Bekam ne želi da se vrati u LA

Predstavnici Milana otputovaće krajem nedelje u Los Anđeles na pregovore oko trajnog prelaska Dejvida Bekama na ’San Siro’, prenosi britanski ‘Skysports’.

Izvor: Uroš Živkoviæ

Ponedeljak, 16.02.2009.

12:29

Default images

Engleski reprezentativac bi trebalo da se vrati u redove američkog Galaksija početkom marta, kada mu ističe pozajmica u Milanu. Ipak, Bekam je jasno istakao želju da ostane u Italiji, a predstavnici Milana već uveliko rade na postizanju dogovora oko otkupa Bekamovog ugovora.

Rok koji su postavili čelnici američke MLS lige za postizanje dogovora istekao je u petak. Dan kasnije iz Galaksija je saopšteno da od Bekama očekuju da se 9. marta vrati u Los Anđeles, ali ’Skysports’ tvrdi da je transfer i dalje moguć.

Bekam je nakon milanskog derbija izjavio da zna da će biti teško da ostane u Milanu nakon isteka roka koji je postavio MLS. Izvršni direktor Milana Adriano Galijani izjavio je da ima sasvim dovoljno vremena da se dva kluba dogovore o otkupu Bekamovog ugovora.

“Izjavio sam da želim da ostanem u Milanu i nisam promenio mišljenje, ali ne odlučujem ja“, rekao je Bekam, posle susreta sa Interom.

“Sledeće nedelje će biti više razgovora između uprava klubova i verujem da može doći do dogovora. Nadam se da će se ti razgovori završiti onako kako je želim. Ako budem morao da se vratim u Ameriku, igraću i dalje kao profesionalac, jer ja to i jesam“, dodao je Englez.

Napadač Intera Zlatan Ibrahimović izjavio je da je Bekamu mesto u Milanu jer tu može da pokaže svoj igrački kvalitet.

“Nisam pratio svakodnevno novinarske priče o njegovom odlasku ili ostanku u Milanu, ali mislim da bi veliki igrači trebalo da igraju u .velikim klubovima. On se dobro snašao u Italiji, odličan je timski igrač i dosta je pomogao timu od kada je došao“, rekao je švedski reprezentativac.

Englez je došao u Milan na pozajmicu u želji da bude standardan član reprezentacije svoje zemlje. Engleski selektor Fabio Kapelo izjavio je da je Bekamu potreban takmičarski fudbal u periodu januar-mart da bi se našao u timu Gordog Albiona. On se od samog dolaska u Milan odlično snašao, ustalio u prvoj postavi tima i dobio poziv selektora za prijateljski susret sa Španijom. Bekam je u tom susretu (Engleska izgubila u Sevilji 2:0) izjednačio rekord Bobija Mura upisavši 108. reprezentativni nastup.

Bivši fubaler Mančester Junajteda i madridskog Reala se ukopio u tim sa San Sira, impresionirao trenera Anćelotija, saigrače, kao i rivalske igrače svojim profesionalizmom i radom. Da li će i posle 9. marta Dejvid Bekam igrati na Apeninima i dalje je otvoreno pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: