Alminova suspendovana na tri meseca

Evropska dvoranska šampionka na 1.500 metara Ruskinja Ana Alminova suspendovana je na tri meseca zbog toga što je bila pozitivna na doping testu.

Izvor: LB

Utorak, 27.04.2010.

18:05

Default images

Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je da je Alminova pala na doping testu za vreme dvoranskog svetskog prvenstva, koje je održano u martu u Dohi. Ruskinja je izbegla dužu suspenziju zbog toga što je IAAF uvažila njeno obrazloženje da je uzele lek protiv prehlade, koji sadrži zabranjenu supstancu pseudoefedrin.

Alminova, kojoj suspenzija ističe 8. jula, najavila je učešće na prvenstvu Evrope u Barseloni od 27. jula do 1. avgusta.

Sedam drugih ruskih atletičarki, uključujući dvostruku svetsku šampionku na 1.500 metara Tatjanu Tomašovu i svetsku prvakinju na 1.500 metara u dvorani Jelenu Soboljevu, suspendovane su na dve godine zbog manipulisanja uzorcima na antidoping testu 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: