Indijanapolis bez ATP turnira

Postoji veliki rizik da Indijanapolis ostane bez ATP turnira u 2010. godini zbog ekonomske krize, saopštio je direktor turnira Kevin Martin.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 02.12.2009.

18:14

Default images

Organizatori turnira prinuđeni su da prodaju prava za priređivanje takmičenja, Martin je rekao da se još ne zna u kojem će se gradu turnir od sada održavati, ali da prodaju treba očekivati do kraja decembra. „Mogu da kažem samo da smo istražili svaki mogući scenario da turnir ostane u Indijanapolisu".

U periodu od 1992. do 2006. godine sponzor takmičenja bila je kompanija Thomson Consumer Electronics. Posle godinu dana bez sponzora, turnir se od 2008. godine zvao Indianapolis Tennis Championships Presented by Lilly.

Lilly je farmaceutska kompanija i jedna od najvećih korporacija u celom svetu. Preduzeće je osnovano 1876. godine od strane hemičara Elija Lilija, po kome je i nazvano. Lili je u 2007. brojao više od 40 hiljada zaposlenih, a njihovo glavno sedište nalazi se upravo u Indijanapolisu. (ceo istorijat turnira u Indijanapolisu pročitajte ovde).

Portparolka Lilija Loren Cislak kaže da kompanije nije u mogućnosti da obeća čvrsto sponzorstvo.

„Zauzeti smo restrukturisanjem naše firme i nismo u situaciji da se posvetimo sponzorstvu teniskog turnira“.

Turnir u Indijanapolisu vrlo je poštovan među teniserima i proglasili su ga “turnirom godine” čak 11 puta. U periodu od 1988-1997 deset puta u nizu i poslednji put 2001. godine.

Prošle godine pobednik, verovatno poslednji u istoriji, bio je Amerikanac Robi Džinepri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: