"Ubistvo Terblanša ne ugrožava SP"

Vlada Južne Afrike objavila je da je zauzela "čvrst stav" protiv kriminala, kao i da ubistvo lidera desnice Judžina Terblanša neće uticati na SP.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 05.04.2010.

12:29

Default images

Ministar policije Nati Mtetva rekao je da u Južnoj Africi počinju da se vide plodovi borbe protiv kriminala. Terblanš je ubijen u subotu u incidentu koji je policija opisala kao raspravu oko plate dvojice crnih radnika. Incident je povisio rasne napetosti u zemlji, ali i strahove za bezbednost. Do početka Svetskog prvenstva ostalo je devet nedelja.

Terblanšova desničarska grupa, koja se propagira rasnu neravnopravnost, saopštila je da će reprezentacijama reći da razmisle da li će doći u Južnu Afriku, koju nazivaju "zemljom ubistva".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: