Halep za B92: Uvek mi je u glavi da predstavljam Rumuniju

Godine 2014. probila se na veliku scenu, bila je vicešampionka na Rolan Garosu i igrala je polufinale na Vimbldonu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.09.2016.

12:30

Halep za B92: Uvek mi je u glavi da predstavljam Rumuniju

Od tada je Simona Halep konstantno u užem vrhu WTA tura, prošlu godinu završila je na drugoj poziciji, a trenutno je peta.

Posle slabog početka sezone Rumunka je došla sebi, osvojila je titule u Madridu, Bukureštu i Montrealu, ali izostao je pravi rezultat na Slemovima – najviše je dogurala na Vimbldonu, do četvrtfinala u kojem je izgubila od Anželik Kerber.

“Ne znam tačno šta mi je potrebno za Gren slem trofej, još ne poznajem taj osećaj, ali ono što mogu da kažem jeste da sada već imam dovoljno iskustva da dođem do završnice najveih turnira i do titule. Ali ne znam da li će se to u ovom životu desiti – možda ove godine, možda sledeće... To jeste moj san, nadam se da ću uspeti da izborim novo finale i u njemu ću dati sve što je u mojoj moći, radujem se tome“, počinje 24-godišnja Halep priču za B92.
Getty Images
Od početka godine Simonu sve vreme na turnirima prati Daren Kejhil, koji je svojevremeno radio sa Agasijem, Hjuitom, Marijem...

“Pre svega, trener mora da me razume kao ličnost jer sam vrlo emotivna. Potreban mi je neko ko veruje u mene kao igračicu, ali i da smo na istoj talasnoj dužini kada je u pitanju pogled na tenis. Takođe, veoma je važno da lako mogu da razumem ono što želi da mi saopšti, ono što želi da radim na terenu. Daren je izvanredan u svemu tome, tako da naš odnos teče glatko“, zadovoljna je Halep sadašnjim aranžmanom.

Na pitanje koji su joj najveći trijumf i najteži poraz u dosadašnjoj karijeri, Simona nije razmišljala ni trenutak:

“Najveća pobeda definitivno jeste trijumf nad Serenom Vilijams u Singapuru, a najteže mi je pao poraz od Marije Šarapove u finalu Rolan Garosa. Ipak, posle sam se trudila da pogledam samo pozitivne strane, to je recept za oporavak – bilo mi je to ipak prvo Slem finale. Provodila sam vreme sa porodicom i prijateljima, bilo nam je lepo, tako da sam na kraju prebolela taj poraz“.

U kompleksu Flašing Medouza Rumunka je često nasmejana, iako na terenu deluje ozbiljno, a na konferencijama ponekad mrzovoljno.

“Zabavljam se sa svojim prijateljima, opuštena sam i prijaju mi šale. Trenutno sam na turniru koji mi veoma prija – u suštini, trudim se da budem normalna i da uživam i kada sam na terenu i kada imam slobodno vreme“.
Za kraj, pitali smo Simonu koliko joj znači to što predstavlja svoju zemlju – ona je najbolja teniserka u istoriji Rumunije i prva zvezda tamošnjeg tenisa posle Ilije Nastasea.

“Uvek mi je u glavi, pored imena uvek stoji ’Rumunija’ i znam da se borim pod zastavom svoje zemlje. Naravno, igram za sebe i ovo je ipak moj posao, ne mogu da kažem da je samo zadovoljstvo, ali uživam u njemu i to me čini opuštenom“, zaključila je Halep za B92.

Prošle godine u Njujorku Simona je igrala u polufinalu, a sada je uspešno prošla prva tri kola, uz težak meč sa Timeom Baboš, pa se u osmini finala sastaje sa Karlom Suares Navaro.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: