Srbija među 22, ostala još dva mesta na Svetskom

Do Svetskog prvenstva je ostalo još nešto manje od godinu dana, a Svetska odbojkaška federacija je objavila da su poznata 22 učesnika takmičenja do sada.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 02.11.2017.

11:33

Srbija među 22, ostala još dva mesta na Svetskom
Getty images

Srbija je među selekcijama učesnicama, a ostala su još dva upražnjena mesta za 19. Svetsko prvenstvo za odbojkaše.

Prvenstvo se od 10. do 30. septembra naredne godine igra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, odnosno Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu, Rimu, i Torinu u Italiji.

Plasman su do sada izborili Italija i Bugarska kao organizatori, Poljska kao svetski prvak, Srbija, Francuska, Holandija, Slovenija, Rusija, Finska i Belgija iz Evrope (CEV).

Japan, Australija, Iran i Kina iz Azije (AVC), Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV), SAD, Dominikanska Republika i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA), i Tunis, Egipat i Kamerun iz Afrike (CAVB).

Čekaju se još dve ekipe iz NORSEKA zone, a u igri su Kuba, Meksiko, Gvatemala i Portoriko. U Havani se od 10. do 12 novembra igra turnir na kome se odlučuje o tome koje će dve selekcije popuniti prvenstvo.

Žrebanje će biti obavljeno decembra ove godine na osnovu rang liste od 30. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: