Kozomori Velika nagrada Niša

Junior Partizana Nikola Kozomara pobedio je u apsolutnoj konkurenciji u trci za elitu i omladince na 35. Velikoj nagradi Niša.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

14:52

Default images

Kozomora je tako pobedio i na šestom „Memorijalu Toma Blagojević“, koja se bodovala za Biciklističku ligu Srbije. Sa klupskim kolegom, takođe juniorom, Nikolom Stefanovićem, koji je osvojio drugo mesto, značajno je doprineo da Partizan napravi veliki korak ka ekipnom trijumfu u Ligi Srbije.

Trku je organizovao niški Železničar, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Niša, Opština Mediana i Pantelej, a specijalni gosti su bili predsednik Bugarske biciklističke federacije Cvetko Čolakov i predsednik Asocijacije biciklističkih sudija Bugarske Veselin Mihajlov.

Najbolji junior bio je Jovan Zekavica iz Borca, dok su u zajedničkoj trci kadeta i mlađih kadeta, sa blizu 60 učesnika, trijumfovao Lazar Jovanović, takođe iz čačanskog kluba.

Poslednja trka Biciklističke lige Srbije biće „Memorijal Milana Milićevića Pula“ u Aranđelovcu, koja se vozi 18. oktobra.

Rezultati Velike nagrade Niša:
Elita, 90 km: 1. Nikola Kozomara (Partizan) 2:09.16, 2. Nikola Stefanović (Partizan) + 0.16, 3. Dragan Spasić (Železničar) + 0.21.
Juniori, 90 km: 1. Jovan Zekavica (Borac) 2:10.50 časova, 2. Dejan Marić (Parizan), 3. Svetislav Blagojević (Partizan) obojica u vremenu pobednika.
Kadeti, 36 km: 1. Lazar Jovanović (Borac) 54.35 minuta, 2. Đorđe Stevanović (Železničar MBN), 3. Miloš Angeleski (Partizan) obojica u vremenu pobednika.
Mlađi kadeti, 36 km: 1. Luka Samrdžić (Borac) 54.35 minuta, 2. Darko Devegdžić (Metalac, Kraljevo), 3. Luka Kotur (Partizan) obojica u vremenu pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: