Tuča navijača Hajduka i Dinama

Dva sata pred početak utakmice, navijači splitskog Hajduka i Dinama iz Bukurešta potukli su se u centru glavnog grada Rumunije.

Izvor: NK

Četvrtak, 29.07.2010.

20:14

Default images

Dve ekipe igraju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. 50 pripadnika dveju navijačkih grupa sukobili su se pre nego što je meč počeo.

"Njih desetak zadržano je u policijskoj stanici, a jedan navijač je teško povređen", izjavio je portparol rumunske žandarmerije Marius Militariu.

Petorica navijača Steaue naoružanih teleskopima želeli su da 'pomognu' Torcidi.

"Privedeno je 30 navijača, a dvojica navijača su zadržani u bolnici, jedan sa slomljenim nosom, a drugi s povredom vrata", rekao je Militaru i objasnio kako podjednak broj navijača s obe strane u sukobu sugeriše da se radi o dogovorenoj borbi: "To je trend preuzet od engleskih navijača. Obe grupe su se našle i dogovorile fer tuču u kojoj sudeluje jednak broj 'boraca' s obe strane."

Rumunjski mediji ne navode kojoj grupi pripada povređeni navijač, ali ističu kako je do sada u njihov glavni grad došlo "oko 500 navijača hrvatskog kluba, koji ipak neće smeti da dođu do Dinamovog stadiona. Odluka da se hrvatskim navijačima zabrani dolazak na utakmicu donesena je na sastanku kojem su u sredu prisustvovali predstavnici UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: