Klemente prvi selektor Srbije!

Izvor: AS IL

Nedelja, 16.07.2006.

21:18

Default images

Do nedelje uveče, u medijskoj licitaciji oko toga "ko će biti novi (ili prvi) fudbalski selektor Srbije", uglavnom smo ostajali po strani i prenosili šta drugi imaju da kažu. Ali sada je došlo vreme da se i mi aktivno uključimo: kako B92 nezvanično saznaje, a kako nam je potvrđeno iz više nezavisnih izvora, novi selektor Srbije biće španski državljanin (a Baskijac po nacionalnosti) Havijer Klemente.

Po istim izvorima, ugovoreni su svi bitni detalji saradnje FSS i Klementea, a njegov dolazak u Beograd očekuje se u četvrtak, kada bi trebalo da bude potpisan i ugovor.

56-godišnji Havijer Klemente u karijeri je, kao prvi trener, vodio timove Atletik Bilbaa - tri puta (prvi put pre 26 godina, kada je u dve sezone zaredom osvojio prvenstvo i duplu krunu, 1990/91 i 2005), Espanjola (dva puta), Atletiko Madrida, Real Betisa, Real Sosijedada, Tenerifa i Olimpika iz Marselja. Selektor Španije bio je od 1992. do 1998. godine, a u periodu od septembra 1994. do januara 1998. godine ostvario je sa "crvenom furijom" skor od 31 utakmice bez poraza. Pre nekoliko godina ostala je upamćena i njegova izjava da je "Samjuel Eto sišao sa drveta"...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: