Hemofarm - Olimpija (subota, 20.15)

Košarkaši Hemofarma u subotu od 20.15h dočekuju ljubljansku Olimpiju u 24. kolu NLB lige. Trener Vrščana

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 06.03.2009.

18:26

Default images

Stevan Karadžić analizirao je igru rivala. „U goste nam stiže standardni član Evrolige, odlično pokriven na svim pozicijama. Ljubljančani su u prednosti, igraju samo jedan meč sedmično. Imali su više vremena da se spreme. Najveća opasnost preti od centarske linije koja je za svaki respekt – Golubović, Begić, Rudež i iskusni Hukić. Pred nam je veoma težak i važan meč“.

Hemofarm je u utorak izgubio od Azovmaša 89:71 i tako doveo u pitanje plasman na Final8 Evrokupa. Karadžić ističe da to ne sme da omete njegov tim.

„Moramo što pre da se dignemo posle neugodnog poraza u Evrokupu i prikažemo kvalitetnu partiju. Kod kuće ne smemo da dozvolimo kiks, kako ne bismo zavisili od drugih rezultata. Preduslov pobede je ravnoteža u reketu i veoma kvalitetna odbrana kako bi naši spoljni igrači doneli prevaga“.

„Stefan Marković je dobio visoku temperaturu, ali verujem da će biti spreman“, dodao je Karadžić, koji neće moći da računa jedino na duže odsutnog Vukosavljevića.

Hemofarm je četvrti na tabeli NLB lige sa skorom 16-7, dok je Olimpija deveta sa 9 pobeda i 14 poraza. ’Farmacauti’ se bore za plasman na završni turnir, dok za ’zmajčeke’ meč nema naročit značaj.

Olimpija ima mnogo kadrovskih problema.

„Igramo protiv tima koji je u vrhu tabele i zato očekujem tešku utakmicu. Imamo velikih problema sa povredama – Harington je ostao u Ljubljani zbog povrede kolena, dok je nastup Sarajlije i Begića pod znakom pitanja. Srećom, vraća se Ožbolt. Moramo da dokažemo da je poraz od Heliosa bio samo loš dan“, izjavio je Jurij Zdovc, trener Olimpije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: