Košarka 192

Sreda, 01.09.2010.

15:53

Srbija ubedljiva protiv Australije

Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Australije rezultatom 94:79 u četvrtoj utakmici grupe A Svetskog Prvenstva u Turskoj.

Srbija ubedljiva protiv Australije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

192 Komentari

Sortiraj po:

Dr.Mabuzo

pre 13 godina

Evo i mene po prvi put od pocetka prvenstva , mada sam procitao sve komentare.
Molim prisutne da cimaju Tepica previse.Kao da on nezna kako je odigrao.Kao da njemu nije teze nego nama sto ga gkedamo.Njega moramo dobiti ako mislimo da napravimo vrhunski rezultat(polufinale).To Ivkovic cini mi se i radi.Ako je uspeo da "otvori glavu" Tripkovicu (koji je bio izgubljen u vremenu) i Rasicu(igrac za male utakmice-sve do sada-i dalje se sledim kad je vazna lopta kod njega-nikad ga nisam voleo - al svaka cast za ove cetiri utakmice),verujte mi sa Tepicem ga ceka za nijansu laksi posao.bez pravogTepica (posto drugu alternativu nemamo)necemo ostvariti vrhunski rezultat.Ostali u granicam normale (Macvan samo da se digne).Polufinale Vrhunski rezultat (nikad izjednacenije prvenstvo)
od ostalih ekipa izdvojio bih Litvaniju koja me je odusevila trcanjem i fizikom.Sa malo boljim trenerom i jednim jacim centrom vrhunska ekipa.
Ameri gaze dok ne nalete na neke sahiste u cetvrt ili polufinalu.Po meni nece osvojiti turnir.Argentinci solidni ali podsecaju me na nas na zalasku one sjajne generacije.
Ostali su tu negde kao i mi - sa puno oscilacija.Uglavnom bice interesantno.
Srecno momci s'verom u boga za Dudu i otadzbinu

fs

pre 13 godina

Dule je i od jednog Vranjesa napravio da lici na kosarkasa.Tako je uspeo i od Tepica.E sad u reprezentaciji je malo drugacija stvar a i Duda nije svaki dan sa Milenkom.Za Milenka bi bilo dobro da ide u CSKA i u reprezentaciju Crne Gore.

Nenad

pre 13 godina

Svaka cast momci ali Teodosicu kapa dole.Ne pratim redovno sport zbog obaveza ali Teodosic me odusevio.I Keselj mislio sam prvo da decko nema harizme ali sam gadno pogresio.Posle onog "bobardovanja" posle Grka i juce protiv Australijanaca onog kucanja nova zveda je rodjena.
Ponavaljam Teodosic je prvi vodja ekipe sa 23 god.Covek moze da igra 2 na 2 moze 1 na 1 moze sut spolja a asistira kao djavol.Nemam reci za coveka!
Vi sto kukate na Tepica valjda onaj Ivkovic bolje zna zasta je poveo njega na SP u kosarci nego vi!Sigurno da je lose odigrao ali treba dati sansu Ivkovicu.Nije pogresio sa Velickovicem,Rasicem,Bjelicom a pogresio je Tepicem i Macvanom.Pa nije bas istina!!!

yassa

pre 13 godina

snazno,srcano,onako kako bismo voleli da bude i buducnosti!slazem se da Novica moze bolje iako kad procitate kolone u statistici izgleda dobro.slazem se takodje i da je Tepic nekako sporiji od ostalih i da nije konkretan,ali sam 100% siguran da mu je mesto u nasoj reprezentaciji.od njega ocekujem bolje igre do kraja prvenstva.voleo bih paunica vise na terenu jer smo sa njim agresivniji,ali Duda sigurno zna bolje.Teo i Krle prave definitivno razliku i sa njima svi igraju bolje.Keselj sjajan,ne samo juce,i tvrdim da gotovo celi kosarkaski svet zavidi Srbiji na potencijalu.Radujem se kad znam da cemo jos par godina da budemo ekipa za respekt,ekipa sampiona,ali se sa druge strane pitam sta kad ode Duda,a ostanu ovi nesposobnjakovici i neradnici u savezu.napravicemo uspeh oni ce da se slikaju,produzice sebi zivot,pa onda kampanjski pred sledece prvenstvo kuknjava poturanje Dude da ga proziva Radujko i slicni!Nisam mogao da ne spomenem!A danas i narednih dana navijamo za nasu Srbiju i nase momke!Do medalje!!!

Stanojevic Miljan

pre 13 godina

....Hmmm, ja sam zvezdas al nevidim sto je to bitno za ovu pricu, pustite Tepica, pa ako svi verujete g.Ivkovicu znaci verujete i Tepicu...on ga je zvao a ja u njegov izbor nesumnjam. Meni je bre ljudi najdraze sto mi guramo dalje vidi se da ce to biti tim za duge staze. A jaoooo kolko mi je drago sto su Nemci pukli...uhhh sreca, sreca radost...sreca uzivancija. Pozdrav svima, tek ce mo se radovati!

Aleksandar_23

pre 13 godina

Bravo momci,konacno gledamo modernu i brzu kosarku koja je potrebna da bi se ostvario uspeh,nemam reci sve funkcionise besprekorno!!Tepi drzi se verujemo u tebe,svi znamo koliko si dobar igrac,mozda si i sam izgubio veru u sebe al podesices ti sut i ponovo cemo gledati tvoje prodore!!Samo hrabro NAPRED SRBIJA!!!

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

Tepic stvarno slab,nekako mi je skroz u senci ostalih igraca.
"Tepić je odličan igrač i dvije lose utakmice to ne mogu promjeniti" - brate upravu si,ali ovo je svetsko prvenstvo,sve su utakmice bitne.nije to jadranska liga pa dve,tri lose utakmice ne mogu da se odraze na plasman.protiv Nemacke je izgubio 3 kljucne lopte u finisu meca.za sada nije taj profil igraca koji ce u teskim situacijama da preuzima odgovornost.
Teo,kapa dole

Nadobols

pre 13 godina

Verujem u ove momke! Vidi se koliko nam treba Teodosic....nebih obrazlagao :).Ups, da ne zaboravim Krstica i on kada se vrati u ekipu - ihaaa.
Sve je ovo lepo i sada da krenemo i protiv ozbiljnijih....
Svidja mi se sto Australija dere Nemce, neka se ispucaju pa da i njih oderemo (15ak razlike)- dosta.
Argentina je sve dobijala na misice i jedva - i nadam se da je to to i da protiv nas nece moci :)

Sve u svemu i mi smo Nece dobili u fudbalu i .....nista, Nemci odose skoro do kraja a mi lepo svojoj kuci - gde nam je i mesto(kada je fudbal u pitanju)
(Nadobols, 30. avgust 2010 19:40)

Au postao sam prorok - pobedili smo Australiju 15 razlike a Nemci nas imitiraju ( u fudbalu - Australija X 2 , Gana = Angola, u fudbalu mi ispali , sada oni i tako .....)-kao sto sam i rekao.
Moram da napisem pa makar se izblamirao- nesto mislim da cemo argentinu dobiti 11-12 razlike s tim sto ce biti manje napeo nego protiv Australije! Ajd, mozda i pogodim ...

Иван-Ниш

pre 13 godina

Ово је била најважнија утакмица у групи! Победили смо и сада можемо да будемо 1. или 2. Да смо изгубили, сутра би се борили да не будемо 5., јер победом Аргентине против нас и Анголе против Аустралије, ми испали. Овако, против Аргентине можемо да играмо опуштеније и да покажемо колико вредимо.
Моја оцена играча на данашњој утакмици:
Теодосић маестралан у одлучујућим тренуцима. Нешто мање асистенција и мало слабија одбрана, али доказао да је човек за велика дела. (5)
Рашић на овом првенству је највеће изненађење. Нервирао ме целе сезоне и био један од слабијих у Партизану, али овде одрађује своју ролу без грешке. (5)
Кешељ је за сада откровење. Далеко бољи од Бјелице на овом првенству. (5)
Крстић има добре бројке, али неке ствари које је радио у другом полувремену могле скупо да нас коштају. (4+)
Савановић је све бољи и наставља добре игре из припрема. По нека грешка, али боже мој... (4+)
Величковић промашује ли промашује ове тројке и из чистих ситуација, али је толико борбен и користан на оба краја терена да га само ови промашаји не стављају на место нашег најбољег играча. (4+)
Марковић је наш најбољи одбрамбени играч, брз, али у нападу прави несхватљиве грешке. (3+)
Перовић је после доласка Крстића пао у други план. Можда и због тога се није много исказао. (3)
Бјелица је за мене највеће разочарење првенства, можда зато што сам очекивао да експлодира на овом турниру. Он још некако резервисан, промашио две чисте позизије за тројку и зицере под кошем. Бољи је него на прве две утакмице, али лошији него прошле године на ЕП. Нека достигне игру Кешеља и биће сви задовољни :) (3-)
Тепић је лоше кренуо са шутем и завршио са неколико грешака. Можда је боље када га овако неће да игра класичног бека а не плејмејкера. Надам се његовим бољим партијама. (2-)
Мачвана нећу да оцењујем јер је играо мало, а и то није било за похвалу. Паунић није играо.
Ево то су оцене рекреативног кошаркаша коме је кошарка омиљени спорт и који није имао паметнија посла него да оцењује друге.

niste mi jasni

pre 13 godina

Ne mogu bas a svarim komentare tipa: zasto je Maric zakucavao protiv Srbije... Da nam je dao 20 poena pljuvali bi ga da nije srbin, da je dao 2 poena pljuvali bi ga da je slab igrac,da nikada nebi mogao da igra za Srbiju,a posto je dao nesto izmedju-10 poena,onda vam smeta sto je zakucao?! Pa sta da radi covek-centar od 211cm kad se nadje sam pod kosem?

nikola

pre 13 godina

Marica su toliko savladale emocije da je morao svaki napad da ide na zakucavanje videlo se da mu je tesko palo sto je igrao protiv Srbije
(BB, 1. septembar 2010 17:55)

Ja se secam jednog jedinog zakucavanja na utakmici i ono u kontri ne mogu da se setim da li je bilo zakucavanje... Ne znam sta ti ocekujes da on uradi kao centar kad je sam pod kosem? Da polozi loptu u kos zato sto igra protiv Srbije? Pa u Partizanu su mu 50% koseva bila zakucavanja. Stvarno mi nije jasno sta si hteo da kazes. Meni je sve rekao onaj prizor kada svi Australijanci izlaze smuzdeni sa terena,a jedini Maric ima smesak na faci...
Neko pise zasto nismo jurili +18 - pa covece minut ipo pre kraja je bilo par poena razlike i postavljalo se pitanje pobede!
Tepic- covek igra lose,ali cemu toliko pljuvanje? Setite se kako je Teo igrao na pocetku proslog EP i koliko ste ga pljuvali. Tepic sigurno ne igra namerno lose,trudi se,ali sta je tu je, mozda ce bas proraditi kada bude bilo najbitnije kao Teo prosle godine.
Teo- znaci na +3 lagano sutira trojku sa 8 metara posle 5 sekundi napada... Svaka njemu cast na tome,na hrabrosti,na kosu i prelomljenoj utakmici,ali razmislite dali mozda preteruje? Sta bi se desilo da je promasio?

Kaka

pre 13 godina

Izuzev umisljenog Tepica i uplasenog Macvana, ostatak ekipe za cistu 10-ku. Prosto melju neverovatno raznovrsnim napadima,i miina je gledati ovakvu kosarku. Uopste nema razloga da se plasimo ni Amera sa Durantom i Bilapsom, a videce se sutra protiv Delfina i ekipe koliko smo stvarno mocna ekipa bez ikakvog preterivanja. Vrlo lako moze da se ponovi Indianapolis ali bih iskreno vise voleo zlato na OI 2012 u Londonu. Duda Ivkovic je izmislio kosarku u svakom pogledu, i neverovatno koliko je takticki superioran u odnosu na sve trenere na sampionatu.
(Bambus, 1. septembar 2010 17:53)

Ja bih volio zlato i sad i na OI 2012 :D

Zlatko

pre 13 godina

Lako je sad biti najpametniji, ali moj zaključak je sledeći: došli smo do onoga šta su pričali pre početka i utakmica sa Argentinom jeste najvažnija. Zahvaljujući pobedi Angole nad Nemcima mi ne možemo biti treći u grupi. Čak i da Angola pobedi Australiju i mi izgubimo, sve tri ekipe imaju skor 3:2, ali mi smo dobili i jedne i druge, plus i najbolja koš razlika. Prateći rezultate tokom večeri nisam to odmah skontao i čak mi se provlačilo kroz glavu da je poraz od Nemaca možda bio i nameran. Možda i jeste, ali niko nije računao da će ih dobiti Angola. Prema tome, danas će biti "klanje" za prvo mesto u grupi. Ako budemo prvi, u našem delu žreba je A3 (Australija skoro sigurno, sem ako ih Angola ne dobije, ali i ovo im je mnogo), B2 (Slovenija) i B4 (poraženi Hrvatska-Brazil), C1 (Turska) i C3 (poraženi Grčka-Rusija), D2 (Francuska, ako ne izgube od N.Zelanda) i D4 (N.Zeland, sem ako ne pobede Francusku sa oko 30 razlike). "To dalje implicira", da su rivali u potencijalnom 1/4 finalu Francuska i Rusija ili Grčka, mislim da su tu Grci najjači, ali ipak njima bih dao blagu prednost u duelu sa Rusima u grupi (dakle Rusi ili Francuzi). Prema tome, svaka čast svim nabrojanim ekipama, ali ipak je ovo lakši deo žreba. Dakle, moraju se potruditi da pobede i ostvare prvo mesto u grupi i na taj način sebi "izaberu" lakše protivnike.
U slučaju poraza, idemo u drugi deo žreba gde su A4 (Angola), B1 (SAD), B3 (pobednik Brazil-Hrvatska), C2 (pobednik Rusija-Grčka), C4 (Portoriko), D1 (Litvanija) i D3 (vrlo verovatno Španija, tj sigurno ako Francuzi ne izgube). U tom delu žreba potencijalna 1/4 finala bi bila: Sad- (Španija-C2), Srbija-Litvanija. Strašno i zamisliti, prštalo bi na sve strane.
Ovo je u najkraćem dalji raspored. Nisu bitni rivali ako se puca na visok plasman. Ali ako postoji šansa da se ide lakšim putem treba to iskoristiti.

Ofk

pre 13 godina

Prvu koju odigra lose Teodosic mi padamo.Ne zato sto je on vanseriski igrac[vrlo dobar igrac] nego sto je Tepic uplasen a Markovic nema kvalitet.Krstic nije kalibar kao nekadasnji centri YUG i SRBIJE.Novica ne podize formu.Keselja niko od cuvara i strucnjaka nije dovljno upoznao kao ni Bjelicu pa oni pruzaju kakve takve igre i jedini deluju spremno.....strucni stab nase reprezentacije nije znao da reaguje na deciji presing Australije...toliko o njima

KOMENTATOR FSS

pre 13 godina

Vidi se da je "ATMOSFERA U TIMU ODLICNA". Fudbaleri non stop govore o nekoj atmosferi bez rezultata. Neka se ugledaju malo na KOSARKASE.

Sasa

pre 13 godina

Alo, ljudi, sta ste se okomil na Tepica . Da sutra slucajno Teodosic u 5- toj sekundi napada promasi bitan sut svi ce se okomiti na njega i pricace kako se ispucava, kako olako gubi lopte, kako raspravlja sa igracima, kako kvari atmosferu u ekipi , kako je u pojedinim trenucima utakmice sebican, brzoplet i sl.(namerno sam uzeo za primer Tea jer je danas bio najbolji, pored svih iskazanih losih osobina). Shvatimo , da su oni tamo reprezentacija Srbije sastavljena od momaka koji hoce da igraju za svoju i nasu zemlju i da daju sve od sebe. Svi ovi iskompleksirani likovi(tzv.Partizanovci i Zvezdasi, sto im je svaki potez nekog ko je igrao za Zvezdu najbolji, a ovi drugi "veze nemaju" i obrnuto neka shvate(ako mogu) da su i Keselj i Bjelica i Rasic i Tepic i Velickovic i Teodosic uostalom svih 12 momaka i strucni stab REPREZENTACIJA SRBIJE i da zasluzuju nasu podrsku ma odakle dolaze da igraju za istu.
"dijagnosticar", Nis

Kursula

pre 13 godina

A gde nestade grb Srbije sa dresa reprezentacije?
Da li se to neko stidi dvoglavog orla i krune?
Prvo fudbaleri, pa sada kosarkasi. Jos malo pa ce da vrate onu ikebanu od grba SR Srbije sve sa zvezdom petokrakom.
Pa nije Adidasov znak vredniji od znamenja svoje zemlje ili pak naziv nekog drzavnog monopoliste, citaj sponzora. Sramota!!!

Nikolas Anjelka

pre 13 godina

Ljudi, istrpite Tepića, kao što smo istrepeli Tea prošle godine (promašaj za pobedu protiv turske u grupnoj fazi). Znamo kako se posle završilo. Napred Srbija!!!!
(johnny, 1. septembar 2010 17:56)

Jel se ti to salis ili uporedjujes Tea i Tepica???????? Pa Teodosic je najbolji, ponavljam najbolji plej evrope, a Tepic je covek koji se unistio za ove dve sezone, covek ne zna vise ni da vodi loptu...

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Pobedimo najvazniju utakmicu, kada je najvaznije, a 90% vas (umesto da se raduje i pruza podrsku momcima) pljuje Tepica. Jadnici jadni !!!

Vladan R

pre 13 godina

@ hobotnica po

Ne lupaj gluposti nego prvo malo pogledaj sistem takmicenja, pa ces videti da ako smo prvi u grupi posto su Ameri definitivno prvi u svojoj ne mozemo na Amere pre finala.

Sto se zavrsnog plasmana po grupama tice, skoro da je potpuno izvesno da ce Spanci u svojoj grupi zavrsiti na trecem mestu (da ne bi bili treci potrebno je da Novi Zeland dobije Francusku). Stoga ce biti vrlo intresantno pogledati mec izmedju Grka i Rusa, jer ce to biti mec u kojem niti jedna ekipa nece bas pretrano zeleti pobedu jer u tom slucaju u 1/8 finala pobednik ide na Spance a potom u 1/4 na Amere. Porazeni se ukrsta sa Francuzima pa nadam se sa nama , naravno pod uslovom da prvo dobijemo Argentinu u borbi za prvo mesto u grupi, a potom verovatno i Hrvate, eventualno Brazilce u osmini finala.

Sto se nase igre tice, sada je vise nego jasno koliko je Teodosic bitan za nasu igru.Sa druge strane prosto je neverovatno koliko je Tepic lose odigrao,i nadam se samo da je ovo ipak bio los dan a ne da je zadnje pomenuti u tako losoj formi.

player

pre 13 godina

Gledao sam na fibinom sajtu raspored posle grupa... Ako budemo ili prvi ili treci izbegavamo do finala i spance i amere, ukoliko spanija bude treca u svojoj grupi, a ameri prvi u svojoj, sto je za sada vrlo realno...

ilija

pre 13 godina

Veliki sam zaljubljenik u kosarku,a posto sam iz Crne Gore prizeljkujem u osmini finala duel Srbija-Hrvatska,a i realno je. Vec sam kupio pivo i grickalice...

Corto Maltese

pre 13 godina

Svaka čast momcima na pobjedi!Realno smo uz SAD i Španiju najbolje ekipe na prvenstvu.
Teo nam je ključni igrač za veliki rezultat, Krle igra kapitenski,Novica vrlo dobar..Prijatno iznenadjenje (ako je uopšte ) su Kešelj i Savanović.Tepić je katastrofa ali nam je za neki uspjeh na SP potrebno da i on proigra .Zna to Ivković koji ga uporno forsira mada sam lično skeptičan. Sve u svemu pred ovom generacijom su tek veliki rezultati.

skaut

pre 13 godina

Ne mozete da kazete da je Tepic dobar ili los a da ne obrazlozite. Ja se ne razumem mnogo ali mi je prijatelj koji se bavi skautingom objasnio ovako. Tepic ima velike noge sto moze da mu omoguci prodor u odnosu na nize igrace koji ga cuvaju, ali nema dobar stav tj. noge su mu skoro ravne (ispravljenje a ne savijene u kolenu) uvek se povija tj grbi u ledjima. Veoma je spor i u odbrani i napadu, kada vodi loptu cela ekipa se uspori i stane, kada doda loptu ostane na istom mestu tj ne otvara se da i da kos, cesto je u liniji sa svojim igracem prilikom dodavanja pa i ne moze da dobije loptu. Nece ga krenuti jer pravi kardinalne kosarkaske greske. Jedno je kada promasis pa onda moze da te krene, a drugo je kada kosarkaski nepravilno igras. To je vec osecaj i za to je potrebno vreme.
Prenosim njegove reci. Ja nekako vise verujem Dudi nego njemu ali kada sam gledao utakmicu zajedno sa njim, sve sto je objasnio bilo je logicno.

Kocho

pre 13 godina

Loš,Lošiji - Tepić.
Ako nas on ne utepa, niko neće.
Istina, ima jednu sličnost sa nekadašnjim vrhunskim francuskim plejom Rigodoom - krivi glavu na jednu stranu.

Iva

pre 13 godina

Alo pljuvaci, okanite se Tepica. Proradice on kad bude najpotrebnije, u ovom trenutku mu je potrebna podrska svih nas.
Sto se tice same utakmice, dovoljno je reci DOZIRANO.
DUDA JE MAGISTAR KOSARKE.

zli

pre 13 godina

Samo da objasnim ovim neznalicama oko Marica. Koliko se puta Maric kao igrac Partizana raspravljao sa sudijama. 0 slovima nula.Danas kao nesto prica sa njima a na drugoj strani Krle kuca loptu za lepu prednost. Ko raume ovo mu i nije potrebno a ko ne razume ne verujem ni da ce sada razumeti.

pivljanin

pre 13 godina

Raduljica je bolje odigrao ispred TV-a nego Tepić i Paunić na parketu(zajedno).

P.S. Pre samo par dana orio se forum "Kešelj napolje" i "Bjelica napolje". E sada se vidi ko je ubedljivo najgori...

MIlan Pavic

pre 13 godina

Ja sam trenirao kosarku 15 godina,i neke stvari znam,a to je da utakmicu dobija ekipa i gubi je ekipa!Ali ukoliko nekome konstantno ne ide,kao sad Tepicu,onda on biva izmenjen i uveden tek kad resi probleme u svojoj glavi,iako sam grobar,smatram da je Tepicu trenutno mesto na klupi! Inace svaka cast na pobedi,i realno samo par ekipa je tu naseg ranga (turska,grcka,USA,francuska,spanija) i tu ce biti borbe,ostalo dobijamo!SVAKA CAST MOMCI ZASAD!

Crle

pre 13 godina

super pobeda.
brine me puno primljenih koseva na seljacke kontre (a ameri su jos brzi od ovih) i izgubljene lopte na presing
ali ima dovoljno vremena da se i to popravi

Napred Srbija!

MarioNS

pre 13 godina

Kakv smo mi to narod?!? Mi smo pobedili, a pola komentara plujvacina po Tepicu! Odvratno! Gatim se! I ja se iznerviram i dodje mi da polupam TV, ali to je samo taj trenutak! Sutra ce mozda da me dovede do "ludila" Teo, Krstic, Bjelica.... Ja ih podrzavam sve do jednog! Ovo je tim Dude Ivkovica i cine ga 12 igraca! Bravo momci!!!! Pokazali ste da vredite sta god da se desi do kraja turnira!

Kocho

pre 13 godina

Kešelj je objasnio. Ono zakucavanje je za top10 u NBA ligi. Mislim da će dečko imati sasvim solidnu karijeru i preko bare. U NBA cene igrača koji zna da zakuca, postigne trojku i uz to korektno odigra odbranu. Kešelj in da house.

mile jna

pre 13 godina

Tepic je u Prtizanu imao sve minute ovog sveta pa je bio plej koji ne moze da prenese loptu preko pola tako da vi eksperti sto pricate o minutazi treba da se zapitate kad je Tepic znao da igra.Ako bude igrao protiv Amerikanaca imacemo 400 izgubljenih lopti jer decko ne zna da vodi loptu,dovoljan je najmanji pritisak da mu se ista oduzme

Wllaxy

pre 13 godina

Nikog nema da uporedi pa ajde uradicu to ja:

Ako je suditi po Juznoj Africi... dobise nas Nemci, a mi pobedismo Australiju... Dragi moji ja mislim da je sve jasno, idem sutra u kladionicu da potpisem da dobijamo Argentince i da smo prvi u grupi, a na kraju u polufinalu gubimo od Amera i uzimamo bronzu... amin! :)
(Hobotnica Po, 1. septembar 2010 18:46)

Po, sve si to lepo izracunao, samo si prevideo cinjenicu da ako budemo prvi u grupi sa Amerima ni teoretski ne mozemo da se sastanemo pre finala. :)

Voja

pre 13 godina

Najbolji je bio Duda Ivkovic kad je u jednom od kljucnih time outa rek'o Markovicu: 'Odlicno, Stefane, a sad sedi na klupu, a ti Milose u igru.'. Drugi bi ga izgrdio za srljanje u napadu, ali Duda je car. On to gospodski, pametnome dve reci dosta. Ili kad im je pri 68:63 rekao: 'Pa, dobro, ko ovde juri rezultat?! Razmislite glavom.'

Uzgred, gledah utakmicu na Marca TV, sa Saletom Djordjevicem kao komentatorom i udarise mu dobar vic: 'Kako Srbin vrsi samoubistvo? Popne se na svoj ego i skoci!'. Naravno, na ovim igracima nije bas primenljivo, ali kad se setim Jarica, Rakocevica, Radmanovica i ostalih 'legendi', ne mogu da se ne nasmejem...

Rade

pre 13 godina

Kako me iznervirao Sareni kad je Teo dao prvu trojku: odma je krenuo stanite tek je pocetak napada ne bi trebalo ovako ipak ima dosta da se igra...STA BRE NE BI TREBALO dokle vise sa tom sablonskom kosarkom, ocu da lete po terenu i da sipaju u kos!

Немања

pre 13 godina

Теодосић играчина!

Иди бре, ови нас стигну на 3 до 5 поена разлике, ја се тресем а седим кући, а Теодосић гађа тројку са пола метра, метар од линије и - погоди, комада више!

Честитке Ивковићу на припреми последњег напада у првом полувремену. Или јеси, или ниси. Гледао сам пренос на страном каналу, па се јасно чула замисао Ивковића, али и похвале Енглеског коментатора после напада.

Свака част на победи!

superpipo

pre 13 godina

Valjda je svima jasno zasto je Milos Teodosic najbolji igrac Evrope,dovoljno je bilo gledati danas i uzivati u njegovom umecu..pravi je naslednik Djordjevica,Bodiroge,Divca i ostalih legendi jer se jasno vidi da ima onaj izrazen pobednicki mentalitet koji izdvaja vrhunske igrace od prosecnih....

Zukanovic Sreten

pre 13 godina

Šta ko ovde zna o Tepiću kako je igrao ove sezone a i koliku je minutažu imao u Panatenaikosu,nek mi se javi neki neki tih eksperata što ga pljuju? Duda ga forsira da ga razigra jer zna da ovaj može bolje i veruje da će Milenko proigrati ali problem leži u ovoj sezoni.Veličković je dobro krenuo u Realu ali ga je Mesina iz razloga forsiranja i drugih igrača držao na klupi i Novica je imao krizu u igri dok je Tepić u istoj situaciji u Panatenaikosu još manje igrao jer je tamo takođe skupina zvezda u timu i skupih stranaca.

Jela

pre 13 godina

Nisam baš sigurna da je naslov adekvatan. Neko ko nije gledao meč pomislio bi da nije bilo neizvesnosti, a samo 2-3 min.do kraja se lomilo. Dobro je da su momci odoleli i zabeležili važnu pobedu, ali koliko je bila 'ubedljiva'... ja sam tek u poslednjih minut-minut i po odahnula.

Idemo do medalje

pre 13 godina

Svaka čast Dudi što je poveo Kešelja i Savanovića,pun pogodak,gađaju kao snajperom,pogotovo Marko.A najgori šuteri su Tepić i Paunić,mada ovaj drugi i nema neku minutažu ali ko je rekao Milenku da rešava odlučujuće lopte i šutira kad se lomi,taj nije normalan.

D

pre 13 godina

Vrlo je zanimljivo koliko navijaca Zvezde i dalje prati kosarku. Svaka cast, momci, na entuzijazmu. Samo jedna stvar, pre nego naucite nesto o kosarci ne komentarisite Tepica, molim vas.

Miki

pre 13 godina

Kako protiv majke Srbije? Kako protiv srca? Kako protiv srca? Lepo,zakucavanje,najbolja igra na prvenstvu, motivacija itd. Aleks Marić veliki Srbin!! Nije sporno što je igrao i borio se, ali te izjave i takve stvari. Pa.što igraš, ako voliš "majku"

jugo

pre 13 godina

Ovaj naslov uopste ne prilici na sami dogagjaj na utakmici jer na samo 2 minuta pred kraj utakmice nije se znao pobednik iako smo tokom cele utakmice imali prednost od 5-12 razlike.

Hteo bih da cestitam momcima na uspehu stim da od igre uopste nisam zadovoljan osim na momente.
Ja razumem da je ovo mlad i neiskusan tim ali praviti onakvegreske je jednostavno nedozvoljivo, to mogu razumeti za Macvana jer covek nije igrao u inostranstvo ali za ostale igrace ne vazi narocito za Tepica koji na zalost me je totalno razocarao igrao je ligu sampiona par godina sa Partizaom takogje u Panatinaikosu tako da vrlo lose igra i gubi zicer lopte nedozvoljiv aj moze 1-2 lopte ali ne vise, moze coveku da ne ide to nije strasno ali ovo sto on igra protiv nemacke i danas je vise nego katastrofa.

Najbitniji momenat na utakmici na 2 minuta pred kraj kad su Australijanci smanjili na samo 3 poena je hladnokrvna trojka Teodosica, stvarno prerasta u velikog igraca i licno mislim da moze jos bolje, si drugi su bili solidni u nasoj ekipi ali to treba sve malo brze i agresivnije i previse izgubljenih lopti.

Ovaj rezultat nam daje pravo bez razlike kako cemo sa Argentincima da cemo biti ili prvi ili treci u grupi, pozicije koje najbolje odgovaraju za nastavak takmicanje.

Mislim da mozemo puno bolje i narocito mnogo brza igra, inace sut solidan sto je jako dobro jer ima par igraca koji mogu da daju trojke sto je dobro za velike utakmice ipak Teodosic je ubedljivo nas najbolji igrac i po znanju i po hrabrosti.

Jedna stvar koju cemo saznati kasnije daj boze da je sve u redu sa rukom Markovica vrlo bitan igrac za nas maada ko sta mislio o njemu , a ruku mu je povredio Velickovic nehotice to se nazalost desava u sportu nadajmo se najboljem.

Rezultatski za sada smo opravdali ocekivanja ali ne samo protiv slabih ekipa da igramo jako dobro i brzo vec ikod jakih ekipa treba to slicno ponoviti.

Sve najbolje u daljem tamicenju i nek moderator promeni naslov jer nije bas bilo tako ubedljivo kao sto je krajnji rezultat.

Nemanja

pre 13 godina

sada nam predstoji najvazniji mec,i to protiv najtezih protivnika Argentine,ali ja UVEK VERUJEM U NASE. VERUJMO U NASE I KAD SU NAJGORI I KAD SU NAJBOLJI!!!!!

Milan

pre 13 godina

Velickovic i Krstic odlicni! Teodosic takodje, mada ponekad preteruje s onim brzim sutevima za 3. Rasic vec standardno dobar. Savanovic odlican u napadu, mada je u odbrani imao par propusta. Bjelica konacno dobar i to vise u odbrani, a u napadu je dobro koristio to sto se Teo vratio. Keselj prijatno iznenadio i u odbrani i u napadu, jeste da mu je Njuli pred kraj pobegao nekoliko puta, ali je i Keselj imao odlicne poteze (Blokada i neke ukradene lopte, kao i nekoliko iznudjenih gresaka Australijanaca). Stefan Markovic neverovatan u odbrani, u napadu vrlo dobar. Perovic i Macvan nisu imali neke prilike da se istaknu, ali verujem da ce zablistati u nekim od narednih utakmica. Ono sto brine je (i dalje) lose izdanje Tepica. Nadam se da ce i njega da krene. I Novica se mucio, jeste da je imao dobar ucinak u prethodnim utakmicama, ali to je bilo na njegovu upornost, danas je to islo mnogo lakse. U principu, na kraju je ispalo odlicno. Ako pobedimo Argentinu, prvi smo, ako izgubimo, treci smo. U oba slucaja smo u polovini zreba gde nisu Amerikanci i Spanci. Izbegavamo i prvu ekipu iz D grupe, Francusku ili Litvaniju ko god pobedi veceras. Sto znaci da nam u zrebu ostaju porazeni iz te utakmice, Brazil, Turska i 1. ili 3. iznase grupe. Najbolje bi bilo da dobijemo Argentince, posaljemo ih u drugu (tezu) polovinu zreba, i do potencijalnog (ali u tom slucaju realnog jer bismo za protivnike imali 4. iz B grupe u osmini finala, pa pobednika D2 - C3 u cetvrtfinalu) polufinala izbegnemo Tursku i Brazil. U tom slucaju ni finale nije daleko.

futa

pre 13 godina

Prva faza - takmičenje po grupama (A, B, C, D)
Finalna faza - borbe za medalje i za plasman od 5. do 8. mesta



POENA PO UTAKMICI
1.
Srbija
95.7

2.
SAD
91.7

3.
Novi Zeland
90.3

4.
Slovenija
82.7

5.
Argentina
81.0

6.
Kina
80.0

7.
Španija
80.0

8.
Litvanija
79.3

9.
Grčka
79.0

10.
Hrvatska
79.0

11.
Portoriko
76.7

12.
Brazil
76.3

13.
Turska
75.7

14.
Australija
75.3

15.
Francuska
75.3

16.
Rusija
73.0

17.
Jordan
69.7

18.
Kanada
67.3

19.
Nemačka
66.3

20.
Angola
64.3

21.
Iran
63.3

22.
Obala Slonovače
62.0

23.
Tunis
59.7

24.
Liban
46.7

Bojan

pre 13 godina

Kao vatreni navijač Zvezde i uz sav konfor anonimnosti koju daje internet forum, ne mogu da dam negativnu kritiku za izbor Dude Ivkovića, da smo izgubili kardinalnom greškom Tepića pa da razumem, ovako odvalili smo Australiju, razigravamo igrače, idemo dalje ali bukvalno sve kako treba.

vezaro pomozi timu povredi se

pre 13 godina

taj tepic ni proshle godine na eurobasketu nije mogao nishta da pogodi
sad je na 0 u napadu dodao pomaganje protivniku u odbrani
najsmeshniji su razni "poznavaoci" koji su u njegovom tromb stilu gushenja igre videli neku lucidnost i novog bodirogu lol
tepic u tom negativnom segmentu jeste ko bodiroga ali sem toga nema nishta od onoga shto su bodirogu pretvorili u legendu
dechko jednostavno nema ono shto je potrebno za vrhunsku kosharku,to se videlo ove godine dok je bio drzach peshkira u pao
chak i jedan tripko bar ima taj skok shut iz bloka a ovaj ni to al je normalno kod dr.duleta isplivao pozitivan (koji igrach nije)?
nadam se da ce u sledecim utakmicama preuzeti svoju ulogu iz pao-a uz paunica jer mnoogo koristi protivniku kad je na terenu
a posle...pa KK Sledeca Sezona je uvek tu lol

Matrix

pre 13 godina

Svaka čast momci samo napred jos samo Argentinu da dobijemo,a Duda bi morao da popriča sa Tepić jer vidi se da dečko ima neke probleme psihičke prirode.Tepić je dobar igrač,ali džabe kada ima neke probleme i nije skoncentrisan na igru.

Predo

pre 13 godina

KOsarka je kolektivna igra sa elementima indvidualnog sporta, gdje genijalnost pojedinca ili pojedinaca moze cak i od prosjecne ekipe da nacini vrhunsku ekipu. Srbija je dobra ekipa i bez Teodosica, ali sa njim ta ekipa dise drugacije. Sa Krsticem to se sve dize za jos jednu stepenicu. Njih dvjica, zajedno sa Velickovicem, pretstavljaju stub ekipe, a sta reci za Keselja, Rasica i Savanovica, koji su nas sve iznenadili. Tepic je izgubio samopouzdanje. MOzda ga vrati nakon jednog ili dva uspjesnog poteza, ali uvjek ce biti neko, kome ne ide odredjenog dana. I po meni, vazno je samo da to ne bude Teo. Za sve ostale imamo dovoljno rezervi. Treba vidjeti koliko je vazna pobjeda protiv Argentine i da li vrijedi "ginuti" na toj utakmici.

vladimirBLrs

pre 13 godina

kosarkaski strucnjaci ograniceni kao balkon...tepic je igracina..to ako ga ne ide i treba ga forsirati da probije barijeru..ipak je proslu sezonu malo igrao! camu pljuvanje na +15...joj Srbi

sasa jokic

pre 13 godina

Nema smisla mesati se kralju Dudi u posao, ali mislim da njegove dobre namere da vrati tepica u "zivot", mogu puno da nas kostaju. Nepravedno je da Savanovic "visi" zbog njega! Tepic nema agresivnost, takva mu je priroda lalinska....

Миле

pre 13 godina

Одлична игра Марковића до повреде.
Жао ми је Тепића, Дуда покушава да га разигра, али никако не иде. Онај ко каже да је Бјелица промашај не зна много о кошарци.

Boki

pre 13 godina

Sve je to lepo...ali mi se ona druga grupa nikako ne svidja? USA, Brazil, Sovenija i Hrvatska....ne znam koga bih voleo da izbegnemo tj dobijemo. Svakako su Hrvati najslabija ekipa ali svi znamo da to nece biti obicna utakmica i da u takvim utakmicama moze i manje kvalitetnija ekipa da pobedi...

mile jna

pre 13 godina

Mislim da je Raduljica mnogo bolje resenje za pleja od Tepica.Salu na stranu ali mislim da je Raduljica mnogo bolje resenje za pleja od Tepica

Hobotnica Po

pre 13 godina

Nikog nema da uporedi pa ajde uradicu to ja:

Ako je suditi po Juznoj Africi... dobise nas Nemci, a mi pobedismo Australiju... Dragi moji ja mislim da je sve jasno, idem sutra u kladionicu da potpisem da dobijamo Argentince i da smo prvi u grupi, a na kraju u polufinalu gubimo od Amera i uzimamo bronzu... amin! :)

volimkosarku

pre 13 godina

i love this game- od prvog minuta smo bili bolje od australije. nisam oscekivao da ce bas tako prljavo odigrati protiv nas. ali pokazali smo kolektiv i sjajan basket. srce mi je bilo puno....
ako tako nastave ne treba brinuti... i tepicu ce kad tad puknuti gordski cvor... moze i on bolje... samo neka prati Keselja i Nemanju.
Svak cast svim irgracima a pogotovu gospodinu Ivkovicu.
Legenda svetske kosarke....
mi smo sampioni... jxxi te se svi!

Rados

pre 13 godina

Samo polako za Tepica. Isto ste skakali i protiv Rasica .Ne ide mu pa sta , krenuce. Setite se Bjelice u Poljskoj. Svi igraci koje je Duda poveo ali i koje je ostavio su fenomenalni. Zato da se ne biste kajali zbog svojih reci NAPRED SRBIJO u nove pobede

CSS

pre 13 godina

Tako je Bjelice, samo trpaj!!! Igra se do zadnje sekunde!!! MACVAN, uz TEPICA, najvece razocarenje, po mom misljenju, u nasoj ekipi! Nista nije pokazao, spor je, los u odbrani, ne moze nista da ubaci, ne skace, ma, uzas!!! Trebalo bi pomenuta dvojica da se ugledaju na Markovica, koji je skromnijih kosarkaskih mogucnosti u odnosu na njih, ali se bori fantasticno i tako nadoknadjuje svoje nedostatke, koji nisu sporni(nema sut uopste), ali se trudi i svaka mu cast na tome, kao i ostatku ekipe! A, MACVAN i TEPIC NE BI MOGLI DA IGRAJU NI KOD MENE U BASTI!!! SRAM VAS BILO TEPICU I MACVANE!!!

Milan

pre 13 godina

Sjajna Utakmica!! Bravo momci!
Odigrali smo veoma dobru utakmicu i priveli kraju lagano.
Ali samo zahvaljujuci Teodosicu. Da nije bilo njega, svasta je moglo da se desi.
Ali nisam uopste mogao da shvatim Dudu. Na +11 kada smo trebali da prelomimo cak 2 puta u 3. cetvritini on izvodi Krleta i Tea i ubacuje Perovica i Tepica. Po meni je Tepic bio solidan igrac ranijih godina ali sada je decko kompletno out i u kontra ritmu. U odbrani veoma slab u napadu nema rezona,spor,nesiguran, prodaje mnogo lopti. Markovic igra odbranu i rupa je u napadu ali ne moze mnogo da upropasti u napadu. A Tepci moze stvarno da proda utakmicu i nema osecaj sta se desava na terenu,
Krstic je bio sjajan, Novica, Keselj i Rasic veoma veoma dobri, ostali igrali koliko su mogli i znali.
Imam jos jednu konstataciju, ne znam da li se slazete sa mnom.
Teodosic je jedini iz cele generacije koji se razvio na bazi stare srpske kosarkaske skole: prvo izgradi dobar sut,izbegavaj sablon u kreiranju igre,imaj dobre finte a tek onda fizikalije.
Cak i Novica, Bjelica, Macvan itd. koji su nesumnjivo veoma dobri igraci ili ce to u blizoj buducnosti biti, polazu i igraju prvo na fizikalije. A i ovom prilikom sut je pokazao zasto je Srbija vladala i bila uvek u vrhu svetske kosarke poslednjih 30 godina.
Sve u svemu tim se polako profilira i ulazimo u prepoznatljivu igru. Prva petorka (Teo, Krle, Bjelica Novica, Keselj) zajedno sa prve 2 izmene (Rasic, Macvan)i donekle Savanovic.Ostatak klupe veoma veoma daleko od prve sedmorke. Tepic, Markovic, Perovic, Paunic izuzetno slabi i van forme.
Verujem da je Duda na pocetku racunao vise na Tepica nego na Rasica, ali je sada dobio winer igraca sa Rasicem i veliku sigurnost u igri. Isto vazi i za dvojac Macvan/Keselj. Izgleda da Keselj ima odlican sut i "ono dole" sto je krasilo nase ranije generacije.
A sada malo srece za zrebom i onda ni pulufinale nije tako daleko...

Nenad

pre 13 godina

Svi su super, jedino Tepic ne stima, al' nadajmo se bice bolje. Ja sam za to da Rasic pocne prvi. Ali mojne samo Tepica pljujete ovde, dajte komentarisite generalno mec i naravno pohvale za SRBIJU jos jednom! Sutra pobedimo Argentince pa naq "bracu" Hrvate verovatno u 1/8 finala. p.s. U tom slucaju sigurno cetvrtfinale :-)))

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Nije bas ubedljivo ali ajde. Igra je bila u trenucima jako slaba. Najvaznije je ipak da je pobeda ostvarena i da sada sami odlucujemo na kom mestu u grupi zelimo da zavrsimo. Tepic i Markovic su trenutno izuzetno stetni po ovu reprezentaciju. Hvala bogu za "novu krv" (Savanovic, Keselj, Rasic). Samo da Teodosic i Krstic ostanu zdravi do kraja turnira i bice uredu.

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Molim nekoga ko zna da mi objasni: zivim u inostranstvu (u Australiji) pa nemam bas prilike da pratim nasu kosarku detaljnije... Zasto je Tepic u ekipi? Da li je moguce da nemamo boljeg na toj poziciji?

A gde je Tripkovic, koliko sam ja (ne)upucen on je dobar igrac - da li je povredjen? Slicno situaciji Tepic - sta 'ima' Bjelica? Nisam primetio zasto se za njega navodno 'otimaju' velike ekipe. Igra valjda dobro u odbrani?

Inace sto se tice utakmice - cestitke nasim momcima na pobedi, realno moglo je i bolje, tj sa manje gresaka, pogotovo kad su trebali da se 'odlepe' 5-6 minuta pre kraja, ali ok. Morace bolje da igraju ubuduce inace protiv jacih ekipa ovo ne bi proslo. Kako su izgubili od Nemaca nije mi jasno?? Da li su za nas igrali 5 Tepica non stop?

Hvala unapred.

Alex

pre 13 godina

Mnogo oscilacija u igri.Sa ovakvom igrom nema medalje,to svi znamo. Ovaj Tepic se pogubio totalno,ja ne znam sta je sa tim momkom... Perovic isto tako. Ivkovicu,motku u ruke,momci te ne slusaju uopste na TIME-OUT-u,nego igraju kako im se cefne. Pamet u glavu,sad dolaze prave utakmice,pa da vidimo koliko vredimo...

Bata Peca

pre 13 godina

btw, i dalje smo selekcija sa najvise postignutih koseva na prvenstvu, vise cak i od Amera, a jedino je Turska primila manje koseva od nas. Mislim da imamo najbolju kos razliku. Mada, realno, pravi protivnici tek slede. Samo hrabro momci.

Bata Peca

pre 13 godina

E tako, to je za Juznu Afriku. A Nemcima ce se vec revansirati Dream Team u nase ime. Dusa boli sto nije Maric uz nas. Ko je za to kriv, ne znam.

papillon

pre 13 godina

Samo jedna stvar, na stranu sto je moglo ranije, mogli smo na kraju kad je bilo reseno, da probamo da stignemo i do tih famoznih +18.
Zasto nismo?

Wabbit

pre 13 godina

Za mene su Rasic i Keselj otkrovenja, ocekivao sam da imaju solidnu minutazu, ali ne i da je koriste na ovako dobar nacin... Sa druge strane najvise je podbacio Tepic (ne samo na ovoj utakmici, nego u globalu) i iskreno se nadam da ce uspeti da zaboravi onaj promasaj protiv Nemaca i podici nivo igre (bar za toliko da ne gubi lopte i pogodi po koji otvoreni sut).
Na kraju, nadam se da se Markovic nije ozbiljnije povredio.

ZNAISHA

pre 13 godina

E,ovo je utakmica posle koje se sve vidi kao na dlanu...imamo solidnu ekipu,sa 2 veoma kvalitetna igraca i ostatkom koji mnoge nedostatke pokrivaju borbenoscu,ali dosta zavise od toga 'kakav im je dan'! Srecom,tu je Duda Ivkovic inace bi sve ovo bilo jos za 20% losije.Mislim da je maksimum maksimuma ove reprezentacije polufinale,a za nesto vise bi trebale da se poklope mnoge stvari...svejedno,ja sam sa polufinalom prezadovoljan!!!

zoran

pre 13 godina

Po mom skromnom misljenju imamo naj bolji tim na prvenstvu.Ovi me momci jednostavno nemogu razocarati budu li prvi ili ispadnu u 1/8 finala za mene je isto.Oni su za mene prvaci sveta,po prvi put posle mnogooo godina mi napokon igram kosarku.Sa kime god da igramo u nokaut fazi vise ce (amer,spnac ili ti turcin strepeti od nas nego mi od njih.Jednostvno treba da igramo svoju igru i sve cemo ih pre ili kasnije samleti.

Sasa

pre 13 godina

Super smo odigrali,igramo super odbranu a u napadu imamo pregrst opcija...Tepic lose igra na ovom SP,ali treba decku dati podrsku,ima covjek talenta ,ali jednostavno nije u formi i nema samopouzdanje,ali on moze mnogo vise nesgo sto je sada pokazao!! Sve u svemu,sjajno smo igrali,sutra idemo po pobjedu protiv Argentinaca,ova ekipa moze do zlata,zato sto je Teo igracina!!Veliki pozdrav

Molle

pre 13 godina

Fantastično zakucavanje Kešelja, u pojedinim momentima skandalozno suđenje, ''prljava'' igra Austral(ijan)aca na čelu sa Nilsenom i nesnalaženje naših pod presingom - moji utisci. Može to i bolje, ja verujem u ove momke samo tako.

cincilator

pre 13 godina

A kad sam pre prvenstva napisao da mislim da Tepic ne treba da ide na prvenstvo imao sam treko 80 nepreporucenih i mozda 2-3 preporucenih glasova!!! I posle ja budala,eto vam ga vas Tepic...........

johnny

pre 13 godina

Ljudi, istrpite Tepića, kao što smo istrepeli Tea prošle godine (promašaj za pobedu protiv turske u grupnoj fazi). Znamo kako se posle završilo. Napred Srbija!!!!

miki-bor

pre 13 godina

Teska utakmica, opasni kenguri. Krle i Teo kljucnu igraci, ne mogu da se otmem utisku, da su igrali protiv svaba da bi ih lagano dobili. Napred nasi i sutra na pobedu,hrabro i jako

Mile

pre 13 godina

Daj bre, ostavite Tepica na miru... u redu je, gresi decko... vidi se da je pod presijom i da ne moze da se izbori sa pritiskom.

Ako ga Duda vec ubacuje, znaci da hoce da ga razigra - sta treba da igramo sa 11 igraca samo da vi ne bi bacali daljinske upravljace?

vracarac

pre 13 godina

novosadjanin, 1. septembar 2010 16:20


zato sto je teo poceo da divlja po terenu!!!

momci svaka cast, TEPICU GLAVU GORE, UCI CES VALJDA U FORMU DO FINALA!!!

st pauli

pre 13 godina

Uz duzno postovanje, mislim da je Ivkovic napravio gresku izostavivsi Raduljicu iz sastava... Macvan nije dovoljno namazan za laznu peticu i nadam se da nam se to nece obiti o glavu protiv Argentine ciji centri vise lice na robijase nego na kosarkase...

Zli Zo

pre 13 godina

Nakon tri vrlo korektno sudjenih utakmica, danasnja je bila na nivou beton lige. Da smo imali fer sudjenje dobili bi Austrliju komotno preko 20 razlike.
Teo je mozak ekipe, uz koga ostali igraci (izuzev Tepica) daju barem 20% preko svojih realnih mogucnosti.
Za gore pomenutog Tepica nemam komentar...lopte mu beze iz ruku, ne igra odbranu, ne moze da ubode vola a kamoli obruc ali uprkos tome hoce da resava utakmice iako na terenu ima daleko boljih finisera od njega.
Sacuvaj boze ako se Markovic povredio ozbiljno, pa da nam Tepic bude rezervni plej.
Momci srecno sutra protiv Argentine, to je utakmica koju sasvim sigurno mozete dobiti!

Bambus

pre 13 godina

Izuzev umisljenog Tepica i uplasenog Macvana, ostatak ekipe za cistu 10-ku. Prosto melju neverovatno raznovrsnim napadima,i miina je gledati ovakvu kosarku. Uopste nema razloga da se plasimo ni Amera sa Durantom i Bilapsom, a videce se sutra protiv Delfina i ekipe koliko smo stvarno mocna ekipa bez ikakvog preterivanja. Vrlo lako moze da se ponovi Indianapolis ali bih iskreno vise voleo zlato na OI 2012 u Londonu. Duda Ivkovic je izmislio kosarku u svakom pogledu, i neverovatno koliko je takticki superioran u odnosu na sve trenere na sampionatu.

Stevan

pre 13 godina

Odlicno odigrano, bolji smo od kengura, verujem da smo bolji i od Argentine. Samo mi nije jasno gde udaraju novi Kukoc i novi Bodiroga, njih dvojica su u kanalu

creed

pre 13 godina

Ma ljudi ko gura ovog Tepica u reprezentaciju?!!! Pa ovaj decko ne zna posteno da vodi loptu, a o drugim stvarima da ne pricam. Po cemu je on zasluzio da bude u ovakvom timu?!!! Daj covjece ako vec nece da te izbace budi covjek pa izadji sam.

mika

pre 13 godina

sta bre vi prozivate tepica,,,,svi ste vi strucnjaci ne znam kako niste svi selektori,,,kako bi vama bilo da procitate nesto ruzno za sebe????ne igra on namerno lose.......sve sami strucnjaci u srbiji

Kol

pre 13 godina

Dobri ovi australijanci ja sam mislio da cemo lako sa njima ali nije bas tako, dokle ce ovaj tepic da igra decko se skroz unazadio od kako je otisao u panatanaikos bolje bi bilo da igra paunic! A keselj je lud kakvo zakucavanje morao sam da smanjujem ton koliko se sarenac drao!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo momci, dobra utakmica. Ovo jos uvek nije nas maksimum i to me raduje. Verujem da cemo da odigramo i bolje kad to bude najvise i trebalo. Malo se odmoriti a sutra pametno protiv Argentine. Napred Srbija!!!

Srbija!!!

pre 13 godina

Ljudi ubismo kengure u skoku, dobismo Novicu Ubicu, ali i Tepica na klupi ...
Svi su odigrali maestralno, posebno kapiten Krstic koji se odlicno nosio sa sjajnim Maricem u reketu, ali i Teo koji je pogadjao trojke kada je bilo najpotrebnije.
Odusevio me je Keselj koji sa svojim trojkama iz ugla i tomahavk zakucavanjima.
Rasic miran i stalozen, pravo otkrovenje sampionata.
Markovic neverovatan u odbrani, posebno kada se treba izvrsiti pritisak na loptu ili onog Millsa.
Savanovic po meni najveci dobitak ovoga tima u odnosu na prethodno EP.
Macvan nije puno ulazio u igru i od njega se puno ocekuje u narednim mecevima.
Bjelicu jos uvek cekamo, ali je on u Dudunoj viziji uvek biti covek zadatka, ponajvise u odbrani.
Perovic u senci Krstica, dostojna zamena kapitenu.
Sta reci za Dudu majstora. Gledao sam prenos na ESPN i pustali su nas da cujemo sta treneri govore igracima u pauzi. Secam se da im je Duda u pauzi, kada smo se malo gubili, podviknuo: "Cemu zurba momci i ishitrena dodavanja i sutevi. Pritisak je na njima a ne na nama", kao i pravovremeno izvlacenje iz igre Tea kada je poceo sa srlja u napadu...
Jedva cekam tekmu sa gauchosima da im naplatimo stari dug.
Svi za jednog, jedan za sve:
SRBIJA !!!

neko

pre 13 godina

Cestitam nasoj reprezentaciji na pobedi.
Zabrinjava igra Tepica.Mi povedemo po 13 razlike i ulaskom Tepica nas stignu i tako tri puta.Sreca u kvalitet ostalih pa nismo prosli kao Spanci.Ivkovic uporno zeli da Tepicu da sansu kako bi se ukljucio u igru ali ne vredi.Protiv Argentine ga treba lisicama vezati za klupu.Teodosic,Krstic,Savanovic,Bjelica,Rasic odlicni.Ono zakucavanje Keselja je po meni jace nego Danilovicevo protiv Sabonisa jer se iz mrtvog ugla izborio za poziciju.Svaka cast.
Napred Srbija do medalje.

GrobaR

pre 13 godina

Tepicu, Velickovicu , Markovicu zabraniti da sutiraju . Keselju, Bjelici i Savanovicu dozvoliti ali samo kada su sami . Teu ,Rasicu i Krletu potpuna sloboda . Pa nasta ovo lici sutira ko kad god hoce

kaciga

pre 13 godina

Momcima svaka cast na pobedi,nije nimalo lako igrati protiv ovakvih ekipa kao sto je Australija,nadam se da se Markovic nije teze povredio i da ce biti spreman za sutra.I da, ne mogu vise da gledam ovog Tepica sa onim seljackim brcicima,covek je urnebesno spor,nema sut i nije mi nikako jasno zasto su ga nekada uporedjivali sa bodirogom,pa oni ne mogu u istu recenicu zajedno.Zapitajte se zasto je Partizan prosle godine igrao na F4, ja sam siguran zato sto je igrao bez Tepica,videli ste sta znace brzi igraci poput Boa i Rasica.Nije mi samo jasno to njegovo forsiranje i kod Vujosevica nekada i kod Dude sad da on resava zadnje napade kada on nikada ali NIKADA nije resio zadnji napad.Da ne ispadne da mnogo kritikujem,Tepic mozda trenutno nije u formi i treba mu dati podrsku ali mora da se zna da Tepic nije kvalitet za nosioca igre i da bi njegov doprinos ekipi bio najbolji kada bi dobio neke specijalne zadatke i minutazu kao Paunic,nikako da nam on resava utakmice.

bojan

pre 13 godina

Vidi se kvalitet Krstic,Teo ,Novica razvaljuju.Perovic i Tepic mogu da igraju samo proti slabih protivnika.Keselj i Savanovic danas su bili odlicni.Mnogo mi se dopada i Markovic zbog odbrane.Rasic je takodje koristan.Bjelica zna da uradi nesto dobro,ali moze da zabrlja jednostavne situacije.Sve u svemu sa Teom i Krsticem mozemo do medalje.

nemam nadimak

pre 13 godina

Svaka cast, znao sam da nece biti problema. Celu utakmicu smo vodili i kontrolisali rezultat... Sutra uzimamo prvo mesto matorim Argentincima!

A sudije...kao na radnickim igrama...sramota!

CSS

pre 13 godina

Mogao bi MILENKO TEPIC DA PRESEDI NA KLUPI OSTATAK SVETSKOG PRVENSTVA!!! Pre svega, zbog odnosa prema dresu SRBIJE, a zatim i ocajne igre!!! Svaka cast ostatku ekipe na danasnjoj pobedi, sjajni Krstic, Teo, Savanovic, Novica, Keselj i ostali!

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Ovo je prava slika Srbije! Savrseno odgirano, ali brine me sto Tepic igra onako lose. Decko nema koncentraciju. Nijednom nije pogodio. Mada, imamo ostalih 10 igraca u vrhunskoj formi(Paunovica ne racunam posto decko nije igrao pa ne znam sta moze). Nadam se da cemo sutra dobiti Argentinu za prvo mesto, ali s ozbirom da smo u porazu 99% treci, ne bi me cudilo da izgubimo i sprecimo eventualne povrede. I sa drugim iz grupe s kojoj se ukrstamo mozemo da igramo bez problema. Cestitke!

jimi

pre 13 godina

Ajde nemojte sada i drvlje i kamenje po Tepicu.
Decko je odigro lose i sta sad, imao je losu sezonu u panatenaikosu gde ga je onaj Obradovic neshvatljivo malo forsirao i ubacivao.
Mozda ce sada odlaskom Spanulisa dobiti vise sansi, realno tesko je bilo ocekivati da ce pored dva odlicna grka Spanulisa i Dijamantidisa biti starter u PAO.
Medjutim tako je u prvoj sezoni bilo i sa Teodosicem u Olimpijakosu, pa je sada najbolji pley evrope.
Tepic-Teodosic najbolji tandem Evrope, a tek im je po 23. Teodosic je vec sad vrhunski as, a Tepic po potencijalu sigruno, samo da pronadje sebe. Ne osudjujte Tepica tako lako, proradice kada bude najpotrebnije.

Marko

pre 13 godina

Krstic- povratak sa stilom,
Teo- odlican,
Velickovic- polako se zagreva, sve bolji i bolji,
Keselj- veliki napredak,
Bjelica- dobro, ali moze i bolje,
Savanovic- srecom pozvan u reprezentaciju, veoma koristan igrac,
Tepic- sedi, 1.

marko

pre 13 godina

Odlicna partija! Verovao sam da mozemo do pobede. Jedino je onaj igrac sa decackim brcicima zakazao, kao i obicno! Mislim kriminal! Stvarno mi nije jasno, koji je njegov kvalitet/adut zbog kojeg uopste co'ek igra basket?

Posmatrac

pre 13 godina

Na 3 razlike se vidi ko je igrac MILOS TEODOSIC. Znaci od sada ljubim zemlju kojom hoda. Svaka cast momci vidi se ko je kakva ekipa kada imamo prosek posle 4 utakmcije 95 poena po mecu... Krle kapitenski povratak sa dabl-dabl ucinkom...

ofk

pre 13 godina

Srbija me danas, priznajem iznenadila. Ocekivao sam poraz, ali zaista su igrali dobro. Ali opet, ako u osminifinala igramo sa Hrvatima, 100% gubimo. Garantovano!

bravo momci,,,

pre 13 godina

Ma nema sta krle i teo cim su se vratili odma dolaze pobede.......nema sta da kazem bravo momci samo napred......brawo dudo majstore

pera

pre 13 godina

Mislim da bolje nije moglo. U slucaju poraza od Argentine mi smo treci i izbegavamo Amere i Spance do finala (ako podjemo od pretpostavke da Spanci nece izgubiti od Kanade ili Novog Zelanda,a SAD od Tunisa ili Irana),ako pobedimo Argentince onda smo prvi i opet izbegavamo Amere i Spance do finala.Mada iskreno, od Spanaca se uopste ne plasim,ali vidim da ih svi dizu u nebo.
Markovic- cim njemu zavijaju ruku, mislim da je taj zavrsio SP.Da je u pitanju noga pa i ajde,ali ruka, pa jos one bolne grimase... Osudjeni smo da nam Milenko igra pleja. Nadam se da ce Teo igrati po 30-35 minuta (kao sto je igrao i u Olimpijakosu),a Tepicu kolko ostane i da se i dalje gura na trojku.U Partizanu je igrao prvog pleja sasvim solidno,ali posle sezone u PAO,gde je igrao trojku, sada vise ne lici ni na sta.Znaci neda nam se da budemo kompletni...
Teo- svaki put kad krene da sutne nerezonsku trojku na pocetku napada,sa 8 metara, ja znam da ce pogoditi. Podseca me na Jeretina dok je bio u Zvezdi (posto sada uglavnom promasuje takve suteve).
P.S. Maric ne skida osmeh sa lica posle utakmice...

007

pre 13 godina

Eeee Dudo Dudo provalio sam te :)

Znate zasto ubacuje Tepica u igru kada god imamo +10
da bi ucinio utakmicu neizvesnom , da se neopuste mnogo ni igraci a ni mi :)

Joe

pre 13 godina

Pisem ovo na kraju trece.

Gospodine Ivkovicu, ne interesuje me ko ste i sta ste osvojili. Ako do kraja utakmice ne zakucate Tepica za klupu i potrudite se da tu ostane do kraja sampionata, vi onda bas malo znate o kosarci. A odgovor na kritiku ko ce umesto njega: ne mora niko. Mi sa cetiri igraca smo bolji nego sa pet od kojih je jedan Tepic

doktor

pre 13 godina

Steta sto lopta nema drsku da je Kosta uhvati...Kad god Markovic krene u polukontru ili da organizuje napad meni jeza kroz telo prolazi!

novosadjanin

pre 13 godina

Onog Tepica je mucno gledati... Pa Keselj je sa jednim pripremama sa Dudom danas miljama daleko od Tepica. Tepic je najsporiji igrac na planeti na poziciji 1 i 2. Nema sut, nema asistenciju, u odbrani me par puta naterao da bacam daljinski, tri izgubljene lopte protiv nemaca kada se lomi rez i namerna ... Vodimo 12 raylike sada i tepic preuzme poziciju 1 i odmah 4... Pitanje za dudu, zasto Teo nije usao u igru kada smo poveli desetak razlike sa malo smiri igru a ne ona rupa Tepic. Tepic i Bjelica promasaji ovog prvenstva. Rasic i Keselj otkrovenje.

Aca

pre 13 godina

Rodjen sam u Australiji i Australija mi dale leba da jedem al nema nista lepste nego da vidim srbija kako pobedjuje u basketu. Srbija!!!!!

Čovek

pre 13 godina

Mnogo me nervira ovaj Tepić, ne mogu da ga gledam. Savanović me iznenađuje mirnoćom kad šutira, Teodosić iskusno. Bez nekih glupih grešaka mogli bi daleko, ma da neznam kolika je stvarna snaga ove Australije i grupe.

jimi

pre 13 godina

Ajde nemojte sada i drvlje i kamenje po Tepicu.
Decko je odigro lose i sta sad, imao je losu sezonu u panatenaikosu gde ga je onaj Obradovic neshvatljivo malo forsirao i ubacivao.
Mozda ce sada odlaskom Spanulisa dobiti vise sansi, realno tesko je bilo ocekivati da ce pored dva odlicna grka Spanulisa i Dijamantidisa biti starter u PAO.
Medjutim tako je u prvoj sezoni bilo i sa Teodosicem u Olimpijakosu, pa je sada najbolji pley evrope.
Tepic-Teodosic najbolji tandem Evrope, a tek im je po 23. Teodosic je vec sad vrhunski as, a Tepic po potencijalu sigruno, samo da pronadje sebe. Ne osudjujte Tepica tako lako, proradice kada bude najpotrebnije.

Миле

pre 13 godina

Одлична игра Марковића до повреде.
Жао ми је Тепића, Дуда покушава да га разигра, али никако не иде. Онај ко каже да је Бјелица промашај не зна много о кошарци.

Mile

pre 13 godina

Daj bre, ostavite Tepica na miru... u redu je, gresi decko... vidi se da je pod presijom i da ne moze da se izbori sa pritiskom.

Ako ga Duda vec ubacuje, znaci da hoce da ga razigra - sta treba da igramo sa 11 igraca samo da vi ne bi bacali daljinske upravljace?

Čovek

pre 13 godina

Mnogo me nervira ovaj Tepić, ne mogu da ga gledam. Savanović me iznenađuje mirnoćom kad šutira, Teodosić iskusno. Bez nekih glupih grešaka mogli bi daleko, ma da neznam kolika je stvarna snaga ove Australije i grupe.

novosadjanin

pre 13 godina

Onog Tepica je mucno gledati... Pa Keselj je sa jednim pripremama sa Dudom danas miljama daleko od Tepica. Tepic je najsporiji igrac na planeti na poziciji 1 i 2. Nema sut, nema asistenciju, u odbrani me par puta naterao da bacam daljinski, tri izgubljene lopte protiv nemaca kada se lomi rez i namerna ... Vodimo 12 raylike sada i tepic preuzme poziciju 1 i odmah 4... Pitanje za dudu, zasto Teo nije usao u igru kada smo poveli desetak razlike sa malo smiri igru a ne ona rupa Tepic. Tepic i Bjelica promasaji ovog prvenstva. Rasic i Keselj otkrovenje.

Posmatrac

pre 13 godina

Na 3 razlike se vidi ko je igrac MILOS TEODOSIC. Znaci od sada ljubim zemlju kojom hoda. Svaka cast momci vidi se ko je kakva ekipa kada imamo prosek posle 4 utakmcije 95 poena po mecu... Krle kapitenski povratak sa dabl-dabl ucinkom...

vladimirBLrs

pre 13 godina

kosarkaski strucnjaci ograniceni kao balkon...tepic je igracina..to ako ga ne ide i treba ga forsirati da probije barijeru..ipak je proslu sezonu malo igrao! camu pljuvanje na +15...joj Srbi

Molle

pre 13 godina

Fantastično zakucavanje Kešelja, u pojedinim momentima skandalozno suđenje, ''prljava'' igra Austral(ijan)aca na čelu sa Nilsenom i nesnalaženje naših pod presingom - moji utisci. Može to i bolje, ja verujem u ove momke samo tako.

Wabbit

pre 13 godina

Za mene su Rasic i Keselj otkrovenja, ocekivao sam da imaju solidnu minutazu, ali ne i da je koriste na ovako dobar nacin... Sa druge strane najvise je podbacio Tepic (ne samo na ovoj utakmici, nego u globalu) i iskreno se nadam da ce uspeti da zaboravi onaj promasaj protiv Nemaca i podici nivo igre (bar za toliko da ne gubi lopte i pogodi po koji otvoreni sut).
Na kraju, nadam se da se Markovic nije ozbiljnije povredio.

Bojan

pre 13 godina

Kao vatreni navijač Zvezde i uz sav konfor anonimnosti koju daje internet forum, ne mogu da dam negativnu kritiku za izbor Dude Ivkovića, da smo izgubili kardinalnom greškom Tepića pa da razumem, ovako odvalili smo Australiju, razigravamo igrače, idemo dalje ali bukvalno sve kako treba.

007

pre 13 godina

Eeee Dudo Dudo provalio sam te :)

Znate zasto ubacuje Tepica u igru kada god imamo +10
da bi ucinio utakmicu neizvesnom , da se neopuste mnogo ni igraci a ni mi :)

Aca

pre 13 godina

Rodjen sam u Australiji i Australija mi dale leba da jedem al nema nista lepste nego da vidim srbija kako pobedjuje u basketu. Srbija!!!!!

vracarac

pre 13 godina

novosadjanin, 1. septembar 2010 16:20


zato sto je teo poceo da divlja po terenu!!!

momci svaka cast, TEPICU GLAVU GORE, UCI CES VALJDA U FORMU DO FINALA!!!

Voja

pre 13 godina

Najbolji je bio Duda Ivkovic kad je u jednom od kljucnih time outa rek'o Markovicu: 'Odlicno, Stefane, a sad sedi na klupu, a ti Milose u igru.'. Drugi bi ga izgrdio za srljanje u napadu, ali Duda je car. On to gospodski, pametnome dve reci dosta. Ili kad im je pri 68:63 rekao: 'Pa, dobro, ko ovde juri rezultat?! Razmislite glavom.'

Uzgred, gledah utakmicu na Marca TV, sa Saletom Djordjevicem kao komentatorom i udarise mu dobar vic: 'Kako Srbin vrsi samoubistvo? Popne se na svoj ego i skoci!'. Naravno, na ovim igracima nije bas primenljivo, ali kad se setim Jarica, Rakocevica, Radmanovica i ostalih 'legendi', ne mogu da se ne nasmejem...

Kocho

pre 13 godina

Kešelj je objasnio. Ono zakucavanje je za top10 u NBA ligi. Mislim da će dečko imati sasvim solidnu karijeru i preko bare. U NBA cene igrača koji zna da zakuca, postigne trojku i uz to korektno odigra odbranu. Kešelj in da house.

superpipo

pre 13 godina

Valjda je svima jasno zasto je Milos Teodosic najbolji igrac Evrope,dovoljno je bilo gledati danas i uzivati u njegovom umecu..pravi je naslednik Djordjevica,Bodiroge,Divca i ostalih legendi jer se jasno vidi da ima onaj izrazen pobednicki mentalitet koji izdvaja vrhunske igrace od prosecnih....

Marko

pre 13 godina

Krstic- povratak sa stilom,
Teo- odlican,
Velickovic- polako se zagreva, sve bolji i bolji,
Keselj- veliki napredak,
Bjelica- dobro, ali moze i bolje,
Savanovic- srecom pozvan u reprezentaciju, veoma koristan igrac,
Tepic- sedi, 1.

zoran

pre 13 godina

Po mom skromnom misljenju imamo naj bolji tim na prvenstvu.Ovi me momci jednostavno nemogu razocarati budu li prvi ili ispadnu u 1/8 finala za mene je isto.Oni su za mene prvaci sveta,po prvi put posle mnogooo godina mi napokon igram kosarku.Sa kime god da igramo u nokaut fazi vise ce (amer,spnac ili ti turcin strepeti od nas nego mi od njih.Jednostvno treba da igramo svoju igru i sve cemo ih pre ili kasnije samleti.

Zukanovic Sreten

pre 13 godina

Šta ko ovde zna o Tepiću kako je igrao ove sezone a i koliku je minutažu imao u Panatenaikosu,nek mi se javi neki neki tih eksperata što ga pljuju? Duda ga forsira da ga razigra jer zna da ovaj može bolje i veruje da će Milenko proigrati ali problem leži u ovoj sezoni.Veličković je dobro krenuo u Realu ali ga je Mesina iz razloga forsiranja i drugih igrača držao na klupi i Novica je imao krizu u igri dok je Tepić u istoj situaciji u Panatenaikosu još manje igrao jer je tamo takođe skupina zvezda u timu i skupih stranaca.

Iva

pre 13 godina

Alo pljuvaci, okanite se Tepica. Proradice on kad bude najpotrebnije, u ovom trenutku mu je potrebna podrska svih nas.
Sto se tice same utakmice, dovoljno je reci DOZIRANO.
DUDA JE MAGISTAR KOSARKE.

Rados

pre 13 godina

Samo polako za Tepica. Isto ste skakali i protiv Rasica .Ne ide mu pa sta , krenuce. Setite se Bjelice u Poljskoj. Svi igraci koje je Duda poveo ali i koje je ostavio su fenomenalni. Zato da se ne biste kajali zbog svojih reci NAPRED SRBIJO u nove pobede

MarioNS

pre 13 godina

Kakv smo mi to narod?!? Mi smo pobedili, a pola komentara plujvacina po Tepicu! Odvratno! Gatim se! I ja se iznerviram i dodje mi da polupam TV, ali to je samo taj trenutak! Sutra ce mozda da me dovede do "ludila" Teo, Krstic, Bjelica.... Ja ih podrzavam sve do jednog! Ovo je tim Dude Ivkovica i cine ga 12 igraca! Bravo momci!!!! Pokazali ste da vredite sta god da se desi do kraja turnira!

Zli Zo

pre 13 godina

Nakon tri vrlo korektno sudjenih utakmica, danasnja je bila na nivou beton lige. Da smo imali fer sudjenje dobili bi Austrliju komotno preko 20 razlike.
Teo je mozak ekipe, uz koga ostali igraci (izuzev Tepica) daju barem 20% preko svojih realnih mogucnosti.
Za gore pomenutog Tepica nemam komentar...lopte mu beze iz ruku, ne igra odbranu, ne moze da ubode vola a kamoli obruc ali uprkos tome hoce da resava utakmice iako na terenu ima daleko boljih finisera od njega.
Sacuvaj boze ako se Markovic povredio ozbiljno, pa da nam Tepic bude rezervni plej.
Momci srecno sutra protiv Argentine, to je utakmica koju sasvim sigurno mozete dobiti!

Predo

pre 13 godina

KOsarka je kolektivna igra sa elementima indvidualnog sporta, gdje genijalnost pojedinca ili pojedinaca moze cak i od prosjecne ekipe da nacini vrhunsku ekipu. Srbija je dobra ekipa i bez Teodosica, ali sa njim ta ekipa dise drugacije. Sa Krsticem to se sve dize za jos jednu stepenicu. Njih dvjica, zajedno sa Velickovicem, pretstavljaju stub ekipe, a sta reci za Keselja, Rasica i Savanovica, koji su nas sve iznenadili. Tepic je izgubio samopouzdanje. MOzda ga vrati nakon jednog ili dva uspjesnog poteza, ali uvjek ce biti neko, kome ne ide odredjenog dana. I po meni, vazno je samo da to ne bude Teo. Za sve ostale imamo dovoljno rezervi. Treba vidjeti koliko je vazna pobjeda protiv Argentine i da li vrijedi "ginuti" na toj utakmici.

futa

pre 13 godina

Prva faza - takmičenje po grupama (A, B, C, D)
Finalna faza - borbe za medalje i za plasman od 5. do 8. mesta



POENA PO UTAKMICI
1.
Srbija
95.7

2.
SAD
91.7

3.
Novi Zeland
90.3

4.
Slovenija
82.7

5.
Argentina
81.0

6.
Kina
80.0

7.
Španija
80.0

8.
Litvanija
79.3

9.
Grčka
79.0

10.
Hrvatska
79.0

11.
Portoriko
76.7

12.
Brazil
76.3

13.
Turska
75.7

14.
Australija
75.3

15.
Francuska
75.3

16.
Rusija
73.0

17.
Jordan
69.7

18.
Kanada
67.3

19.
Nemačka
66.3

20.
Angola
64.3

21.
Iran
63.3

22.
Obala Slonovače
62.0

23.
Tunis
59.7

24.
Liban
46.7

mika

pre 13 godina

sta bre vi prozivate tepica,,,,svi ste vi strucnjaci ne znam kako niste svi selektori,,,kako bi vama bilo da procitate nesto ruzno za sebe????ne igra on namerno lose.......sve sami strucnjaci u srbiji

cincilator

pre 13 godina

A kad sam pre prvenstva napisao da mislim da Tepic ne treba da ide na prvenstvo imao sam treko 80 nepreporucenih i mozda 2-3 preporucenih glasova!!! I posle ja budala,eto vam ga vas Tepic...........

nemam nadimak

pre 13 godina

Svaka cast, znao sam da nece biti problema. Celu utakmicu smo vodili i kontrolisali rezultat... Sutra uzimamo prvo mesto matorim Argentincima!

A sudije...kao na radnickim igrama...sramota!

mile jna

pre 13 godina

Mislim da je Raduljica mnogo bolje resenje za pleja od Tepica.Salu na stranu ali mislim da je Raduljica mnogo bolje resenje za pleja od Tepica

Sasa

pre 13 godina

Super smo odigrali,igramo super odbranu a u napadu imamo pregrst opcija...Tepic lose igra na ovom SP,ali treba decku dati podrsku,ima covjek talenta ,ali jednostavno nije u formi i nema samopouzdanje,ali on moze mnogo vise nesgo sto je sada pokazao!! Sve u svemu,sjajno smo igrali,sutra idemo po pobjedu protiv Argentinaca,ova ekipa moze do zlata,zato sto je Teo igracina!!Veliki pozdrav

miki-bor

pre 13 godina

Teska utakmica, opasni kenguri. Krle i Teo kljucnu igraci, ne mogu da se otmem utisku, da su igrali protiv svaba da bi ih lagano dobili. Napred nasi i sutra na pobedu,hrabro i jako

johnny

pre 13 godina

Ljudi, istrpite Tepića, kao što smo istrepeli Tea prošle godine (promašaj za pobedu protiv turske u grupnoj fazi). Znamo kako se posle završilo. Napred Srbija!!!!

Rade

pre 13 godina

Kako me iznervirao Sareni kad je Teo dao prvu trojku: odma je krenuo stanite tek je pocetak napada ne bi trebalo ovako ipak ima dosta da se igra...STA BRE NE BI TREBALO dokle vise sa tom sablonskom kosarkom, ocu da lete po terenu i da sipaju u kos!

Немања

pre 13 godina

Теодосић играчина!

Иди бре, ови нас стигну на 3 до 5 поена разлике, ја се тресем а седим кући, а Теодосић гађа тројку са пола метра, метар од линије и - погоди, комада више!

Честитке Ивковићу на припреми последњег напада у првом полувремену. Или јеси, или ниси. Гледао сам пренос на страном каналу, па се јасно чула замисао Ивковића, али и похвале Енглеског коментатора после напада.

Свака част на победи!

Srbija!!!

pre 13 godina

Ljudi ubismo kengure u skoku, dobismo Novicu Ubicu, ali i Tepica na klupi ...
Svi su odigrali maestralno, posebno kapiten Krstic koji se odlicno nosio sa sjajnim Maricem u reketu, ali i Teo koji je pogadjao trojke kada je bilo najpotrebnije.
Odusevio me je Keselj koji sa svojim trojkama iz ugla i tomahavk zakucavanjima.
Rasic miran i stalozen, pravo otkrovenje sampionata.
Markovic neverovatan u odbrani, posebno kada se treba izvrsiti pritisak na loptu ili onog Millsa.
Savanovic po meni najveci dobitak ovoga tima u odnosu na prethodno EP.
Macvan nije puno ulazio u igru i od njega se puno ocekuje u narednim mecevima.
Bjelicu jos uvek cekamo, ali je on u Dudunoj viziji uvek biti covek zadatka, ponajvise u odbrani.
Perovic u senci Krstica, dostojna zamena kapitenu.
Sta reci za Dudu majstora. Gledao sam prenos na ESPN i pustali su nas da cujemo sta treneri govore igracima u pauzi. Secam se da im je Duda u pauzi, kada smo se malo gubili, podviknuo: "Cemu zurba momci i ishitrena dodavanja i sutevi. Pritisak je na njima a ne na nama", kao i pravovremeno izvlacenje iz igre Tea kada je poceo sa srlja u napadu...
Jedva cekam tekmu sa gauchosima da im naplatimo stari dug.
Svi za jednog, jedan za sve:
SRBIJA !!!

Bambus

pre 13 godina

Izuzev umisljenog Tepica i uplasenog Macvana, ostatak ekipe za cistu 10-ku. Prosto melju neverovatno raznovrsnim napadima,i miina je gledati ovakvu kosarku. Uopste nema razloga da se plasimo ni Amera sa Durantom i Bilapsom, a videce se sutra protiv Delfina i ekipe koliko smo stvarno mocna ekipa bez ikakvog preterivanja. Vrlo lako moze da se ponovi Indianapolis ali bih iskreno vise voleo zlato na OI 2012 u Londonu. Duda Ivkovic je izmislio kosarku u svakom pogledu, i neverovatno koliko je takticki superioran u odnosu na sve trenere na sampionatu.

Wllaxy

pre 13 godina

Nikog nema da uporedi pa ajde uradicu to ja:

Ako je suditi po Juznoj Africi... dobise nas Nemci, a mi pobedismo Australiju... Dragi moji ja mislim da je sve jasno, idem sutra u kladionicu da potpisem da dobijamo Argentince i da smo prvi u grupi, a na kraju u polufinalu gubimo od Amera i uzimamo bronzu... amin! :)
(Hobotnica Po, 1. septembar 2010 18:46)

Po, sve si to lepo izracunao, samo si prevideo cinjenicu da ako budemo prvi u grupi sa Amerima ni teoretski ne mozemo da se sastanemo pre finala. :)

st pauli

pre 13 godina

Uz duzno postovanje, mislim da je Ivkovic napravio gresku izostavivsi Raduljicu iz sastava... Macvan nije dovoljno namazan za laznu peticu i nadam se da nam se to nece obiti o glavu protiv Argentine ciji centri vise lice na robijase nego na kosarkase...

Boki

pre 13 godina

Sve je to lepo...ali mi se ona druga grupa nikako ne svidja? USA, Brazil, Sovenija i Hrvatska....ne znam koga bih voleo da izbegnemo tj dobijemo. Svakako su Hrvati najslabija ekipa ali svi znamo da to nece biti obicna utakmica i da u takvim utakmicama moze i manje kvalitetnija ekipa da pobedi...

Idemo do medalje

pre 13 godina

Svaka čast Dudi što je poveo Kešelja i Savanovića,pun pogodak,gađaju kao snajperom,pogotovo Marko.A najgori šuteri su Tepić i Paunić,mada ovaj drugi i nema neku minutažu ali ko je rekao Milenku da rešava odlučujuće lopte i šutira kad se lomi,taj nije normalan.

Nenad

pre 13 godina

Svi su super, jedino Tepic ne stima, al' nadajmo se bice bolje. Ja sam za to da Rasic pocne prvi. Ali mojne samo Tepica pljujete ovde, dajte komentarisite generalno mec i naravno pohvale za SRBIJU jos jednom! Sutra pobedimo Argentince pa naq "bracu" Hrvate verovatno u 1/8 finala. p.s. U tom slucaju sigurno cetvrtfinale :-)))

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Pobedimo najvazniju utakmicu, kada je najvaznije, a 90% vas (umesto da se raduje i pruza podrsku momcima) pljuje Tepica. Jadnici jadni !!!

bojan

pre 13 godina

Vidi se kvalitet Krstic,Teo ,Novica razvaljuju.Perovic i Tepic mogu da igraju samo proti slabih protivnika.Keselj i Savanovic danas su bili odlicni.Mnogo mi se dopada i Markovic zbog odbrane.Rasic je takodje koristan.Bjelica zna da uradi nesto dobro,ali moze da zabrlja jednostavne situacije.Sve u svemu sa Teom i Krsticem mozemo do medalje.

Matrix

pre 13 godina

Svaka čast momci samo napred jos samo Argentinu da dobijemo,a Duda bi morao da popriča sa Tepić jer vidi se da dečko ima neke probleme psihičke prirode.Tepić je dobar igrač,ali džabe kada ima neke probleme i nije skoncentrisan na igru.

pera

pre 13 godina

Mislim da bolje nije moglo. U slucaju poraza od Argentine mi smo treci i izbegavamo Amere i Spance do finala (ako podjemo od pretpostavke da Spanci nece izgubiti od Kanade ili Novog Zelanda,a SAD od Tunisa ili Irana),ako pobedimo Argentince onda smo prvi i opet izbegavamo Amere i Spance do finala.Mada iskreno, od Spanaca se uopste ne plasim,ali vidim da ih svi dizu u nebo.
Markovic- cim njemu zavijaju ruku, mislim da je taj zavrsio SP.Da je u pitanju noga pa i ajde,ali ruka, pa jos one bolne grimase... Osudjeni smo da nam Milenko igra pleja. Nadam se da ce Teo igrati po 30-35 minuta (kao sto je igrao i u Olimpijakosu),a Tepicu kolko ostane i da se i dalje gura na trojku.U Partizanu je igrao prvog pleja sasvim solidno,ali posle sezone u PAO,gde je igrao trojku, sada vise ne lici ni na sta.Znaci neda nam se da budemo kompletni...
Teo- svaki put kad krene da sutne nerezonsku trojku na pocetku napada,sa 8 metara, ja znam da ce pogoditi. Podseca me na Jeretina dok je bio u Zvezdi (posto sada uglavnom promasuje takve suteve).
P.S. Maric ne skida osmeh sa lica posle utakmice...

Bata Peca

pre 13 godina

btw, i dalje smo selekcija sa najvise postignutih koseva na prvenstvu, vise cak i od Amera, a jedino je Turska primila manje koseva od nas. Mislim da imamo najbolju kos razliku. Mada, realno, pravi protivnici tek slede. Samo hrabro momci.

Jela

pre 13 godina

Nisam baš sigurna da je naslov adekvatan. Neko ko nije gledao meč pomislio bi da nije bilo neizvesnosti, a samo 2-3 min.do kraja se lomilo. Dobro je da su momci odoleli i zabeležili važnu pobedu, ali koliko je bila 'ubedljiva'... ja sam tek u poslednjih minut-minut i po odahnula.

neko

pre 13 godina

Cestitam nasoj reprezentaciji na pobedi.
Zabrinjava igra Tepica.Mi povedemo po 13 razlike i ulaskom Tepica nas stignu i tako tri puta.Sreca u kvalitet ostalih pa nismo prosli kao Spanci.Ivkovic uporno zeli da Tepicu da sansu kako bi se ukljucio u igru ali ne vredi.Protiv Argentine ga treba lisicama vezati za klupu.Teodosic,Krstic,Savanovic,Bjelica,Rasic odlicni.Ono zakucavanje Keselja je po meni jace nego Danilovicevo protiv Sabonisa jer se iz mrtvog ugla izborio za poziciju.Svaka cast.
Napred Srbija do medalje.

MIlan Pavic

pre 13 godina

Ja sam trenirao kosarku 15 godina,i neke stvari znam,a to je da utakmicu dobija ekipa i gubi je ekipa!Ali ukoliko nekome konstantno ne ide,kao sad Tepicu,onda on biva izmenjen i uveden tek kad resi probleme u svojoj glavi,iako sam grobar,smatram da je Tepicu trenutno mesto na klupi! Inace svaka cast na pobedi,i realno samo par ekipa je tu naseg ranga (turska,grcka,USA,francuska,spanija) i tu ce biti borbe,ostalo dobijamo!SVAKA CAST MOMCI ZASAD!

kaciga

pre 13 godina

Momcima svaka cast na pobedi,nije nimalo lako igrati protiv ovakvih ekipa kao sto je Australija,nadam se da se Markovic nije teze povredio i da ce biti spreman za sutra.I da, ne mogu vise da gledam ovog Tepica sa onim seljackim brcicima,covek je urnebesno spor,nema sut i nije mi nikako jasno zasto su ga nekada uporedjivali sa bodirogom,pa oni ne mogu u istu recenicu zajedno.Zapitajte se zasto je Partizan prosle godine igrao na F4, ja sam siguran zato sto je igrao bez Tepica,videli ste sta znace brzi igraci poput Boa i Rasica.Nije mi samo jasno to njegovo forsiranje i kod Vujosevica nekada i kod Dude sad da on resava zadnje napade kada on nikada ali NIKADA nije resio zadnji napad.Da ne ispadne da mnogo kritikujem,Tepic mozda trenutno nije u formi i treba mu dati podrsku ali mora da se zna da Tepic nije kvalitet za nosioca igre i da bi njegov doprinos ekipi bio najbolji kada bi dobio neke specijalne zadatke i minutazu kao Paunic,nikako da nam on resava utakmice.

pivljanin

pre 13 godina

Raduljica je bolje odigrao ispred TV-a nego Tepić i Paunić na parketu(zajedno).

P.S. Pre samo par dana orio se forum "Kešelj napolje" i "Bjelica napolje". E sada se vidi ko je ubedljivo najgori...

Nemanja

pre 13 godina

sada nam predstoji najvazniji mec,i to protiv najtezih protivnika Argentine,ali ja UVEK VERUJEM U NASE. VERUJMO U NASE I KAD SU NAJGORI I KAD SU NAJBOLJI!!!!!

mile jna

pre 13 godina

Tepic je u Prtizanu imao sve minute ovog sveta pa je bio plej koji ne moze da prenese loptu preko pola tako da vi eksperti sto pricate o minutazi treba da se zapitate kad je Tepic znao da igra.Ako bude igrao protiv Amerikanaca imacemo 400 izgubljenih lopti jer decko ne zna da vodi loptu,dovoljan je najmanji pritisak da mu se ista oduzme

Milan

pre 13 godina

Sjajna Utakmica!! Bravo momci!
Odigrali smo veoma dobru utakmicu i priveli kraju lagano.
Ali samo zahvaljujuci Teodosicu. Da nije bilo njega, svasta je moglo da se desi.
Ali nisam uopste mogao da shvatim Dudu. Na +11 kada smo trebali da prelomimo cak 2 puta u 3. cetvritini on izvodi Krleta i Tea i ubacuje Perovica i Tepica. Po meni je Tepic bio solidan igrac ranijih godina ali sada je decko kompletno out i u kontra ritmu. U odbrani veoma slab u napadu nema rezona,spor,nesiguran, prodaje mnogo lopti. Markovic igra odbranu i rupa je u napadu ali ne moze mnogo da upropasti u napadu. A Tepci moze stvarno da proda utakmicu i nema osecaj sta se desava na terenu,
Krstic je bio sjajan, Novica, Keselj i Rasic veoma veoma dobri, ostali igrali koliko su mogli i znali.
Imam jos jednu konstataciju, ne znam da li se slazete sa mnom.
Teodosic je jedini iz cele generacije koji se razvio na bazi stare srpske kosarkaske skole: prvo izgradi dobar sut,izbegavaj sablon u kreiranju igre,imaj dobre finte a tek onda fizikalije.
Cak i Novica, Bjelica, Macvan itd. koji su nesumnjivo veoma dobri igraci ili ce to u blizoj buducnosti biti, polazu i igraju prvo na fizikalije. A i ovom prilikom sut je pokazao zasto je Srbija vladala i bila uvek u vrhu svetske kosarke poslednjih 30 godina.
Sve u svemu tim se polako profilira i ulazimo u prepoznatljivu igru. Prva petorka (Teo, Krle, Bjelica Novica, Keselj) zajedno sa prve 2 izmene (Rasic, Macvan)i donekle Savanovic.Ostatak klupe veoma veoma daleko od prve sedmorke. Tepic, Markovic, Perovic, Paunic izuzetno slabi i van forme.
Verujem da je Duda na pocetku racunao vise na Tepica nego na Rasica, ali je sada dobio winer igraca sa Rasicem i veliku sigurnost u igri. Isto vazi i za dvojac Macvan/Keselj. Izgleda da Keselj ima odlican sut i "ono dole" sto je krasilo nase ranije generacije.
A sada malo srece za zrebom i onda ni pulufinale nije tako daleko...

volimkosarku

pre 13 godina

i love this game- od prvog minuta smo bili bolje od australije. nisam oscekivao da ce bas tako prljavo odigrati protiv nas. ali pokazali smo kolektiv i sjajan basket. srce mi je bilo puno....
ako tako nastave ne treba brinuti... i tepicu ce kad tad puknuti gordski cvor... moze i on bolje... samo neka prati Keselja i Nemanju.
Svak cast svim irgracima a pogotovu gospodinu Ivkovicu.
Legenda svetske kosarke....
mi smo sampioni... jxxi te se svi!

Milan

pre 13 godina

Velickovic i Krstic odlicni! Teodosic takodje, mada ponekad preteruje s onim brzim sutevima za 3. Rasic vec standardno dobar. Savanovic odlican u napadu, mada je u odbrani imao par propusta. Bjelica konacno dobar i to vise u odbrani, a u napadu je dobro koristio to sto se Teo vratio. Keselj prijatno iznenadio i u odbrani i u napadu, jeste da mu je Njuli pred kraj pobegao nekoliko puta, ali je i Keselj imao odlicne poteze (Blokada i neke ukradene lopte, kao i nekoliko iznudjenih gresaka Australijanaca). Stefan Markovic neverovatan u odbrani, u napadu vrlo dobar. Perovic i Macvan nisu imali neke prilike da se istaknu, ali verujem da ce zablistati u nekim od narednih utakmica. Ono sto brine je (i dalje) lose izdanje Tepica. Nadam se da ce i njega da krene. I Novica se mucio, jeste da je imao dobar ucinak u prethodnim utakmicama, ali to je bilo na njegovu upornost, danas je to islo mnogo lakse. U principu, na kraju je ispalo odlicno. Ako pobedimo Argentinu, prvi smo, ako izgubimo, treci smo. U oba slucaja smo u polovini zreba gde nisu Amerikanci i Spanci. Izbegavamo i prvu ekipu iz D grupe, Francusku ili Litvaniju ko god pobedi veceras. Sto znaci da nam u zrebu ostaju porazeni iz te utakmice, Brazil, Turska i 1. ili 3. iznase grupe. Najbolje bi bilo da dobijemo Argentince, posaljemo ih u drugu (tezu) polovinu zreba, i do potencijalnog (ali u tom slucaju realnog jer bismo za protivnike imali 4. iz B grupe u osmini finala, pa pobednika D2 - C3 u cetvrtfinalu) polufinala izbegnemo Tursku i Brazil. U tom slucaju ni finale nije daleko.

Crle

pre 13 godina

super pobeda.
brine me puno primljenih koseva na seljacke kontre (a ameri su jos brzi od ovih) i izgubljene lopte na presing
ali ima dovoljno vremena da se i to popravi

Napred Srbija!

Bata Peca

pre 13 godina

E tako, to je za Juznu Afriku. A Nemcima ce se vec revansirati Dream Team u nase ime. Dusa boli sto nije Maric uz nas. Ko je za to kriv, ne znam.

Kol

pre 13 godina

Dobri ovi australijanci ja sam mislio da cemo lako sa njima ali nije bas tako, dokle ce ovaj tepic da igra decko se skroz unazadio od kako je otisao u panatanaikos bolje bi bilo da igra paunic! A keselj je lud kakvo zakucavanje morao sam da smanjujem ton koliko se sarenac drao!

Corto Maltese

pre 13 godina

Svaka čast momcima na pobjedi!Realno smo uz SAD i Španiju najbolje ekipe na prvenstvu.
Teo nam je ključni igrač za veliki rezultat, Krle igra kapitenski,Novica vrlo dobar..Prijatno iznenadjenje (ako je uopšte ) su Kešelj i Savanović.Tepić je katastrofa ali nam je za neki uspjeh na SP potrebno da i on proigra .Zna to Ivković koji ga uporno forsira mada sam lično skeptičan. Sve u svemu pred ovom generacijom su tek veliki rezultati.

CSS

pre 13 godina

Mogao bi MILENKO TEPIC DA PRESEDI NA KLUPI OSTATAK SVETSKOG PRVENSTVA!!! Pre svega, zbog odnosa prema dresu SRBIJE, a zatim i ocajne igre!!! Svaka cast ostatku ekipe na danasnjoj pobedi, sjajni Krstic, Teo, Savanovic, Novica, Keselj i ostali!

Miki

pre 13 godina

Kako protiv majke Srbije? Kako protiv srca? Kako protiv srca? Lepo,zakucavanje,najbolja igra na prvenstvu, motivacija itd. Aleks Marić veliki Srbin!! Nije sporno što je igrao i borio se, ali te izjave i takve stvari. Pa.što igraš, ako voliš "majku"

skaut

pre 13 godina

Ne mozete da kazete da je Tepic dobar ili los a da ne obrazlozite. Ja se ne razumem mnogo ali mi je prijatelj koji se bavi skautingom objasnio ovako. Tepic ima velike noge sto moze da mu omoguci prodor u odnosu na nize igrace koji ga cuvaju, ali nema dobar stav tj. noge su mu skoro ravne (ispravljenje a ne savijene u kolenu) uvek se povija tj grbi u ledjima. Veoma je spor i u odbrani i napadu, kada vodi loptu cela ekipa se uspori i stane, kada doda loptu ostane na istom mestu tj ne otvara se da i da kos, cesto je u liniji sa svojim igracem prilikom dodavanja pa i ne moze da dobije loptu. Nece ga krenuti jer pravi kardinalne kosarkaske greske. Jedno je kada promasis pa onda moze da te krene, a drugo je kada kosarkaski nepravilno igras. To je vec osecaj i za to je potrebno vreme.
Prenosim njegove reci. Ja nekako vise verujem Dudi nego njemu ali kada sam gledao utakmicu zajedno sa njim, sve sto je objasnio bilo je logicno.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Ovo je prava slika Srbije! Savrseno odgirano, ali brine me sto Tepic igra onako lose. Decko nema koncentraciju. Nijednom nije pogodio. Mada, imamo ostalih 10 igraca u vrhunskoj formi(Paunovica ne racunam posto decko nije igrao pa ne znam sta moze). Nadam se da cemo sutra dobiti Argentinu za prvo mesto, ali s ozbirom da smo u porazu 99% treci, ne bi me cudilo da izgubimo i sprecimo eventualne povrede. I sa drugim iz grupe s kojoj se ukrstamo mozemo da igramo bez problema. Cestitke!

zli

pre 13 godina

Samo da objasnim ovim neznalicama oko Marica. Koliko se puta Maric kao igrac Partizana raspravljao sa sudijama. 0 slovima nula.Danas kao nesto prica sa njima a na drugoj strani Krle kuca loptu za lepu prednost. Ko raume ovo mu i nije potrebno a ko ne razume ne verujem ni da ce sada razumeti.

Stevan

pre 13 godina

Odlicno odigrano, bolji smo od kengura, verujem da smo bolji i od Argentine. Samo mi nije jasno gde udaraju novi Kukoc i novi Bodiroga, njih dvojica su u kanalu

bravo momci,,,

pre 13 godina

Ma nema sta krle i teo cim su se vratili odma dolaze pobede.......nema sta da kazem bravo momci samo napred......brawo dudo majstore

ilija

pre 13 godina

Veliki sam zaljubljenik u kosarku,a posto sam iz Crne Gore prizeljkujem u osmini finala duel Srbija-Hrvatska,a i realno je. Vec sam kupio pivo i grickalice...

D

pre 13 godina

Vrlo je zanimljivo koliko navijaca Zvezde i dalje prati kosarku. Svaka cast, momci, na entuzijazmu. Samo jedna stvar, pre nego naucite nesto o kosarci ne komentarisite Tepica, molim vas.

Kocho

pre 13 godina

Loš,Lošiji - Tepić.
Ako nas on ne utepa, niko neće.
Istina, ima jednu sličnost sa nekadašnjim vrhunskim francuskim plejom Rigodoom - krivi glavu na jednu stranu.

Nikolas Anjelka

pre 13 godina

Ljudi, istrpite Tepića, kao što smo istrepeli Tea prošle godine (promašaj za pobedu protiv turske u grupnoj fazi). Znamo kako se posle završilo. Napred Srbija!!!!
(johnny, 1. septembar 2010 17:56)

Jel se ti to salis ili uporedjujes Tea i Tepica???????? Pa Teodosic je najbolji, ponavljam najbolji plej evrope, a Tepic je covek koji se unistio za ove dve sezone, covek ne zna vise ni da vodi loptu...

Joe

pre 13 godina

Pisem ovo na kraju trece.

Gospodine Ivkovicu, ne interesuje me ko ste i sta ste osvojili. Ako do kraja utakmice ne zakucate Tepica za klupu i potrudite se da tu ostane do kraja sampionata, vi onda bas malo znate o kosarci. A odgovor na kritiku ko ce umesto njega: ne mora niko. Mi sa cetiri igraca smo bolji nego sa pet od kojih je jedan Tepic

marko

pre 13 godina

Odlicna partija! Verovao sam da mozemo do pobede. Jedino je onaj igrac sa decackim brcicima zakazao, kao i obicno! Mislim kriminal! Stvarno mi nije jasno, koji je njegov kvalitet/adut zbog kojeg uopste co'ek igra basket?

doktor

pre 13 godina

Steta sto lopta nema drsku da je Kosta uhvati...Kad god Markovic krene u polukontru ili da organizuje napad meni jeza kroz telo prolazi!

CSS

pre 13 godina

Tako je Bjelice, samo trpaj!!! Igra se do zadnje sekunde!!! MACVAN, uz TEPICA, najvece razocarenje, po mom misljenju, u nasoj ekipi! Nista nije pokazao, spor je, los u odbrani, ne moze nista da ubaci, ne skace, ma, uzas!!! Trebalo bi pomenuta dvojica da se ugledaju na Markovica, koji je skromnijih kosarkaskih mogucnosti u odnosu na njih, ali se bori fantasticno i tako nadoknadjuje svoje nedostatke, koji nisu sporni(nema sut uopste), ali se trudi i svaka mu cast na tome, kao i ostatku ekipe! A, MACVAN i TEPIC NE BI MOGLI DA IGRAJU NI KOD MENE U BASTI!!! SRAM VAS BILO TEPICU I MACVANE!!!

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Molim nekoga ko zna da mi objasni: zivim u inostranstvu (u Australiji) pa nemam bas prilike da pratim nasu kosarku detaljnije... Zasto je Tepic u ekipi? Da li je moguce da nemamo boljeg na toj poziciji?

A gde je Tripkovic, koliko sam ja (ne)upucen on je dobar igrac - da li je povredjen? Slicno situaciji Tepic - sta 'ima' Bjelica? Nisam primetio zasto se za njega navodno 'otimaju' velike ekipe. Igra valjda dobro u odbrani?

Inace sto se tice utakmice - cestitke nasim momcima na pobedi, realno moglo je i bolje, tj sa manje gresaka, pogotovo kad su trebali da se 'odlepe' 5-6 minuta pre kraja, ali ok. Morace bolje da igraju ubuduce inace protiv jacih ekipa ovo ne bi proslo. Kako su izgubili od Nemaca nije mi jasno?? Da li su za nas igrali 5 Tepica non stop?

Hvala unapred.

sasa jokic

pre 13 godina

Nema smisla mesati se kralju Dudi u posao, ali mislim da njegove dobre namere da vrati tepica u "zivot", mogu puno da nas kostaju. Nepravedno je da Savanovic "visi" zbog njega! Tepic nema agresivnost, takva mu je priroda lalinska....

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Nije bas ubedljivo ali ajde. Igra je bila u trenucima jako slaba. Najvaznije je ipak da je pobeda ostvarena i da sada sami odlucujemo na kom mestu u grupi zelimo da zavrsimo. Tepic i Markovic su trenutno izuzetno stetni po ovu reprezentaciju. Hvala bogu za "novu krv" (Savanovic, Keselj, Rasic). Samo da Teodosic i Krstic ostanu zdravi do kraja turnira i bice uredu.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo momci, dobra utakmica. Ovo jos uvek nije nas maksimum i to me raduje. Verujem da cemo da odigramo i bolje kad to bude najvise i trebalo. Malo se odmoriti a sutra pametno protiv Argentine. Napred Srbija!!!

creed

pre 13 godina

Ma ljudi ko gura ovog Tepica u reprezentaciju?!!! Pa ovaj decko ne zna posteno da vodi loptu, a o drugim stvarima da ne pricam. Po cemu je on zasluzio da bude u ovakvom timu?!!! Daj covjece ako vec nece da te izbace budi covjek pa izadji sam.

Hobotnica Po

pre 13 godina

Nikog nema da uporedi pa ajde uradicu to ja:

Ako je suditi po Juznoj Africi... dobise nas Nemci, a mi pobedismo Australiju... Dragi moji ja mislim da je sve jasno, idem sutra u kladionicu da potpisem da dobijamo Argentince i da smo prvi u grupi, a na kraju u polufinalu gubimo od Amera i uzimamo bronzu... amin! :)

jugo

pre 13 godina

Ovaj naslov uopste ne prilici na sami dogagjaj na utakmici jer na samo 2 minuta pred kraj utakmice nije se znao pobednik iako smo tokom cele utakmice imali prednost od 5-12 razlike.

Hteo bih da cestitam momcima na uspehu stim da od igre uopste nisam zadovoljan osim na momente.
Ja razumem da je ovo mlad i neiskusan tim ali praviti onakvegreske je jednostavno nedozvoljivo, to mogu razumeti za Macvana jer covek nije igrao u inostranstvo ali za ostale igrace ne vazi narocito za Tepica koji na zalost me je totalno razocarao igrao je ligu sampiona par godina sa Partizaom takogje u Panatinaikosu tako da vrlo lose igra i gubi zicer lopte nedozvoljiv aj moze 1-2 lopte ali ne vise, moze coveku da ne ide to nije strasno ali ovo sto on igra protiv nemacke i danas je vise nego katastrofa.

Najbitniji momenat na utakmici na 2 minuta pred kraj kad su Australijanci smanjili na samo 3 poena je hladnokrvna trojka Teodosica, stvarno prerasta u velikog igraca i licno mislim da moze jos bolje, si drugi su bili solidni u nasoj ekipi ali to treba sve malo brze i agresivnije i previse izgubljenih lopti.

Ovaj rezultat nam daje pravo bez razlike kako cemo sa Argentincima da cemo biti ili prvi ili treci u grupi, pozicije koje najbolje odgovaraju za nastavak takmicanje.

Mislim da mozemo puno bolje i narocito mnogo brza igra, inace sut solidan sto je jako dobro jer ima par igraca koji mogu da daju trojke sto je dobro za velike utakmice ipak Teodosic je ubedljivo nas najbolji igrac i po znanju i po hrabrosti.

Jedna stvar koju cemo saznati kasnije daj boze da je sve u redu sa rukom Markovica vrlo bitan igrac za nas maada ko sta mislio o njemu , a ruku mu je povredio Velickovic nehotice to se nazalost desava u sportu nadajmo se najboljem.

Rezultatski za sada smo opravdali ocekivanja ali ne samo protiv slabih ekipa da igramo jako dobro i brzo vec ikod jakih ekipa treba to slicno ponoviti.

Sve najbolje u daljem tamicenju i nek moderator promeni naslov jer nije bas bilo tako ubedljivo kao sto je krajnji rezultat.

niste mi jasni

pre 13 godina

Ne mogu bas a svarim komentare tipa: zasto je Maric zakucavao protiv Srbije... Da nam je dao 20 poena pljuvali bi ga da nije srbin, da je dao 2 poena pljuvali bi ga da je slab igrac,da nikada nebi mogao da igra za Srbiju,a posto je dao nesto izmedju-10 poena,onda vam smeta sto je zakucao?! Pa sta da radi covek-centar od 211cm kad se nadje sam pod kosem?

vezaro pomozi timu povredi se

pre 13 godina

taj tepic ni proshle godine na eurobasketu nije mogao nishta da pogodi
sad je na 0 u napadu dodao pomaganje protivniku u odbrani
najsmeshniji su razni "poznavaoci" koji su u njegovom tromb stilu gushenja igre videli neku lucidnost i novog bodirogu lol
tepic u tom negativnom segmentu jeste ko bodiroga ali sem toga nema nishta od onoga shto su bodirogu pretvorili u legendu
dechko jednostavno nema ono shto je potrebno za vrhunsku kosharku,to se videlo ove godine dok je bio drzach peshkira u pao
chak i jedan tripko bar ima taj skok shut iz bloka a ovaj ni to al je normalno kod dr.duleta isplivao pozitivan (koji igrach nije)?
nadam se da ce u sledecim utakmicama preuzeti svoju ulogu iz pao-a uz paunica jer mnoogo koristi protivniku kad je na terenu
a posle...pa KK Sledeca Sezona je uvek tu lol

Vladan R

pre 13 godina

@ hobotnica po

Ne lupaj gluposti nego prvo malo pogledaj sistem takmicenja, pa ces videti da ako smo prvi u grupi posto su Ameri definitivno prvi u svojoj ne mozemo na Amere pre finala.

Sto se zavrsnog plasmana po grupama tice, skoro da je potpuno izvesno da ce Spanci u svojoj grupi zavrsiti na trecem mestu (da ne bi bili treci potrebno je da Novi Zeland dobije Francusku). Stoga ce biti vrlo intresantno pogledati mec izmedju Grka i Rusa, jer ce to biti mec u kojem niti jedna ekipa nece bas pretrano zeleti pobedu jer u tom slucaju u 1/8 finala pobednik ide na Spance a potom u 1/4 na Amere. Porazeni se ukrsta sa Francuzima pa nadam se sa nama , naravno pod uslovom da prvo dobijemo Argentinu u borbi za prvo mesto u grupi, a potom verovatno i Hrvate, eventualno Brazilce u osmini finala.

Sto se nase igre tice, sada je vise nego jasno koliko je Teodosic bitan za nasu igru.Sa druge strane prosto je neverovatno koliko je Tepic lose odigrao,i nadam se samo da je ovo ipak bio los dan a ne da je zadnje pomenuti u tako losoj formi.

Dr.Mabuzo

pre 13 godina

Evo i mene po prvi put od pocetka prvenstva , mada sam procitao sve komentare.
Molim prisutne da cimaju Tepica previse.Kao da on nezna kako je odigrao.Kao da njemu nije teze nego nama sto ga gkedamo.Njega moramo dobiti ako mislimo da napravimo vrhunski rezultat(polufinale).To Ivkovic cini mi se i radi.Ako je uspeo da "otvori glavu" Tripkovicu (koji je bio izgubljen u vremenu) i Rasicu(igrac za male utakmice-sve do sada-i dalje se sledim kad je vazna lopta kod njega-nikad ga nisam voleo - al svaka cast za ove cetiri utakmice),verujte mi sa Tepicem ga ceka za nijansu laksi posao.bez pravogTepica (posto drugu alternativu nemamo)necemo ostvariti vrhunski rezultat.Ostali u granicam normale (Macvan samo da se digne).Polufinale Vrhunski rezultat (nikad izjednacenije prvenstvo)
od ostalih ekipa izdvojio bih Litvaniju koja me je odusevila trcanjem i fizikom.Sa malo boljim trenerom i jednim jacim centrom vrhunska ekipa.
Ameri gaze dok ne nalete na neke sahiste u cetvrt ili polufinalu.Po meni nece osvojiti turnir.Argentinci solidni ali podsecaju me na nas na zalasku one sjajne generacije.
Ostali su tu negde kao i mi - sa puno oscilacija.Uglavnom bice interesantno.
Srecno momci s'verom u boga za Dudu i otadzbinu

ZNAISHA

pre 13 godina

E,ovo je utakmica posle koje se sve vidi kao na dlanu...imamo solidnu ekipu,sa 2 veoma kvalitetna igraca i ostatkom koji mnoge nedostatke pokrivaju borbenoscu,ali dosta zavise od toga 'kakav im je dan'! Srecom,tu je Duda Ivkovic inace bi sve ovo bilo jos za 20% losije.Mislim da je maksimum maksimuma ove reprezentacije polufinale,a za nesto vise bi trebale da se poklope mnoge stvari...svejedno,ja sam sa polufinalom prezadovoljan!!!

Aleksandar_23

pre 13 godina

Bravo momci,konacno gledamo modernu i brzu kosarku koja je potrebna da bi se ostvario uspeh,nemam reci sve funkcionise besprekorno!!Tepi drzi se verujemo u tebe,svi znamo koliko si dobar igrac,mozda si i sam izgubio veru u sebe al podesices ti sut i ponovo cemo gledati tvoje prodore!!Samo hrabro NAPRED SRBIJA!!!

Nadobols

pre 13 godina

Verujem u ove momke! Vidi se koliko nam treba Teodosic....nebih obrazlagao :).Ups, da ne zaboravim Krstica i on kada se vrati u ekipu - ihaaa.
Sve je ovo lepo i sada da krenemo i protiv ozbiljnijih....
Svidja mi se sto Australija dere Nemce, neka se ispucaju pa da i njih oderemo (15ak razlike)- dosta.
Argentina je sve dobijala na misice i jedva - i nadam se da je to to i da protiv nas nece moci :)

Sve u svemu i mi smo Nece dobili u fudbalu i .....nista, Nemci odose skoro do kraja a mi lepo svojoj kuci - gde nam je i mesto(kada je fudbal u pitanju)
(Nadobols, 30. avgust 2010 19:40)

Au postao sam prorok - pobedili smo Australiju 15 razlike a Nemci nas imitiraju ( u fudbalu - Australija X 2 , Gana = Angola, u fudbalu mi ispali , sada oni i tako .....)-kao sto sam i rekao.
Moram da napisem pa makar se izblamirao- nesto mislim da cemo argentinu dobiti 11-12 razlike s tim sto ce biti manje napeo nego protiv Australije! Ajd, mozda i pogodim ...

Nenad

pre 13 godina

Svaka cast momci ali Teodosicu kapa dole.Ne pratim redovno sport zbog obaveza ali Teodosic me odusevio.I Keselj mislio sam prvo da decko nema harizme ali sam gadno pogresio.Posle onog "bobardovanja" posle Grka i juce protiv Australijanaca onog kucanja nova zveda je rodjena.
Ponavaljam Teodosic je prvi vodja ekipe sa 23 god.Covek moze da igra 2 na 2 moze 1 na 1 moze sut spolja a asistira kao djavol.Nemam reci za coveka!
Vi sto kukate na Tepica valjda onaj Ivkovic bolje zna zasta je poveo njega na SP u kosarci nego vi!Sigurno da je lose odigrao ali treba dati sansu Ivkovicu.Nije pogresio sa Velickovicem,Rasicem,Bjelicom a pogresio je Tepicem i Macvanom.Pa nije bas istina!!!

papillon

pre 13 godina

Samo jedna stvar, na stranu sto je moglo ranije, mogli smo na kraju kad je bilo reseno, da probamo da stignemo i do tih famoznih +18.
Zasto nismo?

Alex

pre 13 godina

Mnogo oscilacija u igri.Sa ovakvom igrom nema medalje,to svi znamo. Ovaj Tepic se pogubio totalno,ja ne znam sta je sa tim momkom... Perovic isto tako. Ivkovicu,motku u ruke,momci te ne slusaju uopste na TIME-OUT-u,nego igraju kako im se cefne. Pamet u glavu,sad dolaze prave utakmice,pa da vidimo koliko vredimo...

player

pre 13 godina

Gledao sam na fibinom sajtu raspored posle grupa... Ako budemo ili prvi ili treci izbegavamo do finala i spance i amere, ukoliko spanija bude treca u svojoj grupi, a ameri prvi u svojoj, sto je za sada vrlo realno...

yassa

pre 13 godina

snazno,srcano,onako kako bismo voleli da bude i buducnosti!slazem se da Novica moze bolje iako kad procitate kolone u statistici izgleda dobro.slazem se takodje i da je Tepic nekako sporiji od ostalih i da nije konkretan,ali sam 100% siguran da mu je mesto u nasoj reprezentaciji.od njega ocekujem bolje igre do kraja prvenstva.voleo bih paunica vise na terenu jer smo sa njim agresivniji,ali Duda sigurno zna bolje.Teo i Krle prave definitivno razliku i sa njima svi igraju bolje.Keselj sjajan,ne samo juce,i tvrdim da gotovo celi kosarkaski svet zavidi Srbiji na potencijalu.Radujem se kad znam da cemo jos par godina da budemo ekipa za respekt,ekipa sampiona,ali se sa druge strane pitam sta kad ode Duda,a ostanu ovi nesposobnjakovici i neradnici u savezu.napravicemo uspeh oni ce da se slikaju,produzice sebi zivot,pa onda kampanjski pred sledece prvenstvo kuknjava poturanje Dude da ga proziva Radujko i slicni!Nisam mogao da ne spomenem!A danas i narednih dana navijamo za nasu Srbiju i nase momke!Do medalje!!!

GrobaR

pre 13 godina

Tepicu, Velickovicu , Markovicu zabraniti da sutiraju . Keselju, Bjelici i Savanovicu dozvoliti ali samo kada su sami . Teu ,Rasicu i Krletu potpuna sloboda . Pa nasta ovo lici sutira ko kad god hoce

Иван-Ниш

pre 13 godina

Ово је била најважнија утакмица у групи! Победили смо и сада можемо да будемо 1. или 2. Да смо изгубили, сутра би се борили да не будемо 5., јер победом Аргентине против нас и Анголе против Аустралије, ми испали. Овако, против Аргентине можемо да играмо опуштеније и да покажемо колико вредимо.
Моја оцена играча на данашњој утакмици:
Теодосић маестралан у одлучујућим тренуцима. Нешто мање асистенција и мало слабија одбрана, али доказао да је човек за велика дела. (5)
Рашић на овом првенству је највеће изненађење. Нервирао ме целе сезоне и био један од слабијих у Партизану, али овде одрађује своју ролу без грешке. (5)
Кешељ је за сада откровење. Далеко бољи од Бјелице на овом првенству. (5)
Крстић има добре бројке, али неке ствари које је радио у другом полувремену могле скупо да нас коштају. (4+)
Савановић је све бољи и наставља добре игре из припрема. По нека грешка, али боже мој... (4+)
Величковић промашује ли промашује ове тројке и из чистих ситуација, али је толико борбен и користан на оба краја терена да га само ови промашаји не стављају на место нашег најбољег играча. (4+)
Марковић је наш најбољи одбрамбени играч, брз, али у нападу прави несхватљиве грешке. (3+)
Перовић је после доласка Крстића пао у други план. Можда и због тога се није много исказао. (3)
Бјелица је за мене највеће разочарење првенства, можда зато што сам очекивао да експлодира на овом турниру. Он још некако резервисан, промашио две чисте позизије за тројку и зицере под кошем. Бољи је него на прве две утакмице, али лошији него прошле године на ЕП. Нека достигне игру Кешеља и биће сви задовољни :) (3-)
Тепић је лоше кренуо са шутем и завршио са неколико грешака. Можда је боље када га овако неће да игра класичног бека а не плејмејкера. Надам се његовим бољим партијама. (2-)
Мачвана нећу да оцењујем јер је играо мало, а и то није било за похвалу. Паунић није играо.
Ево то су оцене рекреативног кошаркаша коме је кошарка омиљени спорт и који није имао паметнија посла него да оцењује друге.

KOMENTATOR FSS

pre 13 godina

Vidi se da je "ATMOSFERA U TIMU ODLICNA". Fudbaleri non stop govore o nekoj atmosferi bez rezultata. Neka se ugledaju malo na KOSARKASE.

nikola

pre 13 godina

Marica su toliko savladale emocije da je morao svaki napad da ide na zakucavanje videlo se da mu je tesko palo sto je igrao protiv Srbije
(BB, 1. septembar 2010 17:55)

Ja se secam jednog jedinog zakucavanja na utakmici i ono u kontri ne mogu da se setim da li je bilo zakucavanje... Ne znam sta ti ocekujes da on uradi kao centar kad je sam pod kosem? Da polozi loptu u kos zato sto igra protiv Srbije? Pa u Partizanu su mu 50% koseva bila zakucavanja. Stvarno mi nije jasno sta si hteo da kazes. Meni je sve rekao onaj prizor kada svi Australijanci izlaze smuzdeni sa terena,a jedini Maric ima smesak na faci...
Neko pise zasto nismo jurili +18 - pa covece minut ipo pre kraja je bilo par poena razlike i postavljalo se pitanje pobede!
Tepic- covek igra lose,ali cemu toliko pljuvanje? Setite se kako je Teo igrao na pocetku proslog EP i koliko ste ga pljuvali. Tepic sigurno ne igra namerno lose,trudi se,ali sta je tu je, mozda ce bas proraditi kada bude bilo najbitnije kao Teo prosle godine.
Teo- znaci na +3 lagano sutira trojku sa 8 metara posle 5 sekundi napada... Svaka njemu cast na tome,na hrabrosti,na kosu i prelomljenoj utakmici,ali razmislite dali mozda preteruje? Sta bi se desilo da je promasio?

Zlatko

pre 13 godina

Lako je sad biti najpametniji, ali moj zaključak je sledeći: došli smo do onoga šta su pričali pre početka i utakmica sa Argentinom jeste najvažnija. Zahvaljujući pobedi Angole nad Nemcima mi ne možemo biti treći u grupi. Čak i da Angola pobedi Australiju i mi izgubimo, sve tri ekipe imaju skor 3:2, ali mi smo dobili i jedne i druge, plus i najbolja koš razlika. Prateći rezultate tokom večeri nisam to odmah skontao i čak mi se provlačilo kroz glavu da je poraz od Nemaca možda bio i nameran. Možda i jeste, ali niko nije računao da će ih dobiti Angola. Prema tome, danas će biti "klanje" za prvo mesto u grupi. Ako budemo prvi, u našem delu žreba je A3 (Australija skoro sigurno, sem ako ih Angola ne dobije, ali i ovo im je mnogo), B2 (Slovenija) i B4 (poraženi Hrvatska-Brazil), C1 (Turska) i C3 (poraženi Grčka-Rusija), D2 (Francuska, ako ne izgube od N.Zelanda) i D4 (N.Zeland, sem ako ne pobede Francusku sa oko 30 razlike). "To dalje implicira", da su rivali u potencijalnom 1/4 finalu Francuska i Rusija ili Grčka, mislim da su tu Grci najjači, ali ipak njima bih dao blagu prednost u duelu sa Rusima u grupi (dakle Rusi ili Francuzi). Prema tome, svaka čast svim nabrojanim ekipama, ali ipak je ovo lakši deo žreba. Dakle, moraju se potruditi da pobede i ostvare prvo mesto u grupi i na taj način sebi "izaberu" lakše protivnike.
U slučaju poraza, idemo u drugi deo žreba gde su A4 (Angola), B1 (SAD), B3 (pobednik Brazil-Hrvatska), C2 (pobednik Rusija-Grčka), C4 (Portoriko), D1 (Litvanija) i D3 (vrlo verovatno Španija, tj sigurno ako Francuzi ne izgube). U tom delu žreba potencijalna 1/4 finala bi bila: Sad- (Španija-C2), Srbija-Litvanija. Strašno i zamisliti, prštalo bi na sve strane.
Ovo je u najkraćem dalji raspored. Nisu bitni rivali ako se puca na visok plasman. Ali ako postoji šansa da se ide lakšim putem treba to iskoristiti.

Sasa

pre 13 godina

Alo, ljudi, sta ste se okomil na Tepica . Da sutra slucajno Teodosic u 5- toj sekundi napada promasi bitan sut svi ce se okomiti na njega i pricace kako se ispucava, kako olako gubi lopte, kako raspravlja sa igracima, kako kvari atmosferu u ekipi , kako je u pojedinim trenucima utakmice sebican, brzoplet i sl.(namerno sam uzeo za primer Tea jer je danas bio najbolji, pored svih iskazanih losih osobina). Shvatimo , da su oni tamo reprezentacija Srbije sastavljena od momaka koji hoce da igraju za svoju i nasu zemlju i da daju sve od sebe. Svi ovi iskompleksirani likovi(tzv.Partizanovci i Zvezdasi, sto im je svaki potez nekog ko je igrao za Zvezdu najbolji, a ovi drugi "veze nemaju" i obrnuto neka shvate(ako mogu) da su i Keselj i Bjelica i Rasic i Tepic i Velickovic i Teodosic uostalom svih 12 momaka i strucni stab REPREZENTACIJA SRBIJE i da zasluzuju nasu podrsku ma odakle dolaze da igraju za istu.
"dijagnosticar", Nis

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

Tepic stvarno slab,nekako mi je skroz u senci ostalih igraca.
"Tepić je odličan igrač i dvije lose utakmice to ne mogu promjeniti" - brate upravu si,ali ovo je svetsko prvenstvo,sve su utakmice bitne.nije to jadranska liga pa dve,tri lose utakmice ne mogu da se odraze na plasman.protiv Nemacke je izgubio 3 kljucne lopte u finisu meca.za sada nije taj profil igraca koji ce u teskim situacijama da preuzima odgovornost.
Teo,kapa dole

Kaka

pre 13 godina

Izuzev umisljenog Tepica i uplasenog Macvana, ostatak ekipe za cistu 10-ku. Prosto melju neverovatno raznovrsnim napadima,i miina je gledati ovakvu kosarku. Uopste nema razloga da se plasimo ni Amera sa Durantom i Bilapsom, a videce se sutra protiv Delfina i ekipe koliko smo stvarno mocna ekipa bez ikakvog preterivanja. Vrlo lako moze da se ponovi Indianapolis ali bih iskreno vise voleo zlato na OI 2012 u Londonu. Duda Ivkovic je izmislio kosarku u svakom pogledu, i neverovatno koliko je takticki superioran u odnosu na sve trenere na sampionatu.
(Bambus, 1. septembar 2010 17:53)

Ja bih volio zlato i sad i na OI 2012 :D

Stanojevic Miljan

pre 13 godina

....Hmmm, ja sam zvezdas al nevidim sto je to bitno za ovu pricu, pustite Tepica, pa ako svi verujete g.Ivkovicu znaci verujete i Tepicu...on ga je zvao a ja u njegov izbor nesumnjam. Meni je bre ljudi najdraze sto mi guramo dalje vidi se da ce to biti tim za duge staze. A jaoooo kolko mi je drago sto su Nemci pukli...uhhh sreca, sreca radost...sreca uzivancija. Pozdrav svima, tek ce mo se radovati!

fs

pre 13 godina

Dule je i od jednog Vranjesa napravio da lici na kosarkasa.Tako je uspeo i od Tepica.E sad u reprezentaciji je malo drugacija stvar a i Duda nije svaki dan sa Milenkom.Za Milenka bi bilo dobro da ide u CSKA i u reprezentaciju Crne Gore.

Kursula

pre 13 godina

A gde nestade grb Srbije sa dresa reprezentacije?
Da li se to neko stidi dvoglavog orla i krune?
Prvo fudbaleri, pa sada kosarkasi. Jos malo pa ce da vrate onu ikebanu od grba SR Srbije sve sa zvezdom petokrakom.
Pa nije Adidasov znak vredniji od znamenja svoje zemlje ili pak naziv nekog drzavnog monopoliste, citaj sponzora. Sramota!!!

ofk

pre 13 godina

Srbija me danas, priznajem iznenadila. Ocekivao sam poraz, ali zaista su igrali dobro. Ali opet, ako u osminifinala igramo sa Hrvatima, 100% gubimo. Garantovano!

Ofk

pre 13 godina

Prvu koju odigra lose Teodosic mi padamo.Ne zato sto je on vanseriski igrac[vrlo dobar igrac] nego sto je Tepic uplasen a Markovic nema kvalitet.Krstic nije kalibar kao nekadasnji centri YUG i SRBIJE.Novica ne podize formu.Keselja niko od cuvara i strucnjaka nije dovljno upoznao kao ni Bjelicu pa oni pruzaju kakve takve igre i jedini deluju spremno.....strucni stab nase reprezentacije nije znao da reaguje na deciji presing Australije...toliko o njima

novosadjanin

pre 13 godina

Onog Tepica je mucno gledati... Pa Keselj je sa jednim pripremama sa Dudom danas miljama daleko od Tepica. Tepic je najsporiji igrac na planeti na poziciji 1 i 2. Nema sut, nema asistenciju, u odbrani me par puta naterao da bacam daljinski, tri izgubljene lopte protiv nemaca kada se lomi rez i namerna ... Vodimo 12 raylike sada i tepic preuzme poziciju 1 i odmah 4... Pitanje za dudu, zasto Teo nije usao u igru kada smo poveli desetak razlike sa malo smiri igru a ne ona rupa Tepic. Tepic i Bjelica promasaji ovog prvenstva. Rasic i Keselj otkrovenje.

Miki

pre 13 godina

Kako protiv majke Srbije? Kako protiv srca? Kako protiv srca? Lepo,zakucavanje,najbolja igra na prvenstvu, motivacija itd. Aleks Marić veliki Srbin!! Nije sporno što je igrao i borio se, ali te izjave i takve stvari. Pa.što igraš, ako voliš "majku"

ofk

pre 13 godina

Srbija me danas, priznajem iznenadila. Ocekivao sam poraz, ali zaista su igrali dobro. Ali opet, ako u osminifinala igramo sa Hrvatima, 100% gubimo. Garantovano!

CSS

pre 13 godina

Tako je Bjelice, samo trpaj!!! Igra se do zadnje sekunde!!! MACVAN, uz TEPICA, najvece razocarenje, po mom misljenju, u nasoj ekipi! Nista nije pokazao, spor je, los u odbrani, ne moze nista da ubaci, ne skace, ma, uzas!!! Trebalo bi pomenuta dvojica da se ugledaju na Markovica, koji je skromnijih kosarkaskih mogucnosti u odnosu na njih, ali se bori fantasticno i tako nadoknadjuje svoje nedostatke, koji nisu sporni(nema sut uopste), ali se trudi i svaka mu cast na tome, kao i ostatku ekipe! A, MACVAN i TEPIC NE BI MOGLI DA IGRAJU NI KOD MENE U BASTI!!! SRAM VAS BILO TEPICU I MACVANE!!!

cincilator

pre 13 godina

A kad sam pre prvenstva napisao da mislim da Tepic ne treba da ide na prvenstvo imao sam treko 80 nepreporucenih i mozda 2-3 preporucenih glasova!!! I posle ja budala,eto vam ga vas Tepic...........

D

pre 13 godina

Vrlo je zanimljivo koliko navijaca Zvezde i dalje prati kosarku. Svaka cast, momci, na entuzijazmu. Samo jedna stvar, pre nego naucite nesto o kosarci ne komentarisite Tepica, molim vas.

Joe

pre 13 godina

Pisem ovo na kraju trece.

Gospodine Ivkovicu, ne interesuje me ko ste i sta ste osvojili. Ako do kraja utakmice ne zakucate Tepica za klupu i potrudite se da tu ostane do kraja sampionata, vi onda bas malo znate o kosarci. A odgovor na kritiku ko ce umesto njega: ne mora niko. Mi sa cetiri igraca smo bolji nego sa pet od kojih je jedan Tepic

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Molim nekoga ko zna da mi objasni: zivim u inostranstvu (u Australiji) pa nemam bas prilike da pratim nasu kosarku detaljnije... Zasto je Tepic u ekipi? Da li je moguce da nemamo boljeg na toj poziciji?

A gde je Tripkovic, koliko sam ja (ne)upucen on je dobar igrac - da li je povredjen? Slicno situaciji Tepic - sta 'ima' Bjelica? Nisam primetio zasto se za njega navodno 'otimaju' velike ekipe. Igra valjda dobro u odbrani?

Inace sto se tice utakmice - cestitke nasim momcima na pobedi, realno moglo je i bolje, tj sa manje gresaka, pogotovo kad su trebali da se 'odlepe' 5-6 minuta pre kraja, ali ok. Morace bolje da igraju ubuduce inace protiv jacih ekipa ovo ne bi proslo. Kako su izgubili od Nemaca nije mi jasno?? Da li su za nas igrali 5 Tepica non stop?

Hvala unapred.

GrobaR

pre 13 godina

Tepicu, Velickovicu , Markovicu zabraniti da sutiraju . Keselju, Bjelici i Savanovicu dozvoliti ali samo kada su sami . Teu ,Rasicu i Krletu potpuna sloboda . Pa nasta ovo lici sutira ko kad god hoce

Čovek

pre 13 godina

Mnogo me nervira ovaj Tepić, ne mogu da ga gledam. Savanović me iznenađuje mirnoćom kad šutira, Teodosić iskusno. Bez nekih glupih grešaka mogli bi daleko, ma da neznam kolika je stvarna snaga ove Australije i grupe.

CSS

pre 13 godina

Mogao bi MILENKO TEPIC DA PRESEDI NA KLUPI OSTATAK SVETSKOG PRVENSTVA!!! Pre svega, zbog odnosa prema dresu SRBIJE, a zatim i ocajne igre!!! Svaka cast ostatku ekipe na danasnjoj pobedi, sjajni Krstic, Teo, Savanovic, Novica, Keselj i ostali!

vezaro pomozi timu povredi se

pre 13 godina

taj tepic ni proshle godine na eurobasketu nije mogao nishta da pogodi
sad je na 0 u napadu dodao pomaganje protivniku u odbrani
najsmeshniji su razni "poznavaoci" koji su u njegovom tromb stilu gushenja igre videli neku lucidnost i novog bodirogu lol
tepic u tom negativnom segmentu jeste ko bodiroga ali sem toga nema nishta od onoga shto su bodirogu pretvorili u legendu
dechko jednostavno nema ono shto je potrebno za vrhunsku kosharku,to se videlo ove godine dok je bio drzach peshkira u pao
chak i jedan tripko bar ima taj skok shut iz bloka a ovaj ni to al je normalno kod dr.duleta isplivao pozitivan (koji igrach nije)?
nadam se da ce u sledecim utakmicama preuzeti svoju ulogu iz pao-a uz paunica jer mnoogo koristi protivniku kad je na terenu
a posle...pa KK Sledeca Sezona je uvek tu lol

Hobotnica Po

pre 13 godina

Nikog nema da uporedi pa ajde uradicu to ja:

Ako je suditi po Juznoj Africi... dobise nas Nemci, a mi pobedismo Australiju... Dragi moji ja mislim da je sve jasno, idem sutra u kladionicu da potpisem da dobijamo Argentince i da smo prvi u grupi, a na kraju u polufinalu gubimo od Amera i uzimamo bronzu... amin! :)

vladimirBLrs

pre 13 godina

kosarkaski strucnjaci ograniceni kao balkon...tepic je igracina..to ako ga ne ide i treba ga forsirati da probije barijeru..ipak je proslu sezonu malo igrao! camu pljuvanje na +15...joj Srbi

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Nije bas ubedljivo ali ajde. Igra je bila u trenucima jako slaba. Najvaznije je ipak da je pobeda ostvarena i da sada sami odlucujemo na kom mestu u grupi zelimo da zavrsimo. Tepic i Markovic su trenutno izuzetno stetni po ovu reprezentaciju. Hvala bogu za "novu krv" (Savanovic, Keselj, Rasic). Samo da Teodosic i Krstic ostanu zdravi do kraja turnira i bice uredu.

jimi

pre 13 godina

Ajde nemojte sada i drvlje i kamenje po Tepicu.
Decko je odigro lose i sta sad, imao je losu sezonu u panatenaikosu gde ga je onaj Obradovic neshvatljivo malo forsirao i ubacivao.
Mozda ce sada odlaskom Spanulisa dobiti vise sansi, realno tesko je bilo ocekivati da ce pored dva odlicna grka Spanulisa i Dijamantidisa biti starter u PAO.
Medjutim tako je u prvoj sezoni bilo i sa Teodosicem u Olimpijakosu, pa je sada najbolji pley evrope.
Tepic-Teodosic najbolji tandem Evrope, a tek im je po 23. Teodosic je vec sad vrhunski as, a Tepic po potencijalu sigruno, samo da pronadje sebe. Ne osudjujte Tepica tako lako, proradice kada bude najpotrebnije.

mika

pre 13 godina

sta bre vi prozivate tepica,,,,svi ste vi strucnjaci ne znam kako niste svi selektori,,,kako bi vama bilo da procitate nesto ruzno za sebe????ne igra on namerno lose.......sve sami strucnjaci u srbiji

mile jna

pre 13 godina

Tepic je u Prtizanu imao sve minute ovog sveta pa je bio plej koji ne moze da prenese loptu preko pola tako da vi eksperti sto pricate o minutazi treba da se zapitate kad je Tepic znao da igra.Ako bude igrao protiv Amerikanaca imacemo 400 izgubljenih lopti jer decko ne zna da vodi loptu,dovoljan je najmanji pritisak da mu se ista oduzme

creed

pre 13 godina

Ma ljudi ko gura ovog Tepica u reprezentaciju?!!! Pa ovaj decko ne zna posteno da vodi loptu, a o drugim stvarima da ne pricam. Po cemu je on zasluzio da bude u ovakvom timu?!!! Daj covjece ako vec nece da te izbace budi covjek pa izadji sam.

Alex

pre 13 godina

Mnogo oscilacija u igri.Sa ovakvom igrom nema medalje,to svi znamo. Ovaj Tepic se pogubio totalno,ja ne znam sta je sa tim momkom... Perovic isto tako. Ivkovicu,motku u ruke,momci te ne slusaju uopste na TIME-OUT-u,nego igraju kako im se cefne. Pamet u glavu,sad dolaze prave utakmice,pa da vidimo koliko vredimo...

Milan

pre 13 godina

Sjajna Utakmica!! Bravo momci!
Odigrali smo veoma dobru utakmicu i priveli kraju lagano.
Ali samo zahvaljujuci Teodosicu. Da nije bilo njega, svasta je moglo da se desi.
Ali nisam uopste mogao da shvatim Dudu. Na +11 kada smo trebali da prelomimo cak 2 puta u 3. cetvritini on izvodi Krleta i Tea i ubacuje Perovica i Tepica. Po meni je Tepic bio solidan igrac ranijih godina ali sada je decko kompletno out i u kontra ritmu. U odbrani veoma slab u napadu nema rezona,spor,nesiguran, prodaje mnogo lopti. Markovic igra odbranu i rupa je u napadu ali ne moze mnogo da upropasti u napadu. A Tepci moze stvarno da proda utakmicu i nema osecaj sta se desava na terenu,
Krstic je bio sjajan, Novica, Keselj i Rasic veoma veoma dobri, ostali igrali koliko su mogli i znali.
Imam jos jednu konstataciju, ne znam da li se slazete sa mnom.
Teodosic je jedini iz cele generacije koji se razvio na bazi stare srpske kosarkaske skole: prvo izgradi dobar sut,izbegavaj sablon u kreiranju igre,imaj dobre finte a tek onda fizikalije.
Cak i Novica, Bjelica, Macvan itd. koji su nesumnjivo veoma dobri igraci ili ce to u blizoj buducnosti biti, polazu i igraju prvo na fizikalije. A i ovom prilikom sut je pokazao zasto je Srbija vladala i bila uvek u vrhu svetske kosarke poslednjih 30 godina.
Sve u svemu tim se polako profilira i ulazimo u prepoznatljivu igru. Prva petorka (Teo, Krle, Bjelica Novica, Keselj) zajedno sa prve 2 izmene (Rasic, Macvan)i donekle Savanovic.Ostatak klupe veoma veoma daleko od prve sedmorke. Tepic, Markovic, Perovic, Paunic izuzetno slabi i van forme.
Verujem da je Duda na pocetku racunao vise na Tepica nego na Rasica, ali je sada dobio winer igraca sa Rasicem i veliku sigurnost u igri. Isto vazi i za dvojac Macvan/Keselj. Izgleda da Keselj ima odlican sut i "ono dole" sto je krasilo nase ranije generacije.
A sada malo srece za zrebom i onda ni pulufinale nije tako daleko...

Mile

pre 13 godina

Daj bre, ostavite Tepica na miru... u redu je, gresi decko... vidi se da je pod presijom i da ne moze da se izbori sa pritiskom.

Ako ga Duda vec ubacuje, znaci da hoce da ga razigra - sta treba da igramo sa 11 igraca samo da vi ne bi bacali daljinske upravljace?

papillon

pre 13 godina

Samo jedna stvar, na stranu sto je moglo ranije, mogli smo na kraju kad je bilo reseno, da probamo da stignemo i do tih famoznih +18.
Zasto nismo?

mile jna

pre 13 godina

Mislim da je Raduljica mnogo bolje resenje za pleja od Tepica.Salu na stranu ali mislim da je Raduljica mnogo bolje resenje za pleja od Tepica

Kocho

pre 13 godina

Loš,Lošiji - Tepić.
Ako nas on ne utepa, niko neće.
Istina, ima jednu sličnost sa nekadašnjim vrhunskim francuskim plejom Rigodoom - krivi glavu na jednu stranu.

pivljanin

pre 13 godina

Raduljica je bolje odigrao ispred TV-a nego Tepić i Paunić na parketu(zajedno).

P.S. Pre samo par dana orio se forum "Kešelj napolje" i "Bjelica napolje". E sada se vidi ko je ubedljivo najgori...

kaciga

pre 13 godina

Momcima svaka cast na pobedi,nije nimalo lako igrati protiv ovakvih ekipa kao sto je Australija,nadam se da se Markovic nije teze povredio i da ce biti spreman za sutra.I da, ne mogu vise da gledam ovog Tepica sa onim seljackim brcicima,covek je urnebesno spor,nema sut i nije mi nikako jasno zasto su ga nekada uporedjivali sa bodirogom,pa oni ne mogu u istu recenicu zajedno.Zapitajte se zasto je Partizan prosle godine igrao na F4, ja sam siguran zato sto je igrao bez Tepica,videli ste sta znace brzi igraci poput Boa i Rasica.Nije mi samo jasno to njegovo forsiranje i kod Vujosevica nekada i kod Dude sad da on resava zadnje napade kada on nikada ali NIKADA nije resio zadnji napad.Da ne ispadne da mnogo kritikujem,Tepic mozda trenutno nije u formi i treba mu dati podrsku ali mora da se zna da Tepic nije kvalitet za nosioca igre i da bi njegov doprinos ekipi bio najbolji kada bi dobio neke specijalne zadatke i minutazu kao Paunic,nikako da nam on resava utakmice.

fs

pre 13 godina

Dule je i od jednog Vranjesa napravio da lici na kosarkasa.Tako je uspeo i od Tepica.E sad u reprezentaciji je malo drugacija stvar a i Duda nije svaki dan sa Milenkom.Za Milenka bi bilo dobro da ide u CSKA i u reprezentaciju Crne Gore.

Zukanovic Sreten

pre 13 godina

Šta ko ovde zna o Tepiću kako je igrao ove sezone a i koliku je minutažu imao u Panatenaikosu,nek mi se javi neki neki tih eksperata što ga pljuju? Duda ga forsira da ga razigra jer zna da ovaj može bolje i veruje da će Milenko proigrati ali problem leži u ovoj sezoni.Veličković je dobro krenuo u Realu ali ga je Mesina iz razloga forsiranja i drugih igrača držao na klupi i Novica je imao krizu u igri dok je Tepić u istoj situaciji u Panatenaikosu još manje igrao jer je tamo takođe skupina zvezda u timu i skupih stranaca.

Nikolas Anjelka

pre 13 godina

Ljudi, istrpite Tepića, kao što smo istrepeli Tea prošle godine (promašaj za pobedu protiv turske u grupnoj fazi). Znamo kako se posle završilo. Napred Srbija!!!!
(johnny, 1. septembar 2010 17:56)

Jel se ti to salis ili uporedjujes Tea i Tepica???????? Pa Teodosic je najbolji, ponavljam najbolji plej evrope, a Tepic je covek koji se unistio za ove dve sezone, covek ne zna vise ni da vodi loptu...

jugo

pre 13 godina

Ovaj naslov uopste ne prilici na sami dogagjaj na utakmici jer na samo 2 minuta pred kraj utakmice nije se znao pobednik iako smo tokom cele utakmice imali prednost od 5-12 razlike.

Hteo bih da cestitam momcima na uspehu stim da od igre uopste nisam zadovoljan osim na momente.
Ja razumem da je ovo mlad i neiskusan tim ali praviti onakvegreske je jednostavno nedozvoljivo, to mogu razumeti za Macvana jer covek nije igrao u inostranstvo ali za ostale igrace ne vazi narocito za Tepica koji na zalost me je totalno razocarao igrao je ligu sampiona par godina sa Partizaom takogje u Panatinaikosu tako da vrlo lose igra i gubi zicer lopte nedozvoljiv aj moze 1-2 lopte ali ne vise, moze coveku da ne ide to nije strasno ali ovo sto on igra protiv nemacke i danas je vise nego katastrofa.

Najbitniji momenat na utakmici na 2 minuta pred kraj kad su Australijanci smanjili na samo 3 poena je hladnokrvna trojka Teodosica, stvarno prerasta u velikog igraca i licno mislim da moze jos bolje, si drugi su bili solidni u nasoj ekipi ali to treba sve malo brze i agresivnije i previse izgubljenih lopti.

Ovaj rezultat nam daje pravo bez razlike kako cemo sa Argentincima da cemo biti ili prvi ili treci u grupi, pozicije koje najbolje odgovaraju za nastavak takmicanje.

Mislim da mozemo puno bolje i narocito mnogo brza igra, inace sut solidan sto je jako dobro jer ima par igraca koji mogu da daju trojke sto je dobro za velike utakmice ipak Teodosic je ubedljivo nas najbolji igrac i po znanju i po hrabrosti.

Jedna stvar koju cemo saznati kasnije daj boze da je sve u redu sa rukom Markovica vrlo bitan igrac za nas maada ko sta mislio o njemu , a ruku mu je povredio Velickovic nehotice to se nazalost desava u sportu nadajmo se najboljem.

Rezultatski za sada smo opravdali ocekivanja ali ne samo protiv slabih ekipa da igramo jako dobro i brzo vec ikod jakih ekipa treba to slicno ponoviti.

Sve najbolje u daljem tamicenju i nek moderator promeni naslov jer nije bas bilo tako ubedljivo kao sto je krajnji rezultat.

sasa jokic

pre 13 godina

Nema smisla mesati se kralju Dudi u posao, ali mislim da njegove dobre namere da vrati tepica u "zivot", mogu puno da nas kostaju. Nepravedno je da Savanovic "visi" zbog njega! Tepic nema agresivnost, takva mu je priroda lalinska....

ZNAISHA

pre 13 godina

E,ovo je utakmica posle koje se sve vidi kao na dlanu...imamo solidnu ekipu,sa 2 veoma kvalitetna igraca i ostatkom koji mnoge nedostatke pokrivaju borbenoscu,ali dosta zavise od toga 'kakav im je dan'! Srecom,tu je Duda Ivkovic inace bi sve ovo bilo jos za 20% losije.Mislim da je maksimum maksimuma ove reprezentacije polufinale,a za nesto vise bi trebale da se poklope mnoge stvari...svejedno,ja sam sa polufinalom prezadovoljan!!!

Ofk

pre 13 godina

Prvu koju odigra lose Teodosic mi padamo.Ne zato sto je on vanseriski igrac[vrlo dobar igrac] nego sto je Tepic uplasen a Markovic nema kvalitet.Krstic nije kalibar kao nekadasnji centri YUG i SRBIJE.Novica ne podize formu.Keselja niko od cuvara i strucnjaka nije dovljno upoznao kao ni Bjelicu pa oni pruzaju kakve takve igre i jedini deluju spremno.....strucni stab nase reprezentacije nije znao da reaguje na deciji presing Australije...toliko o njima

zli

pre 13 godina

Samo da objasnim ovim neznalicama oko Marica. Koliko se puta Maric kao igrac Partizana raspravljao sa sudijama. 0 slovima nula.Danas kao nesto prica sa njima a na drugoj strani Krle kuca loptu za lepu prednost. Ko raume ovo mu i nije potrebno a ko ne razume ne verujem ni da ce sada razumeti.

Marko

pre 13 godina

Krstic- povratak sa stilom,
Teo- odlican,
Velickovic- polako se zagreva, sve bolji i bolji,
Keselj- veliki napredak,
Bjelica- dobro, ali moze i bolje,
Savanovic- srecom pozvan u reprezentaciju, veoma koristan igrac,
Tepic- sedi, 1.

007

pre 13 godina

Eeee Dudo Dudo provalio sam te :)

Znate zasto ubacuje Tepica u igru kada god imamo +10
da bi ucinio utakmicu neizvesnom , da se neopuste mnogo ni igraci a ni mi :)

skaut

pre 13 godina

Ne mozete da kazete da je Tepic dobar ili los a da ne obrazlozite. Ja se ne razumem mnogo ali mi je prijatelj koji se bavi skautingom objasnio ovako. Tepic ima velike noge sto moze da mu omoguci prodor u odnosu na nize igrace koji ga cuvaju, ali nema dobar stav tj. noge su mu skoro ravne (ispravljenje a ne savijene u kolenu) uvek se povija tj grbi u ledjima. Veoma je spor i u odbrani i napadu, kada vodi loptu cela ekipa se uspori i stane, kada doda loptu ostane na istom mestu tj ne otvara se da i da kos, cesto je u liniji sa svojim igracem prilikom dodavanja pa i ne moze da dobije loptu. Nece ga krenuti jer pravi kardinalne kosarkaske greske. Jedno je kada promasis pa onda moze da te krene, a drugo je kada kosarkaski nepravilno igras. To je vec osecaj i za to je potrebno vreme.
Prenosim njegove reci. Ja nekako vise verujem Dudi nego njemu ali kada sam gledao utakmicu zajedno sa njim, sve sto je objasnio bilo je logicno.

Bos il Hadzija

pre 13 godina

Ovo je prava slika Srbije! Savrseno odgirano, ali brine me sto Tepic igra onako lose. Decko nema koncentraciju. Nijednom nije pogodio. Mada, imamo ostalih 10 igraca u vrhunskoj formi(Paunovica ne racunam posto decko nije igrao pa ne znam sta moze). Nadam se da cemo sutra dobiti Argentinu za prvo mesto, ali s ozbirom da smo u porazu 99% treci, ne bi me cudilo da izgubimo i sprecimo eventualne povrede. I sa drugim iz grupe s kojoj se ukrstamo mozemo da igramo bez problema. Cestitke!

marko

pre 13 godina

Odlicna partija! Verovao sam da mozemo do pobede. Jedino je onaj igrac sa decackim brcicima zakazao, kao i obicno! Mislim kriminal! Stvarno mi nije jasno, koji je njegov kvalitet/adut zbog kojeg uopste co'ek igra basket?

Zli Zo

pre 13 godina

Nakon tri vrlo korektno sudjenih utakmica, danasnja je bila na nivou beton lige. Da smo imali fer sudjenje dobili bi Austrliju komotno preko 20 razlike.
Teo je mozak ekipe, uz koga ostali igraci (izuzev Tepica) daju barem 20% preko svojih realnih mogucnosti.
Za gore pomenutog Tepica nemam komentar...lopte mu beze iz ruku, ne igra odbranu, ne moze da ubode vola a kamoli obruc ali uprkos tome hoce da resava utakmice iako na terenu ima daleko boljih finisera od njega.
Sacuvaj boze ako se Markovic povredio ozbiljno, pa da nam Tepic bude rezervni plej.
Momci srecno sutra protiv Argentine, to je utakmica koju sasvim sigurno mozete dobiti!

Rade

pre 13 godina

Kako me iznervirao Sareni kad je Teo dao prvu trojku: odma je krenuo stanite tek je pocetak napada ne bi trebalo ovako ipak ima dosta da se igra...STA BRE NE BI TREBALO dokle vise sa tom sablonskom kosarkom, ocu da lete po terenu i da sipaju u kos!

Sasa The Grobar

pre 13 godina

Pobedimo najvazniju utakmicu, kada je najvaznije, a 90% vas (umesto da se raduje i pruza podrsku momcima) pljuje Tepica. Jadnici jadni !!!

doktor

pre 13 godina

Steta sto lopta nema drsku da je Kosta uhvati...Kad god Markovic krene u polukontru ili da organizuje napad meni jeza kroz telo prolazi!

st pauli

pre 13 godina

Uz duzno postovanje, mislim da je Ivkovic napravio gresku izostavivsi Raduljicu iz sastava... Macvan nije dovoljno namazan za laznu peticu i nadam se da nam se to nece obiti o glavu protiv Argentine ciji centri vise lice na robijase nego na kosarkase...

Bambus

pre 13 godina

Izuzev umisljenog Tepica i uplasenog Macvana, ostatak ekipe za cistu 10-ku. Prosto melju neverovatno raznovrsnim napadima,i miina je gledati ovakvu kosarku. Uopste nema razloga da se plasimo ni Amera sa Durantom i Bilapsom, a videce se sutra protiv Delfina i ekipe koliko smo stvarno mocna ekipa bez ikakvog preterivanja. Vrlo lako moze da se ponovi Indianapolis ali bih iskreno vise voleo zlato na OI 2012 u Londonu. Duda Ivkovic je izmislio kosarku u svakom pogledu, i neverovatno koliko je takticki superioran u odnosu na sve trenere na sampionatu.

johnny

pre 13 godina

Ljudi, istrpite Tepića, kao što smo istrepeli Tea prošle godine (promašaj za pobedu protiv turske u grupnoj fazi). Znamo kako se posle završilo. Napred Srbija!!!!

Boki

pre 13 godina

Sve je to lepo...ali mi se ona druga grupa nikako ne svidja? USA, Brazil, Sovenija i Hrvatska....ne znam koga bih voleo da izbegnemo tj dobijemo. Svakako su Hrvati najslabija ekipa ali svi znamo da to nece biti obicna utakmica i da u takvim utakmicama moze i manje kvalitetnija ekipa da pobedi...

vracarac

pre 13 godina

novosadjanin, 1. septembar 2010 16:20


zato sto je teo poceo da divlja po terenu!!!

momci svaka cast, TEPICU GLAVU GORE, UCI CES VALJDA U FORMU DO FINALA!!!

futa

pre 13 godina

Prva faza - takmičenje po grupama (A, B, C, D)
Finalna faza - borbe za medalje i za plasman od 5. do 8. mesta



POENA PO UTAKMICI
1.
Srbija
95.7

2.
SAD
91.7

3.
Novi Zeland
90.3

4.
Slovenija
82.7

5.
Argentina
81.0

6.
Kina
80.0

7.
Španija
80.0

8.
Litvanija
79.3

9.
Grčka
79.0

10.
Hrvatska
79.0

11.
Portoriko
76.7

12.
Brazil
76.3

13.
Turska
75.7

14.
Australija
75.3

15.
Francuska
75.3

16.
Rusija
73.0

17.
Jordan
69.7

18.
Kanada
67.3

19.
Nemačka
66.3

20.
Angola
64.3

21.
Iran
63.3

22.
Obala Slonovače
62.0

23.
Tunis
59.7

24.
Liban
46.7

MarioNS

pre 13 godina

Kakv smo mi to narod?!? Mi smo pobedili, a pola komentara plujvacina po Tepicu! Odvratno! Gatim se! I ja se iznerviram i dodje mi da polupam TV, ali to je samo taj trenutak! Sutra ce mozda da me dovede do "ludila" Teo, Krstic, Bjelica.... Ja ih podrzavam sve do jednog! Ovo je tim Dude Ivkovica i cine ga 12 igraca! Bravo momci!!!! Pokazali ste da vredite sta god da se desi do kraja turnira!

ilija

pre 13 godina

Veliki sam zaljubljenik u kosarku,a posto sam iz Crne Gore prizeljkujem u osmini finala duel Srbija-Hrvatska,a i realno je. Vec sam kupio pivo i grickalice...

Stevan

pre 13 godina

Odlicno odigrano, bolji smo od kengura, verujem da smo bolji i od Argentine. Samo mi nije jasno gde udaraju novi Kukoc i novi Bodiroga, njih dvojica su u kanalu

Idemo do medalje

pre 13 godina

Svaka čast Dudi što je poveo Kešelja i Savanovića,pun pogodak,gađaju kao snajperom,pogotovo Marko.A najgori šuteri su Tepić i Paunić,mada ovaj drugi i nema neku minutažu ali ko je rekao Milenku da rešava odlučujuće lopte i šutira kad se lomi,taj nije normalan.

Kocho

pre 13 godina

Kešelj je objasnio. Ono zakucavanje je za top10 u NBA ligi. Mislim da će dečko imati sasvim solidnu karijeru i preko bare. U NBA cene igrača koji zna da zakuca, postigne trojku i uz to korektno odigra odbranu. Kešelj in da house.

neko

pre 13 godina

Cestitam nasoj reprezentaciji na pobedi.
Zabrinjava igra Tepica.Mi povedemo po 13 razlike i ulaskom Tepica nas stignu i tako tri puta.Sreca u kvalitet ostalih pa nismo prosli kao Spanci.Ivkovic uporno zeli da Tepicu da sansu kako bi se ukljucio u igru ali ne vredi.Protiv Argentine ga treba lisicama vezati za klupu.Teodosic,Krstic,Savanovic,Bjelica,Rasic odlicni.Ono zakucavanje Keselja je po meni jace nego Danilovicevo protiv Sabonisa jer se iz mrtvog ugla izborio za poziciju.Svaka cast.
Napred Srbija do medalje.

bojan

pre 13 godina

Vidi se kvalitet Krstic,Teo ,Novica razvaljuju.Perovic i Tepic mogu da igraju samo proti slabih protivnika.Keselj i Savanovic danas su bili odlicni.Mnogo mi se dopada i Markovic zbog odbrane.Rasic je takodje koristan.Bjelica zna da uradi nesto dobro,ali moze da zabrlja jednostavne situacije.Sve u svemu sa Teom i Krsticem mozemo do medalje.

Rados

pre 13 godina

Samo polako za Tepica. Isto ste skakali i protiv Rasica .Ne ide mu pa sta , krenuce. Setite se Bjelice u Poljskoj. Svi igraci koje je Duda poveo ali i koje je ostavio su fenomenalni. Zato da se ne biste kajali zbog svojih reci NAPRED SRBIJO u nove pobede

Kursula

pre 13 godina

A gde nestade grb Srbije sa dresa reprezentacije?
Da li se to neko stidi dvoglavog orla i krune?
Prvo fudbaleri, pa sada kosarkasi. Jos malo pa ce da vrate onu ikebanu od grba SR Srbije sve sa zvezdom petokrakom.
Pa nije Adidasov znak vredniji od znamenja svoje zemlje ili pak naziv nekog drzavnog monopoliste, citaj sponzora. Sramota!!!

Iva

pre 13 godina

Alo pljuvaci, okanite se Tepica. Proradice on kad bude najpotrebnije, u ovom trenutku mu je potrebna podrska svih nas.
Sto se tice same utakmice, dovoljno je reci DOZIRANO.
DUDA JE MAGISTAR KOSARKE.

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

Tepic stvarno slab,nekako mi je skroz u senci ostalih igraca.
"Tepić je odličan igrač i dvije lose utakmice to ne mogu promjeniti" - brate upravu si,ali ovo je svetsko prvenstvo,sve su utakmice bitne.nije to jadranska liga pa dve,tri lose utakmice ne mogu da se odraze na plasman.protiv Nemacke je izgubio 3 kljucne lopte u finisu meca.za sada nije taj profil igraca koji ce u teskim situacijama da preuzima odgovornost.
Teo,kapa dole

Kol

pre 13 godina

Dobri ovi australijanci ja sam mislio da cemo lako sa njima ali nije bas tako, dokle ce ovaj tepic da igra decko se skroz unazadio od kako je otisao u panatanaikos bolje bi bilo da igra paunic! A keselj je lud kakvo zakucavanje morao sam da smanjujem ton koliko se sarenac drao!

Bata Peca

pre 13 godina

E tako, to je za Juznu Afriku. A Nemcima ce se vec revansirati Dream Team u nase ime. Dusa boli sto nije Maric uz nas. Ko je za to kriv, ne znam.

Posmatrac

pre 13 godina

Na 3 razlike se vidi ko je igrac MILOS TEODOSIC. Znaci od sada ljubim zemlju kojom hoda. Svaka cast momci vidi se ko je kakva ekipa kada imamo prosek posle 4 utakmcije 95 poena po mecu... Krle kapitenski povratak sa dabl-dabl ucinkom...

Bojan

pre 13 godina

Kao vatreni navijač Zvezde i uz sav konfor anonimnosti koju daje internet forum, ne mogu da dam negativnu kritiku za izbor Dude Ivkovića, da smo izgubili kardinalnom greškom Tepića pa da razumem, ovako odvalili smo Australiju, razigravamo igrače, idemo dalje ali bukvalno sve kako treba.

MIlan Pavic

pre 13 godina

Ja sam trenirao kosarku 15 godina,i neke stvari znam,a to je da utakmicu dobija ekipa i gubi je ekipa!Ali ukoliko nekome konstantno ne ide,kao sad Tepicu,onda on biva izmenjen i uveden tek kad resi probleme u svojoj glavi,iako sam grobar,smatram da je Tepicu trenutno mesto na klupi! Inace svaka cast na pobedi,i realno samo par ekipa je tu naseg ranga (turska,grcka,USA,francuska,spanija) i tu ce biti borbe,ostalo dobijamo!SVAKA CAST MOMCI ZASAD!

nikola

pre 13 godina

Marica su toliko savladale emocije da je morao svaki napad da ide na zakucavanje videlo se da mu je tesko palo sto je igrao protiv Srbije
(BB, 1. septembar 2010 17:55)

Ja se secam jednog jedinog zakucavanja na utakmici i ono u kontri ne mogu da se setim da li je bilo zakucavanje... Ne znam sta ti ocekujes da on uradi kao centar kad je sam pod kosem? Da polozi loptu u kos zato sto igra protiv Srbije? Pa u Partizanu su mu 50% koseva bila zakucavanja. Stvarno mi nije jasno sta si hteo da kazes. Meni je sve rekao onaj prizor kada svi Australijanci izlaze smuzdeni sa terena,a jedini Maric ima smesak na faci...
Neko pise zasto nismo jurili +18 - pa covece minut ipo pre kraja je bilo par poena razlike i postavljalo se pitanje pobede!
Tepic- covek igra lose,ali cemu toliko pljuvanje? Setite se kako je Teo igrao na pocetku proslog EP i koliko ste ga pljuvali. Tepic sigurno ne igra namerno lose,trudi se,ali sta je tu je, mozda ce bas proraditi kada bude bilo najbitnije kao Teo prosle godine.
Teo- znaci na +3 lagano sutira trojku sa 8 metara posle 5 sekundi napada... Svaka njemu cast na tome,na hrabrosti,na kosu i prelomljenoj utakmici,ali razmislite dali mozda preteruje? Sta bi se desilo da je promasio?

Миле

pre 13 godina

Одлична игра Марковића до повреде.
Жао ми је Тепића, Дуда покушава да га разигра, али никако не иде. Онај ко каже да је Бјелица промашај не зна много о кошарци.

Nenad

pre 13 godina

Svi su super, jedino Tepic ne stima, al' nadajmo se bice bolje. Ja sam za to da Rasic pocne prvi. Ali mojne samo Tepica pljujete ovde, dajte komentarisite generalno mec i naravno pohvale za SRBIJU jos jednom! Sutra pobedimo Argentince pa naq "bracu" Hrvate verovatno u 1/8 finala. p.s. U tom slucaju sigurno cetvrtfinale :-)))

Sasa

pre 13 godina

Super smo odigrali,igramo super odbranu a u napadu imamo pregrst opcija...Tepic lose igra na ovom SP,ali treba decku dati podrsku,ima covjek talenta ,ali jednostavno nije u formi i nema samopouzdanje,ali on moze mnogo vise nesgo sto je sada pokazao!! Sve u svemu,sjajno smo igrali,sutra idemo po pobjedu protiv Argentinaca,ova ekipa moze do zlata,zato sto je Teo igracina!!Veliki pozdrav

Jela

pre 13 godina

Nisam baš sigurna da je naslov adekvatan. Neko ko nije gledao meč pomislio bi da nije bilo neizvesnosti, a samo 2-3 min.do kraja se lomilo. Dobro je da su momci odoleli i zabeležili važnu pobedu, ali koliko je bila 'ubedljiva'... ja sam tek u poslednjih minut-minut i po odahnula.

Vladan R

pre 13 godina

@ hobotnica po

Ne lupaj gluposti nego prvo malo pogledaj sistem takmicenja, pa ces videti da ako smo prvi u grupi posto su Ameri definitivno prvi u svojoj ne mozemo na Amere pre finala.

Sto se zavrsnog plasmana po grupama tice, skoro da je potpuno izvesno da ce Spanci u svojoj grupi zavrsiti na trecem mestu (da ne bi bili treci potrebno je da Novi Zeland dobije Francusku). Stoga ce biti vrlo intresantno pogledati mec izmedju Grka i Rusa, jer ce to biti mec u kojem niti jedna ekipa nece bas pretrano zeleti pobedu jer u tom slucaju u 1/8 finala pobednik ide na Spance a potom u 1/4 na Amere. Porazeni se ukrsta sa Francuzima pa nadam se sa nama , naravno pod uslovom da prvo dobijemo Argentinu u borbi za prvo mesto u grupi, a potom verovatno i Hrvate, eventualno Brazilce u osmini finala.

Sto se nase igre tice, sada je vise nego jasno koliko je Teodosic bitan za nasu igru.Sa druge strane prosto je neverovatno koliko je Tepic lose odigrao,i nadam se samo da je ovo ipak bio los dan a ne da je zadnje pomenuti u tako losoj formi.

pera

pre 13 godina

Mislim da bolje nije moglo. U slucaju poraza od Argentine mi smo treci i izbegavamo Amere i Spance do finala (ako podjemo od pretpostavke da Spanci nece izgubiti od Kanade ili Novog Zelanda,a SAD od Tunisa ili Irana),ako pobedimo Argentince onda smo prvi i opet izbegavamo Amere i Spance do finala.Mada iskreno, od Spanaca se uopste ne plasim,ali vidim da ih svi dizu u nebo.
Markovic- cim njemu zavijaju ruku, mislim da je taj zavrsio SP.Da je u pitanju noga pa i ajde,ali ruka, pa jos one bolne grimase... Osudjeni smo da nam Milenko igra pleja. Nadam se da ce Teo igrati po 30-35 minuta (kao sto je igrao i u Olimpijakosu),a Tepicu kolko ostane i da se i dalje gura na trojku.U Partizanu je igrao prvog pleja sasvim solidno,ali posle sezone u PAO,gde je igrao trojku, sada vise ne lici ni na sta.Znaci neda nam se da budemo kompletni...
Teo- svaki put kad krene da sutne nerezonsku trojku na pocetku napada,sa 8 metara, ja znam da ce pogoditi. Podseca me na Jeretina dok je bio u Zvezdi (posto sada uglavnom promasuje takve suteve).
P.S. Maric ne skida osmeh sa lica posle utakmice...

volimkosarku

pre 13 godina

i love this game- od prvog minuta smo bili bolje od australije. nisam oscekivao da ce bas tako prljavo odigrati protiv nas. ali pokazali smo kolektiv i sjajan basket. srce mi je bilo puno....
ako tako nastave ne treba brinuti... i tepicu ce kad tad puknuti gordski cvor... moze i on bolje... samo neka prati Keselja i Nemanju.
Svak cast svim irgracima a pogotovu gospodinu Ivkovicu.
Legenda svetske kosarke....
mi smo sampioni... jxxi te se svi!

zoran

pre 13 godina

Po mom skromnom misljenju imamo naj bolji tim na prvenstvu.Ovi me momci jednostavno nemogu razocarati budu li prvi ili ispadnu u 1/8 finala za mene je isto.Oni su za mene prvaci sveta,po prvi put posle mnogooo godina mi napokon igram kosarku.Sa kime god da igramo u nokaut fazi vise ce (amer,spnac ili ti turcin strepeti od nas nego mi od njih.Jednostvno treba da igramo svoju igru i sve cemo ih pre ili kasnije samleti.

superpipo

pre 13 godina

Valjda je svima jasno zasto je Milos Teodosic najbolji igrac Evrope,dovoljno je bilo gledati danas i uzivati u njegovom umecu..pravi je naslednik Djordjevica,Bodiroge,Divca i ostalih legendi jer se jasno vidi da ima onaj izrazen pobednicki mentalitet koji izdvaja vrhunske igrace od prosecnih....

Voja

pre 13 godina

Najbolji je bio Duda Ivkovic kad je u jednom od kljucnih time outa rek'o Markovicu: 'Odlicno, Stefane, a sad sedi na klupu, a ti Milose u igru.'. Drugi bi ga izgrdio za srljanje u napadu, ali Duda je car. On to gospodski, pametnome dve reci dosta. Ili kad im je pri 68:63 rekao: 'Pa, dobro, ko ovde juri rezultat?! Razmislite glavom.'

Uzgred, gledah utakmicu na Marca TV, sa Saletom Djordjevicem kao komentatorom i udarise mu dobar vic: 'Kako Srbin vrsi samoubistvo? Popne se na svoj ego i skoci!'. Naravno, na ovim igracima nije bas primenljivo, ali kad se setim Jarica, Rakocevica, Radmanovica i ostalih 'legendi', ne mogu da se ne nasmejem...

Kaka

pre 13 godina

Izuzev umisljenog Tepica i uplasenog Macvana, ostatak ekipe za cistu 10-ku. Prosto melju neverovatno raznovrsnim napadima,i miina je gledati ovakvu kosarku. Uopste nema razloga da se plasimo ni Amera sa Durantom i Bilapsom, a videce se sutra protiv Delfina i ekipe koliko smo stvarno mocna ekipa bez ikakvog preterivanja. Vrlo lako moze da se ponovi Indianapolis ali bih iskreno vise voleo zlato na OI 2012 u Londonu. Duda Ivkovic je izmislio kosarku u svakom pogledu, i neverovatno koliko je takticki superioran u odnosu na sve trenere na sampionatu.
(Bambus, 1. septembar 2010 17:53)

Ja bih volio zlato i sad i na OI 2012 :D

Иван-Ниш

pre 13 godina

Ово је била најважнија утакмица у групи! Победили смо и сада можемо да будемо 1. или 2. Да смо изгубили, сутра би се борили да не будемо 5., јер победом Аргентине против нас и Анголе против Аустралије, ми испали. Овако, против Аргентине можемо да играмо опуштеније и да покажемо колико вредимо.
Моја оцена играча на данашњој утакмици:
Теодосић маестралан у одлучујућим тренуцима. Нешто мање асистенција и мало слабија одбрана, али доказао да је човек за велика дела. (5)
Рашић на овом првенству је највеће изненађење. Нервирао ме целе сезоне и био један од слабијих у Партизану, али овде одрађује своју ролу без грешке. (5)
Кешељ је за сада откровење. Далеко бољи од Бјелице на овом првенству. (5)
Крстић има добре бројке, али неке ствари које је радио у другом полувремену могле скупо да нас коштају. (4+)
Савановић је све бољи и наставља добре игре из припрема. По нека грешка, али боже мој... (4+)
Величковић промашује ли промашује ове тројке и из чистих ситуација, али је толико борбен и користан на оба краја терена да га само ови промашаји не стављају на место нашег најбољег играча. (4+)
Марковић је наш најбољи одбрамбени играч, брз, али у нападу прави несхватљиве грешке. (3+)
Перовић је после доласка Крстића пао у други план. Можда и због тога се није много исказао. (3)
Бјелица је за мене највеће разочарење првенства, можда зато што сам очекивао да експлодира на овом турниру. Он још некако резервисан, промашио две чисте позизије за тројку и зицере под кошем. Бољи је него на прве две утакмице, али лошији него прошле године на ЕП. Нека достигне игру Кешеља и биће сви задовољни :) (3-)
Тепић је лоше кренуо са шутем и завршио са неколико грешака. Можда је боље када га овако неће да игра класичног бека а не плејмејкера. Надам се његовим бољим партијама. (2-)
Мачвана нећу да оцењујем јер је играо мало, а и то није било за похвалу. Паунић није играо.
Ево то су оцене рекреативног кошаркаша коме је кошарка омиљени спорт и који није имао паметнија посла него да оцењује друге.

Molle

pre 13 godina

Fantastično zakucavanje Kešelja, u pojedinim momentima skandalozno suđenje, ''prljava'' igra Austral(ijan)aca na čelu sa Nilsenom i nesnalaženje naših pod presingom - moji utisci. Može to i bolje, ja verujem u ove momke samo tako.

Milan

pre 13 godina

Velickovic i Krstic odlicni! Teodosic takodje, mada ponekad preteruje s onim brzim sutevima za 3. Rasic vec standardno dobar. Savanovic odlican u napadu, mada je u odbrani imao par propusta. Bjelica konacno dobar i to vise u odbrani, a u napadu je dobro koristio to sto se Teo vratio. Keselj prijatno iznenadio i u odbrani i u napadu, jeste da mu je Njuli pred kraj pobegao nekoliko puta, ali je i Keselj imao odlicne poteze (Blokada i neke ukradene lopte, kao i nekoliko iznudjenih gresaka Australijanaca). Stefan Markovic neverovatan u odbrani, u napadu vrlo dobar. Perovic i Macvan nisu imali neke prilike da se istaknu, ali verujem da ce zablistati u nekim od narednih utakmica. Ono sto brine je (i dalje) lose izdanje Tepica. Nadam se da ce i njega da krene. I Novica se mucio, jeste da je imao dobar ucinak u prethodnim utakmicama, ali to je bilo na njegovu upornost, danas je to islo mnogo lakse. U principu, na kraju je ispalo odlicno. Ako pobedimo Argentinu, prvi smo, ako izgubimo, treci smo. U oba slucaja smo u polovini zreba gde nisu Amerikanci i Spanci. Izbegavamo i prvu ekipu iz D grupe, Francusku ili Litvaniju ko god pobedi veceras. Sto znaci da nam u zrebu ostaju porazeni iz te utakmice, Brazil, Turska i 1. ili 3. iznase grupe. Najbolje bi bilo da dobijemo Argentince, posaljemo ih u drugu (tezu) polovinu zreba, i do potencijalnog (ali u tom slucaju realnog jer bismo za protivnike imali 4. iz B grupe u osmini finala, pa pobednika D2 - C3 u cetvrtfinalu) polufinala izbegnemo Tursku i Brazil. U tom slucaju ni finale nije daleko.

Corto Maltese

pre 13 godina

Svaka čast momcima na pobjedi!Realno smo uz SAD i Španiju najbolje ekipe na prvenstvu.
Teo nam je ključni igrač za veliki rezultat, Krle igra kapitenski,Novica vrlo dobar..Prijatno iznenadjenje (ako je uopšte ) su Kešelj i Savanović.Tepić je katastrofa ali nam je za neki uspjeh na SP potrebno da i on proigra .Zna to Ivković koji ga uporno forsira mada sam lično skeptičan. Sve u svemu pred ovom generacijom su tek veliki rezultati.

Sasa

pre 13 godina

Alo, ljudi, sta ste se okomil na Tepica . Da sutra slucajno Teodosic u 5- toj sekundi napada promasi bitan sut svi ce se okomiti na njega i pricace kako se ispucava, kako olako gubi lopte, kako raspravlja sa igracima, kako kvari atmosferu u ekipi , kako je u pojedinim trenucima utakmice sebican, brzoplet i sl.(namerno sam uzeo za primer Tea jer je danas bio najbolji, pored svih iskazanih losih osobina). Shvatimo , da su oni tamo reprezentacija Srbije sastavljena od momaka koji hoce da igraju za svoju i nasu zemlju i da daju sve od sebe. Svi ovi iskompleksirani likovi(tzv.Partizanovci i Zvezdasi, sto im je svaki potez nekog ko je igrao za Zvezdu najbolji, a ovi drugi "veze nemaju" i obrnuto neka shvate(ako mogu) da su i Keselj i Bjelica i Rasic i Tepic i Velickovic i Teodosic uostalom svih 12 momaka i strucni stab REPREZENTACIJA SRBIJE i da zasluzuju nasu podrsku ma odakle dolaze da igraju za istu.
"dijagnosticar", Nis

nemam nadimak

pre 13 godina

Svaka cast, znao sam da nece biti problema. Celu utakmicu smo vodili i kontrolisali rezultat... Sutra uzimamo prvo mesto matorim Argentincima!

A sudije...kao na radnickim igrama...sramota!

Srbija!!!

pre 13 godina

Ljudi ubismo kengure u skoku, dobismo Novicu Ubicu, ali i Tepica na klupi ...
Svi su odigrali maestralno, posebno kapiten Krstic koji se odlicno nosio sa sjajnim Maricem u reketu, ali i Teo koji je pogadjao trojke kada je bilo najpotrebnije.
Odusevio me je Keselj koji sa svojim trojkama iz ugla i tomahavk zakucavanjima.
Rasic miran i stalozen, pravo otkrovenje sampionata.
Markovic neverovatan u odbrani, posebno kada se treba izvrsiti pritisak na loptu ili onog Millsa.
Savanovic po meni najveci dobitak ovoga tima u odnosu na prethodno EP.
Macvan nije puno ulazio u igru i od njega se puno ocekuje u narednim mecevima.
Bjelicu jos uvek cekamo, ali je on u Dudunoj viziji uvek biti covek zadatka, ponajvise u odbrani.
Perovic u senci Krstica, dostojna zamena kapitenu.
Sta reci za Dudu majstora. Gledao sam prenos na ESPN i pustali su nas da cujemo sta treneri govore igracima u pauzi. Secam se da im je Duda u pauzi, kada smo se malo gubili, podviknuo: "Cemu zurba momci i ishitrena dodavanja i sutevi. Pritisak je na njima a ne na nama", kao i pravovremeno izvlacenje iz igre Tea kada je poceo sa srlja u napadu...
Jedva cekam tekmu sa gauchosima da im naplatimo stari dug.
Svi za jednog, jedan za sve:
SRBIJA !!!

Matrix

pre 13 godina

Svaka čast momci samo napred jos samo Argentinu da dobijemo,a Duda bi morao da popriča sa Tepić jer vidi se da dečko ima neke probleme psihičke prirode.Tepić je dobar igrač,ali džabe kada ima neke probleme i nije skoncentrisan na igru.

Crle

pre 13 godina

super pobeda.
brine me puno primljenih koseva na seljacke kontre (a ameri su jos brzi od ovih) i izgubljene lopte na presing
ali ima dovoljno vremena da se i to popravi

Napred Srbija!

player

pre 13 godina

Gledao sam na fibinom sajtu raspored posle grupa... Ako budemo ili prvi ili treci izbegavamo do finala i spance i amere, ukoliko spanija bude treca u svojoj grupi, a ameri prvi u svojoj, sto je za sada vrlo realno...

Zlatko

pre 13 godina

Lako je sad biti najpametniji, ali moj zaključak je sledeći: došli smo do onoga šta su pričali pre početka i utakmica sa Argentinom jeste najvažnija. Zahvaljujući pobedi Angole nad Nemcima mi ne možemo biti treći u grupi. Čak i da Angola pobedi Australiju i mi izgubimo, sve tri ekipe imaju skor 3:2, ali mi smo dobili i jedne i druge, plus i najbolja koš razlika. Prateći rezultate tokom večeri nisam to odmah skontao i čak mi se provlačilo kroz glavu da je poraz od Nemaca možda bio i nameran. Možda i jeste, ali niko nije računao da će ih dobiti Angola. Prema tome, danas će biti "klanje" za prvo mesto u grupi. Ako budemo prvi, u našem delu žreba je A3 (Australija skoro sigurno, sem ako ih Angola ne dobije, ali i ovo im je mnogo), B2 (Slovenija) i B4 (poraženi Hrvatska-Brazil), C1 (Turska) i C3 (poraženi Grčka-Rusija), D2 (Francuska, ako ne izgube od N.Zelanda) i D4 (N.Zeland, sem ako ne pobede Francusku sa oko 30 razlike). "To dalje implicira", da su rivali u potencijalnom 1/4 finalu Francuska i Rusija ili Grčka, mislim da su tu Grci najjači, ali ipak njima bih dao blagu prednost u duelu sa Rusima u grupi (dakle Rusi ili Francuzi). Prema tome, svaka čast svim nabrojanim ekipama, ali ipak je ovo lakši deo žreba. Dakle, moraju se potruditi da pobede i ostvare prvo mesto u grupi i na taj način sebi "izaberu" lakše protivnike.
U slučaju poraza, idemo u drugi deo žreba gde su A4 (Angola), B1 (SAD), B3 (pobednik Brazil-Hrvatska), C2 (pobednik Rusija-Grčka), C4 (Portoriko), D1 (Litvanija) i D3 (vrlo verovatno Španija, tj sigurno ako Francuzi ne izgube). U tom delu žreba potencijalna 1/4 finala bi bila: Sad- (Španija-C2), Srbija-Litvanija. Strašno i zamisliti, prštalo bi na sve strane.
Ovo je u najkraćem dalji raspored. Nisu bitni rivali ako se puca na visok plasman. Ali ako postoji šansa da se ide lakšim putem treba to iskoristiti.

Aca

pre 13 godina

Rodjen sam u Australiji i Australija mi dale leba da jedem al nema nista lepste nego da vidim srbija kako pobedjuje u basketu. Srbija!!!!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo momci, dobra utakmica. Ovo jos uvek nije nas maksimum i to me raduje. Verujem da cemo da odigramo i bolje kad to bude najvise i trebalo. Malo se odmoriti a sutra pametno protiv Argentine. Napred Srbija!!!

bravo momci,,,

pre 13 godina

Ma nema sta krle i teo cim su se vratili odma dolaze pobede.......nema sta da kazem bravo momci samo napred......brawo dudo majstore

Nemanja

pre 13 godina

sada nam predstoji najvazniji mec,i to protiv najtezih protivnika Argentine,ali ja UVEK VERUJEM U NASE. VERUJMO U NASE I KAD SU NAJGORI I KAD SU NAJBOLJI!!!!!

Wabbit

pre 13 godina

Za mene su Rasic i Keselj otkrovenja, ocekivao sam da imaju solidnu minutazu, ali ne i da je koriste na ovako dobar nacin... Sa druge strane najvise je podbacio Tepic (ne samo na ovoj utakmici, nego u globalu) i iskreno se nadam da ce uspeti da zaboravi onaj promasaj protiv Nemaca i podici nivo igre (bar za toliko da ne gubi lopte i pogodi po koji otvoreni sut).
Na kraju, nadam se da se Markovic nije ozbiljnije povredio.

Wllaxy

pre 13 godina

Nikog nema da uporedi pa ajde uradicu to ja:

Ako je suditi po Juznoj Africi... dobise nas Nemci, a mi pobedismo Australiju... Dragi moji ja mislim da je sve jasno, idem sutra u kladionicu da potpisem da dobijamo Argentince i da smo prvi u grupi, a na kraju u polufinalu gubimo od Amera i uzimamo bronzu... amin! :)
(Hobotnica Po, 1. septembar 2010 18:46)

Po, sve si to lepo izracunao, samo si prevideo cinjenicu da ako budemo prvi u grupi sa Amerima ni teoretski ne mozemo da se sastanemo pre finala. :)

KOMENTATOR FSS

pre 13 godina

Vidi se da je "ATMOSFERA U TIMU ODLICNA". Fudbaleri non stop govore o nekoj atmosferi bez rezultata. Neka se ugledaju malo na KOSARKASE.

Aleksandar_23

pre 13 godina

Bravo momci,konacno gledamo modernu i brzu kosarku koja je potrebna da bi se ostvario uspeh,nemam reci sve funkcionise besprekorno!!Tepi drzi se verujemo u tebe,svi znamo koliko si dobar igrac,mozda si i sam izgubio veru u sebe al podesices ti sut i ponovo cemo gledati tvoje prodore!!Samo hrabro NAPRED SRBIJA!!!

Stanojevic Miljan

pre 13 godina

....Hmmm, ja sam zvezdas al nevidim sto je to bitno za ovu pricu, pustite Tepica, pa ako svi verujete g.Ivkovicu znaci verujete i Tepicu...on ga je zvao a ja u njegov izbor nesumnjam. Meni je bre ljudi najdraze sto mi guramo dalje vidi se da ce to biti tim za duge staze. A jaoooo kolko mi je drago sto su Nemci pukli...uhhh sreca, sreca radost...sreca uzivancija. Pozdrav svima, tek ce mo se radovati!

Nenad

pre 13 godina

Svaka cast momci ali Teodosicu kapa dole.Ne pratim redovno sport zbog obaveza ali Teodosic me odusevio.I Keselj mislio sam prvo da decko nema harizme ali sam gadno pogresio.Posle onog "bobardovanja" posle Grka i juce protiv Australijanaca onog kucanja nova zveda je rodjena.
Ponavaljam Teodosic je prvi vodja ekipe sa 23 god.Covek moze da igra 2 na 2 moze 1 na 1 moze sut spolja a asistira kao djavol.Nemam reci za coveka!
Vi sto kukate na Tepica valjda onaj Ivkovic bolje zna zasta je poveo njega na SP u kosarci nego vi!Sigurno da je lose odigrao ali treba dati sansu Ivkovicu.Nije pogresio sa Velickovicem,Rasicem,Bjelicom a pogresio je Tepicem i Macvanom.Pa nije bas istina!!!

miki-bor

pre 13 godina

Teska utakmica, opasni kenguri. Krle i Teo kljucnu igraci, ne mogu da se otmem utisku, da su igrali protiv svaba da bi ih lagano dobili. Napred nasi i sutra na pobedu,hrabro i jako

Predo

pre 13 godina

KOsarka je kolektivna igra sa elementima indvidualnog sporta, gdje genijalnost pojedinca ili pojedinaca moze cak i od prosjecne ekipe da nacini vrhunsku ekipu. Srbija je dobra ekipa i bez Teodosica, ali sa njim ta ekipa dise drugacije. Sa Krsticem to se sve dize za jos jednu stepenicu. Njih dvjica, zajedno sa Velickovicem, pretstavljaju stub ekipe, a sta reci za Keselja, Rasica i Savanovica, koji su nas sve iznenadili. Tepic je izgubio samopouzdanje. MOzda ga vrati nakon jednog ili dva uspjesnog poteza, ali uvjek ce biti neko, kome ne ide odredjenog dana. I po meni, vazno je samo da to ne bude Teo. Za sve ostale imamo dovoljno rezervi. Treba vidjeti koliko je vazna pobjeda protiv Argentine i da li vrijedi "ginuti" na toj utakmici.

Bata Peca

pre 13 godina

btw, i dalje smo selekcija sa najvise postignutih koseva na prvenstvu, vise cak i od Amera, a jedino je Turska primila manje koseva od nas. Mislim da imamo najbolju kos razliku. Mada, realno, pravi protivnici tek slede. Samo hrabro momci.

Немања

pre 13 godina

Теодосић играчина!

Иди бре, ови нас стигну на 3 до 5 поена разлике, ја се тресем а седим кући, а Теодосић гађа тројку са пола метра, метар од линије и - погоди, комада више!

Честитке Ивковићу на припреми последњег напада у првом полувремену. Или јеси, или ниси. Гледао сам пренос на страном каналу, па се јасно чула замисао Ивковића, али и похвале Енглеског коментатора после напада.

Свака част на победи!

niste mi jasni

pre 13 godina

Ne mogu bas a svarim komentare tipa: zasto je Maric zakucavao protiv Srbije... Da nam je dao 20 poena pljuvali bi ga da nije srbin, da je dao 2 poena pljuvali bi ga da je slab igrac,da nikada nebi mogao da igra za Srbiju,a posto je dao nesto izmedju-10 poena,onda vam smeta sto je zakucao?! Pa sta da radi covek-centar od 211cm kad se nadje sam pod kosem?

Nadobols

pre 13 godina

Verujem u ove momke! Vidi se koliko nam treba Teodosic....nebih obrazlagao :).Ups, da ne zaboravim Krstica i on kada se vrati u ekipu - ihaaa.
Sve je ovo lepo i sada da krenemo i protiv ozbiljnijih....
Svidja mi se sto Australija dere Nemce, neka se ispucaju pa da i njih oderemo (15ak razlike)- dosta.
Argentina je sve dobijala na misice i jedva - i nadam se da je to to i da protiv nas nece moci :)

Sve u svemu i mi smo Nece dobili u fudbalu i .....nista, Nemci odose skoro do kraja a mi lepo svojoj kuci - gde nam je i mesto(kada je fudbal u pitanju)
(Nadobols, 30. avgust 2010 19:40)

Au postao sam prorok - pobedili smo Australiju 15 razlike a Nemci nas imitiraju ( u fudbalu - Australija X 2 , Gana = Angola, u fudbalu mi ispali , sada oni i tako .....)-kao sto sam i rekao.
Moram da napisem pa makar se izblamirao- nesto mislim da cemo argentinu dobiti 11-12 razlike s tim sto ce biti manje napeo nego protiv Australije! Ajd, mozda i pogodim ...

yassa

pre 13 godina

snazno,srcano,onako kako bismo voleli da bude i buducnosti!slazem se da Novica moze bolje iako kad procitate kolone u statistici izgleda dobro.slazem se takodje i da je Tepic nekako sporiji od ostalih i da nije konkretan,ali sam 100% siguran da mu je mesto u nasoj reprezentaciji.od njega ocekujem bolje igre do kraja prvenstva.voleo bih paunica vise na terenu jer smo sa njim agresivniji,ali Duda sigurno zna bolje.Teo i Krle prave definitivno razliku i sa njima svi igraju bolje.Keselj sjajan,ne samo juce,i tvrdim da gotovo celi kosarkaski svet zavidi Srbiji na potencijalu.Radujem se kad znam da cemo jos par godina da budemo ekipa za respekt,ekipa sampiona,ali se sa druge strane pitam sta kad ode Duda,a ostanu ovi nesposobnjakovici i neradnici u savezu.napravicemo uspeh oni ce da se slikaju,produzice sebi zivot,pa onda kampanjski pred sledece prvenstvo kuknjava poturanje Dude da ga proziva Radujko i slicni!Nisam mogao da ne spomenem!A danas i narednih dana navijamo za nasu Srbiju i nase momke!Do medalje!!!

Dr.Mabuzo

pre 13 godina

Evo i mene po prvi put od pocetka prvenstva , mada sam procitao sve komentare.
Molim prisutne da cimaju Tepica previse.Kao da on nezna kako je odigrao.Kao da njemu nije teze nego nama sto ga gkedamo.Njega moramo dobiti ako mislimo da napravimo vrhunski rezultat(polufinale).To Ivkovic cini mi se i radi.Ako je uspeo da "otvori glavu" Tripkovicu (koji je bio izgubljen u vremenu) i Rasicu(igrac za male utakmice-sve do sada-i dalje se sledim kad je vazna lopta kod njega-nikad ga nisam voleo - al svaka cast za ove cetiri utakmice),verujte mi sa Tepicem ga ceka za nijansu laksi posao.bez pravogTepica (posto drugu alternativu nemamo)necemo ostvariti vrhunski rezultat.Ostali u granicam normale (Macvan samo da se digne).Polufinale Vrhunski rezultat (nikad izjednacenije prvenstvo)
od ostalih ekipa izdvojio bih Litvaniju koja me je odusevila trcanjem i fizikom.Sa malo boljim trenerom i jednim jacim centrom vrhunska ekipa.
Ameri gaze dok ne nalete na neke sahiste u cetvrt ili polufinalu.Po meni nece osvojiti turnir.Argentinci solidni ali podsecaju me na nas na zalasku one sjajne generacije.
Ostali su tu negde kao i mi - sa puno oscilacija.Uglavnom bice interesantno.
Srecno momci s'verom u boga za Dudu i otadzbinu