Skansi: Pritisci u slučaju Dinama

Funkcioner ministarstva sporta Hrvatske Petar Skansi naveo je da je bilo velikih pritisaka na Gradsku kontrolnu kancelariju u slučaju zagrebačkog Dinama.

Izvor: SV

Utorak, 15.04.2014.

20:07

Default images

Postupak protiv Dinama obustavljen je odlukom nadležnog tela koje je istraživalo ispunjavanje finansijskih obaveza prema državi.

„Pritisci su bili prisutni sve vreme, imamo slučajeva da se ljudi opiru da se uvede red. Naravno, to se sve protumači kroz politiku i politikanstvo, ali samo zato da bi se prikrili stvari razlozi“, rekao je Skansi.

Pomoćnik u ministarstvu nauke, obrazovanja i sporta istakao je da „Inicijativa zajedno za Dinamo“ u svojoj borbi nije potrošila sve pravne mogućnosti.

Ukoliko se žale kao što su se žalili prilikom prvog nalaza onda će u drugoj instanci presudu doneti inspekcija pri ministarstvu“, zaključio je Skansi.

Situaciju u Dinamu prethodno je komentarisao klupski direktor Tomislav Svetina.

Nakon žalbe strane koja se žalila ministarstvo je donelo rešenje vrlo paušalno u kom piše da nismo ispunili obaveze, no gradska instanca uvidela je da je sve u skladu sa zakonom i obustavila proces. Naš statut je potvrđen od svih relevantnih instanci i potpuno je usklađen sa zakonom o Udruženjima. On predviđa da se članstvo bira neposredno ili posredno. Tačka. Kod nas je posredno. Naše poslovanje je potpuno transaprentno, svi naši bilansi završavaju u nadležnim institucijama i oni ne pronalaze nepravilnosti. Svakog meseca smo pod nadzorom porezne uprave. Jedini, verujte mi“, rekao je Svetina.

Kako prenose hrvatski mediji, očekuje se podizanje žalbe na ovo rešenje pa se sve vraća na nalaz ministarske inspekcije. Ako u klubu ne budu zadovoljni nalazom tada mogu pokrenuti upravnu tužbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: