Novi dresovi Srbije na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Srbije nosiće na SP novu garnituru dresova. Na novom crvenom dresu i beli krst koji dominira grbom nacionalnog saveza,prenosi „Blic“.

Izvor: B92, Blic

Utorak, 16.02.2010.

11:07

Default images

Novi dres koji će biti promovisan pred Mundijal, mogao bi da bude sličan dresu koji je za svoj jubilej nosio milanski Inter, ali je na njemu bila dominantna bela boja sa crvenim krstom.

Brazil, petostruki svetski prvak u fudbalu, predstavio je u gradu Salvadoru novu opremu za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, a promociji opreme prisustvovali su igrači Zito i Đalma Satos iz šampionske generacije iz Švedske 1958. godine.

Mihael Balak je novi dres Nemačke prošetao već na kraju kvalifikacija za Mondijal, baš kao i Frank Riberi opremu „trikolora“. Svi učesnici završnog turnira, dakle 32 najbolje selekcije sveta u Južnu Afriku će doputovati u novim dresovima.

U skladu sa tim načelom, kako prenosi "Blic" Fudbalski savez Srbije produžio je na vreme ugovor sa proizvođačem sportske opreme „Najkijem“ do 2012. godine, tačnije do završetka Evropskog prvenstva, a promocija nove garniture „orlova“ najverovatnije će biti obavljena neposredno pred odlazak „crvenih“ u Južnu Afriku. „

Najki“, koji će za Mondijal obući i selekcije Brazila, Holandije, Portugala, Australije, SAD, Novog Zelanda, Južne Koreje, Slovenije i Južne Afrike napravili su novu seriju dresova, koji manje više podsećaju jedni na druge, a razlikuju se u sitnim detaljima. Dakle, u grupi D „Najki“ će obući selekcije Srbije i Australije, „Puma“ će se pobrinuti za izgled Ganaca, a „Adidas“ za nemački nacionalni tim.

Nova oprema Srbije, koja je urađena u dogovoru predstavnika „Najkija“ i Fudbalskog saveza Srbije, u prvoj varijanti imaće dres sa crvenom osnovom na kojem će biti beli krst preko grudi, što je asocijacija na grb FSS-a.

Šorts će i dalje biti plave, a čarape bele boje, da bi se očuvao izgled srpske zastave. Rezervna varijanta će biti bele boje, bez motiva, s tim što će dres verovatno moći da se kombinuje sa belim ili plavim šortsem, odnosno čarapama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: