Đukić za B92: "Pokazali kakvi su!"

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Sreda, 11.10.2006.

00:03

Default images

Posle senzacionalne pobede nad selekcijom Švedske i plasmana na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Holandiji selektor mlade reprezentacije Srbije Miroslav Đukič i igrači bili su, očekivano, zadovoljni.

"Zaista mislim da su igrači pokazali još jedan veliki kvalitet koji imaju, istrajnost. Rezultat koji smo imali iz prve utakmice, 3:0 uspeli su da preokrenu. Tu se najbolje vidi o kakvoj se generaciji radi. Zaista sam srećan što će biti na najvećoj smotri evropskog fudbala gde im je i mesto," rekao je Đukić za B92.

Kompletna javnost 'poslala' je mladu selekciju u Švedsku da se časno oprosti od Evropskog prvenstva, o pobedi se nije pričalo.

"Ja sam uvek verovao u ove momke i mene ne bi razočarali i da nismo prošli. Pošteno su odradili svaki trening i svaku utakmicu. U Novom Sadu nismo imali sreće tamo smo za devet minuta primili dva gola, ali to su incidenti koji se u fudbalu dešavaju," kaže Đukić.

Jedna od tema bila je i da li će Đukić ostati da radi sa mladom reprezentacijom i posle kvalifikacija.
"Nikada nisam brinuo za ugovor imao sam podršku Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Terzića i to za mene nikada nije predstavljalo problem."

Mlada selekcija Srbije dobila je ovom utakmicom sasvim novo iskustvo, svaki rezultat može da se prestigne.

"Od početka sam im rekao da ne jurimo treći ili četvrti gol, cilj je bio da pobedimo i 'izbrišemo' ružan utisak koji smo ostavili u prvoj utakmici. Posle prvog gola počeli smo da verujemo da je preokret moguć, Šveđani su shvatili da mogu da izgube, ovi momci su prosto pokazali kakav karakter imaju..." rekao je Đukić.

Boško Janković postigao je drugi gol i odigrao odlično.

"Kada smo postigli treći gol znali smo da ćemo da ih 'napunimo'. Bili su u šoku, oni su u Novom Sadu dali tri gola iz tri šuta, sve smo im vratili," kaže Janković za B92, "Drago mi je zbog svih nas, zbog nacije, i zbog onih koji su nas, sa pravom kritikovali, pokazali smo da smo luda nacija."
Janković tvrdi da su igrači verovali da mogu da se plasiraju na EP.

"Da jedan od nas nije bio optimista, od lekara i masera do poslednjeg igrača ne bismo uspeli. Svi smo verovali, samo tako smo i mogli da prođemo, veliki je to uspeh za sve nas."

Kapiten mlade selekcije Branislav Ivanović rekao je isto, vera je rodila podvig.

"Kako smo dobili golove tako smo ih sada dali. Imali smo svako od nas veru i nadu, po meni smo prvu utakmicu nezasluženo izgubili. Razočarali smo sami sebe, sada smo dali maksimum, ostvarili smo istorijsku pobedu. Srbija će prvi put pod tim imenom igrati na Evropskom prfvenstvu," rekao je Ivanović.

Evropsko prvenstvo igra se u junu 2007. godine u Holandiji, a učesnici su, pored domaćina, Srbija, Italija, Češka, Portugalija, Engleska i pobednici mečeva Belgija – Bugarska i Francuska – Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: