Dunga želi da se Ronaldinjo vrati

Selektor reprezentacije Brazila Dunga rekao je da bi želeo da Ronaldinjo ponovo zaigra za nacionalni tim, ali da takvu odluku mora da donese sâm fudbaler.

Izvor: B92, Beta

Subota, 27.06.2009.

20:46

Default images

Ronaldinjo ove sezone nije igrao dobro, zbog čega je izostavljen iz reprezentacije za takmičenje u Kupu konfederacija. On je prošle godine iz Barselone prešao u Milan, ali nije ostvario zapaženije partije.

"Želeo bih da se Ronaldinjo vrati u reprezentaciju, ali ne znam da li će to učiniti. To će biti isključivo njegova odluka, on odgovara za svoje postupke. Ali, želeo bih da ponovo zaigra za naš tim", rekao je Dunga za list AS.

Dunga je rekao i da će uvrstiti Ronaldinja u reprezentaciju kada bivši najbolji igrač sveta bude 100 odsto spreman.

Takođe, on se osvrnuo na izjavu predsednika Bajerna iz Minhena Franca Bekenbauera da napad Brazila nije dovoljno kvalitetan i da zbog toga
"karioke" neće trijumfovati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sledeće godine.

On je rekao da "svako ima pravo na mišljenje", ali da bi ipak pre izjava svako trebalo da proveri koliko su golova reprezentativci Brazila postigli u grupnoj fazi takmičenja na Kupu konfederacija u Južnoj Africi.

"Postigli smo najviše golova u grupnoj fazi takmičenja - 10. Niko ne može da se suprotstavi brojevima i činjenicama", dodao je Dunga.

Brazil će sutra u finalu Kupa konfederacija, od 20.30 u Johanesburgu igrati protiv selekcije SAD. Petostruki prvaci sveta su u polufinalu
pobedili domaćina Južnu Afriku sa 1:0, dok je SAD pobedila evropskog šampiona Španiju sa 2:0.

Pre tog meča, od 15 sati za treće mesto na turniru igraće Španija i Južna Afrika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: