MOK pomaže ZOI u Vankuveru

Međunarodni Olimpijski komitet (MOK) uverio je organizatore Zimskih Olimpijskih igara u Vankuveru da će pomoći ako budu imali problema sa popunom budžeta.

Izvor: B92, Reuters

Četvrtak, 27.08.2009.

22:51

Default images

Kanađani su već upozorili da će zbog globalne ekonomske krize teško kompletirati budžet, dok je MOK uspeo da dođe do saradnje sa devet od 11 velikih sponzora koji su bili očekivani kada je budžet od 1,7 milijardi dolara za Igre u Vankuveru bio planiran.

Detalji ponude koju je dao MOK nisu objavljeni, ali su zvaničnici Organizacionog komiteta ZOI u Vankuveru rekli da im je ona dala uverenje koje im je bilo potrebno pošto će Igre biti otvorene za manje od šest meseci.

“Zbog posvećenosti koju je MOK pokazao prema nama i zbog rupa u budžetu koje smo imali sada sam veoma uveren da ćemo postići naše ciljeve”, rekao je Dejv Kob, izvršni potpredsednik Organizacioni komitet Zimskih Olimpijskih igara u Vankuveru posle sastanka sa zvaničnicima MOK:

Panel MOK koji nagleda pripreme za Igre je bio u Vankuveru u sklopu poslednje posete pre nego što takmičenja počnu, i vođa grupe je izrazio divljenje spremnošću organizatora za Igre.

“Osećam se uvereno da ćemo imati fantastične Igre”, rekao je predsedavajući panela Rene Fasel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: