Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

15:53

Srbija ubedljiva protiv Australije

Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Australije rezultatom 94:79 u četvrtoj utakmici grupe A Svetskog Prvenstva u Turskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Miloš Teodosić sa 19 poena. Odličnu partiju prikazao je Novica Veličković sa 18 poena i osam skokova.

Kapiten Nenad Krstić, kome je ovo bio prvi meč na prvenstvu, meč je završio sa 14 poena i deset skokova. Kod Australijanaca, istakao se Bred Njuli sa 13 poena. Srbija u četvrtak igra sa Argentinom u borbi za prvo mesto u Grupi.

Posle promašaja Tepića, Gibson je otvorio meč trojkom. Prva četiri poena za Srbiju je postigao Novica Veličković, za prednost od 4:3. Usledila je serija promašaja na obe strane koju je Teodosić prekinuo trojkom. Posle brze kontre koju je realizovao Marić, usledila je nova trojka Teodosića za 10:7.

U sedmom minutu utakmice, kapiten selekcije Srbije Nenad Krstić, po prvi put je ušao u igru na ovom Svetskom prvenstvu. Usledila je bolja igra Srbije u odbrani, pa su naši košarkaši imali prednost od sedam poena – 14:7, a poene su postigli Veličković i Teodosić. Do kraja četvrtine Australija je uspela da smanji prednost, pa se na kraću pauzu otišlo rezultatom 16:12 za Srbiju.

U nastavku, u igru je ušao Savanović koji se odmah upisao u strelce, a posle trojke Rašića i poena Krstića, Srbija je došla do, tada najveće prednosti – 23:16. Mils je pogodio trojku za Australijance, ali je Savanović uzvratio na isti način. Australijanci su opstajali u igri, ne dozvoljavajući košarkašima Srbije da se odlepe. Savanović novom trojkom ponovo dovodi Srbiju na +7.

Razigrani Kešelj je vezao dve trojke i fenomenalno zakucavanje posle kojeg je Srbija vodila 41:30. Kao i do tada, Australija je uspela da ostane u igri, posle serije 7:0. Do prednosti od šest poena (43:37), Srbija dolazi u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, kada se pod košem najbolje snašao Kosta Perović.

Srbija je dobro počela treću četvrtinu, gde je Rašić, posle dva bacanja Bjelice, pogodio trojku za 48:37. U nastavku Srbija je uglavnom imala dvocifrenu razliku koja je u jednom momentu iznosila i +13 (65:52.). Ipak, Ingles je uzvratio trojkom pa Srbija ponovo nije uspela značajnije da se odlepi. U poslednjem minutu treće četvrtine, Vortington postiže trojku posle koje nije bilo poena, tako da je Srbija u poslednjih deset minuta igre otišla sa prednošću od osam poena – 69:61.

Poslednji period igre Australija počinje odlično, pošto su Marić i Njuli uspeli da smanje na samo minus četiri – 69:65. Kešelj je postigao trojku , ali je narednih nekoliko napada obe ekipe postizale poene jedna za drugom. Osam poena prednosti Srbija je ponovo imala posle trojke Teodosića na polovini četvrtine. Australija je uspela da se približi na četiri zaostatka, a posle trojke Nilsena na 2:07 do kraja, bilo je samo plus tri za Srbiju. Ipak, nekoliko sekundi kasnije Teodosić je uzvratio trojkom, a u narednom napadu Ingles je napravio grešku u napadu. Teodosić je zatim ubacio oba bacanja za 86:78. Srbija se posle toga konačno odlepila, da bi finalni rezultat postavio Bjelica trojkom u poslednjoj sekundi - 94:79.



Srbija: Teodosić 19, Tepić, Rašić 8, Paunić, Bjelica 7, Marković 5, Savanović 10, Kešelj 11, Krstić 14, Perović 2, Veličković 18, Mačvan
Australija: Martin, Mils 12, Gibson 8, Ingliš 6, Njuli 13, Marković, Barlou 4, Vortington 9, Bejns, Andersen 7, Nilsen 10, Marić 10

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu