Nova vest
Vaterpolo

Petak, 03.06.2011.

20:11

Partizan u finalu posle 35 godina!

Vaterpolisti Partizana plasirali su finale Evrolige posle 35 godina!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" su u Rimu u prvom meču polufinala `fajnal-fora` pobedili zagrebačku Mladost sa 12:9 (2:1, 4:1, 2:3, 4:4) i u subotu će se boriti za sedmu titulu šampiona ’starog kontinenta’

Partizan je vodio tokom celog meča i od sredine druge četvrtine imao rezultatsku prednost od dva ili više golova. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Stefan Mitrović i Aleksandar Radović sa po tri postignuta gola.

1976. godine Partizan je poslednji put bio prvak Evrope i tada je igrao posledje finale.

Posle prvog poluvremena Partizan vodi protiv Mladosti sa 6:2. Partizan je poveo golom Nikole Rađena posle pet minuta igre, a zatim je na 2:0 povisio Stefan Mitović.

Zagrepčani su jedini gol u prvoj četvrtini postgli sa igračem više, a strelac je bio Buljubašić.

Mladost je izjednačila na početku druge deonice golom Muslima sa peterca. Golovima Pjetlovića, Mitrovića i Radovića Partizan je došao do +3, 5:2. U tim trenucima centar i jedan od najboljih igrača Mladost Igor Hinić dobio je i treću, isključujuću, ličnu grešku.

Novim golom Aleksandra Radovića Partizan je na odmor između dva poluvremena otišao sa četiri gola prednosti, 6:2.

"Crno-beli" na početku drugog poluvremena nisu realizovali napad sa igračem više, a Zagrepčani su golom Vukićevića smnajili rezultat na 6:3. Trećim golom Stefana Mitrovića, u napadu sa igračem više, Partizan ponovo dolati do +4.

"Žapci" koriste svoj sledeći napad sa igračem više i postižu četvrti gol na meču, strelac je bio Lončar. Aleksandar Radovića postiže gol sa peterca, ali prvi gol Vanje Udovičića Mladost ostaje u igru uoči poslednje četvrtine, 8:5.

Gol nade za Mladost u poslednjoj četvrtini ponovo postiže kapiten reprezentacije Srbije Vanja Udovičić Prvi golom Miloša Korolija partizan "vraća" +3. U naredna dva minuta rezultat se nije menjao najviše zahvaljujući odličnim odbranama golmana Soroa i Parvića.

Golovima Prlainovića i novim golom Korolije Partizan stiče nedostižnu prednost, 11:6. Do kraja meča Zagrepčani su samo uspeli da ublaže poraz.

Partizan u finalu koje je na programu u subotu 4. juna od 21 čas, čeka pobednika duela Pro Reko-Budva.

Partizan: Soro, Hadžiteodoru, Rađen, Korolija, Aleksić, Pijetlović, Prlainović, Radović, Mandić, Mitrović, Vujasinović, Ćuk, Živojinović.

Mladost: Pavić, Vukićević, Perić, Letica, Petković, Pavičić, Udovičić, Brlečić, Karać, Muslim, Hinić, Buljubašić, Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve