"Da sledeća godina bude bolja od ove"

Najbolji sportisti Srbije u 2017. presrećni su zbog priznanja Olimpijskog komiteta Srbije i poručuju da će učiniti sve da im naredna godina bude još uspešnija.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 23.12.2017.

14:10

Starsportphoto

Kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić proglašeni su najboljim sportistima u godini na izmaku, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje dobila tekvondoiskinja Milica Mandić.

Mandićeva, šampionka sveta na takmičenju u Južnoj Koreji, istakla je da joj ovogodišnja nagrada draža nego 2012. kada je takođe bila najbolja sportiskinja nakon zlatne olimijske medalje u Londonu.

"Najdraži rezultat mi je ove godine. Vratilo mi se za povrede, krizu... Za mene godina nije završena, 30. decembra učestvujem na grend slemu na kojem će biti 12 najboljih i to je nova prilka da se dokažem i okitim medaljom", rekla je Mandićeva novinarima posle nagrade u Narodnoj skupštini.

Posebno je istakla to što je mogla da vidi brojne uspehe srpskih sportista i da joj to daje dodatni motiv.

"Lepo i emotivno mi je da vidim večeras sve uspehe srpskih sportista, ponosna sam... To mi je najveća motivacija za 2018".

Zlatni svetski kajakaški dvojac Milenko Zorić i Marko Tomićević priznali su da su očekivali nagradu OKS.

"Drago nam je zbog priznanja, očekivali smo ga. Velika čast nam je što smo Srbiji doneli zlato, naredni cilj je najsjajnija medalja u Beogradu na šampionatu Evrope, za takav poduhvat se naporno spremamo", složili su se kajakaši.

Tomićević je dodao da mu je svetsko zlato draže od olimpijskog srebra iz Rija i takve tvrdnje obrazložio činjenicom da je na postolju slušao himnu "Bože pravde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: