Nova vest
Košarka

Subota, 28.08.2010.

23:49

Obala Slonovače nemoćna protiv domaćina

Jednu od najubedljivijih pobeda prvog dana SP zabeležila je i domaća selekcija Turske koja je sa 86:47 (23:11, 17:11, 13:14, 33:11) deklasirala Obalu Slonovače.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pred 7.700 gledalaca u Ankara areni Turska je meč prelomila u prvom periodu, a rivala dokrajčila u poslednjem sa 33:11.

Najefikasniji Turčin bio je Omer Onan sa 18 poena, dok je najkorisniji bio Ersan Iljasova sa 17 poena i osam skokova. Kale je sa deset poena i devet skokova bio jedini u Obali Slonovače koji je parirao domaćinu.

Da će zabeležili taganu i ubedljivu pobedu Turci su pokazali sa startnih 14:0. Obala Slonovače je tek tada počela da igra košarku i ubacuje koševe, ali je prvi period ipak završen sa 23:11. Ipak, gosti su se u sledećem periodu konačno snašli na terenu i zahvaljujući šutu sa distance potpuno se vratili u meč (25:19).

Ipak, zonska odbrana Randoalda Desarzina bez prve zvezde, plejmejkera Pepe-Filipea Amgua, nije izdržala nalet Turaka koji su laganim koševima brzo odlepili na 40:22.

Bogdan Tanjević je u trećoj četvrtini odmarao startere, ali su i njegovi rezervni igrači lako održavali visoko vođstvo. U odlučujućih deset minuta igrači Obale Slonovače ni fizički nisu mogli da pariraju domaćinu pa je Turska na kraju zabeležila pobedu sa velikih 39 poena razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu