Katai doneo novu pobedu Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su treću pobedu na pripremama u Sloveniji, minimalnim rezultatom slavili su protiv Kopera na Bonifiku.

Izvor: AK

Utorak, 27.01.2015.

17:00

Default images
foto: StarSport

Bila je ovo prva ozbiljnija provera za crveno-bele, a meč je na startu drugog poluvremena rešen golom Aleksandra Kataija.

Zvezda je pre Kopera savladala lokalne niželigaše Tolmin (3:0) i Ankaran (3:1), a u sredu će posle jutarnjeg treninga da se vrati u Beograd.

Oba tima su tokom meča imala povremeno inicijativu i nekoliko šansi, crveno-beli su često pretili i sa distance, ali se većina napada završavala promašajima. Meč je rešen u prvom napadu na startu drugog poluvremena. Posle akcije u sredini terena, Avramovski je poslao sjajan pas u prostor, a Katai lako završio napad udarcem po zemlji sa desetak metara.

Sredinom poluvremena Ristić je sjajnim udarcem nažalost pogodio prečku, a zbog dva žuta kartona meč je završio pet minuta pre kraja. Trener Nenad Lalatović je i ovaj meč odigrao sa dve različite postave.

Zimske pripreme:
Koper – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
Aleksandar Katai 47

Tok meča:

foto: StarSport
Lalatović je meč počeo u sastavu: Rajković, Anđelković, Lazić, Luković, Cvetković, Grujić, Savićević, Stojanović, Lazović, Gavrić i Jović.

Zvezda je imala inicijativu na otvaranju meča, ali je prvi zapretio domaćin. Rajković je bio siguran na golu. U narednih desetak minuta crveno-beli su bili opasniji, Jović ne koristi centaršute Lazovića i Anđelkovića, dok se Savićević okušao sa 25 metara.

Sredinom poluvremena Koper je opet zapretio iz kornera, ali je udarac glavom završio pored gola. Luković je tom prilikom dobio udarac u lice, ali je natavio meč posle ukazane pomoći.

Nakon što je domaćin propustio još jednu dobru priliku, odnosno Rajković iskoristio grešku Koprana u završnici napada, crveno-beli su stigli do najbolje šanse. Lazović je prošao po strani, ubacio loptu do Stojanovića, ali on slabo šutira. U nastavku akcije Gavrić je pokušao sa pet metara, ali je promašio gol.

U završnici poluvremena Zvezda je zapretila još dva puta, prvo je Jović šutirao glavom pored gola, a potom Grujić sa više od 20 metara, da bi u poslednjoj akciji u prvih 45 minuta Lazović zaustavio dobar prodor jednog igrča Kopra.
foto: StarSport
Lalatović je na poluvremenu izveo na tim drugi sastav: Kahriman, Planić, Pavićević, Mbođ, Đorđević, Kovačević, Ristić, Bosančić, Avramovski, Katai i Despotović.

Ova postava odmah je donela prednost crveno-belima. Avramovski je poslao pas u kazneni prostor, a Aleksandar Katai zatresao mrežu poslavši loptu po zemlji pored golmana rivala.

U narednih 15-ak minuta oba stima su pretila uglavnom sa distance, ali su golmani bili oprezni. Pola sata pre kraja Ristić je umalo postigao evrogol, ali je njegov šut sa 25 metara zaustavila prečka.

Potom su sa distance pretili Pavićević i Katai, da bi domaćin uzvratio dobrom šansom iz kaznenog prostora, ali je šut sa desetak metara završio iznad Kahrimanovog gola.

Pet minuta pre kraja Ristić je isključen, zbog oštrog faula na sredini terena dobio je drugi žuti karton.

Minut pre kraja Kahriman je sprečio domaćina da izjednači, pa je Zvezda ostvarila treću pobedu u Sloveniji-

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: