Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.09.2023.

21:10

Nadal nije čestitao Đokoviću, već ga je prozvao: "To je njemu frustrirajuće" VIDEO

Novak Đoković je pre nedelju dana osvojio svoj 24. grend slem, titulom na US openu, pa se od tada čeka ikakva reakcija njegovog najvećeg rivala, Rafaela Nadala.

Izvor: SS

Autor: SS

Nadal nije čestitao Đokoviću, već ga je prozvao:
Foto: Profimedia

Nje nije bilo sve do ove večeri, kada je Nadal tokom intervjua za španski "Movistar" govorio o čuvenoj GOAT trci i broju osvojenih najvećih titula, gde je Đoković bez premca.

Nadal nije želeo da čestita Novaku na ogromnom dostignuću, već ga je prozvao da se najviše trudi da dođe do rekorda.

"Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vreme da ceniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još nisam to uradio",
rekao je Španac.

Čak je Španac istakao da bi za Đokovića bila ogromna frustracija da do toga ne dođe.

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Španac je priznao da nema previše prijatelja na ATP turu

"Slao sam poruke Karlosu Alkarazu kada je pobedio ili kada je trebalo da pobedi. Ostali… na „turu“ nemam mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federer s vremena na vreme"
, rekao je između ostalog Nadal.

Podsetimo, Đoković ima 24, Nadal 22, a Rodžer Federer 20 grend slemova u karijeri.

Odjednom se u poređenjima pojavila i Margaret Kurt koja je do 24. trofeja stigla u nekim dalekim vremenima, ali nema sumnje da će srpski as i taj rekord oboriti.

Bez mnogo frustracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

307 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve