Jokić se igrao – 21. tripl-dabl u karijeri u pobedi protiv Klipersa

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 121:100.

Izvor: P. Tadiæ

Petak, 11.01.2019.

02:45

Jokić se igrao – 21. tripl-dabl u karijeri u pobedi protiv Klipersa
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu partiju, pošto je ostvario peti tripl-dabl ove sezone, a 21. u karijeri.

Jokić nije dobro krenuo meč, u prvom poluvremenu je bio tih, ali je zato u drugom napravio šou u "Pepsi centru".

Srpski košarkaša imao je nekoliko sjajnih poteza, a meč je na kraju završio sa 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Kod Klipersa Boban Marjanović je odigrao šest minuta, ali se nije upisao u listu strelaca, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džamal Mari sa 23 poena. Goste je predvodio Lu Vilijams sa 19 poena, dok su po 18 postigli Danilo Galinari i Tobajas Heris.

Denver je ostvario 28. pobedu, dok je Los Anđeles pretrpeo 17. poraz. Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu i Denver je brzo preuzeo kontrolu nad mečom. Sjajno su igrali Kreg i Bizli koje je Jokić "spajao s obruče". Ipak, Nikola je dobio dva brza faula i morao je da napusti teren pre vremena i da se vrati nešto kasnije.

To je na najbolji mogući način iskoristio Mejson Plamli koji je odigrao odlično poluvreme. Kliperse su u životu držali Heris, Galinari i Vilijams, dok se kod ekipe iz Kolorada razigrao Džamal Mari.

Jokić je krajem druge deonice dobio i treći faul pa je znatno oprezniji morao da uđe u drugo poluvreme. Tako je makar trebalo da bude, međutim Nikola je odigrao bez pardona treću četvrtinu, agresivno od starta i pred poslednju deonicu bila mu je potrebna samo jedna asistencija za tripl-dabl.

Denver je uspeo da se odlepi krajem treće i početkom četvrte četvrtine, a Jokić je uspešnim dodavanjem za Lajlsa na sredini poslednje deonice došao do petog tripl-dabla u sezoni. Na kraju, Denver je zabeležio dobru i važnu pobedu, dok Klipersi nisu imali nikakve šanse.

Meč ste mogli pratite putem našeg LIVE BLOGA.
Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: