FA kup: Vila i Čelsi u polufinalu

Fudbaleri Aston Vile i londonskog Čelsija plasirali su se u polufinale FA kupa.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

20:09

Default images

Aston Vila je u četvrtfinalu, posle velikog preokreta, savladala ekipu Redinga rezultatom 4:2, dok su ‘plavci’ eliminisali Stouk sa 2:0. U subotu se u polufinale FA kupa plasirao i Portsmut koji je pobedio Birmingem sa 2:0, dok su Fulam i Totenhem igrali bez golova. Aston Vila će u polufinalu na ‘Vembliju’ igrati protiv Čelsija, dok će Portsmut igrati protiv pobednika duela Fulam - Totenhem.

Fudbaleri Aston Vile plasirali su se u polufinale, pošto su kao gosti savladali ekipu Redinga. Heroj velikog rezultatskog preokreta Aston Vile bio je trostruki strelac Džon Kerju. Ekipa Redinga je u prethodnim fazama već eliminisala dva premijerligaša, Liverpul i Barnli, pa su u duel sa Vilom ušli bez puno respekta prema protivniku. Šejn Long, koji se vratio u tim posle suspenzije, golovima u 27. i 42. minutu najavio je novi trijumf drugoligaša i još jedno iznenađenje. Ekipa trenera Brajana MekDermota bila je mnogo bolja na startu meča, a odbrana Vile je u tim trenucima imala velike probleme.

Međutim, u nastavku meča, fudbaleri Aston Vile, koji žele da se plasiraju u drugo ovogodišnje finale na ‘Vembliju’, prave neverovatan preokret i dolaze do plasmana u polufinale FA kupa. Vila je već u prvih 12 minuta nastavka meča postigla čak tri gola. Prvo je Ešli Jang u 47. minutu smanjio na 2:1, a potom je Kerju golovima u 51. i 57. minutu doveo premijerligaša u vođstvo. Norvežanin je potom u sudijskoj nadoknadi vremena postigao još jedan gol i fenomenalnu partiju krunisao het-trikom. Kerju je treći gol postigao iz penala, pošto ga je prethodno u kaznenom prostoru srušio Ivar Ingimarson.

"Posle velikog truda koji smo ove sezone uložili u oba kup takmičenja bila bi prava nepravda da nas je Reding izbacio. Oduševljen sam reakcijom ekipe u nastavku utakmice. Uspeli smo da napravimo veliki preokret i pokazali da imamo karakter", rekao je trener Aston Vile Martin O’Nil. Aston Vila će u polufinalu na Vembliju igrati protiv londonskog Čelsija, koji je u četvrtfinalu eliminisao Stouk sa 2:0.

'Plavci' su do plasmana u polufinale FA kupa stigli golovima Frenka Lamparda i kontraverznog kapitena DžonaTerija, kome su navijači Stouka tokom cele utakmice zviždali.

Lampard je doveo Čelsi u vođstvo fantastičnim golom u 35. minutu, kada je udarcem sa 20 metara savladao golmana Tomasa Sorensena. Pitanje pobednika rešio je Teri u 67. minutu. On je posle kornera koji je izveo Lampard preciznim udarcem glavom pogodio mrežu Stouka i postavio konačan rezultat.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Čelsi.

"Plasirali smo se u polufinale i sa nestrpljenjem očekujemo predstojeći duel sa Aston Vilom na 'Vembliju'. Trofej FA kupa je trenutno kod nas, ali mi želimo da ga zadržimo", rekao je Lampard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: