Ponedeljak, 27.10.2008.

15:19

Srpski Beli Orlovi prvaci Kanade!

Srpski Beli Orlovi postali su prvaci Kanade u fudbalu pobedom nad Troa Rivijer Atakom posle boljeg izvođenja penala.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Utakmica se igrala tokom jakog pljuska i posle 120 minuta igre rezultat je bio 2:2. Aleks Braletić je doveo Orlove u vođstvo u 61. minutu, ali je Nikolas Lesaž izjednačio pet minuta kasnije. U 6. minutu prvog produžetka Saša Viciknez, bivši igrač Obilića, je iz slobodnog udarca ponovo doveo Orlove u vođstvo, ali je Žan-Filip Etjen izjednačio u 104. minutu. Orlovi su penale dobili rezultatom 3:2.

Ovo je bio treći put uzastopno da Srpski Beli Orlovi igraju finale prvenstva Kanade. Pre dve godine su izgubili od Italija Šutersa, a prethodne od Toronto Kroacije.

Ove godine, Orlovi su završili kao drugoplasirani u svojoj diviziji, a onda su u plej-ofu pobedili Nort Jork Astrose i Italija Šuterse, dok su protivnici Ataka do finala bili Sent Ketrin Vulvse i FK Portugal.

Srpski Beli Orlovi su tako ponovili uspeh od pre 36 godina kada su pod vođstvom Dragoslava Šekularca došli do svoje prve titule. U ekipi koju vodi Milan Čančarević igraju iskusni igrači iz Srbije, kao i fudbaleri koji su se fudbalski školovali u Kanadi.

CSL je jedina profesionalna fudbalska liga u Kanadi sa timovima iz Ontarija i Kvebeta, a postoje planovi da se 2010. liga proširi i na ekipe iz zapadne Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: