Partizan u četvrtfinalu Evrolige!

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2008.

20:15

Default images

Vaterpolisti Partizan Rajfajzena u 5. kolu Evrolige u grupi D savladali su na Banjici ekipu italijanske Breše rezultatom 10:7 (2:2 4:3 2:1 2:1). Ovom pobedom "crno-beli" su obezbedili prvo mesto u grupi i plasman u četvrtifinale elitnog takmičenja, i to kolo pre kraja. U četvrtfinalnoj fazi prvak Srbije ne može za protivnike da dobije Jug ili Pro Reko, čime je znatno sebi olakšao put do "Fajnal fora".

Pobednika je odlučila odlična igra Partizana u fazi odbrane i izuzetno raspoloženi Andrija Prlainović, koji je postigao čak četiri gola. Strelci za Partizan bili su još i Živko Gocić - dva puta, a po jednom u listu strelaca su se upisali i Nastran, Aleksić, Mitrović i Filip Filipović. Najefikasniji u timu Breše bio je Molina, sa 3 gola.

Trener Partizana Dejan Udovočić ocenio je da je utakmica bila teška i čestitao je prolaz u četvrtfinale igračima, ali i navijačima, i dodao da će sada moći malo da se odmori.

"Videli ste i sami koliko je teška bila utakmica, ali zasluženo smo pobedili... Mnogo sam umoran od ove utakmice, a prethodne dve noći nisam normalno spavao. Iscrpljen sam i sada mogu malo da se odmorim", rekao je Udovičić.

Prlainović je ocenio "nije bilo nimalo lako pobediti Brešu".

"Pokazali smo, međutim, da nam je mesto u samom svetskom vrhu. Breša je jedna od najboljih ekipa. Mislim da nam je ovo 10. utakmica zaredom koju na Banjici nismo izgubili, i nadam se da ćemo produžiti taj niz", kazao je Prlainović.

Filipović je pohvalio Prlainovića i kazao da mu je drago što je njegova ekipa "napravila kult" dolaska na utakmice.

"Hvala Andriji što nas je podizao svaki put kad su nas Italijani sustizali. Izborili smo četvrtfinale bez povređenog Nikole Rađena, a sa njim ćemo biti mnogo jači. Drago mi je što smo napravili kult dolaska na utakmice Partizana", rekao je Filipović.

U poslednjem kolu takmičenja po grupama Partizan, 15. marta gostuje Barseloneti, dok Breša dočekuje Posilipo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: