Japan odustao od SP 2018.

Fudbalski savez Japana odustao je od kandidature za Svetsko prvenstvo 2018. godine kako bi sebi poboljšali šanse za dobijanje organizacije turnira 2022.

Izvor: AY

Utorak, 04.05.2010.

11:35

Default images

Kao glavni razlog za odustajanje, predsednik Saveza Japana Motoaki Inukai naveo je "osećaj" istočnoazijskih zemalja da će se takmičenje za osam godina održati u Evropi, te bi sebi hteli da povećaju šanse tako što će se samo koncentrisati na dobijanje domaćinstva 2022. godine. Izjava Motoakija usledila je posle sastanka sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom u Cirihu.

"Prema mišljenju većine u FIFA, Mondijal 2018. treba da se održi u Evropi, tako da su nas savetovali da se fokusiramo na turnir posle tog", naveo je Inukai.

U prilog Japanu ne ide ni činjenica da su bili organizatori 2002, kada su delili organizaciju sa Južnom Korejom.

FIFA će domaćine turnira 2018. i 2022. godine izabrati 2. decembra, a među zemljama kandidatima nalaze se SAD, Engleska, Rusija, Australija, kao i Španija i Portugal, ali i Belgija i Holandija, koje su iznele zajedničke kandidature. Južna Koreja, Katar i Japan kandidati su za domaćine SP 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: