Viktor Troicki izgubio od Štepaneka

Srpski teniser Viktor Troicki nije se plasirao u treće kolo turnira u Parizu, pošto je izgubio od Čeha Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:0.

Izvor: B92

Sreda, 11.11.2009.

23:42

Default images

Meč je trajao 1 čas i 15 minuta, a Štepanek je napravio čak pet brejkova što je u potpunosti devalviralo jedan koji je napravio srpski teniser. Bio je to treći međusobni okršaj Štepaneka i Troickog i treći put je Čeh izašao kao pobednik. Štepaenk će u narednoj rundi igrati sa boljim iz meča Endi Mari – Džejms Blejk.

Troicki je u drugom gemu napravio brejk i poveo sa 2:0, ali to je manje-više bilo sve od srpskog tenisera. Štepanek je osvojio četiri gema u nizu i posle toga prepustio suparniku još samo dva gema.

Pre početka drugog seta Troicki je zatražio pomoć lekara zbog povrede noge, a u drugom setu nije uzeo nijedan gem.

Troicki je porazom u drugom kolu Pariza završio veoma uspešnu sezonu. U 2009. godini zabeležio je 31 trijumf i 28 poraza i dogurao do 24. mesta na ATP listi. Trenutno je 29. teniser na svetu. Viktor je ove godine osvojio ’čelendžer’ u Beogradu pobedivši Dominika Hrbatija, a u finalu Bangkoka poražen je od Francuza Žila Simona.

Novak Đoković, drugi srpski predstavnik u Parizu, pobedom nad Huanom Monakom plasirao se u treće kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: