto je Španac u martu prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor.

Mediji već spekulišu da bi Benites mogao da zameni Žozea Murinja na klupi Intera, pošto je Portugalac nedavno preuzeo madridski Real.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: