Eklston podržao trku u Rimu

Prvi čovek Formule 1 je rekao da bi Rim mogao da dobije trku do 2013. godine ukoliko čelnici glavnog grada Italije ispune određene uslove.

Izvor: B92, Reuters

Petak, 27.02.2009.

18:33

Default images

U Rimu se trenutno radi na planu koji je osmislio Mauricio Flamini, bivši vozač Formule 2 i promoter Svetskog superbajk šampionata (WSBK), po kome bi najbolji vozači današnjice trku vozili ulicama tog grada.

„Rim je jedinstveno mesto. Razgovarao sam sa Flaminijem i mogu bih da dam Rimu trku do 2013. godine, ali pod određenjim uslovima“, napisao je Eklston u piskmu gradonačelniku Rima Đaniju Alemanu, „Takođe sam spreman da pružim neophodnu podršku da bi se trka dovela u vaš grad“.

Lokalne vlasti će osnovati komitet ukoliko senator Andrea Auđelo, koga je Alemano zadužio da napravi preliminarnu procenu organizacije i finansija, da zeleno svetlo za projekat do kraja marta.

„Poprilično sam uveren da ćemo dati zeleno svetlo. Za sada još nismo u takvoj situaciji pošto je to komplikovana stvar, a je delikatno vreme zbog globalne ekonomske krize, ali sam optimista“, rekao je Auđelo.

Auđelo je takođe naglasio da bi trka za Veliku nagradu Italije na legendarnoj Monci ostala u kalendaru ako dođe dogovora oko organizaciji trke u Rimu.

Plan čelnika Rima je, ipak, s druge strane naišao na kritike pošto je predsednik Svetske automobilske federacije (FIA) Maks Mozli nije oduševljen idejom, dok je predsednik Ferarija Luka di Montecemolo rekao da bi bilo nezamislivo da Rim da dođe do trke, sem ukoliko ne bude izuzetak pa se samo jednom nađe u kalendaru Formule1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: