Kapelo nije nudio ostavku

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Utorak, 17.10.2006.

14:13

Default images

Sportski menadžer madirdskog Reala Predrag Mijatović demantovao je da je Fabio Kapelo ponudio ostavku.

Bivši as Budućnosti i Partizana izjavio je za televiziju Kanal Plus da su izveštaji po kojima je Kapelo ponudio predsedniku Ramonu Kalderonu ostavku posle subotnjeg poraza od Hetafea netačni i potvrdio poverenje koje uprava ima u Italijana.

Real je u subotu doživeo prvi poraz u španskom prvenstvu, pošto je u predgrađu Madrida izgubio od Hetafea 1:0, a Mijatović je rekao da je informacija o Kapelovoj navodnoj ostavci potpuno pogrešno preneta.

"Fabiov cilj je da pomogne Realu u rešavanju problema sa kojima se suočava, a ostavka bi bila kukavičluk", kaže Mijatović. "Kapelo nije takav čovek. On je pobednik i nastaviće da radi na projektu Madrid".

Real Madrid je u poslednje tri sezone ostvario neuspeh bez presedana, ne osvojivši nijedan trofej. Kalderonova ideja bila je da angažuje Kapela, koji je u jedinoj sezoni na klupi Madriđana postavio temelje sjajnih rezultata sa prelaza vekova.

Kapelo je u sezoni 1996/97 vratio titulu na Bernabeu, posle čega su usledile godine uzastopnih trofeja, naizmenično u Primeri i Ligi šampiona. Posle po tri titule u oba elitna takmičenja počela je duga kriza izu koje se traži izlaz.

Početak sezone sa italijanskim trenerom je obećavao, ali su u osam mečeva rezultati umeli da dosegnu krajnosti. U Ligi šampiona Real je zabeležio je ubedljivu pobedu i ubedljiv poraz, a u Primeri ima 11 bodova, pet manje od vodeće Barselone. Od osam utakmica Kapelo je dobio samo četiri.

Prilika za prvi ključni uspeh u sezoni ukazuje se već u utorak uveče, kada Madriđani gostuju Steaui u Bukureštu. Taj meč direktno prenosi TV B92 (20.45).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: