Žreb za Evro kupove u ponedeljak

Tri srpska predstavnika u ponedeljak će u Nionu dobiti rivale u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i Lige Evrope.

Izvor: JT

Nedelja, 20.06.2010.

10:34

Default images

Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona startuje od druge runde, u kojoj će biti među povlašćenim ekipama.

Crno-beli tako neće moći da se sastanu sa najjačim klubovima u toj fazi kao što su Hapoel Tel Aviv, Sparta iz Praga, Rozenburg, Salcburg, Litek i zagrebački Dinamo.

Mogući protivnici šampionu Srbije su jedan od četiri kluba iz prve runde – Santa Koloma, Tre Fiori, Birkirkara i Rudar Pljevlja, ali i neki od slabije rangiranih kao što su Helsinki, Levadija, Metalurgs Lijepaja, Hafnafjardar, sarajevski Željezničar, Olimpi Rustavi, Pjunik Jerevan, Koper, Inter Baku, Renova, Dinamo Tirana, Torshaven, Nju Saints, Linfild ili Ženeš Eš.

Utakmice prve runde igraju se 29. ili 30. juna, odnosno 6. i 7. jula, a drugog kola 13. i 14. jula, odnosno 20. i 21. jula.

U konkurenciji 106 klubova OFK Beograd i Spartak Zlatibor voda, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, naći će se u izvlačenju, takođe za drugu rundu, u kojojoj će zahvaljujući koeficijentu biti u povlašćenom položaju.

Romantičari i Subotičani tako ne mogu odmah da se sastanu sa jakim ekipama poput Olimpijakosa, koji ima najveći rejting u toj fazi takmičenja, kao i Bešiktaša, Dinama iz Bukurešta i Levskog. Potencijali rivali srpskim ekipama su pobednici nekog od paroa prve runde ili slabije rangirane ekipe kao što su banjalučki Borac, Fehervar, Teteks, Bangor Siti, Valeta i podgorička Budućnost.

Mečevi prvog kola na programu su 1. i 8. jula, dok je druga runda predviđena za 15. i 22. jul.

Treći srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope Crvena zvezda, kao osvajač Kupa, startuje od treće runde, u kojoj će biti povlašćena. Žreb za treće kolo biće obavljen 16. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: