Tenis 307

Ponedeljak, 18.09.2023.

21:10

Nadal nije čestitao Đokoviću, već ga je prozvao: "To je njemu frustrirajuće" VIDEO

Novak Đoković je pre nedelju dana osvojio svoj 24. grend slem, titulom na US openu, pa se od tada čeka ikakva reakcija njegovog najvećeg rivala, Rafaela Nadala.

Nadal nije èestitao Ðokoviæu, veæ ga je prozvao: "To je njemu frustrirajuæe" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

307 Komentari

Sortiraj po:

zelena trava

pre 7 meseci

Ako bi Novaku to bilo frustrirajuce, zamislite koliko je ovo sad frustrirajuce za Federera? Ipak je prvi izneo na teren broj 15.

Vlada

pre 7 meseci

Znaci dok te je jurio po GS tokom cele karijere nije bio frustriran nego bi bio tek sada da te nije pretekao?
Koliko ljubomore u coveku!

Nole Nole sta im uradi majke ti?

A nama milo da milije ne moze biti hahaha.

Ljubitelj tenisa

pre 7 meseci

Ljubomoran je Rafa na Noletove velike uspehe. Ova Noletova 24. Gren Slem titula, ogromna, je Rafu baš baš baš ono snažno iskompleksirala, zato nije bio mentalno u stanju da uputi Noletu čestitke. Ne treba se čuditi tome, krivo mu je, nije očekivao da će Nole da poobara sve najvažnije rekorde i ispiše sopstvenu najveću stranicu istorije Belog Sporta. Veliki je to rivalitet, velika je želja kod svih da budu najbolji, legitimno je to, zato nikome nije drago kada ga najveći protivnik ubedljivo nadmaši u svemu. Ali opet, fer plej nalaže da se treba čestitati velikom rivalu na uspehu. Mizerno je i jadno ne učiniti to.

Pera Ždera

pre 7 meseci

Jos samo da Novak bez pardona i diplomatije ipak "laznog korektnog odnosa" sa Spancem odgovara surovo i iskreno na ovako jadne izjave. Smekerski i tihog tona ALI u lice i realno, bez korektnosti prema nekome ko, sada vec, i definitivno korektnost i umerenost ne zasluzuje!

pirnes nolu

pre 7 meseci

Pazi kad nista nisi tacno napisao, nijednu jedinu cifru nisi pogodio.
(Uvek protiv juveTa, reala i zvezde, 19. septembar 2023 07:51)

ali zato si ti tu da..

RR

pre 7 meseci

Glupost je napisati da neko igra a ne želi da pobedi! Ako je i od Nadala - previše je! Ili kad se Terzija žali kako svi protiv nji se rastrče.

Paradoks

pre 7 meseci

Полако и Надал показује своје право лице. Пре неку годину је играо Ролан Гарос са блокадама које умртвљују стопало и као није му толико стало као Новаку, а Новак је пре неколико година јавно изјавио да се неће вакцинисати чак ни по цену да постане најбољи тенисер свих времена. И после свега тога, ипак је то и постао.

Лана

pre 7 meseci

Ма каква Маргарет ја сам победила 30-40 пута своје штићенике у старачком дому Нирвана. Ајд нек ме стигне.🤗

Bocko

pre 7 meseci

Da, a Nadal je sve postigao na suvi talenat. Pa ako je neko izgledao da " rudarski" igra tenis, to je upravo on. Što se Noleta tiče, pa šta ako mu je najviše stalo. Na kraju je i ostvario svoj cilj.

Zdrav razum

pre 7 meseci

Federer i ima cime da se poredi sa Novakom ali Nadal osim RG nema nicim drugim. Mozete da zamislite kolike su te njegove frustracije kad ovako javno iznosi stavove. Nema zbog cega jer Djokovic je kompletniji i bolji teniser od njega!

Vera

pre 7 meseci

Meni je baš drago da je Rafa konačno pokazao svoje pravo lice!Zbog onih koji tvrde da je on nevjerojatan,fer sportaš
...e pa nije, i to konačno izlazi na vidjelo!

Chana

pre 7 meseci

Lepo kaže naš narod:
"Što je babi milo, to joj se i snilo"
A nažalost, u krvi familije Nadal je neki čudan gen koji muškarce pretvara u babe...
Gadno za Tonija, Rafaela i ostale, ali je to kanda - sudbina.
Pa, stoga, ajte Vi na štrikanje, za drugo i niste !

Zagor

pre 7 meseci

Šta ćeš Rafa kad ti nemaš najbitniju stvar da koristiš kao Nola dopingaš. Čarobni napitak kao Asteriks. Ljubitelji tenisa znaju da si najveći koji je igrao ovu igru.

Vuja neznalica

pre 7 meseci

Izgleda da sam precenio ovog španskog foliranta, mislio sam da je pametniji ali IQ mu je izgleda približan broju patika koje nosi

krlo bot

pre 7 meseci

Nadal prica o jurenju rekorda a bukvalno zadnjih 5 godina igra oduzet,nema sta mu nisu radili verovatno i dozvoljeno i zabranjeno samo da bi igrao,do kraja zivota nece moci normalno da se krece i on takav posle svega sto je sebi uradio prica kako djokovic igra da bi jurio rekorde,pritom djokovic hvala bogu zdrav ladno se nosi sa klicima od 20 25 godina koji su u punij snazi.

smešan si lik

pre 7 meseci

Svaka čast Novaku ali Margaret ne može nikad niko da stigne.
Žena ima 64 grand slema.
24 single
21 u ženskom boubles
19 u miks doubles.
(Miki, 19. septembar 2023 04:30)

A pogledaj koliko ima Martina Navratilova? A Nadal ima 5 Dejvis kupa, a u 3 nije odigrao nijedan meč

Ideš za Kanadu

pre 7 meseci

Svaka čast Novaku ali Margaret ne može nikad niko da stigne.
Žena ima 64 grand slema.
24 single
21 u ženskom boubles
19 u miks doubles.
(Miki, 19. septembar 2023 04:30)

Ti si svestan da ovde govorimo o muškom tenisu, jel da? Porediš neuporedivo u svakom smislu. Ovom izjavom ispadaš grđi od ovoga što vadi porub.

Краљ мача

pre 7 meseci

Надал није много фрустриран јер зна да више не може да опстане у Грен Слем трци. А да може, живео би и он за тај рекорд још интензивније него Ђоковић. Али зна се колико крви, зноја и суза треба пролити за толико Слемова, није случајно што толике рекорде до сада нико није побрао. Биологија ипак чини своје, а Новак и даље одолева! Е то је оно што некога чини ГОАТ-ом, највећим свих времена.

DUDA

pre 7 meseci

Ovaj uskopljeni bik (sa Majorke)prolupao...Pod inekcijama (i dopingom !) ,smrskanih stopala i klinicki (polu)mrtav igrao - da bi obarao rekorde. I neka je,to je njegova stvar...Ali,prozivati Novaka ? Vic dana !

Uvek protiv juveTa, reala i zvezde

pre 7 meseci

Ali on ima 13 na RG šljaka, ima dve titule gde Novaku nisu dali da igra. Znači ostalo mu 5 titula van šljake, kakav je on crni GOAT.
(Slobodan, 18. septembar 2023 22:14)

Pazi kad nista nisi tacno napisao, nijednu jedinu cifru nisi pogodio.

Srbin

pre 7 meseci

Ima na planeti vakavak jedan igrač on je osvojio 25 titula
Jadnici koji ništa u svom usranom životu nisu uradili ne pišite gluposti i ne pokazujte zavist a za Srbe ne znam ni šta bi napisao dao vam Bog sve ono što loše mislite protiv Novaka i kao igrača i čoveka i humanitarca ; najbolji,najpametniji,najlepši,najelokventniji a SRBIN Živ bio Novače i svi pravi SRBI sa tobom uz pomoć Boga

Valdomiro

pre 7 meseci

Mene ovakav intervju sa Rafom uopste ne cudi jer je ocigledno vec godinama da on nije bas narocito inteligentan. Rodzer je mnogo elokventiji i pametniji a o Novaku da ne pricam.

Živojin zvani Zvrk

pre 7 meseci

Čitam ove negativne komentare i pitam se da l’ se ovi što ih pišu zezaju ili stvarno tako misle? Ako misle onda im stvarno nema pomoći. To se ne leči, sa tim se živi i umire.

Djed Gavrilo

pre 7 meseci

Ovaj komentar ima smisla,samo ako je zaista Rafa imao ovu izjavu.
U ljudskoj psihi je prestiž.Frustraciju pokazuje Nadal,a prebacuje na Novaka.
U sportu je nadmetanje iz koga,kao posledica, izađe rezultat.
Novak se pokazao superiornijim od rivala kao što je Nadal i to na terenu uz lošiji tretman i lošije startne uslove.
Uskraćena su mu još tri sigurna GS,a jedan od njih je poklonjen Nadalu(nikakvu šansu on Nebi imao na AO,da Novaka nisu sprečili da igra)….
Diskvalifikacija na U.S openu zbog nikakve namerne greške je deo odmazde prema Novaku.Ovo je tačno 100%.
Nadal je inferiorniji sportista i to sad,ako je istinita priča,javno pokazuje.Rekao bih da radi onaj niski ljudski kompleks,koga se veliki ljudi,i kad se pojavi,otarase i džentlmenski pruže ruku boljem od sebe u nekoj oblasti.Ovde je u pitanju,najbolji u tenisu.

kole

pre 7 meseci

Da su ostali egal, Novaka zapadni mediji nebi pominjali ni slucajno, nego bi uvek isticali rekorde Spanca i Svajcarca. Zato je Nole morao da da sve od sebe i za inat postigne ove cudesne rekorde, jer sto rece predhodnik; uvek ce iskakati ime Novaka Djokovica Srbina, bre.

Džoni

pre 7 meseci

Stani, Novaku stalo do GS titula a njemu nije a on igrao sa "polomljenim" stopalom, pod injekcijama dok se Nole svesno odrekao nekoliko GS titula odbijanjem da se vakciniše?

zoran

pre 7 meseci

-sta je Novak krio rekord mu bio na dohvat ruke i sto da ga ne pokupi....Rafa je isto to uradio i dosao do 22 i pre Novaka a sad je malo ljubomoran .
-uzimajuci u obzir mnoge segmente Novak je najbolji igrac u istoriji .
- broj grenslemova,mastersa i broj dana na 1 prvom mestu sve to drzi Novak .
--koliko Novak igra kontantno na grenslemovima i skoro uvek je polufinale ili finale retko ispada u prvim kolima sto se Rafi vise puta desilo na Vimbldonu .
Novak je najstariji igrac koji je uzeo trofej otvorenog prvenstva amerike .
-sta je zanimljivo Novak za svoje godine fizicki je jos dobar i ladno moze da pokusa da dodje i do 30 slemova .
-gde je Novak ubedljivo najbolji najvise je radio od svih igraca da unapredi svoju igru .
menjao je i trenere zbog unapredjenja igre .
doprinos su dali i Beker i Vajda i Agasi i Ivanisevic ....Novak je sve radio da bude najbolji a Rafa od pocetka isti ....koliko je samo u volejima Novak napredovao i stvorio je da nema slabih tacki u igru ....
federer ima najlepsi jednorucni bekhend ali neopouzdan cesto u mrezu pogadja ili aut .
Novakov bekhend je pet outa pouzdaniji od Federerovog .....tacno je da je Federer igrao najlepsi tenis ali ko je igracki bez slabih tacki u igri Novak ....najpouzdaniji u igri Novak .
-sve kad se sabere i oduzme pa zasluzeno je Novak najbolji u istoriji .

Зоран

pre 7 meseci

Као што написах давно, кад су овде поједини хвалили како је Рафа много бољи човек од Роџера, па и Новака
Тад сам коментарисао да ћемо видети право лице али тек кад буде ИЗА Новака Ђоковића

Никола Николић

pre 7 meseci

Kad malo bolje razmislim, da je Novaku stvarno tol'ko bitno da bude najbolji, jeste... ali da mu je to bilo bitnije od svega on bi se lagano vakcinisao. Sada bi imao 26-27 GS titula, tako da Nadal prodaje mošnice za bubrege. Novak je svakakav, ali mu niko ne može zameriti što je najbolji ikada i što ima žar koju nijedan teniser nema. Ovo što Nadal radi Amerikanci zovu "coping".

Saša

pre 7 meseci

Nadal nije dobar čovek. On priča ustvari o sebi i njegovoj zavisti. Narvno da Nole želi da ostavi trag u istoriji. To svi teniseri žele.,...

Dejan

pre 7 meseci

Ovaj upravo produži Noletovu karijeru.. Možda je Nile i pomislio dosta je, da se možda i penzioniše … Verujem da ga ovakvi nesportski gestovi, samo još više guraju, da im odgovori, sa još kojom, njemu sad više i ne tako bitnom grand slam titulom…

Dejan

pre 7 meseci

Da sam Nadal ili Federer, ne bih se mnogo sekirao, oko GOAT trke. Može Nole da osvoji još 10 grand slam titula i neće biti proglašen za GOAT.. Anglosi će promeniti pravila, smisliti neku smicalicu , čak i rat zapoceti na Balkanu, naravno okriveci Srbe za sve, pa proglasiti Noleta ratnim zločincom , onda ga diskvalifikovati….Jednostavno, ne znaju da časno žive , gde se časno može i izgubiti, časno priznati poraz….

logika

pre 7 meseci

Izbrojao sam oko desetak hrvatskih komentatora(botova) sa lažnim imenima,znači 10ak od 180 ukupnih , što je veoma radosna vest ,jer do malopre je broj plaćenih mrzitelja Novaka bio identičan sa brojem Novakovih navijača . ili su se umorili ,ili je zavrnuta slavina ili je ova vest toliko protiv Nadala da je nemoguće i sad pljuvati Novaka i veličati Nadala ? Ili ima još debila koji ne znaju da broje i računaju !?

Sasa

pre 7 meseci

GOAT trka postoji samo u Djokovicevoj glavi. Oni koji se bave tenisom, ili oni koji se razumu u tenis, znaju da je besmisleno porediti igrace iz razlicitog perioda. Reketi se menjaju, igra se menja. Tenis sada i pre 20 godina nije ista igra, ne igra se istim reketima. Takodje, ako igrate u periodu kada nemate jaku konkurenciju, osvojicete lakse vise, nego ako igrate u periodu kada konkurencija nije tako jaka. Takodje, ako vam beton vise lezi, osvojicete vise, nego ako vam vise lezi trava, gde je tenis prvo poceo da se igra, posto prosto se igraju duplo vise turnira na betonu. Tako da Djokovic zaista vodi u trci koju je sam izmislio. Drugi to dozivljavaju malo normalnije.

Duke

pre 7 meseci

Rafa je iznerviran, jer je kroz celu karijeru sanjao o tome da on bude taj koji ce zenski rekord po broju osvojenih GS, koji drzi Margaret Kurt, on oboriti, a ne Nole. Celu karijeru je posvetio borbi protiv jedne zene i pobedi nad njom, da bi na kraju ipak izgubio. Kako da ne bude isfrustriran? Nije njemu sto vise Noleta ne moze stici, njega muci sto je i Margaret bolja od njega.

Dan

pre 7 meseci

Ovako Rafa govori, a misli:”Plan je bio da ja treniram kao konj u tajnosti, pojavim se na Roland Garosu, iznenadim ih sve , uzmem jos jedan grand slem, izjednacim se sa Novakom, a onda ce moji sponzori i zapadni mediji da objasne da je mojih 23 vece od njegovih 23.
Za ovaj plan trebalo je da i Karlito odradi i drzi Novaka na 23.Karlito i Novak pokvarili moj plan, Novak ode na 24.
Frustriran sam, da mogu, jaja bi svoja pojeo.

knez

pre 7 meseci

Ajmo iskreno, zar čovek nije u pravu? Mislim, Nole može kako on hoće, ali činjenica da je 20 godina žele da bude najbolji i da bude voljen. Sada je najbolji a liči da dolazi i vreme kad je volje .

Fortissimo

pre 7 meseci

Da li znate koliko je puta Rafa osvojio 3 GS u jednoj godini?? Jednom, JEDNOM! 2010 Rg, Wimbledon i USO??
Da li znate koliko je puta Novak osvajao 3 GS u jednoj godini?? 4 PUTA!!
2011 AO, Wimbledon , USO.
2015, AO, Wimbledon, USO,
2021, AO, RG, Wimbledon.
2023, AO, RG, USO???
Da li vam je sada jasno ko je frustriran?

Tobla

pre 7 meseci

Nije ni bitno šta Nadal priča. Bitno je da Novak napreduje. Po prvi put je izlazio na mrežu nakon servisa, protiv Mede. I to je činio sjajno.

Dan

pre 7 meseci

Ovako Rafa govori, a misli:”Plan je bio da ja treniram kao konj u tajnosti, pojavim se na Roland Garosu, iznenadim ih sve , uzmem jos jedan grand slem, izjednacim se sa Novakom, a onda ce moji sponzori i zapadni mediji da objasne da je mojih 23 vece od njegovih 23.
Za ovaj plan trebalo je da i Karlito odradi i drzi Novaka na 23.Karlito i Novak pokvarili moj plan, Novak ode na 24.
Frustriran sam, da mogu, jaja bi svoja pojeo.

srki

pre 7 meseci

pokusavaju na sve nacine da omalovaze novakove uspehe ali brojke su neumoljive, s druge strane boje se kako stvari stoje da ti brojevi ne budu jos veci pa sta ce onda da kazu, ispadace jos smesniji

Mai ben rai

pre 7 meseci

Pa dobro, nije slagao ništa. Novak i sam kaže da mu je to bitno. Zato se i fokusira najviše na GS turnire.
Pitanje je koliko mu je zaista bitnije to nego Nadalu. Da povrede nisu zaustavile nadala verovatno bi i on grizao isto kao i Nole, a možda i priznao da mu je stalo.

Mirkosoft

pre 7 meseci

Novak je iz neke Srbije koju je kolektivni zapad popljuvao za sledećih 200 godina. Zato kida i razvaljuje da bi ga bar po nečemu zapamtili kada ga već mrze.
U Nju Jorku je prvi put dobio u finalu koliko-toliko dobar prijem ali samo zato što mu je protivnik bio Rus.
Zapad će uvek, ali uvek uzdizati Švajcarca i Španca pre Srbina.

Stanoycha

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?
(Idi begaj, 18. septembar 2023 23:41)

Cilj mu je ispadanje u najboljem slucaju u 1/8 finala.

Dragon

pre 7 meseci

Mislim da je Novak trebao da zatraži dozvolu od ovog gos'na, da nastavi da igra tenis na najvišem nivou i da se pri tom, ako dođe u priliku, bori za GS titule ...
Jer, fizički je dobro, sve ostalo je na mestu, pa zašto ne bi produžio karijeru kad već može ...
A facijalna ekspresija gos'na Nadala kazuje na jedan vid frustracije, očigledne ...

Čačanin

pre 7 meseci

Da da, sad kad vidi da je ispao iz trke ide priča kako se on “ustvari nije ni trkao”… kako da ne…

Objašnjenje mu je u stilu, mogao sam i ja još desetak slemova, al' se ne ložim nesto na to!

Pa njemu kad bi neko zabranio da dira gaće to bi mu bila najveća frustracija...

SVE MASKE PADAJU KAKO REKORDI PADAJU, TJ. PADALI su ....NEMA IH VISE.

Zaključak : Novak Đoković je profesionalni nabijač kompleksa.

qwerty

pre 7 meseci

Potpuno je nebitno šta ko priča ili misli u ovom trenutku. Samo još turnira i još pobeda.
Deluje mi da Novak to razume odlično.

Negativni

pre 7 meseci

Realno, Rafa je od njih trojice osvajao skoro sve svoje GS kada su i Novak i Federer bili u najboljoj formi. A pri tome vukao povrede kroz celu karijeru. Federer je dosta GS osvojio dok Rafa i Novak nisu porasli. Novak je bio na 10 GS dok Federer nije napunio 35, a Rafa se raspao od povreda.
(Zox, 18. septembar 2023 21:41) Kako smes da napises istinu? Zar ne znas da ce nolomanski skart sada da ti nalupa minuse, celih njih 150 do 200.

Ustaše

pre 7 meseci

Kakvoj bre trci, pa upravo si izgubio Wimbledon.
To je kao kad bi Joradan izgubio šesti od 6 naslova.
I to još od početnika. Takvo vozanje da imam na desktopu.

"
A dok si ti vodio u toj trci sve je bilo normalno.
(..., 18. septembar 2023 23:43)

Pušti tenis

pre 7 meseci

Crni Rafa, pa ti si toliko frustriran i nervozan da ces izgubiti i ono malo kose sto ti je ostalo. A imas i tikove dok pricas...cuvaj zdravlje i pravi decu ...jos malo pa ulazis u petu deceniju. A Nole ce lagano da uzme jos barem dva slema.

Edgar

pre 7 meseci

Za mene je ova Nadalova izjava ipak malo iznenađenje, da je na kraju dodao"ali uspeo je u tome, odajem mu priznanje i čestitam "-to bi bilo sportski, ljudski korektno. Ovako zaista liči na" kiselo grožđe i lisicu". No dobro, niko nije savršen.
(Alan Ford, 18. septembar 2023 23:15)

Za mene nije iznenađenje, jer je ceo život bio takav ali zbog ferpleja se krio sada se ne takmiči tj samo što nije otišao u penziju u koju ga posalo lično Novak i pokazuje pravo lice.

Negativni

pre 7 meseci

Rece covek koji je unistio svoja kolena i koji redovno propusta najmanje trecinu godine zbog tenisa na sljaci. Poprilicno nekorektno i licemerno!
(TRUMP WON, PASS IT ON!, 18. septembar 2023 21:15) Nolomanija misli da je njihova laz istina… “propusta trecinu godine zbog tenisa na sljaci”? Pa utoliko vise argument da je GOAT ako je tvojom trampovskom logikom to tako. Mada, o vama je ispricano dosta, ostalo je samo sazaljenje.

Dzu

pre 7 meseci

Doslo vreme da se podvlace racuni. Sto bi se reklo, utakmics je pri kraju, cifra na semaforu je negativna, nisam najbolji....Ma nema veze, ionako sam se ovim bavio iz ljubavi, a ne da budem najbolji. A do pre tri-cetiri godine i on i Rocko su grizli za tu Gaot titulu. Kiselo grozdje.... Bolje neka i zvanicno zavrsi karijeru, isprasice ga neko od ovih klinaca....

Boba

pre 7 meseci

Eno ga još je i rekao da nije siguran da će mu 2024. godina biti i poslednja, a pre par meseci je bila oproštajna! E kuku, neka neko proveri je li čovek dobro!
(Leo, 18. septembar 2023 23:30)

Pa on je mislio da ce mu biti zadnja god u karijeri, ali... kako kad mu Nole otisao na 24...? Sad mora da ga juri a od tog leba nema nista... Nole zavrsava karijeru sa 30+ Slemova, 50+ Mastersa, 500+ nedelja kao broj jedan I OI zlatom. I onda vise nece imati smisla ostali da igraju tenis jer Noletovi rekordi ce biti nemoguci za oboriti. G.O.A.T.

Ja

pre 7 meseci

To su samo pametnjakovici tvrdili kako je Rafa posten i fer. Pogledajte onu sliku gde ga je uhvatila kamera na AO, kakva zajedljiva faca. Ne mozes bas uvek da glumis.
Sad to i javno priznaje, odala ga je faca. Ipak je on samo jedan priglupi lik sa Majarke.

Realno

pre 7 meseci

Ajde sto je Nadal u kompleksu nego i čitav Zapad na aparatima. A Nadalu protraceno zdravlje.
(Mirota, 18. septembar 2023 21:34)

Boli zapad jedna stvar ko je prvi u tenisu....ili u rukometu, ili u fudbalu. Da ne nabrajam.

Idi begaj

pre 7 meseci

bili decenijama Borg, Sampras, Agassi, onaj sa drvenim loparom, Mcenroe, pa se pojavila bajka Federer, Nadal...i onda dodje Novak Djoković i pokvari istoriju
(satoshi, 18. septembar 2023 23:22)

Jbt da, on je možda i unikat u kvarenju istorije.

Čačanin

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?
(Idi begaj, 18. septembar 2023 23:41)

Frustracija

Milos

pre 7 meseci

Novak se zbog svojih principa odrekao najmanje 2, 3 GS, 70ak nedelja, 8 sezone na prvom mjestu, i ovaj dodje i ladno kaze da je Djokovicu najvise stalo do rekorda?? Takodje da je Djokovicu bas stalo do tih svih rekorda i da mu je to opsesija, Djokovic bi odma u startu odradio onu operaciju lakta i nebi izgubio citave 2 godine. Prosto nevjerovatno sta je ovaj lik izjavio.

Nole

pre 7 meseci

Nole je stavio Nadala u iskusenje da ispadne g od covjeka.. i ovaj nije mogo da odoli i onim u Australiji je ispao g i sad mu je krivo sto je prodo dusu a ipak nije postigo sto je htio.. dok Nole suprotno nit je prodo dusu nit ispo g a eo ga najbolji bez po muke iako ga saplicu na svako cosak. Bukvalno je duplo bolji od Nadala i Federera.

Saša Zalepugin

pre 7 meseci

Eto on i Rodžer su kao deca zavoleli taj sport i samo nastavili "uživajući u igri" bez imperativa pobeđivanja a ovog "napaljenog i zlog" Đokovića samo pobede zanimaju i "nikada nije opušten" kao njih dvojica, uvek dosadno ozbiljan, u nekom grču i bez osmeha pa na njegove treninge ne dolazi niko.

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Padaju maske , a ispod finoće koju prodaju slepima počinje da se nazire ružno lice isfrustriranih balvana koji su očekivali GOAT status uz obilatu pomoć ,hajde da kažemo, supstanci !

Lomi ih Novače , do kraja ...

Leo

pre 7 meseci

Eno ga još je i rekao da nije siguran da će mu 2024. godina biti i poslednja, a pre par meseci je bila oproštajna! E kuku, neka neko proveri je li čovek dobro!

Mandingo

pre 7 meseci

Dogodine Novak bice na 26-27 gren slema ( ne stavljam vise zbog olimpijade ) i sta ce moci Rafa da kaze osim da skine kapu Noletu i reci mu svaka cast majstore. Posle toga i drugi sto zakeraju, jednostavno usta ce im biti zapusena.

Muki

pre 7 meseci

Rafa je prosto covek sa nenormalno velikim egom, sto je prilicno uspesno uspevao da sakrije svih ovih godina. Ako se setimo medijske slike o njemu i Federeru kao o navodno velikim prijateljima, Rafa je razbijao Rodzera u svakom bitnijem mecu i naravno da nije imao nista protiv Svajcarca, nije mu bilo tesko da glumi da su prijatelji. Sa Novakom je drugacije i osecam da Rafa hoce da crkne od muke a verovatno ni rodjenoj zeni to nece da prizna. I onda s vremena na vreme da neku neumesnu i kvarnu izjavu. On jednostavno ne moze da stavi pod kontrolu svoj ego. Ako bude zaigrao, a sigurno je da hoce, ne sumnjajte da ce se boriti kao manijak do zadnje kapi znoja da osvoji jos jednu GS titulu.

DRAGAN

pre 7 meseci

Boli druze pravda. Nole je oborio sve rekorde u belom sportu. Tebi je muka vise nego i kome. Zato sada
places druze. Novaku su uzeli par slemova, ali sve
je to Nole odradio u svoju korist. Zato je i GOAT, za
sva vremena.

satoshi

pre 7 meseci

bili decenijama Borg, Sampras, Agassi, onaj sa drvenim loparom, Mcenroe, pa se pojavila bajka Federer, Nadal...i onda dodje Novak Djoković i pokvari istoriju

Lekcija broj 30!

pre 7 meseci

Nista, hvala Rafa na 6 novih Gs titula. Nisu naucili lekciju, red prozivke i omalovazavanja, red titula. Zapusice usta Nole svima ponovo, nema problema. Izbija iz lika frustracija, a prstom upire bana drugog, bas sportski i dzentlmenski.

Sub013

pre 7 meseci

To ko deca kad jedan bolji od drugog ovaj sto je gori uvek kaze u fazonu - ma ti si mnogo vise vezbao, tebi je mnogo znacilo a meni bilo svejedno, a ovaj jadnik ostavi i kolena i zdravlje ne bi li bio bolji od Novaka i vazi za najveceg borca, ali sad mu odjednom nije stalo i zato Novak ima vise, inace da je hteo Nadal bi imao 30 GS, ali eto nije hteo da se cima kao Novak... Kakav cirkus, od svih glupih i kontradiktornih izjava koje je dao (a dao ih je mnogo) ova je najgluplja i najjadnija i u isto vreme jedno veliko priznanje da je porazen i gubitnik iako je dao zdravlje da to ne bude. A to sto je Novak propustio vise slemova zbog odluke da se ne vakcinise se ne racuna u ovu pricu

Detlić

pre 7 meseci

Novak je, za razliku od Nadala, nepristajanjem da neispitani bućkuriš sipa u svoje telo, pokazao da za njega ima i VAŽNIJIH stvari od tenisa, dok je ćelavi, nabildovani opsesivni kompulzivac od sebe načinio poluinvalida radi tog istog tenisa.

DoubleD

pre 7 meseci

To je isti onaj Nadal koji je ostavio trudnu zenu sa komplikacijama i jurio GS titulu u USA, dok je Novak svesno odustao od više GS zbog svog stava o vakcinaciji?

I onda ispade da je Novaku bitnija ta statistika nego Nadalu.

Rafo, ti li si? Stidi se!

Idi begaj

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?

bne

pre 7 meseci

Po facijalnim expresijama vidi se da ga žulja debelo.
Pa Novak je i sam mnogo puta govorio o tome da ga rekordi guraju da nastavi da igra, plus njegov nacin zivota koji mu Bogu hvala dozvoljava da ima telo kao da je u dvadesetim.
Jednostavno ostalo mu je da uzme jos jedan GS i Olimpijadu da definitivno bude možda i najbolji sportista svih vremena, ako se to sme reći

milko

pre 7 meseci

haha pravi se javio, da nisi ti slučajno mogo na svim turnirima kao na RG? Imate sreče da je Novaku dojadio tenis posle 2015, pa tebe i elegantnoga pustio da nakupite još par slemova u te dve godine dok je sa Imasom grlio drveče, postio i povredu lakta lečio metodama iz pamtiveka...

Idi begaj

pre 7 meseci

Ako isključimo sport kao disciplinu....Moramo shvatiti da je Rafa sa ostrva.To je moje lično iskustvo sa ostrvljanima.Sve imaju, tv,net,bunga bunga, chunga lunga,međutim, prirodno su ograničeni.
Bukvalno.....

Alan Ford

pre 7 meseci

Za mene je ova Nadalova izjava ipak malo iznenađenje, da je na kraju dodao"ali uspeo je u tome, odajem mu priznanje i čestitam "-to bi bilo sportski, ljudski korektno. Ovako zaista liči na" kiselo grožđe i lisicu". No dobro, niko nije savršen.

wolokee

pre 7 meseci

Svet ne shvata da će se ova dva pacera možda pominjati još nekih 10-ak godina...ali jedna stvar ostaje doveka,a to je naš Nole i njegovi rekordi koje će juriti neki novi klinci danas sutra...Koji god rekord budu želeli da obore,uvek će izaći ime Novak Đoković,ne nadal,ne federer...

No1e

pre 7 meseci

24 - 22 (GS)

30 - 29 (h2h)

39 - 36 (mastersi)

389 - 209 (broj nedelja)

96 - 92 (ukupno titula)

6 - 0 (zavrsni mastersi)

Dobro se i drzi ovaj Nadal da nije opsovao Novaka sta mu ovaj radi... kompleksi su cudo

ja

pre 7 meseci

Ništa nije pogrešno rekao. Upravo je Đoković postigao toliki uspeh kako bi isterao inat, i tačno je da bi bio frustriran da to nije uspeo. Da ga zapadni mediji toliko nisu napadali, u njemu bi se ne bi stvorila tolika želja da im dokaže da je najbolji. Možda je to falilo Nadalu i Federeru da ih motiviše za još veći, da kažem nadljudski rad i napor koji Novak u ovim godinama pruža.

Rafolirant

pre 7 meseci

Ko gubi ima pravo da se ljuti. A vidite ovo. Zamislite da je nadal konobar pa da vam u restoranu na svom poslužavniku kojeg dobije na svakom turniru od Novaka iznese neko jelo...ili ipak ne...prvo kopa pozadinu pa onda po hrani. Nije to po HCCP standardu.

Srki

pre 7 meseci

Znači kada najzdraviji čovek na svetu želi da se bavi nečim u čemu je uspešan i nema niti jedan razlog da prestane, to je zbog frustracije jer mora da osvoji što više slemova. A kada čovek, koji više nema kolena, koji je svake dve nedelje povređen, koji je prošao ni sam ne zna koliko operacija, želi da se vrati tom istom sportu, to je iz ljubavi prema igri, a ne zbog pokušaja osvajanja istih tih slemova...

objektivno

pre 7 meseci

Nije bitno ni sta je ko osvojio, nije bitno ni kako je osvojio, jedino je bitno ko se vakcinisao i ko je bio poslusan prema najmocnijim sponzorima? Pozdrav i da se ne ljubimo, nismo svi isti.

Marko B.

pre 7 meseci

Nadal kao neko dete u parku. Svi smo kao klinci imali onog jednog druga koji prvi dobije recimo novo biciklo i danima se hvali okolo kako je dobio najbolje biciklo na svetu niko tako nema. Onda neko drugo dete kupi isto ili malo bolje biciklo a on se toliko naljuti da više neće ni da vozi svoje biciklo i krene sa pričom kako je imati biciklo njemu nebitno i kako je to gubljenje vremena.

E Nadal se sad ponaša ovako. Dok je bio u trci za najviše GS i dok je bila izjednačena,njemu je to bilo najvažnije na svetu. Sad kad vise gotovo nema šansi, e sad to više nije toliko važno, ima bitnijih stvari.

mrki

pre 7 meseci

razumem....tesko je...das sve sto imas...imas startnu prednost na osnovu porekla...imas najjaceg i najuticajnijeg sponzora u svetu sporta...naklonjene mocne svetske medije...pomoc najsavremenije farmacije...i dodje neko savrseniji,kompletniji,fizicki superiorniji,mentalno izdrzljiviji i superiorniji....nije to lako podneti ..ali verujem da je vezbao i pripremao odgovor na ovu temu...odaje ga stopalce koje ne moze da smiri dok laze...opet kazem,razumem,sigurno je tesko

Niko2011

pre 7 meseci

Sve su učinili njegovi sponzori ali i od Rodžera da do rekorda ne dođe ali na njihovu žalost sve rekorde za koje su se njih dvojica plašili su prevaziđeni..
A sada kad su nemoćni govore kao da se nisu mnogo trudili...
Zašto ne priča dotični o dopingovanju svom koje su vešto sakrili i sve zarad da MALI OD SRBIJE nebi postao NAJVEĆI

pedja

pre 7 meseci

Covjek koji nema ni jedan zavrsni masters!Rafa u ćošak.Pripremaj se za transplataciju kose ,od steroida si ocelavio kao starac od 70 ,bolje trazi dobru kliniku za presadjivanje kose,pusti tenis kraju ,nije to za tebe vise.Saznaj Runijev broj pa ga pitaj ko mu je radio ,kod njega je ispalo dobro???.

svejeizgubiospanac

pre 7 meseci

Nadalu kao nije vazna GS utrka ali je zato bez problema usao ilegalno u Australiju 2022. nakon samo 6 dana od negativnog testa na kovid, a trebalo je 15 dana da prodje, i usput je blatio Novaka zajedno sa ujka Tonijem umesto da mu pruzi podrsku kao kolegi, igracu, a sve to kako bi izbegao da ga Novak razbije u paramparcad na terenu, i da stekne prednost u GOAT trci. Tesko g od necoveka!

Zaklina

pre 7 meseci

Pa gospodo Nadal i ostali zasto se vi takmicite za klikere i umjetnicki dojam. Umjesto da cestitate najboljem vi se samo sramotite sa vasim jadnim izjavama.Koliko su Novaka proganjali upravo da vas ne bi stigao pa neka je i inat proradio. Nista negativno u volji i zelji za pobjedom. Zivio Novace i sretno u buducnosti

herc

pre 7 meseci

Mislim da bi valjalo da još malo Novak osvaja ove GS, dok Stefan ne poraste. Ali kad Stefan jakne da skine Novaka sa prestola i on postane G O A T.

Slobodan

pre 7 meseci

Ali on ima 13 na RG šljaka, ima dve titule gde Novaku nisu dali da igra. Znači ostalo mu 5 titula van šljake, kakav je on crni GOAT.

Lord

pre 7 meseci

Samo neka mi odgovori zašto nije stao na recimo 7-8 GSa, tada je zaradio već 30ak miliona $, dovoljno za super lagodan život i što je još bitnije sačuvao bi svoje zdravlje...
Zašto se još takmiči ugrožavajuć zdravlje?
Odgovorite sami!

Medison

pre 7 meseci

Čitavu karijeru je igrao dopingovan, vadio krv na visini, vraćao je na 0m nadmorske visine, činio sve da bude najbolji u istoriji tenisa i upravo zbog frustracije što ga je telo ipak na kraju skroz izdalo, ovako istupa u javnosti.

Munze

pre 7 meseci

Interesantno da se sada i ženski i muški tenis trpaju u isti koš, kada Sampras imao 14 GS, nikom nije palo napamet da ga poredi sa Navratilovom ili Kris Evert.

Blic

pre 7 meseci

U pravu je. Rafa i Roger se videlo da vole tenis (narocito Roger), a u Noleta je opsesija u pitanju. I to ozbiljna opsesija. Zelja za pobedama je nesto drugo, Nole ima u sebi tu neku mrznju i potrebu da "pokorava", da vodi rat,a ne da pobedjuje.
Mislite sta hocete, ali tenis je jos mnogo gledan samo u Srbiji, nema sta da se vidi, covek gomila brojke bez konkurencije, a Srbi: Spartaaa! I kad pobedi kvalifikanta.
Nek mu je Bog na pomoci, mislim da nije lako baviti se sportom koji te ne ispunjava srecom, nego besom i frustracijama, jede to coveka.
P.s Ne trebate mi odgovarati, slucajno sam navratio, nece biti prepiske sa mnom.

i tako...

pre 7 meseci

to je taj zapad kad pocne da izvrce , znaci od sad tenis treba da se igravda ne pobedis, jel zamisli neko ce te prozvati da suvise ozbiljno sve to shvatas i trudis se da pobedis, umesto da se opustis i uzivas, vazno da za njega nije frustrirajuce sto je ostao na 22, a i to su mu omogucili uhapsivsi novaka, svasta cemo jos cuti, ali ovo je jedno od jacih, ej suvise se trudi da pobedi, xaxaxaxaxa

Јабучило

pre 7 meseci

Мени ово делује као фрустрација код Надала. А код Новака је фрустрација прерасла и у пркос и у инат.

Chisho

pre 7 meseci

Koji pacenik. Faca tipa ZALOSNA SOVA.

Pa njemu kad bi neko zabranio da dirao gace to bi mu bila najveca frustracija. ?

SVE MASKE PADAJU KAKO REKORDI PADAJU, TJ. PADAJU su ....NEMA IH VISE.

Gdje su sad oni koji su tvrdili da ovaj NEKI FIN COVJEK!

LATINI! Mi znamo sta mislimo kada to kazemo.

Zaklina

pre 7 meseci

Pa gospodo Nadal i ostali zasto se vi takmicite za klikere i umjetnicki dojam. Umjesto da cestitate najboljem vi se samo sramotite sa vasim jadnim izjavama.Koliko su Novaka proganjali upravo da vas ne bi stigao pa neka je i inat proradio. Nista negativno u volji i zelji za pobjedom. Zivio Novace i sretno u buducnosti

Pasarelja

pre 7 meseci

Prateci NBA godinama od vise igraca Chicago Bullsa citajuci njihove intervjue sam cuo da M. Jordan nije nikada ni na treningu zeleo da gubi cak ni po koju cenu, i da je dosta puta ulazio u sukobe sa saigracima tokom tih trening meceva! Ovo cisto pisem da se razume mentalitet apsolutnog sampiona za razliku od obicnih igraca kao sto je Nadal. Djokovic je uz MJ 23 najveci svih vremena, i dodao bi tu jos legendarnog Diega Armanda Maradonu. Nema dalje...

Milan

pre 7 meseci

Razumem ga u potpunosti. Ostaće zauvek drugi. A sve je uradio da bude prvi. Ipak njegov stil je igranje do iznemoglosti na snagu. Onda su ga stigle povrede, telo nije moglo da izdrži napor. Novak i Federer su druga priča. Ali Novak je najbolji.I nije to kraj Nadalovih muka jer 24 nije kraj. Moraće da broji dalje 25,26.... ko zna koliko, a izjave ce biti sve više i više frustrirajuće. Razumljivo.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Nadam se samo da ce Nadal uspeti posle jos jednog forsiranja i gomile otrova koji ce sasuti u sebe da se igra sa svojim detetom, da trci sa njim…Moze da ga zadesi sudbina Batistute…

Lukavi

pre 7 meseci

Kako su pale maske, Rafa je bas ne fer ispao, nema potrebe za ovim bukvalno. Ali tu se vidi da je povredjen, sto je i ok, i on je veliki takmicar sa velikim egom, ali ovo je zlobna izjava. To izgovara Nadal koji se iz petnih zila trudio da dodje do broja 21, unistavao svoje telo, i onda kada nije uspeo "nije to toliko bitno". Secam se nekog intervjua, negde sam ga video citajuci neki clanak, isto je spanski jezik, engleski prevod, bas nakon sto je Nadal pobedio Novaka na roland garosu 2020 i izjednacio federerov rekord. Voditelj je u prici ko koliko slemova ima slucajno pobrkao i novaku dodao jedan, tipa rekao je da ima 18 umesto 17 koliko je imao u tom trenutku. Nadal na to kroz "salu" kaze "nemoj molim te da mu dodajes da nas ne prestigne". I ona kukavicka prica u Australiji, mogao je da ispadne smeker, ako vec kaze da treba da se postuju pravila i vakcinacija, mogao je barem da skrene paznju da mu kolegu tenisera drze u hotelu sa ilegalnim imigrantima 3 dana... Inace Nole je pravi sportista, takmicarski nastrojen i zeli da pomeri svoj limit koliko god moze. Zato i jeste vrhunski sportista, iskren u zelji da mu je stalo. Rafa koji a 37 godina ceka da se vrati od povrede prica kako mu nista nije bitno hahahhhah.

yu

pre 7 meseci

Kako li Rafa doživljava 14 titula na RG da je znati? On i oni to doživljavaju na 'drugi način', a ne kao NOLE. Drugo je pitanje što on osvoji 14 titula na istom turniru po blatnjavoj podlozi. Ni to mu nije pomoglo, ni izvlačenje gaća, ni uzimanje SPEC. doza. Nepravda, Novaku stalo a Rafi 'nije'. "Bezobrazno" od Novaka. Stvarno je Rafa veća nula i od Rogera
Šta je kompleksa nabio obojici

Dzooo

pre 7 meseci

Kako kad mu je cestitao na twitteru? I Federer mu je cestitao na radiju, pozeleo puno uspeha jos dugo vremena? Ove informacije su udaljene dva klika misem od vas

Antex

pre 7 meseci

Ipak je najveca frustracija kada dodjes posle vise od 10 g na docek, a bude ljudi za jedva Pionir napuniti. Nije ni cudo sto se rasplakao covek.

24>22

pre 7 meseci

"Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord."

Ova recenica je dokaz da je Nadalu velika frustracija sto on nije ostvario taj rekord. To se vidi iz aviona.
Zrtvovao je zasnivanje porodice zbog tog rekorda, cak i zdravlje, a sada ovako prica. Nekada iskren, sada se pokazao u pravom svetlu. Jako los covek. Neisken, zloban, ljubomoran, licemeran, bez obraza. Prirodno je biti frustriran kada ti kao takvom sampionu neko preotme rekorde, ali to se onda proguta i dzentlmenski čestita velikom rivalu. A on ovo sabansko cmizdrenje.

Zamislite da je Lebron umesto "Skidam kapu Jokicu", rekao "Jokic bi bio frustriran da nije uzeo titulu. On na to gleda drugacije od mene..."

adrijan1987

pre 7 meseci

Da je Novak bio frustriran kao sto Nadal tvrdi, zar se ne bi među prvima vakcinisao? koliko je propustio GS zbog poštovanja svojih principa, načela i svog tela? koliko propuštenih nedelja na vrhu ATP liste? Nadal, prijateljski savet: budi srećan jos godinu dana, dok ti ne preuzme i jedino ono u cemu si "bolji" od njega, a to je Olimpijada. I da, ono najvaznije, Nadal veliki si sportista,al si mali čovek.

Dragoljub

pre 7 meseci

Mogao je ovo i mnogo šmekerskije da kaže. Ovako je ispalo očigledno da mu je krivo. Šteta, Federer je na kraju ipak ispao mnogo veći gospodin.

Vrg

pre 7 meseci

Mhm, Novak bi bio frustriran, a lik propustio koliko slemova da se ne bi bocnuo Fajzerom? Jasno je kome slemovi vise znace, ali dzabe. Novak ih ima i uvek ce imati vise.

Tako je

pre 7 meseci

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je 2010-te zbog publike odlučeno da se uspore brzine teniske loptice što odgovara njegovom stilu igre I sa sporim lopticama uzeo 22 od 23 GS.Da se nisu smanjile brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u goat trci, a ta odluka je najviše stetila Federeru koji je uvjek igrao da brzo rešava poene I sa brzim lopticama uzeo 15 GS. Ako se pitate kako je Djokovic uspio osvoiti AO 2008 sa brzim lopticama pobjedivsi pri tom Federera u polufinalu to je samo zato što je Roger imao mononukleozu pa nije bio na svom nivou. Pri tom je imao najslabiju konkurenciju Del Potro koji je operisao zglob I imao druge povrede (inace da Del Potra nisu unistine povrede bio bi isto toliko dobar kao Federer I Nadal, a Djokovic je na nivou Rodrika), Conga operisao koleno, Marej operisao kičmu, Nadal imao brojne povrede zbog cega vise nije tako brz kao prije, a Federer je bio vec deda sa bolovima na leđima. I suprotno Djokovicu nije bilo dovoljno što su se usporile brzine teniskih loptica pa je redovno laziro povrede I pravio Toalet pauze da bi narusio ritam protivnika.I imao je sreće što je mentalno najaci teniser I što koristo svoju elasticnost inace bez njih ne bi imao pola titula.To se jednostavno mora reći.

Šah

pre 7 meseci

Upravu jeste. Ali je jednostavno takva bila Djokovićeva pozicija. On je počeo sa zaostatkom. Koliko se sećam kada je novak osvojio prvi GS Federer je već imao dvocifreni broj istih i Nadal isto tako nekoliko šlemova. Tako da je normalno da je Novak hteo kroz svoju karijeru da ih stigne i prestigne i sigurno bi mu bilo frustrirajuće da nije uspeo to da uradi. Ovako više nema nikakvih frustracija za Novaka a Nadal može samo da žali kao što i ogleda da žali što on nema najviše GS. U svakom slučaju drago mi je zbog Novaka.

VV

pre 7 meseci

Ha ha, to je kao da neko kaže... na bilo kom drugom sportskom takmičenju, zašto neko žudi, trudi se i lomi... da dođe do finala, i trofeja. Čemu titula... mislim stvarno...

mann

pre 7 meseci

Pa dobro, da li se vi takmicite onda za sta??? Kako mislis majstore da bude GOAT u bilo kom sportu a da ne izgori od svega, rada, truda, odricanja itd? Je li to izvodljivo? I na kraju nisi ni svestn da si mu sa to " frustrirajuce" samo dao kompliment, jer da nij takav bio bi sasvim neki deseti covek!

Misko

pre 7 meseci

U kom se to sportu sumiraju rezultati muœkaraca i žena.Nikada i ni u jednom.Smislili frustrirani anglosaksonci samo da nije Novak GOAT pa naŝli Margaret Kort koja ima 24GS a od toga 13 sa amaterima i 11 sa profesionalnim igraĉima.Smejurija.

Danas

pre 7 meseci

Nekad beskrajno simpatičan, danas frustriran i ljubomoran! Šteta! Nole ne treba da reaguje na ovakve stvari, šteta za njega što mu je glavni rival baš ovakav, verujem da ga beskrajno poštuje i da ima želju da se nekad u budućnosti druže. Neće to ići sa ovim!

gvozdje79

pre 7 meseci

Da,da...
Setimo se samo njegovih proslava 21,a naročito 22 kada su svi mislili da je to,to...
Moze se još tada videti ko je sve i kako pa i na koji način čestitao ali Nole se vratio,i svima je vratio i to sa kamatom.
A biće i jos..

zakon

pre 7 meseci

Malo je izvuceno iz konteksta, ali sustina je ista. Rafa kaze da nije frustriran svojim ucinkom od 22 GS, jer je uradio sve sto je mogao s obzirom na svoje mogucnosti (u prevodu, povrede). Novinar je tada rekao da 22 GS nikako ne mogu da budu razlog za frustraciju, na sta je Rafa rekao da mogu i kao primer naveo Novaka, rekavsi da bi za Noleta to bilo frustrirajuce i da je sigurno i zbog toga uspeo da osvoji 24 GS.

kako god...

pre 7 meseci

e da nije bilo pokvarenih ''kengura'' koji su Novaka onako maltretirali i izbacili sa AO i iz Australije a usput Nadalu namestili zreb- sada bi bilo 25: 21 za Novaka.

mr

pre 7 meseci

Oseća se gorčina u rečima Nadala. Zna da je trka završena. Bilo bi lepo da se sastanu na nekom od slemova sledeće godine, da još jednom bude vamos tamos.

Tex Willer

pre 7 meseci

Ocigledno je doslo do zahladjenja odnosa izmedju Novaka i Rafe. Sada mi je jasna Novakova izjava da Nadalu nisu smetale Novakove imitacije iz mladosti dok ga je Rafa tukao kao "vola u kupusu" ali su pocele da ga iritiraju kada je Novak poceo da "temza" Rafu na terenu. Cini mi se da je to Novakova reakcija na izostanak bar,kurtoazne cestite za osvojen US Open za sta mu je Novak ostavio dzentlmenskih par dana.
Sada Nadal pokusava da uzvrati udarac.

Goran

pre 7 meseci

Ovo su stvarno ozbiljne traume…Veliko razocarenje u Rafu. Očekivao sam ovakav odgovor od Rogera. Razumem da mu teško pada, to je normalno kod ovakvih šampiona, ali ovako da spinuje…Jako nisko

ultra_senc_kaludjerica

pre 7 meseci

Vrlo je lepo rekao i sve je u pravu … nista nije slagao … Novak to juri i to mu je cilj zato ce i biti najveci svih vremena… Nadal je lepo rekao ja sam uradio sve sa mojim mogucnostima ( verovatno misli na povrede ) … ne razumem zasto ga sada pljujemo … reko covek lepo i to je to … e sad sto nije cestitao to je druga prica …

mkg

pre 7 meseci

Rekao bih, na osnovu Nadalove izjave, da on i nije hteo da osvoji svoje trofeje, već je to uradio onako iz zabave, bez pritiska, opušteno i bez nepotrebnog opterećivanja.

Zox

pre 7 meseci

Realno, Rafa je od njih trojice osvajao skoro sve svoje GS kada su i Novak i Federer bili u najboljoj formi. A pri tome vukao povrede kroz celu karijeru. Federer je dosta GS osvojio dok Rafa i Novak nisu porasli. Novak je bio na 10 GS dok Federer nije napunio 35, a Rafa se raspao od povreda.

Milovan

pre 7 meseci

Sitna duša i licemer, ne ume sportski da podnese da je neko bolji od njega. On sam je žrtvovao i zdravlje ne bi li bio najbolji, a ovamo kao nije mu stalo. Kiselo grožđe.

pera

pre 7 meseci

Kort ne deli nista ni sa kim, ta zena i nole su kao da poredis reno 4 i bugati, jednostavno nema veze, cak ni australijanci ne priznaju njene titule uopste.

123

pre 7 meseci

Novak nije osvojio kalendarski GS, izgubio je od Medvedeva. Da li je bio frustriran? Ne jer je posle osvojio jos 3 GS..Ovde vidim samo jednog malog , frustriranog igraca, koji se nije poneo kao sportista i cestitao Novaku.Da ti nije RG...

aca

pre 7 meseci

“Ne dosađuju mi rasprave o najvećem. Moj stav prema tome se nije promenio sve ove godine. Na kraju će biti samo jedan najveći…Naravno da ja želim da budem najveći”

Od ove izjave nije proslo ni godinu dana.

Pikaso

pre 7 meseci

Rekao je istinu ali treba posmatrati siri kontekst te Novakove gladi za najvise slemova, jer ke uzrokovana konstantnim osporavanjem i stavljanjem iza Federera i Nadala u borbi za GOAT-a. Nole je zato sebi rekao ako uzmem vise slemova izbicu svima i poslednji adut iz ruku u raspravama oko toga ko je najveci.

sve mu verujemo

pre 7 meseci

Da, njega "grend slem priča" nikada nije intenzivno interesovala i uopšte nije frustriran što ga je Novak prestigao. Nadal je veliki teniser ali takođe i merna jedinica teniske frustracije. Igrao je u stalnom grču sa svojim opsesivnim ritualima na terenu. Izgoreo je da osvoji najviše GS titula u jednom momentu i uspeo ali to ipak nije bilo dovoljno. Novak ih ima više.

Milovan

pre 7 meseci

Odučio ih Nole od tenisa, prešao igricu, to su ti vajni fer-plej igrači u koje se "Zapad" kune - kad zagrebeš malo - trulo i pokvareno.

Ja

pre 7 meseci

Како је дивно видјети нови банер 😊
Што се тиче надалине, знамо да не мирише Нолета поооодавно.

deksi

pre 7 meseci

E moj Rafo, zar toliko boli? Jel toliko tesko biti covjek i priznati da vas je Djokovic na kraju pobedio? Jos treba da budes srecan sto sad nemas najmanje 5, 6 GS manje od Djokovica zbog korone i politike. E moj Rafo.

abc

pre 7 meseci

pa sta treba da uradi, rafaele? da napusti tenis a igra bolje klinaca 15g mladjih?
Najgori su ovi licemeri..Federer bar nije skrivao netrpeljivost..

TRUMP WON, PASS IT ON!

pre 7 meseci

Rece covek koji je unistio svoja kolena i koji redovno propusta najmanje trecinu godine zbog tenisa na sljaci. Poprilicno nekorektno i licemerno!

ShiroYasha

pre 7 meseci

Ne razumem ove izjave Nadala. Zar to nije svrha profesionalnog sporta? Da budeš najuspešniji, najbolji... Ako njemu te stvari nisu bitne, zašto se vraća profesionalnom tenisu posle teške povrede u 38-oj godini?

BH Srbin

pre 7 meseci

Kad je Federer bio prvi, nije mu bilo važno ko je najbolji. Sada kada je Novak prvi, opet mu to nije važno. Samo u onom periodu kad je on imao najviše GS (ostalo nikad nije imao najviše), e te GS su bile važne. Rafa, koje je tvoje pravo lice? Možda onaj pogled i malo ugrižena usna posle finala AO 2012 to najbolje govori da li ti je manje važno.

Stosone

pre 7 meseci

Polako padaju maske. Dok je Federer od starta pokazivao netrpeljivost prema Novaku, Nadal je javno bio ili uzdržan ili je ponekad hvalio Novaka dok je vodio u međusobnim susretima i u GS trci. Kako su se stvari menjale tako je Nadal pokazivao svoje pravo lice i sada više ni on ne može da sakrije netrpeljivost prema Novaku. Veliko razočarenje za mene je njegovo ponašanje pa ispade da je još Federer i pošteniji jer se barem nije folirao od starta. Meni je razumljivo da se nekome ne dopada način na koji Novak igra ili kako se ponaša ali kao dugogodišnji rivali i veliki šampioni, koji znaju koliko je teško osvajati GS titule, da se sada ne oglase i čestitaju na ovakvom rekordu je u najmanju ruku sramota.

hard to handle

pre 7 meseci

Treba i njega razumeti, tokom cele karijere je bio velika zvezda u stalnim očekivanja javnosti da postane GOAT. Bio je u samom vrhu sa Federerom i Novakom, jedno vreme čak i imao najviše GS titula a onda ga je Novak prestigao i kako stoje stvari ostaće daleko u prašini iza Đokovića sa ko zna koliko trofeja manje. Nije to lako podneti.

mi se sada zezamo

pre 7 meseci

Kort i Đoković dele prvo, Vilijams treća, Nadal četvrti, Federer peti. I njih dvojicu neko pominje kao GOAT kandidate. A ovaj još priča "nije meni to toliko važno". Javna je tajna da su obojica izbegavala Novaka godinama, a Nadal je hteo da igra samo na šljaci. I opet je bolji od njih u direktnim duelima. Plus broj GS-ova, plus sedmice na prvom mestu, plus broj završnih turnira, itd.

Dane

pre 7 meseci

Čak i da je tako, red je da mu čestita na tome što uspeva da ostvari svoje ambicije.
Ovako, bez čestitanja, ispadne da je on sam frustriran, pa zbog toga čak i kontradiktoran.
Sve u svemu, prozvao je Novaka, a realno se njemu obilo o glavu.

gvozdje79

pre 7 meseci

Da,da...
Setimo se samo njegovih proslava 21,a naročito 22 kada su svi mislili da je to,to...
Moze se još tada videti ko je sve i kako pa i na koji način čestitao ali Nole se vratio,i svima je vratio i to sa kamatom.
A biće i jos..

Orač

pre 7 meseci

... uuu. kako ovo zvuči zajedljivo... al' nije mu ni za zameriti. Koliko samo boli kad znaš koliko si se trudio, koliko si visoko bio i mnogo postigao, a kad ono na kraju, ima i bolji, veštiji, spretniji... Zamišljam, koliko bi ta razlika odavno bila uočljiva da nije bilo očiglednog favorizovanja dvojice, do skoro, najboljih igrača... Al' eto. nekom Đokoviću je ipak više stalo, ipak se više trudi, a na kraju ipak je i bolji i kompletniji igrač ove igre...

kritična masa

pre 7 meseci

Koji licemer. E moj Rafa bolje da si ćutao.
Mislim da sportista bez motivacije i želje da bude najbolji nije trebao ni doći na posao.

abcdef

pre 7 meseci

Čovek osvojio RG 2022 pod inekcijama I sa potpuno utrnulim stopalom koliko se sećam, sve to dok je ostavio trudnu ženu kod kuće. I onda kaže da nije opsednut slemovima kao Novak. Dao bi Nadal sve što ima da drži GS rekord, ali pretpostavljam da mu je bilo lakše da podnese poraz tako što je slagao sebe da mu to i nije toliko važno, a da mu jeste bilo važno on bi držao taj rekord lagano xD.

Spale

pre 7 meseci

Ne može više ni da odglumi da je kao dobar sa Novakom. Glumio je dok je imao bolji h2h, dok je imao više Mastersa, više nedelja na br 1, više GS… sad kad je u svemu iza Novaka, naravno da izbijaju frustracije iz njega.
Samo gazi Nole…

Ivan

pre 7 meseci

Frustracija je valjda rec za nesto sto juris a ne mozes da postignes. Novak je imao veliku zelju da osvoji najvise gren slemova, a ne fristraciju.

analitičar bez portfelja

pre 7 meseci

Vi ste se razmontirali sa željom da uzmete sve, bukvalno svaki poen , mozak dobija 30- 50 % poena , realno! Tu je Novak instuktor!

Alex

pre 7 meseci

Vaša želja više nije intenzivna jer je nemoguća. Njegova je moguća-pa što da ne onda... Rafa, ako bi neko želeo da ima najviše GS titula onda si to ti i tvoj drugar Rodja.

billy

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih)".

Tu Grend Slem pricu, al "tu". Ovaj prica kao da su Grend Slemovi neki seoski turnirčići.. a frajer po svaku cjenu rizikivao da ga mrtvog iznesu sa terena zbog tih istih Grend Slemovova.

chupavi

pre 7 meseci

Da da, on nikada nije bio u toj prici, zato je poluinvalid ko i Federer. Jedva je docekao da izbace Novaka iz Australije kako bi probao da dodje do titule, a jos uvek nije oficijelno penzionisan jer se nada da ode na neki Grend Slem koji bi Novak mozda propustio.

Inace je izbegavao svaki moguci mec na bilo kojoj podlozi osim sljake i to godinama u nazad kako bi uspeo da smanji zaostatak u medjusebnim mecevima.

TRUMP WON, PASS IT ON!

pre 7 meseci

Rece covek koji je unistio svoja kolena i koji redovno propusta najmanje trecinu godine zbog tenisa na sljaci. Poprilicno nekorektno i licemerno!

deksi

pre 7 meseci

E moj Rafo, zar toliko boli? Jel toliko tesko biti covjek i priznati da vas je Djokovic na kraju pobedio? Jos treba da budes srecan sto sad nemas najmanje 5, 6 GS manje od Djokovica zbog korone i politike. E moj Rafo.

Spale

pre 7 meseci

Ne može više ni da odglumi da je kao dobar sa Novakom. Glumio je dok je imao bolji h2h, dok je imao više Mastersa, više nedelja na br 1, više GS… sad kad je u svemu iza Novaka, naravno da izbijaju frustracije iz njega.
Samo gazi Nole…

mkg

pre 7 meseci

Rekao bih, na osnovu Nadalove izjave, da on i nije hteo da osvoji svoje trofeje, već je to uradio onako iz zabave, bez pritiska, opušteno i bez nepotrebnog opterećivanja.

billy

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih)".

Tu Grend Slem pricu, al "tu". Ovaj prica kao da su Grend Slemovi neki seoski turnirčići.. a frajer po svaku cjenu rizikivao da ga mrtvog iznesu sa terena zbog tih istih Grend Slemovova.

hard to handle

pre 7 meseci

Treba i njega razumeti, tokom cele karijere je bio velika zvezda u stalnim očekivanja javnosti da postane GOAT. Bio je u samom vrhu sa Federerom i Novakom, jedno vreme čak i imao najviše GS titula a onda ga je Novak prestigao i kako stoje stvari ostaće daleko u prašini iza Đokovića sa ko zna koliko trofeja manje. Nije to lako podneti.

DoubleD

pre 7 meseci

To je isti onaj Nadal koji je ostavio trudnu zenu sa komplikacijama i jurio GS titulu u USA, dok je Novak svesno odustao od više GS zbog svog stava o vakcinaciji?

I onda ispade da je Novaku bitnija ta statistika nego Nadalu.

Rafo, ti li si? Stidi se!

Danas

pre 7 meseci

Nekad beskrajno simpatičan, danas frustriran i ljubomoran! Šteta! Nole ne treba da reaguje na ovakve stvari, šteta za njega što mu je glavni rival baš ovakav, verujem da ga beskrajno poštuje i da ima želju da se nekad u budućnosti druže. Neće to ići sa ovim!

Stosone

pre 7 meseci

Polako padaju maske. Dok je Federer od starta pokazivao netrpeljivost prema Novaku, Nadal je javno bio ili uzdržan ili je ponekad hvalio Novaka dok je vodio u međusobnim susretima i u GS trci. Kako su se stvari menjale tako je Nadal pokazivao svoje pravo lice i sada više ni on ne može da sakrije netrpeljivost prema Novaku. Veliko razočarenje za mene je njegovo ponašanje pa ispade da je još Federer i pošteniji jer se barem nije folirao od starta. Meni je razumljivo da se nekome ne dopada način na koji Novak igra ili kako se ponaša ali kao dugogodišnji rivali i veliki šampioni, koji znaju koliko je teško osvajati GS titule, da se sada ne oglase i čestitaju na ovakvom rekordu je u najmanju ruku sramota.

No1e

pre 7 meseci

24 - 22 (GS)

30 - 29 (h2h)

39 - 36 (mastersi)

389 - 209 (broj nedelja)

96 - 92 (ukupno titula)

6 - 0 (zavrsni mastersi)

Dobro se i drzi ovaj Nadal da nije opsovao Novaka sta mu ovaj radi... kompleksi su cudo

Srki

pre 7 meseci

Znači kada najzdraviji čovek na svetu želi da se bavi nečim u čemu je uspešan i nema niti jedan razlog da prestane, to je zbog frustracije jer mora da osvoji što više slemova. A kada čovek, koji više nema kolena, koji je svake dve nedelje povređen, koji je prošao ni sam ne zna koliko operacija, želi da se vrati tom istom sportu, to je iz ljubavi prema igri, a ne zbog pokušaja osvajanja istih tih slemova...

Orač

pre 7 meseci

... uuu. kako ovo zvuči zajedljivo... al' nije mu ni za zameriti. Koliko samo boli kad znaš koliko si se trudio, koliko si visoko bio i mnogo postigao, a kad ono na kraju, ima i bolji, veštiji, spretniji... Zamišljam, koliko bi ta razlika odavno bila uočljiva da nije bilo očiglednog favorizovanja dvojice, do skoro, najboljih igrača... Al' eto. nekom Đokoviću je ipak više stalo, ipak se više trudi, a na kraju ipak je i bolji i kompletniji igrač ove igre...

chupavi

pre 7 meseci

Da da, on nikada nije bio u toj prici, zato je poluinvalid ko i Federer. Jedva je docekao da izbace Novaka iz Australije kako bi probao da dodje do titule, a jos uvek nije oficijelno penzionisan jer se nada da ode na neki Grend Slem koji bi Novak mozda propustio.

Inace je izbegavao svaki moguci mec na bilo kojoj podlozi osim sljake i to godinama u nazad kako bi uspeo da smanji zaostatak u medjusebnim mecevima.

BH Srbin

pre 7 meseci

Kad je Federer bio prvi, nije mu bilo važno ko je najbolji. Sada kada je Novak prvi, opet mu to nije važno. Samo u onom periodu kad je on imao najviše GS (ostalo nikad nije imao najviše), e te GS su bile važne. Rafa, koje je tvoje pravo lice? Možda onaj pogled i malo ugrižena usna posle finala AO 2012 to najbolje govori da li ti je manje važno.

mr

pre 7 meseci

Oseća se gorčina u rečima Nadala. Zna da je trka završena. Bilo bi lepo da se sastanu na nekom od slemova sledeće godine, da još jednom bude vamos tamos.

wolokee

pre 7 meseci

Svet ne shvata da će se ova dva pacera možda pominjati još nekih 10-ak godina...ali jedna stvar ostaje doveka,a to je naš Nole i njegovi rekordi koje će juriti neki novi klinci danas sutra...Koji god rekord budu želeli da obore,uvek će izaći ime Novak Đoković,ne nadal,ne federer...

zakon

pre 7 meseci

Malo je izvuceno iz konteksta, ali sustina je ista. Rafa kaze da nije frustriran svojim ucinkom od 22 GS, jer je uradio sve sto je mogao s obzirom na svoje mogucnosti (u prevodu, povrede). Novinar je tada rekao da 22 GS nikako ne mogu da budu razlog za frustraciju, na sta je Rafa rekao da mogu i kao primer naveo Novaka, rekavsi da bi za Noleta to bilo frustrirajuce i da je sigurno i zbog toga uspeo da osvoji 24 GS.

Idi begaj

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?

satoshi

pre 7 meseci

bili decenijama Borg, Sampras, Agassi, onaj sa drvenim loparom, Mcenroe, pa se pojavila bajka Federer, Nadal...i onda dodje Novak Djoković i pokvari istoriju

kako god...

pre 7 meseci

e da nije bilo pokvarenih ''kengura'' koji su Novaka onako maltretirali i izbacili sa AO i iz Australije a usput Nadalu namestili zreb- sada bi bilo 25: 21 za Novaka.

Tex Willer

pre 7 meseci

Ocigledno je doslo do zahladjenja odnosa izmedju Novaka i Rafe. Sada mi je jasna Novakova izjava da Nadalu nisu smetale Novakove imitacije iz mladosti dok ga je Rafa tukao kao "vola u kupusu" ali su pocele da ga iritiraju kada je Novak poceo da "temza" Rafu na terenu. Cini mi se da je to Novakova reakcija na izostanak bar,kurtoazne cestite za osvojen US Open za sta mu je Novak ostavio dzentlmenskih par dana.
Sada Nadal pokusava da uzvrati udarac.

Nole

pre 7 meseci

Nole je stavio Nadala u iskusenje da ispadne g od covjeka.. i ovaj nije mogo da odoli i onim u Australiji je ispao g i sad mu je krivo sto je prodo dusu a ipak nije postigo sto je htio.. dok Nole suprotno nit je prodo dusu nit ispo g a eo ga najbolji bez po muke iako ga saplicu na svako cosak. Bukvalno je duplo bolji od Nadala i Federera.

mi se sada zezamo

pre 7 meseci

Kort i Đoković dele prvo, Vilijams treća, Nadal četvrti, Federer peti. I njih dvojicu neko pominje kao GOAT kandidate. A ovaj još priča "nije meni to toliko važno". Javna je tajna da su obojica izbegavala Novaka godinama, a Nadal je hteo da igra samo na šljaci. I opet je bolji od njih u direktnim duelima. Plus broj GS-ova, plus sedmice na prvom mestu, plus broj završnih turnira, itd.

gvozdje79

pre 7 meseci

Da,da...
Setimo se samo njegovih proslava 21,a naročito 22 kada su svi mislili da je to,to...
Moze se još tada videti ko je sve i kako pa i na koji način čestitao ali Nole se vratio,i svima je vratio i to sa kamatom.
A biće i jos..

Saša Zalepugin

pre 7 meseci

Eto on i Rodžer su kao deca zavoleli taj sport i samo nastavili "uživajući u igri" bez imperativa pobeđivanja a ovog "napaljenog i zlog" Đokovića samo pobede zanimaju i "nikada nije opušten" kao njih dvojica, uvek dosadno ozbiljan, u nekom grču i bez osmeha pa na njegove treninge ne dolazi niko.

pera

pre 7 meseci

Kort ne deli nista ni sa kim, ta zena i nole su kao da poredis reno 4 i bugati, jednostavno nema veze, cak ni australijanci ne priznaju njene titule uopste.

sve mu verujemo

pre 7 meseci

Da, njega "grend slem priča" nikada nije intenzivno interesovala i uopšte nije frustriran što ga je Novak prestigao. Nadal je veliki teniser ali takođe i merna jedinica teniske frustracije. Igrao je u stalnom grču sa svojim opsesivnim ritualima na terenu. Izgoreo je da osvoji najviše GS titula u jednom momentu i uspeo ali to ipak nije bilo dovoljno. Novak ih ima više.

Lukavi

pre 7 meseci

Kako su pale maske, Rafa je bas ne fer ispao, nema potrebe za ovim bukvalno. Ali tu se vidi da je povredjen, sto je i ok, i on je veliki takmicar sa velikim egom, ali ovo je zlobna izjava. To izgovara Nadal koji se iz petnih zila trudio da dodje do broja 21, unistavao svoje telo, i onda kada nije uspeo "nije to toliko bitno". Secam se nekog intervjua, negde sam ga video citajuci neki clanak, isto je spanski jezik, engleski prevod, bas nakon sto je Nadal pobedio Novaka na roland garosu 2020 i izjednacio federerov rekord. Voditelj je u prici ko koliko slemova ima slucajno pobrkao i novaku dodao jedan, tipa rekao je da ima 18 umesto 17 koliko je imao u tom trenutku. Nadal na to kroz "salu" kaze "nemoj molim te da mu dodajes da nas ne prestigne". I ona kukavicka prica u Australiji, mogao je da ispadne smeker, ako vec kaze da treba da se postuju pravila i vakcinacija, mogao je barem da skrene paznju da mu kolegu tenisera drze u hotelu sa ilegalnim imigrantima 3 dana... Inace Nole je pravi sportista, takmicarski nastrojen i zeli da pomeri svoj limit koliko god moze. Zato i jeste vrhunski sportista, iskren u zelji da mu je stalo. Rafa koji a 37 godina ceka da se vrati od povrede prica kako mu nista nije bitno hahahhhah.

Džoni

pre 7 meseci

Stani, Novaku stalo do GS titula a njemu nije a on igrao sa "polomljenim" stopalom, pod injekcijama dok se Nole svesno odrekao nekoliko GS titula odbijanjem da se vakciniše?

aca

pre 7 meseci

“Ne dosađuju mi rasprave o najvećem. Moj stav prema tome se nije promenio sve ove godine. Na kraju će biti samo jedan najveći…Naravno da ja želim da budem najveći”

Od ove izjave nije proslo ni godinu dana.

Lekcija broj 30!

pre 7 meseci

Nista, hvala Rafa na 6 novih Gs titula. Nisu naucili lekciju, red prozivke i omalovazavanja, red titula. Zapusice usta Nole svima ponovo, nema problema. Izbija iz lika frustracija, a prstom upire bana drugog, bas sportski i dzentlmenski.

Pikaso

pre 7 meseci

Rekao je istinu ali treba posmatrati siri kontekst te Novakove gladi za najvise slemova, jer ke uzrokovana konstantnim osporavanjem i stavljanjem iza Federera i Nadala u borbi za GOAT-a. Nole je zato sebi rekao ako uzmem vise slemova izbicu svima i poslednji adut iz ruku u raspravama oko toga ko je najveci.

kritična masa

pre 7 meseci

Koji licemer. E moj Rafa bolje da si ćutao.
Mislim da sportista bez motivacije i želje da bude najbolji nije trebao ni doći na posao.

Goran

pre 7 meseci

Ovo su stvarno ozbiljne traume…Veliko razocarenje u Rafu. Očekivao sam ovakav odgovor od Rogera. Razumem da mu teško pada, to je normalno kod ovakvih šampiona, ali ovako da spinuje…Jako nisko

Idi begaj

pre 7 meseci

Ako isključimo sport kao disciplinu....Moramo shvatiti da je Rafa sa ostrva.To je moje lično iskustvo sa ostrvljanima.Sve imaju, tv,net,bunga bunga, chunga lunga,međutim, prirodno su ograničeni.
Bukvalno.....

Muki

pre 7 meseci

Rafa je prosto covek sa nenormalno velikim egom, sto je prilicno uspesno uspevao da sakrije svih ovih godina. Ako se setimo medijske slike o njemu i Federeru kao o navodno velikim prijateljima, Rafa je razbijao Rodzera u svakom bitnijem mecu i naravno da nije imao nista protiv Svajcarca, nije mu bilo tesko da glumi da su prijatelji. Sa Novakom je drugacije i osecam da Rafa hoce da crkne od muke a verovatno ni rodjenoj zeni to nece da prizna. I onda s vremena na vreme da neku neumesnu i kvarnu izjavu. On jednostavno ne moze da stavi pod kontrolu svoj ego. Ako bude zaigrao, a sigurno je da hoce, ne sumnjajte da ce se boriti kao manijak do zadnje kapi znoja da osvoji jos jednu GS titulu.

ShiroYasha

pre 7 meseci

Ne razumem ove izjave Nadala. Zar to nije svrha profesionalnog sporta? Da budeš najuspešniji, najbolji... Ako njemu te stvari nisu bitne, zašto se vraća profesionalnom tenisu posle teške povrede u 38-oj godini?

Milovan

pre 7 meseci

Sitna duša i licemer, ne ume sportski da podnese da je neko bolji od njega. On sam je žrtvovao i zdravlje ne bi li bio najbolji, a ovamo kao nije mu stalo. Kiselo grožđe.

Milovan

pre 7 meseci

Odučio ih Nole od tenisa, prešao igricu, to su ti vajni fer-plej igrači u koje se "Zapad" kune - kad zagrebeš malo - trulo i pokvareno.

Valdomiro

pre 7 meseci

Mene ovakav intervju sa Rafom uopste ne cudi jer je ocigledno vec godinama da on nije bas narocito inteligentan. Rodzer je mnogo elokventiji i pametniji a o Novaku da ne pricam.

Vera

pre 7 meseci

Meni je baš drago da je Rafa konačno pokazao svoje pravo lice!Zbog onih koji tvrde da je on nevjerojatan,fer sportaš
...e pa nije, i to konačno izlazi na vidjelo!

kole

pre 7 meseci

Da su ostali egal, Novaka zapadni mediji nebi pominjali ni slucajno, nego bi uvek isticali rekorde Spanca i Svajcarca. Zato je Nole morao da da sve od sebe i za inat postigne ove cudesne rekorde, jer sto rece predhodnik; uvek ce iskakati ime Novaka Djokovica Srbina, bre.

123

pre 7 meseci

Novak nije osvojio kalendarski GS, izgubio je od Medvedeva. Da li je bio frustriran? Ne jer je posle osvojio jos 3 GS..Ovde vidim samo jednog malog , frustriranog igraca, koji se nije poneo kao sportista i cestitao Novaku.Da ti nije RG...

Leo

pre 7 meseci

Eno ga još je i rekao da nije siguran da će mu 2024. godina biti i poslednja, a pre par meseci je bila oproštajna! E kuku, neka neko proveri je li čovek dobro!

abc

pre 7 meseci

pa sta treba da uradi, rafaele? da napusti tenis a igra bolje klinaca 15g mladjih?
Najgori su ovi licemeri..Federer bar nije skrivao netrpeljivost..

Alex

pre 7 meseci

Vaša želja više nije intenzivna jer je nemoguća. Njegova je moguća-pa što da ne onda... Rafa, ako bi neko želeo da ima najviše GS titula onda si to ti i tvoj drugar Rodja.

Detlić

pre 7 meseci

Novak je, za razliku od Nadala, nepristajanjem da neispitani bućkuriš sipa u svoje telo, pokazao da za njega ima i VAŽNIJIH stvari od tenisa, dok je ćelavi, nabildovani opsesivni kompulzivac od sebe načinio poluinvalida radi tog istog tenisa.

analitičar bez portfelja

pre 7 meseci

Vi ste se razmontirali sa željom da uzmete sve, bukvalno svaki poen , mozak dobija 30- 50 % poena , realno! Tu je Novak instuktor!

Зоран

pre 7 meseci

Као што написах давно, кад су овде поједини хвалили како је Рафа много бољи човек од Роџера, па и Новака
Тад сам коментарисао да ћемо видети право лице али тек кад буде ИЗА Новака Ђоковића

ja

pre 7 meseci

Ništa nije pogrešno rekao. Upravo je Đoković postigao toliki uspeh kako bi isterao inat, i tačno je da bi bio frustriran da to nije uspeo. Da ga zapadni mediji toliko nisu napadali, u njemu bi se ne bi stvorila tolika želja da im dokaže da je najbolji. Možda je to falilo Nadalu i Federeru da ih motiviše za još veći, da kažem nadljudski rad i napor koji Novak u ovim godinama pruža.

mann

pre 7 meseci

Pa dobro, da li se vi takmicite onda za sta??? Kako mislis majstore da bude GOAT u bilo kom sportu a da ne izgori od svega, rada, truda, odricanja itd? Je li to izvodljivo? I na kraju nisi ni svestn da si mu sa to " frustrirajuce" samo dao kompliment, jer da nij takav bio bi sasvim neki deseti covek!

Djed Gavrilo

pre 7 meseci

Ovaj komentar ima smisla,samo ako je zaista Rafa imao ovu izjavu.
U ljudskoj psihi je prestiž.Frustraciju pokazuje Nadal,a prebacuje na Novaka.
U sportu je nadmetanje iz koga,kao posledica, izađe rezultat.
Novak se pokazao superiornijim od rivala kao što je Nadal i to na terenu uz lošiji tretman i lošije startne uslove.
Uskraćena su mu još tri sigurna GS,a jedan od njih je poklonjen Nadalu(nikakvu šansu on Nebi imao na AO,da Novaka nisu sprečili da igra)….
Diskvalifikacija na U.S openu zbog nikakve namerne greške je deo odmazde prema Novaku.Ovo je tačno 100%.
Nadal je inferiorniji sportista i to sad,ako je istinita priča,javno pokazuje.Rekao bih da radi onaj niski ljudski kompleks,koga se veliki ljudi,i kad se pojavi,otarase i džentlmenski pruže ruku boljem od sebe u nekoj oblasti.Ovde je u pitanju,najbolji u tenisu.

gvozdje79

pre 7 meseci

Da,da...
Setimo se samo njegovih proslava 21,a naročito 22 kada su svi mislili da je to,to...
Moze se još tada videti ko je sve i kako pa i na koji način čestitao ali Nole se vratio,i svima je vratio i to sa kamatom.
A biće i jos..

Alan Ford

pre 7 meseci

Za mene je ova Nadalova izjava ipak malo iznenađenje, da je na kraju dodao"ali uspeo je u tome, odajem mu priznanje i čestitam "-to bi bilo sportski, ljudski korektno. Ovako zaista liči na" kiselo grožđe i lisicu". No dobro, niko nije savršen.

Ja

pre 7 meseci

Како је дивно видјети нови банер 😊
Што се тиче надалине, знамо да не мирише Нолета поооодавно.

Ideš za Kanadu

pre 7 meseci

Svaka čast Novaku ali Margaret ne može nikad niko da stigne.
Žena ima 64 grand slema.
24 single
21 u ženskom boubles
19 u miks doubles.
(Miki, 19. septembar 2023 04:30)

Ti si svestan da ovde govorimo o muškom tenisu, jel da? Porediš neuporedivo u svakom smislu. Ovom izjavom ispadaš grđi od ovoga što vadi porub.

Dane

pre 7 meseci

Čak i da je tako, red je da mu čestita na tome što uspeva da ostvari svoje ambicije.
Ovako, bez čestitanja, ispadne da je on sam frustriran, pa zbog toga čak i kontradiktoran.
Sve u svemu, prozvao je Novaka, a realno se njemu obilo o glavu.

Никола Николић

pre 7 meseci

Kad malo bolje razmislim, da je Novaku stvarno tol'ko bitno da bude najbolji, jeste... ali da mu je to bilo bitnije od svega on bi se lagano vakcinisao. Sada bi imao 26-27 GS titula, tako da Nadal prodaje mošnice za bubrege. Novak je svakakav, ali mu niko ne može zameriti što je najbolji ikada i što ima žar koju nijedan teniser nema. Ovo što Nadal radi Amerikanci zovu "coping".

abcdef

pre 7 meseci

Čovek osvojio RG 2022 pod inekcijama I sa potpuno utrnulim stopalom koliko se sećam, sve to dok je ostavio trudnu ženu kod kuće. I onda kaže da nije opsednut slemovima kao Novak. Dao bi Nadal sve što ima da drži GS rekord, ali pretpostavljam da mu je bilo lakše da podnese poraz tako što je slagao sebe da mu to i nije toliko važno, a da mu jeste bilo važno on bi držao taj rekord lagano xD.

Dragoljub

pre 7 meseci

Mogao je ovo i mnogo šmekerskije da kaže. Ovako je ispalo očigledno da mu je krivo. Šteta, Federer je na kraju ipak ispao mnogo veći gospodin.

Bocko

pre 7 meseci

Da, a Nadal je sve postigao na suvi talenat. Pa ako je neko izgledao da " rudarski" igra tenis, to je upravo on. Što se Noleta tiče, pa šta ako mu je najviše stalo. Na kraju je i ostvario svoj cilj.

DRAGAN

pre 7 meseci

Boli druze pravda. Nole je oborio sve rekorde u belom sportu. Tebi je muka vise nego i kome. Zato sada
places druze. Novaku su uzeli par slemova, ali sve
je to Nole odradio u svoju korist. Zato je i GOAT, za
sva vremena.

svejeizgubiospanac

pre 7 meseci

Nadalu kao nije vazna GS utrka ali je zato bez problema usao ilegalno u Australiju 2022. nakon samo 6 dana od negativnog testa na kovid, a trebalo je 15 dana da prodje, i usput je blatio Novaka zajedno sa ujka Tonijem umesto da mu pruzi podrsku kao kolegi, igracu, a sve to kako bi izbegao da ga Novak razbije u paramparcad na terenu, i da stekne prednost u GOAT trci. Tesko g od necoveka!

Sub013

pre 7 meseci

To ko deca kad jedan bolji od drugog ovaj sto je gori uvek kaze u fazonu - ma ti si mnogo vise vezbao, tebi je mnogo znacilo a meni bilo svejedno, a ovaj jadnik ostavi i kolena i zdravlje ne bi li bio bolji od Novaka i vazi za najveceg borca, ali sad mu odjednom nije stalo i zato Novak ima vise, inace da je hteo Nadal bi imao 30 GS, ali eto nije hteo da se cima kao Novak... Kakav cirkus, od svih glupih i kontradiktornih izjava koje je dao (a dao ih je mnogo) ova je najgluplja i najjadnija i u isto vreme jedno veliko priznanje da je porazen i gubitnik iako je dao zdravlje da to ne bude. A to sto je Novak propustio vise slemova zbog odluke da se ne vakcinise se ne racuna u ovu pricu

zoran

pre 7 meseci

-sta je Novak krio rekord mu bio na dohvat ruke i sto da ga ne pokupi....Rafa je isto to uradio i dosao do 22 i pre Novaka a sad je malo ljubomoran .
-uzimajuci u obzir mnoge segmente Novak je najbolji igrac u istoriji .
- broj grenslemova,mastersa i broj dana na 1 prvom mestu sve to drzi Novak .
--koliko Novak igra kontantno na grenslemovima i skoro uvek je polufinale ili finale retko ispada u prvim kolima sto se Rafi vise puta desilo na Vimbldonu .
Novak je najstariji igrac koji je uzeo trofej otvorenog prvenstva amerike .
-sta je zanimljivo Novak za svoje godine fizicki je jos dobar i ladno moze da pokusa da dodje i do 30 slemova .
-gde je Novak ubedljivo najbolji najvise je radio od svih igraca da unapredi svoju igru .
menjao je i trenere zbog unapredjenja igre .
doprinos su dali i Beker i Vajda i Agasi i Ivanisevic ....Novak je sve radio da bude najbolji a Rafa od pocetka isti ....koliko je samo u volejima Novak napredovao i stvorio je da nema slabih tacki u igru ....
federer ima najlepsi jednorucni bekhend ali neopouzdan cesto u mrezu pogadja ili aut .
Novakov bekhend je pet outa pouzdaniji od Federerovog .....tacno je da je Federer igrao najlepsi tenis ali ko je igracki bez slabih tacki u igri Novak ....najpouzdaniji u igri Novak .
-sve kad se sabere i oduzme pa zasluzeno je Novak najbolji u istoriji .

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Padaju maske , a ispod finoće koju prodaju slepima počinje da se nazire ružno lice isfrustriranih balvana koji su očekivali GOAT status uz obilatu pomoć ,hajde da kažemo, supstanci !

Lomi ih Novače , do kraja ...

DUDA

pre 7 meseci

Ovaj uskopljeni bik (sa Majorke)prolupao...Pod inekcijama (i dopingom !) ,smrskanih stopala i klinicki (polu)mrtav igrao - da bi obarao rekorde. I neka je,to je njegova stvar...Ali,prozivati Novaka ? Vic dana !

krlo bot

pre 7 meseci

Nadal prica o jurenju rekorda a bukvalno zadnjih 5 godina igra oduzet,nema sta mu nisu radili verovatno i dozvoljeno i zabranjeno samo da bi igrao,do kraja zivota nece moci normalno da se krece i on takav posle svega sto je sebi uradio prica kako djokovic igra da bi jurio rekorde,pritom djokovic hvala bogu zdrav ladno se nosi sa klicima od 20 25 godina koji su u punij snazi.

bne

pre 7 meseci

Po facijalnim expresijama vidi se da ga žulja debelo.
Pa Novak je i sam mnogo puta govorio o tome da ga rekordi guraju da nastavi da igra, plus njegov nacin zivota koji mu Bogu hvala dozvoljava da ima telo kao da je u dvadesetim.
Jednostavno ostalo mu je da uzme jos jedan GS i Olimpijadu da definitivno bude možda i najbolji sportista svih vremena, ako se to sme reći

milko

pre 7 meseci

haha pravi se javio, da nisi ti slučajno mogo na svim turnirima kao na RG? Imate sreče da je Novaku dojadio tenis posle 2015, pa tebe i elegantnoga pustio da nakupite još par slemova u te dve godine dok je sa Imasom grlio drveče, postio i povredu lakta lečio metodama iz pamtiveka...

Mandingo

pre 7 meseci

Dogodine Novak bice na 26-27 gren slema ( ne stavljam vise zbog olimpijade ) i sta ce moci Rafa da kaze osim da skine kapu Noletu i reci mu svaka cast majstore. Posle toga i drugi sto zakeraju, jednostavno usta ce im biti zapusena.

Ivan

pre 7 meseci

Frustracija je valjda rec za nesto sto juris a ne mozes da postignes. Novak je imao veliku zelju da osvoji najvise gren slemova, a ne fristraciju.

Vuja neznalica

pre 7 meseci

Izgleda da sam precenio ovog španskog foliranta, mislio sam da je pametniji ali IQ mu je izgleda približan broju patika koje nosi

Marko B.

pre 7 meseci

Nadal kao neko dete u parku. Svi smo kao klinci imali onog jednog druga koji prvi dobije recimo novo biciklo i danima se hvali okolo kako je dobio najbolje biciklo na svetu niko tako nema. Onda neko drugo dete kupi isto ili malo bolje biciklo a on se toliko naljuti da više neće ni da vozi svoje biciklo i krene sa pričom kako je imati biciklo njemu nebitno i kako je to gubljenje vremena.

E Nadal se sad ponaša ovako. Dok je bio u trci za najviše GS i dok je bila izjednačena,njemu je to bilo najvažnije na svetu. Sad kad vise gotovo nema šansi, e sad to više nije toliko važno, ima bitnijih stvari.

Dan

pre 7 meseci

Ovako Rafa govori, a misli:”Plan je bio da ja treniram kao konj u tajnosti, pojavim se na Roland Garosu, iznenadim ih sve , uzmem jos jedan grand slem, izjednacim se sa Novakom, a onda ce moji sponzori i zapadni mediji da objasne da je mojih 23 vece od njegovih 23.
Za ovaj plan trebalo je da i Karlito odradi i drzi Novaka na 23.Karlito i Novak pokvarili moj plan, Novak ode na 24.
Frustriran sam, da mogu, jaja bi svoja pojeo.

Chisho

pre 7 meseci

Koji pacenik. Faca tipa ZALOSNA SOVA.

Pa njemu kad bi neko zabranio da dirao gace to bi mu bila najveca frustracija. ?

SVE MASKE PADAJU KAKO REKORDI PADAJU, TJ. PADAJU su ....NEMA IH VISE.

Gdje su sad oni koji su tvrdili da ovaj NEKI FIN COVJEK!

LATINI! Mi znamo sta mislimo kada to kazemo.

mrki

pre 7 meseci

razumem....tesko je...das sve sto imas...imas startnu prednost na osnovu porekla...imas najjaceg i najuticajnijeg sponzora u svetu sporta...naklonjene mocne svetske medije...pomoc najsavremenije farmacije...i dodje neko savrseniji,kompletniji,fizicki superiorniji,mentalno izdrzljiviji i superiorniji....nije to lako podneti ..ali verujem da je vezbao i pripremao odgovor na ovu temu...odaje ga stopalce koje ne moze da smiri dok laze...opet kazem,razumem,sigurno je tesko

Краљ мача

pre 7 meseci

Надал није много фрустриран јер зна да више не може да опстане у Грен Слем трци. А да може, живео би и он за тај рекорд још интензивније него Ђоковић. Али зна се колико крви, зноја и суза треба пролити за толико Слемова, није случајно што толике рекорде до сада нико није побрао. Биологија ипак чини своје, а Новак и даље одолева! Е то је оно што некога чини ГОАТ-ом, највећим свих времена.

Pasarelja

pre 7 meseci

Prateci NBA godinama od vise igraca Chicago Bullsa citajuci njihove intervjue sam cuo da M. Jordan nije nikada ni na treningu zeleo da gubi cak ni po koju cenu, i da je dosta puta ulazio u sukobe sa saigracima tokom tih trening meceva! Ovo cisto pisem da se razume mentalitet apsolutnog sampiona za razliku od obicnih igraca kao sto je Nadal. Djokovic je uz MJ 23 najveci svih vremena, i dodao bi tu jos legendarnog Diega Armanda Maradonu. Nema dalje...

Zaklina

pre 7 meseci

Pa gospodo Nadal i ostali zasto se vi takmicite za klikere i umjetnicki dojam. Umjesto da cestitate najboljem vi se samo sramotite sa vasim jadnim izjavama.Koliko su Novaka proganjali upravo da vas ne bi stigao pa neka je i inat proradio. Nista negativno u volji i zelji za pobjedom. Zivio Novace i sretno u buducnosti

Saša

pre 7 meseci

Nadal nije dobar čovek. On priča ustvari o sebi i njegovoj zavisti. Narvno da Nole želi da ostavi trag u istoriji. To svi teniseri žele.,...

24>22

pre 7 meseci

"Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord."

Ova recenica je dokaz da je Nadalu velika frustracija sto on nije ostvario taj rekord. To se vidi iz aviona.
Zrtvovao je zasnivanje porodice zbog tog rekorda, cak i zdravlje, a sada ovako prica. Nekada iskren, sada se pokazao u pravom svetlu. Jako los covek. Neisken, zloban, ljubomoran, licemeran, bez obraza. Prirodno je biti frustriran kada ti kao takvom sampionu neko preotme rekorde, ali to se onda proguta i dzentlmenski čestita velikom rivalu. A on ovo sabansko cmizdrenje.

Zamislite da je Lebron umesto "Skidam kapu Jokicu", rekao "Jokic bi bio frustriran da nije uzeo titulu. On na to gleda drugacije od mene..."

Dejan

pre 7 meseci

Da sam Nadal ili Federer, ne bih se mnogo sekirao, oko GOAT trke. Može Nole da osvoji još 10 grand slam titula i neće biti proglašen za GOAT.. Anglosi će promeniti pravila, smisliti neku smicalicu , čak i rat zapoceti na Balkanu, naravno okriveci Srbe za sve, pa proglasiti Noleta ratnim zločincom , onda ga diskvalifikovati….Jednostavno, ne znaju da časno žive , gde se časno može i izgubiti, časno priznati poraz….

pedja

pre 7 meseci

Covjek koji nema ni jedan zavrsni masters!Rafa u ćošak.Pripremaj se za transplataciju kose ,od steroida si ocelavio kao starac od 70 ,bolje trazi dobru kliniku za presadjivanje kose,pusti tenis kraju ,nije to za tebe vise.Saznaj Runijev broj pa ga pitaj ko mu je radio ,kod njega je ispalo dobro???.

Lord

pre 7 meseci

Samo neka mi odgovori zašto nije stao na recimo 7-8 GSa, tada je zaradio već 30ak miliona $, dovoljno za super lagodan život i što je još bitnije sačuvao bi svoje zdravlje...
Zašto se još takmiči ugrožavajuć zdravlje?
Odgovorite sami!

Munze

pre 7 meseci

Interesantno da se sada i ženski i muški tenis trpaju u isti koš, kada Sampras imao 14 GS, nikom nije palo napamet da ga poredi sa Navratilovom ili Kris Evert.

Niko2011

pre 7 meseci

Sve su učinili njegovi sponzori ali i od Rodžera da do rekorda ne dođe ali na njihovu žalost sve rekorde za koje su se njih dvojica plašili su prevaziđeni..
A sada kad su nemoćni govore kao da se nisu mnogo trudili...
Zašto ne priča dotični o dopingovanju svom koje su vešto sakrili i sve zarad da MALI OD SRBIJE nebi postao NAJVEĆI

Zdrav razum

pre 7 meseci

Federer i ima cime da se poredi sa Novakom ali Nadal osim RG nema nicim drugim. Mozete da zamislite kolike su te njegove frustracije kad ovako javno iznosi stavove. Nema zbog cega jer Djokovic je kompletniji i bolji teniser od njega!

Slobodan

pre 7 meseci

Ali on ima 13 na RG šljaka, ima dve titule gde Novaku nisu dali da igra. Znači ostalo mu 5 titula van šljake, kakav je on crni GOAT.

Јабучило

pre 7 meseci

Мени ово делује као фрустрација код Надала. А код Новака је фрустрација прерасла и у пркос и у инат.

Fortissimo

pre 7 meseci

Da li znate koliko je puta Rafa osvojio 3 GS u jednoj godini?? Jednom, JEDNOM! 2010 Rg, Wimbledon i USO??
Da li znate koliko je puta Novak osvajao 3 GS u jednoj godini?? 4 PUTA!!
2011 AO, Wimbledon , USO.
2015, AO, Wimbledon, USO,
2021, AO, RG, Wimbledon.
2023, AO, RG, USO???
Da li vam je sada jasno ko je frustriran?

Misko

pre 7 meseci

U kom se to sportu sumiraju rezultati muœkaraca i žena.Nikada i ni u jednom.Smislili frustrirani anglosaksonci samo da nije Novak GOAT pa naŝli Margaret Kort koja ima 24GS a od toga 13 sa amaterima i 11 sa profesionalnim igraĉima.Smejurija.

Dejan

pre 7 meseci

Ovaj upravo produži Noletovu karijeru.. Možda je Nile i pomislio dosta je, da se možda i penzioniše … Verujem da ga ovakvi nesportski gestovi, samo još više guraju, da im odgovori, sa još kojom, njemu sad više i ne tako bitnom grand slam titulom…

Paradoks

pre 7 meseci

Полако и Надал показује своје право лице. Пре неку годину је играо Ролан Гарос са блокадама које умртвљују стопало и као није му толико стало као Новаку, а Новак је пре неколико година јавно изјавио да се неће вакцинисати чак ни по цену да постане најбољи тенисер свих времена. И после свега тога, ипак је то и постао.

adrijan1987

pre 7 meseci

Da je Novak bio frustriran kao sto Nadal tvrdi, zar se ne bi među prvima vakcinisao? koliko je propustio GS zbog poštovanja svojih principa, načela i svog tela? koliko propuštenih nedelja na vrhu ATP liste? Nadal, prijateljski savet: budi srećan jos godinu dana, dok ti ne preuzme i jedino ono u cemu si "bolji" od njega, a to je Olimpijada. I da, ono najvaznije, Nadal veliki si sportista,al si mali čovek.

Šah

pre 7 meseci

Upravu jeste. Ali je jednostavno takva bila Djokovićeva pozicija. On je počeo sa zaostatkom. Koliko se sećam kada je novak osvojio prvi GS Federer je već imao dvocifreni broj istih i Nadal isto tako nekoliko šlemova. Tako da je normalno da je Novak hteo kroz svoju karijeru da ih stigne i prestigne i sigurno bi mu bilo frustrirajuće da nije uspeo to da uradi. Ovako više nema nikakvih frustracija za Novaka a Nadal može samo da žali kao što i ogleda da žali što on nema najviše GS. U svakom slučaju drago mi je zbog Novaka.

yu

pre 7 meseci

Kako li Rafa doživljava 14 titula na RG da je znati? On i oni to doživljavaju na 'drugi način', a ne kao NOLE. Drugo je pitanje što on osvoji 14 titula na istom turniru po blatnjavoj podlozi. Ni to mu nije pomoglo, ni izvlačenje gaća, ni uzimanje SPEC. doza. Nepravda, Novaku stalo a Rafi 'nije'. "Bezobrazno" od Novaka. Stvarno je Rafa veća nula i od Rogera
Šta je kompleksa nabio obojici

logika

pre 7 meseci

Izbrojao sam oko desetak hrvatskih komentatora(botova) sa lažnim imenima,znači 10ak od 180 ukupnih , što je veoma radosna vest ,jer do malopre je broj plaćenih mrzitelja Novaka bio identičan sa brojem Novakovih navijača . ili su se umorili ,ili je zavrnuta slavina ili je ova vest toliko protiv Nadala da je nemoguće i sad pljuvati Novaka i veličati Nadala ? Ili ima još debila koji ne znaju da broje i računaju !?

Ja

pre 7 meseci

To su samo pametnjakovici tvrdili kako je Rafa posten i fer. Pogledajte onu sliku gde ga je uhvatila kamera na AO, kakva zajedljiva faca. Ne mozes bas uvek da glumis.
Sad to i javno priznaje, odala ga je faca. Ipak je on samo jedan priglupi lik sa Majarke.

Medison

pre 7 meseci

Čitavu karijeru je igrao dopingovan, vadio krv na visini, vraćao je na 0m nadmorske visine, činio sve da bude najbolji u istoriji tenisa i upravo zbog frustracije što ga je telo ipak na kraju skroz izdalo, ovako istupa u javnosti.

smešan si lik

pre 7 meseci

Svaka čast Novaku ali Margaret ne može nikad niko da stigne.
Žena ima 64 grand slema.
24 single
21 u ženskom boubles
19 u miks doubles.
(Miki, 19. septembar 2023 04:30)

A pogledaj koliko ima Martina Navratilova? A Nadal ima 5 Dejvis kupa, a u 3 nije odigrao nijedan meč

Tobla

pre 7 meseci

Nije ni bitno šta Nadal priča. Bitno je da Novak napreduje. Po prvi put je izlazio na mrežu nakon servisa, protiv Mede. I to je činio sjajno.

Dan

pre 7 meseci

Ovako Rafa govori, a misli:”Plan je bio da ja treniram kao konj u tajnosti, pojavim se na Roland Garosu, iznenadim ih sve , uzmem jos jedan grand slem, izjednacim se sa Novakom, a onda ce moji sponzori i zapadni mediji da objasne da je mojih 23 vece od njegovih 23.
Za ovaj plan trebalo je da i Karlito odradi i drzi Novaka na 23.Karlito i Novak pokvarili moj plan, Novak ode na 24.
Frustriran sam, da mogu, jaja bi svoja pojeo.

Stanoycha

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?
(Idi begaj, 18. septembar 2023 23:41)

Cilj mu je ispadanje u najboljem slucaju u 1/8 finala.

Duke

pre 7 meseci

Rafa je iznerviran, jer je kroz celu karijeru sanjao o tome da on bude taj koji ce zenski rekord po broju osvojenih GS, koji drzi Margaret Kurt, on oboriti, a ne Nole. Celu karijeru je posvetio borbi protiv jedne zene i pobedi nad njom, da bi na kraju ipak izgubio. Kako da ne bude isfrustriran? Nije njemu sto vise Noleta ne moze stici, njega muci sto je i Margaret bolja od njega.

Milan

pre 7 meseci

Razumem ga u potpunosti. Ostaće zauvek drugi. A sve je uradio da bude prvi. Ipak njegov stil je igranje do iznemoglosti na snagu. Onda su ga stigle povrede, telo nije moglo da izdrži napor. Novak i Federer su druga priča. Ali Novak je najbolji.I nije to kraj Nadalovih muka jer 24 nije kraj. Moraće da broji dalje 25,26.... ko zna koliko, a izjave ce biti sve više i više frustrirajuće. Razumljivo.

objektivno

pre 7 meseci

Nije bitno ni sta je ko osvojio, nije bitno ni kako je osvojio, jedino je bitno ko se vakcinisao i ko je bio poslusan prema najmocnijim sponzorima? Pozdrav i da se ne ljubimo, nismo svi isti.

Vrg

pre 7 meseci

Mhm, Novak bi bio frustriran, a lik propustio koliko slemova da se ne bi bocnuo Fajzerom? Jasno je kome slemovi vise znace, ali dzabe. Novak ih ima i uvek ce imati vise.

Zaklina

pre 7 meseci

Pa gospodo Nadal i ostali zasto se vi takmicite za klikere i umjetnicki dojam. Umjesto da cestitate najboljem vi se samo sramotite sa vasim jadnim izjavama.Koliko su Novaka proganjali upravo da vas ne bi stigao pa neka je i inat proradio. Nista negativno u volji i zelji za pobjedom. Zivio Novace i sretno u buducnosti

Milos

pre 7 meseci

Novak se zbog svojih principa odrekao najmanje 2, 3 GS, 70ak nedelja, 8 sezone na prvom mjestu, i ovaj dodje i ladno kaze da je Djokovicu najvise stalo do rekorda?? Takodje da je Djokovicu bas stalo do tih svih rekorda i da mu je to opsesija, Djokovic bi odma u startu odradio onu operaciju lakta i nebi izgubio citave 2 godine. Prosto nevjerovatno sta je ovaj lik izjavio.

ultra_senc_kaludjerica

pre 7 meseci

Vrlo je lepo rekao i sve je u pravu … nista nije slagao … Novak to juri i to mu je cilj zato ce i biti najveci svih vremena… Nadal je lepo rekao ja sam uradio sve sa mojim mogucnostima ( verovatno misli na povrede ) … ne razumem zasto ga sada pljujemo … reko covek lepo i to je to … e sad sto nije cestitao to je druga prica …

i tako...

pre 7 meseci

to je taj zapad kad pocne da izvrce , znaci od sad tenis treba da se igravda ne pobedis, jel zamisli neko ce te prozvati da suvise ozbiljno sve to shvatas i trudis se da pobedis, umesto da se opustis i uzivas, vazno da za njega nije frustrirajuce sto je ostao na 22, a i to su mu omogucili uhapsivsi novaka, svasta cemo jos cuti, ali ovo je jedno od jacih, ej suvise se trudi da pobedi, xaxaxaxaxa

Srbin

pre 7 meseci

Ima na planeti vakavak jedan igrač on je osvojio 25 titula
Jadnici koji ništa u svom usranom životu nisu uradili ne pišite gluposti i ne pokazujte zavist a za Srbe ne znam ni šta bi napisao dao vam Bog sve ono što loše mislite protiv Novaka i kao igrača i čoveka i humanitarca ; najbolji,najpametniji,najlepši,najelokventniji a SRBIN Živ bio Novače i svi pravi SRBI sa tobom uz pomoć Boga

Edgar

pre 7 meseci

Za mene je ova Nadalova izjava ipak malo iznenađenje, da je na kraju dodao"ali uspeo je u tome, odajem mu priznanje i čestitam "-to bi bilo sportski, ljudski korektno. Ovako zaista liči na" kiselo grožđe i lisicu". No dobro, niko nije savršen.
(Alan Ford, 18. septembar 2023 23:15)

Za mene nije iznenađenje, jer je ceo život bio takav ali zbog ferpleja se krio sada se ne takmiči tj samo što nije otišao u penziju u koju ga posalo lično Novak i pokazuje pravo lice.

VV

pre 7 meseci

Ha ha, to je kao da neko kaže... na bilo kom drugom sportskom takmičenju, zašto neko žudi, trudi se i lomi... da dođe do finala, i trofeja. Čemu titula... mislim stvarno...

Mirkosoft

pre 7 meseci

Novak je iz neke Srbije koju je kolektivni zapad popljuvao za sledećih 200 godina. Zato kida i razvaljuje da bi ga bar po nečemu zapamtili kada ga već mrze.
U Nju Jorku je prvi put dobio u finalu koliko-toliko dobar prijem ali samo zato što mu je protivnik bio Rus.
Zapad će uvek, ali uvek uzdizati Švajcarca i Španca pre Srbina.

Pera Ždera

pre 7 meseci

Jos samo da Novak bez pardona i diplomatije ipak "laznog korektnog odnosa" sa Spancem odgovara surovo i iskreno na ovako jadne izjave. Smekerski i tihog tona ALI u lice i realno, bez korektnosti prema nekome ko, sada vec, i definitivno korektnost i umerenost ne zasluzuje!

Čačanin

pre 7 meseci

Da da, sad kad vidi da je ispao iz trke ide priča kako se on “ustvari nije ni trkao”… kako da ne…

Objašnjenje mu je u stilu, mogao sam i ja još desetak slemova, al' se ne ložim nesto na to!

Pa njemu kad bi neko zabranio da dira gaće to bi mu bila najveća frustracija...

SVE MASKE PADAJU KAKO REKORDI PADAJU, TJ. PADALI su ....NEMA IH VISE.

Zaključak : Novak Đoković je profesionalni nabijač kompleksa.

Blic

pre 7 meseci

U pravu je. Rafa i Roger se videlo da vole tenis (narocito Roger), a u Noleta je opsesija u pitanju. I to ozbiljna opsesija. Zelja za pobedama je nesto drugo, Nole ima u sebi tu neku mrznju i potrebu da "pokorava", da vodi rat,a ne da pobedjuje.
Mislite sta hocete, ali tenis je jos mnogo gledan samo u Srbiji, nema sta da se vidi, covek gomila brojke bez konkurencije, a Srbi: Spartaaa! I kad pobedi kvalifikanta.
Nek mu je Bog na pomoci, mislim da nije lako baviti se sportom koji te ne ispunjava srecom, nego besom i frustracijama, jede to coveka.
P.s Ne trebate mi odgovarati, slucajno sam navratio, nece biti prepiske sa mnom.

herc

pre 7 meseci

Mislim da bi valjalo da još malo Novak osvaja ove GS, dok Stefan ne poraste. Ali kad Stefan jakne da skine Novaka sa prestola i on postane G O A T.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Nadam se samo da ce Nadal uspeti posle jos jednog forsiranja i gomile otrova koji ce sasuti u sebe da se igra sa svojim detetom, da trci sa njim…Moze da ga zadesi sudbina Batistute…

srki

pre 7 meseci

pokusavaju na sve nacine da omalovaze novakove uspehe ali brojke su neumoljive, s druge strane boje se kako stvari stoje da ti brojevi ne budu jos veci pa sta ce onda da kazu, ispadace jos smesniji

Лана

pre 7 meseci

Ма каква Маргарет ја сам победила 30-40 пута своје штићенике у старачком дому Нирвана. Ајд нек ме стигне.🤗

Rafolirant

pre 7 meseci

Ko gubi ima pravo da se ljuti. A vidite ovo. Zamislite da je nadal konobar pa da vam u restoranu na svom poslužavniku kojeg dobije na svakom turniru od Novaka iznese neko jelo...ili ipak ne...prvo kopa pozadinu pa onda po hrani. Nije to po HCCP standardu.

Čačanin

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?
(Idi begaj, 18. septembar 2023 23:41)

Frustracija

Zox

pre 7 meseci

Realno, Rafa je od njih trojice osvajao skoro sve svoje GS kada su i Novak i Federer bili u najboljoj formi. A pri tome vukao povrede kroz celu karijeru. Federer je dosta GS osvojio dok Rafa i Novak nisu porasli. Novak je bio na 10 GS dok Federer nije napunio 35, a Rafa se raspao od povreda.

Pušti tenis

pre 7 meseci

Crni Rafa, pa ti si toliko frustriran i nervozan da ces izgubiti i ono malo kose sto ti je ostalo. A imas i tikove dok pricas...cuvaj zdravlje i pravi decu ...jos malo pa ulazis u petu deceniju. A Nole ce lagano da uzme jos barem dva slema.

Chana

pre 7 meseci

Lepo kaže naš narod:
"Što je babi milo, to joj se i snilo"
A nažalost, u krvi familije Nadal je neki čudan gen koji muškarce pretvara u babe...
Gadno za Tonija, Rafaela i ostale, ali je to kanda - sudbina.
Pa, stoga, ajte Vi na štrikanje, za drugo i niste !

Boba

pre 7 meseci

Eno ga još je i rekao da nije siguran da će mu 2024. godina biti i poslednja, a pre par meseci je bila oproštajna! E kuku, neka neko proveri je li čovek dobro!
(Leo, 18. septembar 2023 23:30)

Pa on je mislio da ce mu biti zadnja god u karijeri, ali... kako kad mu Nole otisao na 24...? Sad mora da ga juri a od tog leba nema nista... Nole zavrsava karijeru sa 30+ Slemova, 50+ Mastersa, 500+ nedelja kao broj jedan I OI zlatom. I onda vise nece imati smisla ostali da igraju tenis jer Noletovi rekordi ce biti nemoguci za oboriti. G.O.A.T.

RR

pre 7 meseci

Glupost je napisati da neko igra a ne želi da pobedi! Ako je i od Nadala - previše je! Ili kad se Terzija žali kako svi protiv nji se rastrče.

Dzu

pre 7 meseci

Doslo vreme da se podvlace racuni. Sto bi se reklo, utakmics je pri kraju, cifra na semaforu je negativna, nisam najbolji....Ma nema veze, ionako sam se ovim bavio iz ljubavi, a ne da budem najbolji. A do pre tri-cetiri godine i on i Rocko su grizli za tu Gaot titulu. Kiselo grozdje.... Bolje neka i zvanicno zavrsi karijeru, isprasice ga neko od ovih klinaca....

Uvek protiv juveTa, reala i zvezde

pre 7 meseci

Ali on ima 13 na RG šljaka, ima dve titule gde Novaku nisu dali da igra. Znači ostalo mu 5 titula van šljake, kakav je on crni GOAT.
(Slobodan, 18. septembar 2023 22:14)

Pazi kad nista nisi tacno napisao, nijednu jedinu cifru nisi pogodio.

qwerty

pre 7 meseci

Potpuno je nebitno šta ko priča ili misli u ovom trenutku. Samo još turnira i još pobeda.
Deluje mi da Novak to razume odlično.

Dragon

pre 7 meseci

Mislim da je Novak trebao da zatraži dozvolu od ovog gos'na, da nastavi da igra tenis na najvišem nivou i da se pri tom, ako dođe u priliku, bori za GS titule ...
Jer, fizički je dobro, sve ostalo je na mestu, pa zašto ne bi produžio karijeru kad već može ...
A facijalna ekspresija gos'na Nadala kazuje na jedan vid frustracije, očigledne ...

Ljubitelj tenisa

pre 7 meseci

Ljubomoran je Rafa na Noletove velike uspehe. Ova Noletova 24. Gren Slem titula, ogromna, je Rafu baš baš baš ono snažno iskompleksirala, zato nije bio mentalno u stanju da uputi Noletu čestitke. Ne treba se čuditi tome, krivo mu je, nije očekivao da će Nole da poobara sve najvažnije rekorde i ispiše sopstvenu najveću stranicu istorije Belog Sporta. Veliki je to rivalitet, velika je želja kod svih da budu najbolji, legitimno je to, zato nikome nije drago kada ga najveći protivnik ubedljivo nadmaši u svemu. Ali opet, fer plej nalaže da se treba čestitati velikom rivalu na uspehu. Mizerno je i jadno ne učiniti to.

Dzooo

pre 7 meseci

Kako kad mu je cestitao na twitteru? I Federer mu je cestitao na radiju, pozeleo puno uspeha jos dugo vremena? Ove informacije su udaljene dva klika misem od vas

Vlada

pre 7 meseci

Znaci dok te je jurio po GS tokom cele karijere nije bio frustriran nego bi bio tek sada da te nije pretekao?
Koliko ljubomore u coveku!

Nole Nole sta im uradi majke ti?

A nama milo da milije ne moze biti hahaha.

Mai ben rai

pre 7 meseci

Pa dobro, nije slagao ništa. Novak i sam kaže da mu je to bitno. Zato se i fokusira najviše na GS turnire.
Pitanje je koliko mu je zaista bitnije to nego Nadalu. Da povrede nisu zaustavile nadala verovatno bi i on grizao isto kao i Nole, a možda i priznao da mu je stalo.

Živojin zvani Zvrk

pre 7 meseci

Čitam ove negativne komentare i pitam se da l’ se ovi što ih pišu zezaju ili stvarno tako misle? Ako misle onda im stvarno nema pomoći. To se ne leči, sa tim se živi i umire.

Idi begaj

pre 7 meseci

bili decenijama Borg, Sampras, Agassi, onaj sa drvenim loparom, Mcenroe, pa se pojavila bajka Federer, Nadal...i onda dodje Novak Djoković i pokvari istoriju
(satoshi, 18. septembar 2023 23:22)

Jbt da, on je možda i unikat u kvarenju istorije.

Tako je

pre 7 meseci

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je 2010-te zbog publike odlučeno da se uspore brzine teniske loptice što odgovara njegovom stilu igre I sa sporim lopticama uzeo 22 od 23 GS.Da se nisu smanjile brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u goat trci, a ta odluka je najviše stetila Federeru koji je uvjek igrao da brzo rešava poene I sa brzim lopticama uzeo 15 GS. Ako se pitate kako je Djokovic uspio osvoiti AO 2008 sa brzim lopticama pobjedivsi pri tom Federera u polufinalu to je samo zato što je Roger imao mononukleozu pa nije bio na svom nivou. Pri tom je imao najslabiju konkurenciju Del Potro koji je operisao zglob I imao druge povrede (inace da Del Potra nisu unistine povrede bio bi isto toliko dobar kao Federer I Nadal, a Djokovic je na nivou Rodrika), Conga operisao koleno, Marej operisao kičmu, Nadal imao brojne povrede zbog cega vise nije tako brz kao prije, a Federer je bio vec deda sa bolovima na leđima. I suprotno Djokovicu nije bilo dovoljno što su se usporile brzine teniskih loptica pa je redovno laziro povrede I pravio Toalet pauze da bi narusio ritam protivnika.I imao je sreće što je mentalno najaci teniser I što koristo svoju elasticnost inace bez njih ne bi imao pola titula.To se jednostavno mora reći.

Ustaše

pre 7 meseci

Kakvoj bre trci, pa upravo si izgubio Wimbledon.
To je kao kad bi Joradan izgubio šesti od 6 naslova.
I to još od početnika. Takvo vozanje da imam na desktopu.

"
A dok si ti vodio u toj trci sve je bilo normalno.
(..., 18. septembar 2023 23:43)

Antex

pre 7 meseci

Ipak je najveca frustracija kada dodjes posle vise od 10 g na docek, a bude ljudi za jedva Pionir napuniti. Nije ni cudo sto se rasplakao covek.

Sasa

pre 7 meseci

GOAT trka postoji samo u Djokovicevoj glavi. Oni koji se bave tenisom, ili oni koji se razumu u tenis, znaju da je besmisleno porediti igrace iz razlicitog perioda. Reketi se menjaju, igra se menja. Tenis sada i pre 20 godina nije ista igra, ne igra se istim reketima. Takodje, ako igrate u periodu kada nemate jaku konkurenciju, osvojicete lakse vise, nego ako igrate u periodu kada konkurencija nije tako jaka. Takodje, ako vam beton vise lezi, osvojicete vise, nego ako vam vise lezi trava, gde je tenis prvo poceo da se igra, posto prosto se igraju duplo vise turnira na betonu. Tako da Djokovic zaista vodi u trci koju je sam izmislio. Drugi to dozivljavaju malo normalnije.

zelena trava

pre 7 meseci

Ako bi Novaku to bilo frustrirajuce, zamislite koliko je ovo sad frustrirajuce za Federera? Ipak je prvi izneo na teren broj 15.

Realno

pre 7 meseci

Ajde sto je Nadal u kompleksu nego i čitav Zapad na aparatima. A Nadalu protraceno zdravlje.
(Mirota, 18. septembar 2023 21:34)

Boli zapad jedna stvar ko je prvi u tenisu....ili u rukometu, ili u fudbalu. Da ne nabrajam.

knez

pre 7 meseci

Ajmo iskreno, zar čovek nije u pravu? Mislim, Nole može kako on hoće, ali činjenica da je 20 godina žele da bude najbolji i da bude voljen. Sada je najbolji a liči da dolazi i vreme kad je volje .

pirnes nolu

pre 7 meseci

Pazi kad nista nisi tacno napisao, nijednu jedinu cifru nisi pogodio.
(Uvek protiv juveTa, reala i zvezde, 19. septembar 2023 07:51)

ali zato si ti tu da..

Zagor

pre 7 meseci

Šta ćeš Rafa kad ti nemaš najbitniju stvar da koristiš kao Nola dopingaš. Čarobni napitak kao Asteriks. Ljubitelji tenisa znaju da si najveći koji je igrao ovu igru.

Negativni

pre 7 meseci

Realno, Rafa je od njih trojice osvajao skoro sve svoje GS kada su i Novak i Federer bili u najboljoj formi. A pri tome vukao povrede kroz celu karijeru. Federer je dosta GS osvojio dok Rafa i Novak nisu porasli. Novak je bio na 10 GS dok Federer nije napunio 35, a Rafa se raspao od povreda.
(Zox, 18. septembar 2023 21:41) Kako smes da napises istinu? Zar ne znas da ce nolomanski skart sada da ti nalupa minuse, celih njih 150 do 200.

Negativni

pre 7 meseci

Rece covek koji je unistio svoja kolena i koji redovno propusta najmanje trecinu godine zbog tenisa na sljaci. Poprilicno nekorektno i licemerno!
(TRUMP WON, PASS IT ON!, 18. septembar 2023 21:15) Nolomanija misli da je njihova laz istina… “propusta trecinu godine zbog tenisa na sljaci”? Pa utoliko vise argument da je GOAT ako je tvojom trampovskom logikom to tako. Mada, o vama je ispricano dosta, ostalo je samo sazaljenje.

Blic

pre 7 meseci

U pravu je. Rafa i Roger se videlo da vole tenis (narocito Roger), a u Noleta je opsesija u pitanju. I to ozbiljna opsesija. Zelja za pobedama je nesto drugo, Nole ima u sebi tu neku mrznju i potrebu da "pokorava", da vodi rat,a ne da pobedjuje.
Mislite sta hocete, ali tenis je jos mnogo gledan samo u Srbiji, nema sta da se vidi, covek gomila brojke bez konkurencije, a Srbi: Spartaaa! I kad pobedi kvalifikanta.
Nek mu je Bog na pomoci, mislim da nije lako baviti se sportom koji te ne ispunjava srecom, nego besom i frustracijama, jede to coveka.
P.s Ne trebate mi odgovarati, slucajno sam navratio, nece biti prepiske sa mnom.

Zox

pre 7 meseci

Realno, Rafa je od njih trojice osvajao skoro sve svoje GS kada su i Novak i Federer bili u najboljoj formi. A pri tome vukao povrede kroz celu karijeru. Federer je dosta GS osvojio dok Rafa i Novak nisu porasli. Novak je bio na 10 GS dok Federer nije napunio 35, a Rafa se raspao od povreda.

Tako je

pre 7 meseci

Djokovic je počeo bolje igrati tek kad je 2010-te zbog publike odlučeno da se uspore brzine teniske loptice što odgovara njegovom stilu igre I sa sporim lopticama uzeo 22 od 23 GS.Da se nisu smanjile brzine teniskih loptica nikad ne bi bio u goat trci, a ta odluka je najviše stetila Federeru koji je uvjek igrao da brzo rešava poene I sa brzim lopticama uzeo 15 GS. Ako se pitate kako je Djokovic uspio osvoiti AO 2008 sa brzim lopticama pobjedivsi pri tom Federera u polufinalu to je samo zato što je Roger imao mononukleozu pa nije bio na svom nivou. Pri tom je imao najslabiju konkurenciju Del Potro koji je operisao zglob I imao druge povrede (inace da Del Potra nisu unistine povrede bio bi isto toliko dobar kao Federer I Nadal, a Djokovic je na nivou Rodrika), Conga operisao koleno, Marej operisao kičmu, Nadal imao brojne povrede zbog cega vise nije tako brz kao prije, a Federer je bio vec deda sa bolovima na leđima. I suprotno Djokovicu nije bilo dovoljno što su se usporile brzine teniskih loptica pa je redovno laziro povrede I pravio Toalet pauze da bi narusio ritam protivnika.I imao je sreće što je mentalno najaci teniser I što koristo svoju elasticnost inace bez njih ne bi imao pola titula.To se jednostavno mora reći.

ultra_senc_kaludjerica

pre 7 meseci

Vrlo je lepo rekao i sve je u pravu … nista nije slagao … Novak to juri i to mu je cilj zato ce i biti najveci svih vremena… Nadal je lepo rekao ja sam uradio sve sa mojim mogucnostima ( verovatno misli na povrede ) … ne razumem zasto ga sada pljujemo … reko covek lepo i to je to … e sad sto nije cestitao to je druga prica …

Sasa

pre 7 meseci

GOAT trka postoji samo u Djokovicevoj glavi. Oni koji se bave tenisom, ili oni koji se razumu u tenis, znaju da je besmisleno porediti igrace iz razlicitog perioda. Reketi se menjaju, igra se menja. Tenis sada i pre 20 godina nije ista igra, ne igra se istim reketima. Takodje, ako igrate u periodu kada nemate jaku konkurenciju, osvojicete lakse vise, nego ako igrate u periodu kada konkurencija nije tako jaka. Takodje, ako vam beton vise lezi, osvojicete vise, nego ako vam vise lezi trava, gde je tenis prvo poceo da se igra, posto prosto se igraju duplo vise turnira na betonu. Tako da Djokovic zaista vodi u trci koju je sam izmislio. Drugi to dozivljavaju malo normalnije.

Antex

pre 7 meseci

Ipak je najveca frustracija kada dodjes posle vise od 10 g na docek, a bude ljudi za jedva Pionir napuniti. Nije ni cudo sto se rasplakao covek.

Živojin zvani Zvrk

pre 7 meseci

Čitam ove negativne komentare i pitam se da l’ se ovi što ih pišu zezaju ili stvarno tako misle? Ako misle onda im stvarno nema pomoći. To se ne leči, sa tim se živi i umire.

Negativni

pre 7 meseci

Realno, Rafa je od njih trojice osvajao skoro sve svoje GS kada su i Novak i Federer bili u najboljoj formi. A pri tome vukao povrede kroz celu karijeru. Federer je dosta GS osvojio dok Rafa i Novak nisu porasli. Novak je bio na 10 GS dok Federer nije napunio 35, a Rafa se raspao od povreda.
(Zox, 18. septembar 2023 21:41) Kako smes da napises istinu? Zar ne znas da ce nolomanski skart sada da ti nalupa minuse, celih njih 150 do 200.

Zagor

pre 7 meseci

Šta ćeš Rafa kad ti nemaš najbitniju stvar da koristiš kao Nola dopingaš. Čarobni napitak kao Asteriks. Ljubitelji tenisa znaju da si najveći koji je igrao ovu igru.

Negativni

pre 7 meseci

Rece covek koji je unistio svoja kolena i koji redovno propusta najmanje trecinu godine zbog tenisa na sljaci. Poprilicno nekorektno i licemerno!
(TRUMP WON, PASS IT ON!, 18. septembar 2023 21:15) Nolomanija misli da je njihova laz istina… “propusta trecinu godine zbog tenisa na sljaci”? Pa utoliko vise argument da je GOAT ako je tvojom trampovskom logikom to tako. Mada, o vama je ispricano dosta, ostalo je samo sazaljenje.

knez

pre 7 meseci

Ajmo iskreno, zar čovek nije u pravu? Mislim, Nole može kako on hoće, ali činjenica da je 20 godina žele da bude najbolji i da bude voljen. Sada je najbolji a liči da dolazi i vreme kad je volje .

ja

pre 7 meseci

Ništa nije pogrešno rekao. Upravo je Đoković postigao toliki uspeh kako bi isterao inat, i tačno je da bi bio frustriran da to nije uspeo. Da ga zapadni mediji toliko nisu napadali, u njemu bi se ne bi stvorila tolika želja da im dokaže da je najbolji. Možda je to falilo Nadalu i Federeru da ih motiviše za još veći, da kažem nadljudski rad i napor koji Novak u ovim godinama pruža.

Realno

pre 7 meseci

Ajde sto je Nadal u kompleksu nego i čitav Zapad na aparatima. A Nadalu protraceno zdravlje.
(Mirota, 18. septembar 2023 21:34)

Boli zapad jedna stvar ko je prvi u tenisu....ili u rukometu, ili u fudbalu. Da ne nabrajam.

zakon

pre 7 meseci

Malo je izvuceno iz konteksta, ali sustina je ista. Rafa kaze da nije frustriran svojim ucinkom od 22 GS, jer je uradio sve sto je mogao s obzirom na svoje mogucnosti (u prevodu, povrede). Novinar je tada rekao da 22 GS nikako ne mogu da budu razlog za frustraciju, na sta je Rafa rekao da mogu i kao primer naveo Novaka, rekavsi da bi za Noleta to bilo frustrirajuce i da je sigurno i zbog toga uspeo da osvoji 24 GS.

TRUMP WON, PASS IT ON!

pre 7 meseci

Rece covek koji je unistio svoja kolena i koji redovno propusta najmanje trecinu godine zbog tenisa na sljaci. Poprilicno nekorektno i licemerno!

deksi

pre 7 meseci

E moj Rafo, zar toliko boli? Jel toliko tesko biti covjek i priznati da vas je Djokovic na kraju pobedio? Jos treba da budes srecan sto sad nemas najmanje 5, 6 GS manje od Djokovica zbog korone i politike. E moj Rafo.

mi se sada zezamo

pre 7 meseci

Kort i Đoković dele prvo, Vilijams treća, Nadal četvrti, Federer peti. I njih dvojicu neko pominje kao GOAT kandidate. A ovaj još priča "nije meni to toliko važno". Javna je tajna da su obojica izbegavala Novaka godinama, a Nadal je hteo da igra samo na šljaci. I opet je bolji od njih u direktnim duelima. Plus broj GS-ova, plus sedmice na prvom mestu, plus broj završnih turnira, itd.

Spale

pre 7 meseci

Ne može više ni da odglumi da je kao dobar sa Novakom. Glumio je dok je imao bolji h2h, dok je imao više Mastersa, više nedelja na br 1, više GS… sad kad je u svemu iza Novaka, naravno da izbijaju frustracije iz njega.
Samo gazi Nole…

Dzooo

pre 7 meseci

Kako kad mu je cestitao na twitteru? I Federer mu je cestitao na radiju, pozeleo puno uspeha jos dugo vremena? Ove informacije su udaljene dva klika misem od vas

Idi begaj

pre 7 meseci

Ako isključimo sport kao disciplinu....Moramo shvatiti da je Rafa sa ostrva.To je moje lično iskustvo sa ostrvljanima.Sve imaju, tv,net,bunga bunga, chunga lunga,međutim, prirodno su ograničeni.
Bukvalno.....

wolokee

pre 7 meseci

Svet ne shvata da će se ova dva pacera možda pominjati još nekih 10-ak godina...ali jedna stvar ostaje doveka,a to je naš Nole i njegovi rekordi koje će juriti neki novi klinci danas sutra...Koji god rekord budu želeli da obore,uvek će izaći ime Novak Đoković,ne nadal,ne federer...

No1e

pre 7 meseci

24 - 22 (GS)

30 - 29 (h2h)

39 - 36 (mastersi)

389 - 209 (broj nedelja)

96 - 92 (ukupno titula)

6 - 0 (zavrsni mastersi)

Dobro se i drzi ovaj Nadal da nije opsovao Novaka sta mu ovaj radi... kompleksi su cudo

Danas

pre 7 meseci

Nekad beskrajno simpatičan, danas frustriran i ljubomoran! Šteta! Nole ne treba da reaguje na ovakve stvari, šteta za njega što mu je glavni rival baš ovakav, verujem da ga beskrajno poštuje i da ima želju da se nekad u budućnosti druže. Neće to ići sa ovim!

kako god...

pre 7 meseci

e da nije bilo pokvarenih ''kengura'' koji su Novaka onako maltretirali i izbacili sa AO i iz Australije a usput Nadalu namestili zreb- sada bi bilo 25: 21 za Novaka.

Ideš za Kanadu

pre 7 meseci

Svaka čast Novaku ali Margaret ne može nikad niko da stigne.
Žena ima 64 grand slema.
24 single
21 u ženskom boubles
19 u miks doubles.
(Miki, 19. septembar 2023 04:30)

Ti si svestan da ovde govorimo o muškom tenisu, jel da? Porediš neuporedivo u svakom smislu. Ovom izjavom ispadaš grđi od ovoga što vadi porub.

chupavi

pre 7 meseci

Da da, on nikada nije bio u toj prici, zato je poluinvalid ko i Federer. Jedva je docekao da izbace Novaka iz Australije kako bi probao da dodje do titule, a jos uvek nije oficijelno penzionisan jer se nada da ode na neki Grend Slem koji bi Novak mozda propustio.

Inace je izbegavao svaki moguci mec na bilo kojoj podlozi osim sljake i to godinama u nazad kako bi uspeo da smanji zaostatak u medjusebnim mecevima.

Nole

pre 7 meseci

Nole je stavio Nadala u iskusenje da ispadne g od covjeka.. i ovaj nije mogo da odoli i onim u Australiji je ispao g i sad mu je krivo sto je prodo dusu a ipak nije postigo sto je htio.. dok Nole suprotno nit je prodo dusu nit ispo g a eo ga najbolji bez po muke iako ga saplicu na svako cosak. Bukvalno je duplo bolji od Nadala i Federera.

Dejan

pre 7 meseci

Da sam Nadal ili Federer, ne bih se mnogo sekirao, oko GOAT trke. Može Nole da osvoji još 10 grand slam titula i neće biti proglašen za GOAT.. Anglosi će promeniti pravila, smisliti neku smicalicu , čak i rat zapoceti na Balkanu, naravno okriveci Srbe za sve, pa proglasiti Noleta ratnim zločincom , onda ga diskvalifikovati….Jednostavno, ne znaju da časno žive , gde se časno može i izgubiti, časno priznati poraz….

Djed Gavrilo

pre 7 meseci

Ovaj komentar ima smisla,samo ako je zaista Rafa imao ovu izjavu.
U ljudskoj psihi je prestiž.Frustraciju pokazuje Nadal,a prebacuje na Novaka.
U sportu je nadmetanje iz koga,kao posledica, izađe rezultat.
Novak se pokazao superiornijim od rivala kao što je Nadal i to na terenu uz lošiji tretman i lošije startne uslove.
Uskraćena su mu još tri sigurna GS,a jedan od njih je poklonjen Nadalu(nikakvu šansu on Nebi imao na AO,da Novaka nisu sprečili da igra)….
Diskvalifikacija na U.S openu zbog nikakve namerne greške je deo odmazde prema Novaku.Ovo je tačno 100%.
Nadal je inferiorniji sportista i to sad,ako je istinita priča,javno pokazuje.Rekao bih da radi onaj niski ljudski kompleks,koga se veliki ljudi,i kad se pojavi,otarase i džentlmenski pruže ruku boljem od sebe u nekoj oblasti.Ovde je u pitanju,najbolji u tenisu.

billy

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih)".

Tu Grend Slem pricu, al "tu". Ovaj prica kao da su Grend Slemovi neki seoski turnirčići.. a frajer po svaku cjenu rizikivao da ga mrtvog iznesu sa terena zbog tih istih Grend Slemovova.

BH Srbin

pre 7 meseci

Kad je Federer bio prvi, nije mu bilo važno ko je najbolji. Sada kada je Novak prvi, opet mu to nije važno. Samo u onom periodu kad je on imao najviše GS (ostalo nikad nije imao najviše), e te GS su bile važne. Rafa, koje je tvoje pravo lice? Možda onaj pogled i malo ugrižena usna posle finala AO 2012 to najbolje govori da li ti je manje važno.

Lekcija broj 30!

pre 7 meseci

Nista, hvala Rafa na 6 novih Gs titula. Nisu naucili lekciju, red prozivke i omalovazavanja, red titula. Zapusice usta Nole svima ponovo, nema problema. Izbija iz lika frustracija, a prstom upire bana drugog, bas sportski i dzentlmenski.

pirnes nolu

pre 7 meseci

Pazi kad nista nisi tacno napisao, nijednu jedinu cifru nisi pogodio.
(Uvek protiv juveTa, reala i zvezde, 19. septembar 2023 07:51)

ali zato si ti tu da..

Chisho

pre 7 meseci

Koji pacenik. Faca tipa ZALOSNA SOVA.

Pa njemu kad bi neko zabranio da dirao gace to bi mu bila najveca frustracija. ?

SVE MASKE PADAJU KAKO REKORDI PADAJU, TJ. PADAJU su ....NEMA IH VISE.

Gdje su sad oni koji su tvrdili da ovaj NEKI FIN COVJEK!

LATINI! Mi znamo sta mislimo kada to kazemo.

Duke

pre 7 meseci

Rafa je iznerviran, jer je kroz celu karijeru sanjao o tome da on bude taj koji ce zenski rekord po broju osvojenih GS, koji drzi Margaret Kurt, on oboriti, a ne Nole. Celu karijeru je posvetio borbi protiv jedne zene i pobedi nad njom, da bi na kraju ipak izgubio. Kako da ne bude isfrustriran? Nije njemu sto vise Noleta ne moze stici, njega muci sto je i Margaret bolja od njega.

Srbin

pre 7 meseci

Ima na planeti vakavak jedan igrač on je osvojio 25 titula
Jadnici koji ništa u svom usranom životu nisu uradili ne pišite gluposti i ne pokazujte zavist a za Srbe ne znam ni šta bi napisao dao vam Bog sve ono što loše mislite protiv Novaka i kao igrača i čoveka i humanitarca ; najbolji,najpametniji,najlepši,najelokventniji a SRBIN Živ bio Novače i svi pravi SRBI sa tobom uz pomoć Boga

Vera

pre 7 meseci

Meni je baš drago da je Rafa konačno pokazao svoje pravo lice!Zbog onih koji tvrde da je on nevjerojatan,fer sportaš
...e pa nije, i to konačno izlazi na vidjelo!

mkg

pre 7 meseci

Rekao bih, na osnovu Nadalove izjave, da on i nije hteo da osvoji svoje trofeje, već je to uradio onako iz zabave, bez pritiska, opušteno i bez nepotrebnog opterećivanja.

Stosone

pre 7 meseci

Polako padaju maske. Dok je Federer od starta pokazivao netrpeljivost prema Novaku, Nadal je javno bio ili uzdržan ili je ponekad hvalio Novaka dok je vodio u međusobnim susretima i u GS trci. Kako su se stvari menjale tako je Nadal pokazivao svoje pravo lice i sada više ni on ne može da sakrije netrpeljivost prema Novaku. Veliko razočarenje za mene je njegovo ponašanje pa ispade da je još Federer i pošteniji jer se barem nije folirao od starta. Meni je razumljivo da se nekome ne dopada način na koji Novak igra ili kako se ponaša ali kao dugogodišnji rivali i veliki šampioni, koji znaju koliko je teško osvajati GS titule, da se sada ne oglase i čestitaju na ovakvom rekordu je u najmanju ruku sramota.

pera

pre 7 meseci

Kort ne deli nista ni sa kim, ta zena i nole su kao da poredis reno 4 i bugati, jednostavno nema veze, cak ni australijanci ne priznaju njene titule uopste.

hard to handle

pre 7 meseci

Treba i njega razumeti, tokom cele karijere je bio velika zvezda u stalnim očekivanja javnosti da postane GOAT. Bio je u samom vrhu sa Federerom i Novakom, jedno vreme čak i imao najviše GS titula a onda ga je Novak prestigao i kako stoje stvari ostaće daleko u prašini iza Đokovića sa ko zna koliko trofeja manje. Nije to lako podneti.

Detlić

pre 7 meseci

Novak je, za razliku od Nadala, nepristajanjem da neispitani bućkuriš sipa u svoje telo, pokazao da za njega ima i VAŽNIJIH stvari od tenisa, dok je ćelavi, nabildovani opsesivni kompulzivac od sebe načinio poluinvalida radi tog istog tenisa.

Uvek protiv juveTa, reala i zvezde

pre 7 meseci

Ali on ima 13 na RG šljaka, ima dve titule gde Novaku nisu dali da igra. Znači ostalo mu 5 titula van šljake, kakav je on crni GOAT.
(Slobodan, 18. septembar 2023 22:14)

Pazi kad nista nisi tacno napisao, nijednu jedinu cifru nisi pogodio.

mr

pre 7 meseci

Oseća se gorčina u rečima Nadala. Zna da je trka završena. Bilo bi lepo da se sastanu na nekom od slemova sledeće godine, da još jednom bude vamos tamos.

Tex Willer

pre 7 meseci

Ocigledno je doslo do zahladjenja odnosa izmedju Novaka i Rafe. Sada mi je jasna Novakova izjava da Nadalu nisu smetale Novakove imitacije iz mladosti dok ga je Rafa tukao kao "vola u kupusu" ali su pocele da ga iritiraju kada je Novak poceo da "temza" Rafu na terenu. Cini mi se da je to Novakova reakcija na izostanak bar,kurtoazne cestite za osvojen US Open za sta mu je Novak ostavio dzentlmenskih par dana.
Sada Nadal pokusava da uzvrati udarac.

Alex

pre 7 meseci

Vaša želja više nije intenzivna jer je nemoguća. Njegova je moguća-pa što da ne onda... Rafa, ako bi neko želeo da ima najviše GS titula onda si to ti i tvoj drugar Rodja.

Orač

pre 7 meseci

... uuu. kako ovo zvuči zajedljivo... al' nije mu ni za zameriti. Koliko samo boli kad znaš koliko si se trudio, koliko si visoko bio i mnogo postigao, a kad ono na kraju, ima i bolji, veštiji, spretniji... Zamišljam, koliko bi ta razlika odavno bila uočljiva da nije bilo očiglednog favorizovanja dvojice, do skoro, najboljih igrača... Al' eto. nekom Đokoviću je ipak više stalo, ipak se više trudi, a na kraju ipak je i bolji i kompletniji igrač ove igre...

Pasarelja

pre 7 meseci

Prateci NBA godinama od vise igraca Chicago Bullsa citajuci njihove intervjue sam cuo da M. Jordan nije nikada ni na treningu zeleo da gubi cak ni po koju cenu, i da je dosta puta ulazio u sukobe sa saigracima tokom tih trening meceva! Ovo cisto pisem da se razume mentalitet apsolutnog sampiona za razliku od obicnih igraca kao sto je Nadal. Djokovic je uz MJ 23 najveci svih vremena, i dodao bi tu jos legendarnog Diega Armanda Maradonu. Nema dalje...

Slobodan

pre 7 meseci

Ali on ima 13 na RG šljaka, ima dve titule gde Novaku nisu dali da igra. Znači ostalo mu 5 titula van šljake, kakav je on crni GOAT.

milko

pre 7 meseci

haha pravi se javio, da nisi ti slučajno mogo na svim turnirima kao na RG? Imate sreče da je Novaku dojadio tenis posle 2015, pa tebe i elegantnoga pustio da nakupite još par slemova u te dve godine dok je sa Imasom grlio drveče, postio i povredu lakta lečio metodama iz pamtiveka...

DoubleD

pre 7 meseci

To je isti onaj Nadal koji je ostavio trudnu zenu sa komplikacijama i jurio GS titulu u USA, dok je Novak svesno odustao od više GS zbog svog stava o vakcinaciji?

I onda ispade da je Novaku bitnija ta statistika nego Nadalu.

Rafo, ti li si? Stidi se!

Džoni

pre 7 meseci

Stani, Novaku stalo do GS titula a njemu nije a on igrao sa "polomljenim" stopalom, pod injekcijama dok se Nole svesno odrekao nekoliko GS titula odbijanjem da se vakciniše?

123

pre 7 meseci

Novak nije osvojio kalendarski GS, izgubio je od Medvedeva. Da li je bio frustriran? Ne jer je posle osvojio jos 3 GS..Ovde vidim samo jednog malog , frustriranog igraca, koji se nije poneo kao sportista i cestitao Novaku.Da ti nije RG...

gvozdje79

pre 7 meseci

Da,da...
Setimo se samo njegovih proslava 21,a naročito 22 kada su svi mislili da je to,to...
Moze se još tada videti ko je sve i kako pa i na koji način čestitao ali Nole se vratio,i svima je vratio i to sa kamatom.
A biće i jos..

Ja

pre 7 meseci

Како је дивно видјети нови банер 😊
Што се тиче надалине, знамо да не мирише Нолета поооодавно.

sve mu verujemo

pre 7 meseci

Da, njega "grend slem priča" nikada nije intenzivno interesovala i uopšte nije frustriran što ga je Novak prestigao. Nadal je veliki teniser ali takođe i merna jedinica teniske frustracije. Igrao je u stalnom grču sa svojim opsesivnim ritualima na terenu. Izgoreo je da osvoji najviše GS titula u jednom momentu i uspeo ali to ipak nije bilo dovoljno. Novak ih ima više.

Pikaso

pre 7 meseci

Rekao je istinu ali treba posmatrati siri kontekst te Novakove gladi za najvise slemova, jer ke uzrokovana konstantnim osporavanjem i stavljanjem iza Federera i Nadala u borbi za GOAT-a. Nole je zato sebi rekao ako uzmem vise slemova izbicu svima i poslednji adut iz ruku u raspravama oko toga ko je najveci.

Јабучило

pre 7 meseci

Мени ово делује као фрустрација код Надала. А код Новака је фрустрација прерасла и у пркос и у инат.

Lukavi

pre 7 meseci

Kako su pale maske, Rafa je bas ne fer ispao, nema potrebe za ovim bukvalno. Ali tu se vidi da je povredjen, sto je i ok, i on je veliki takmicar sa velikim egom, ali ovo je zlobna izjava. To izgovara Nadal koji se iz petnih zila trudio da dodje do broja 21, unistavao svoje telo, i onda kada nije uspeo "nije to toliko bitno". Secam se nekog intervjua, negde sam ga video citajuci neki clanak, isto je spanski jezik, engleski prevod, bas nakon sto je Nadal pobedio Novaka na roland garosu 2020 i izjednacio federerov rekord. Voditelj je u prici ko koliko slemova ima slucajno pobrkao i novaku dodao jedan, tipa rekao je da ima 18 umesto 17 koliko je imao u tom trenutku. Nadal na to kroz "salu" kaze "nemoj molim te da mu dodajes da nas ne prestigne". I ona kukavicka prica u Australiji, mogao je da ispadne smeker, ako vec kaze da treba da se postuju pravila i vakcinacija, mogao je barem da skrene paznju da mu kolegu tenisera drze u hotelu sa ilegalnim imigrantima 3 dana... Inace Nole je pravi sportista, takmicarski nastrojen i zeli da pomeri svoj limit koliko god moze. Zato i jeste vrhunski sportista, iskren u zelji da mu je stalo. Rafa koji a 37 godina ceka da se vrati od povrede prica kako mu nista nije bitno hahahhhah.

Srki

pre 7 meseci

Znači kada najzdraviji čovek na svetu želi da se bavi nečim u čemu je uspešan i nema niti jedan razlog da prestane, to je zbog frustracije jer mora da osvoji što više slemova. A kada čovek, koji više nema kolena, koji je svake dve nedelje povređen, koji je prošao ni sam ne zna koliko operacija, želi da se vrati tom istom sportu, to je iz ljubavi prema igri, a ne zbog pokušaja osvajanja istih tih slemova...

Saša Zalepugin

pre 7 meseci

Eto on i Rodžer su kao deca zavoleli taj sport i samo nastavili "uživajući u igri" bez imperativa pobeđivanja a ovog "napaljenog i zlog" Đokovića samo pobede zanimaju i "nikada nije opušten" kao njih dvojica, uvek dosadno ozbiljan, u nekom grču i bez osmeha pa na njegove treninge ne dolazi niko.

Idi begaj

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?

Зоран

pre 7 meseci

Као што написах давно, кад су овде поједини хвалили како је Рафа много бољи човек од Роџера, па и Новака
Тад сам коментарисао да ћемо видети право лице али тек кад буде ИЗА Новака Ђоковића

zoran

pre 7 meseci

-sta je Novak krio rekord mu bio na dohvat ruke i sto da ga ne pokupi....Rafa je isto to uradio i dosao do 22 i pre Novaka a sad je malo ljubomoran .
-uzimajuci u obzir mnoge segmente Novak je najbolji igrac u istoriji .
- broj grenslemova,mastersa i broj dana na 1 prvom mestu sve to drzi Novak .
--koliko Novak igra kontantno na grenslemovima i skoro uvek je polufinale ili finale retko ispada u prvim kolima sto se Rafi vise puta desilo na Vimbldonu .
Novak je najstariji igrac koji je uzeo trofej otvorenog prvenstva amerike .
-sta je zanimljivo Novak za svoje godine fizicki je jos dobar i ladno moze da pokusa da dodje i do 30 slemova .
-gde je Novak ubedljivo najbolji najvise je radio od svih igraca da unapredi svoju igru .
menjao je i trenere zbog unapredjenja igre .
doprinos su dali i Beker i Vajda i Agasi i Ivanisevic ....Novak je sve radio da bude najbolji a Rafa od pocetka isti ....koliko je samo u volejima Novak napredovao i stvorio je da nema slabih tacki u igru ....
federer ima najlepsi jednorucni bekhend ali neopouzdan cesto u mrezu pogadja ili aut .
Novakov bekhend je pet outa pouzdaniji od Federerovog .....tacno je da je Federer igrao najlepsi tenis ali ko je igracki bez slabih tacki u igri Novak ....najpouzdaniji u igri Novak .
-sve kad se sabere i oduzme pa zasluzeno je Novak najbolji u istoriji .

Valdomiro

pre 7 meseci

Mene ovakav intervju sa Rafom uopste ne cudi jer je ocigledno vec godinama da on nije bas narocito inteligentan. Rodzer je mnogo elokventiji i pametniji a o Novaku da ne pricam.

Milovan

pre 7 meseci

Odučio ih Nole od tenisa, prešao igricu, to su ti vajni fer-plej igrači u koje se "Zapad" kune - kad zagrebeš malo - trulo i pokvareno.

kritična masa

pre 7 meseci

Koji licemer. E moj Rafa bolje da si ćutao.
Mislim da sportista bez motivacije i želje da bude najbolji nije trebao ni doći na posao.

analitičar bez portfelja

pre 7 meseci

Vi ste se razmontirali sa željom da uzmete sve, bukvalno svaki poen , mozak dobija 30- 50 % poena , realno! Tu je Novak instuktor!

pedja

pre 7 meseci

Covjek koji nema ni jedan zavrsni masters!Rafa u ćošak.Pripremaj se za transplataciju kose ,od steroida si ocelavio kao starac od 70 ,bolje trazi dobru kliniku za presadjivanje kose,pusti tenis kraju ,nije to za tebe vise.Saznaj Runijev broj pa ga pitaj ko mu je radio ,kod njega je ispalo dobro???.

Lord

pre 7 meseci

Samo neka mi odgovori zašto nije stao na recimo 7-8 GSa, tada je zaradio već 30ak miliona $, dovoljno za super lagodan život i što je još bitnije sačuvao bi svoje zdravlje...
Zašto se još takmiči ugrožavajuć zdravlje?
Odgovorite sami!

DRAGAN

pre 7 meseci

Boli druze pravda. Nole je oborio sve rekorde u belom sportu. Tebi je muka vise nego i kome. Zato sada
places druze. Novaku su uzeli par slemova, ali sve
je to Nole odradio u svoju korist. Zato je i GOAT, za
sva vremena.

Alan Ford

pre 7 meseci

Za mene je ova Nadalova izjava ipak malo iznenađenje, da je na kraju dodao"ali uspeo je u tome, odajem mu priznanje i čestitam "-to bi bilo sportski, ljudski korektno. Ovako zaista liči na" kiselo grožđe i lisicu". No dobro, niko nije savršen.

Muki

pre 7 meseci

Rafa je prosto covek sa nenormalno velikim egom, sto je prilicno uspesno uspevao da sakrije svih ovih godina. Ako se setimo medijske slike o njemu i Federeru kao o navodno velikim prijateljima, Rafa je razbijao Rodzera u svakom bitnijem mecu i naravno da nije imao nista protiv Svajcarca, nije mu bilo tesko da glumi da su prijatelji. Sa Novakom je drugacije i osecam da Rafa hoce da crkne od muke a verovatno ni rodjenoj zeni to nece da prizna. I onda s vremena na vreme da neku neumesnu i kvarnu izjavu. On jednostavno ne moze da stavi pod kontrolu svoj ego. Ako bude zaigrao, a sigurno je da hoce, ne sumnjajte da ce se boriti kao manijak do zadnje kapi znoja da osvoji jos jednu GS titulu.

satoshi

pre 7 meseci

bili decenijama Borg, Sampras, Agassi, onaj sa drvenim loparom, Mcenroe, pa se pojavila bajka Federer, Nadal...i onda dodje Novak Djoković i pokvari istoriju

logika

pre 7 meseci

Izbrojao sam oko desetak hrvatskih komentatora(botova) sa lažnim imenima,znači 10ak od 180 ukupnih , što je veoma radosna vest ,jer do malopre je broj plaćenih mrzitelja Novaka bio identičan sa brojem Novakovih navijača . ili su se umorili ,ili je zavrnuta slavina ili je ova vest toliko protiv Nadala da je nemoguće i sad pljuvati Novaka i veličati Nadala ? Ili ima još debila koji ne znaju da broje i računaju !?

Никола Николић

pre 7 meseci

Kad malo bolje razmislim, da je Novaku stvarno tol'ko bitno da bude najbolji, jeste... ali da mu je to bilo bitnije od svega on bi se lagano vakcinisao. Sada bi imao 26-27 GS titula, tako da Nadal prodaje mošnice za bubrege. Novak je svakakav, ali mu niko ne može zameriti što je najbolji ikada i što ima žar koju nijedan teniser nema. Ovo što Nadal radi Amerikanci zovu "coping".

kole

pre 7 meseci

Da su ostali egal, Novaka zapadni mediji nebi pominjali ni slucajno, nego bi uvek isticali rekorde Spanca i Svajcarca. Zato je Nole morao da da sve od sebe i za inat postigne ove cudesne rekorde, jer sto rece predhodnik; uvek ce iskakati ime Novaka Djokovica Srbina, bre.

smešan si lik

pre 7 meseci

Svaka čast Novaku ali Margaret ne može nikad niko da stigne.
Žena ima 64 grand slema.
24 single
21 u ženskom boubles
19 u miks doubles.
(Miki, 19. septembar 2023 04:30)

A pogledaj koliko ima Martina Navratilova? A Nadal ima 5 Dejvis kupa, a u 3 nije odigrao nijedan meč

DUDA

pre 7 meseci

Ovaj uskopljeni bik (sa Majorke)prolupao...Pod inekcijama (i dopingom !) ,smrskanih stopala i klinicki (polu)mrtav igrao - da bi obarao rekorde. I neka je,to je njegova stvar...Ali,prozivati Novaka ? Vic dana !

Dane

pre 7 meseci

Čak i da je tako, red je da mu čestita na tome što uspeva da ostvari svoje ambicije.
Ovako, bez čestitanja, ispadne da je on sam frustriran, pa zbog toga čak i kontradiktoran.
Sve u svemu, prozvao je Novaka, a realno se njemu obilo o glavu.

ShiroYasha

pre 7 meseci

Ne razumem ove izjave Nadala. Zar to nije svrha profesionalnog sporta? Da budeš najuspešniji, najbolji... Ako njemu te stvari nisu bitne, zašto se vraća profesionalnom tenisu posle teške povrede u 38-oj godini?

Milovan

pre 7 meseci

Sitna duša i licemer, ne ume sportski da podnese da je neko bolji od njega. On sam je žrtvovao i zdravlje ne bi li bio najbolji, a ovamo kao nije mu stalo. Kiselo grožđe.

Goran

pre 7 meseci

Ovo su stvarno ozbiljne traume…Veliko razocarenje u Rafu. Očekivao sam ovakav odgovor od Rogera. Razumem da mu teško pada, to je normalno kod ovakvih šampiona, ali ovako da spinuje…Jako nisko

Medison

pre 7 meseci

Čitavu karijeru je igrao dopingovan, vadio krv na visini, vraćao je na 0m nadmorske visine, činio sve da bude najbolji u istoriji tenisa i upravo zbog frustracije što ga je telo ipak na kraju skroz izdalo, ovako istupa u javnosti.

svejeizgubiospanac

pre 7 meseci

Nadalu kao nije vazna GS utrka ali je zato bez problema usao ilegalno u Australiju 2022. nakon samo 6 dana od negativnog testa na kovid, a trebalo je 15 dana da prodje, i usput je blatio Novaka zajedno sa ujka Tonijem umesto da mu pruzi podrsku kao kolegi, igracu, a sve to kako bi izbegao da ga Novak razbije u paramparcad na terenu, i da stekne prednost u GOAT trci. Tesko g od necoveka!

bne

pre 7 meseci

Po facijalnim expresijama vidi se da ga žulja debelo.
Pa Novak je i sam mnogo puta govorio o tome da ga rekordi guraju da nastavi da igra, plus njegov nacin zivota koji mu Bogu hvala dozvoljava da ima telo kao da je u dvadesetim.
Jednostavno ostalo mu je da uzme jos jedan GS i Olimpijadu da definitivno bude možda i najbolji sportista svih vremena, ako se to sme reći

Ustaše

pre 7 meseci

Kakvoj bre trci, pa upravo si izgubio Wimbledon.
To je kao kad bi Joradan izgubio šesti od 6 naslova.
I to još od početnika. Takvo vozanje da imam na desktopu.

"
A dok si ti vodio u toj trci sve je bilo normalno.
(..., 18. septembar 2023 23:43)

Fortissimo

pre 7 meseci

Da li znate koliko je puta Rafa osvojio 3 GS u jednoj godini?? Jednom, JEDNOM! 2010 Rg, Wimbledon i USO??
Da li znate koliko je puta Novak osvajao 3 GS u jednoj godini?? 4 PUTA!!
2011 AO, Wimbledon , USO.
2015, AO, Wimbledon, USO,
2021, AO, RG, Wimbledon.
2023, AO, RG, USO???
Da li vam je sada jasno ko je frustriran?

Mai ben rai

pre 7 meseci

Pa dobro, nije slagao ništa. Novak i sam kaže da mu je to bitno. Zato se i fokusira najviše na GS turnire.
Pitanje je koliko mu je zaista bitnije to nego Nadalu. Da povrede nisu zaustavile nadala verovatno bi i on grizao isto kao i Nole, a možda i priznao da mu je stalo.

Stanoycha

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?
(Idi begaj, 18. septembar 2023 23:41)

Cilj mu je ispadanje u najboljem slucaju u 1/8 finala.

Dejan

pre 7 meseci

Ovaj upravo produži Noletovu karijeru.. Možda je Nile i pomislio dosta je, da se možda i penzioniše … Verujem da ga ovakvi nesportski gestovi, samo još više guraju, da im odgovori, sa još kojom, njemu sad više i ne tako bitnom grand slam titulom…

Saša

pre 7 meseci

Nadal nije dobar čovek. On priča ustvari o sebi i njegovoj zavisti. Narvno da Nole želi da ostavi trag u istoriji. To svi teniseri žele.,...

Vuja neznalica

pre 7 meseci

Izgleda da sam precenio ovog španskog foliranta, mislio sam da je pametniji ali IQ mu je izgleda približan broju patika koje nosi

abc

pre 7 meseci

pa sta treba da uradi, rafaele? da napusti tenis a igra bolje klinaca 15g mladjih?
Najgori su ovi licemeri..Federer bar nije skrivao netrpeljivost..

gvozdje79

pre 7 meseci

Da,da...
Setimo se samo njegovih proslava 21,a naročito 22 kada su svi mislili da je to,to...
Moze se još tada videti ko je sve i kako pa i na koji način čestitao ali Nole se vratio,i svima je vratio i to sa kamatom.
A biće i jos..

adrijan1987

pre 7 meseci

Da je Novak bio frustriran kao sto Nadal tvrdi, zar se ne bi među prvima vakcinisao? koliko je propustio GS zbog poštovanja svojih principa, načela i svog tela? koliko propuštenih nedelja na vrhu ATP liste? Nadal, prijateljski savet: budi srećan jos godinu dana, dok ti ne preuzme i jedino ono u cemu si "bolji" od njega, a to je Olimpijada. I da, ono najvaznije, Nadal veliki si sportista,al si mali čovek.

Sub013

pre 7 meseci

To ko deca kad jedan bolji od drugog ovaj sto je gori uvek kaze u fazonu - ma ti si mnogo vise vezbao, tebi je mnogo znacilo a meni bilo svejedno, a ovaj jadnik ostavi i kolena i zdravlje ne bi li bio bolji od Novaka i vazi za najveceg borca, ali sad mu odjednom nije stalo i zato Novak ima vise, inace da je hteo Nadal bi imao 30 GS, ali eto nije hteo da se cima kao Novak... Kakav cirkus, od svih glupih i kontradiktornih izjava koje je dao (a dao ih je mnogo) ova je najgluplja i najjadnija i u isto vreme jedno veliko priznanje da je porazen i gubitnik iako je dao zdravlje da to ne bude. A to sto je Novak propustio vise slemova zbog odluke da se ne vakcinise se ne racuna u ovu pricu

Leo

pre 7 meseci

Eno ga još je i rekao da nije siguran da će mu 2024. godina biti i poslednja, a pre par meseci je bila oproštajna! E kuku, neka neko proveri je li čovek dobro!

Mirkosoft

pre 7 meseci

Novak je iz neke Srbije koju je kolektivni zapad popljuvao za sledećih 200 godina. Zato kida i razvaljuje da bi ga bar po nečemu zapamtili kada ga već mrze.
U Nju Jorku je prvi put dobio u finalu koliko-toliko dobar prijem ali samo zato što mu je protivnik bio Rus.
Zapad će uvek, ali uvek uzdizati Švajcarca i Španca pre Srbina.

Dan

pre 7 meseci

Ovako Rafa govori, a misli:”Plan je bio da ja treniram kao konj u tajnosti, pojavim se na Roland Garosu, iznenadim ih sve , uzmem jos jedan grand slem, izjednacim se sa Novakom, a onda ce moji sponzori i zapadni mediji da objasne da je mojih 23 vece od njegovih 23.
Za ovaj plan trebalo je da i Karlito odradi i drzi Novaka na 23.Karlito i Novak pokvarili moj plan, Novak ode na 24.
Frustriran sam, da mogu, jaja bi svoja pojeo.

Лана

pre 7 meseci

Ма каква Маргарет ја сам победила 30-40 пута своје штићенике у старачком дому Нирвана. Ајд нек ме стигне.🤗

abcdef

pre 7 meseci

Čovek osvojio RG 2022 pod inekcijama I sa potpuno utrnulim stopalom koliko se sećam, sve to dok je ostavio trudnu ženu kod kuće. I onda kaže da nije opsednut slemovima kao Novak. Dao bi Nadal sve što ima da drži GS rekord, ali pretpostavljam da mu je bilo lakše da podnese poraz tako što je slagao sebe da mu to i nije toliko važno, a da mu jeste bilo važno on bi držao taj rekord lagano xD.

Niko2011

pre 7 meseci

Sve su učinili njegovi sponzori ali i od Rodžera da do rekorda ne dođe ali na njihovu žalost sve rekorde za koje su se njih dvojica plašili su prevaziđeni..
A sada kad su nemoćni govore kao da se nisu mnogo trudili...
Zašto ne priča dotični o dopingovanju svom koje su vešto sakrili i sve zarad da MALI OD SRBIJE nebi postao NAJVEĆI

mann

pre 7 meseci

Pa dobro, da li se vi takmicite onda za sta??? Kako mislis majstore da bude GOAT u bilo kom sportu a da ne izgori od svega, rada, truda, odricanja itd? Je li to izvodljivo? I na kraju nisi ni svestn da si mu sa to " frustrirajuce" samo dao kompliment, jer da nij takav bio bi sasvim neki deseti covek!

Milan

pre 7 meseci

Razumem ga u potpunosti. Ostaće zauvek drugi. A sve je uradio da bude prvi. Ipak njegov stil je igranje do iznemoglosti na snagu. Onda su ga stigle povrede, telo nije moglo da izdrži napor. Novak i Federer su druga priča. Ali Novak je najbolji.I nije to kraj Nadalovih muka jer 24 nije kraj. Moraće da broji dalje 25,26.... ko zna koliko, a izjave ce biti sve više i više frustrirajuće. Razumljivo.

herc

pre 7 meseci

Mislim da bi valjalo da još malo Novak osvaja ove GS, dok Stefan ne poraste. Ali kad Stefan jakne da skine Novaka sa prestola i on postane G O A T.

yu

pre 7 meseci

Kako li Rafa doživljava 14 titula na RG da je znati? On i oni to doživljavaju na 'drugi način', a ne kao NOLE. Drugo je pitanje što on osvoji 14 titula na istom turniru po blatnjavoj podlozi. Ni to mu nije pomoglo, ni izvlačenje gaća, ni uzimanje SPEC. doza. Nepravda, Novaku stalo a Rafi 'nije'. "Bezobrazno" od Novaka. Stvarno je Rafa veća nula i od Rogera
Šta je kompleksa nabio obojici

Dragon

pre 7 meseci

Mislim da je Novak trebao da zatraži dozvolu od ovog gos'na, da nastavi da igra tenis na najvišem nivou i da se pri tom, ako dođe u priliku, bori za GS titule ...
Jer, fizički je dobro, sve ostalo je na mestu, pa zašto ne bi produžio karijeru kad već može ...
A facijalna ekspresija gos'na Nadala kazuje na jedan vid frustracije, očigledne ...

Dan

pre 7 meseci

Ovako Rafa govori, a misli:”Plan je bio da ja treniram kao konj u tajnosti, pojavim se na Roland Garosu, iznenadim ih sve , uzmem jos jedan grand slem, izjednacim se sa Novakom, a onda ce moji sponzori i zapadni mediji da objasne da je mojih 23 vece od njegovih 23.
Za ovaj plan trebalo je da i Karlito odradi i drzi Novaka na 23.Karlito i Novak pokvarili moj plan, Novak ode na 24.
Frustriran sam, da mogu, jaja bi svoja pojeo.

aca

pre 7 meseci

“Ne dosađuju mi rasprave o najvećem. Moj stav prema tome se nije promenio sve ove godine. Na kraju će biti samo jedan najveći…Naravno da ja želim da budem najveći”

Od ove izjave nije proslo ni godinu dana.

Ivan

pre 7 meseci

Frustracija je valjda rec za nesto sto juris a ne mozes da postignes. Novak je imao veliku zelju da osvoji najvise gren slemova, a ne fristraciju.

objektivno

pre 7 meseci

Nije bitno ni sta je ko osvojio, nije bitno ni kako je osvojio, jedino je bitno ko se vakcinisao i ko je bio poslusan prema najmocnijim sponzorima? Pozdrav i da se ne ljubimo, nismo svi isti.

Straight Outta München

pre 7 meseci

Nadam se samo da ce Nadal uspeti posle jos jednog forsiranja i gomile otrova koji ce sasuti u sebe da se igra sa svojim detetom, da trci sa njim…Moze da ga zadesi sudbina Batistute…

Misko

pre 7 meseci

U kom se to sportu sumiraju rezultati muœkaraca i žena.Nikada i ni u jednom.Smislili frustrirani anglosaksonci samo da nije Novak GOAT pa naŝli Margaret Kort koja ima 24GS a od toga 13 sa amaterima i 11 sa profesionalnim igraĉima.Smejurija.

Boba

pre 7 meseci

Eno ga još je i rekao da nije siguran da će mu 2024. godina biti i poslednja, a pre par meseci je bila oproštajna! E kuku, neka neko proveri je li čovek dobro!
(Leo, 18. septembar 2023 23:30)

Pa on je mislio da ce mu biti zadnja god u karijeri, ali... kako kad mu Nole otisao na 24...? Sad mora da ga juri a od tog leba nema nista... Nole zavrsava karijeru sa 30+ Slemova, 50+ Mastersa, 500+ nedelja kao broj jedan I OI zlatom. I onda vise nece imati smisla ostali da igraju tenis jer Noletovi rekordi ce biti nemoguci za oboriti. G.O.A.T.

Ja

pre 7 meseci

To su samo pametnjakovici tvrdili kako je Rafa posten i fer. Pogledajte onu sliku gde ga je uhvatila kamera na AO, kakva zajedljiva faca. Ne mozes bas uvek da glumis.
Sad to i javno priznaje, odala ga je faca. Ipak je on samo jedan priglupi lik sa Majarke.

Edgar

pre 7 meseci

Za mene je ova Nadalova izjava ipak malo iznenađenje, da je na kraju dodao"ali uspeo je u tome, odajem mu priznanje i čestitam "-to bi bilo sportski, ljudski korektno. Ovako zaista liči na" kiselo grožđe i lisicu". No dobro, niko nije savršen.
(Alan Ford, 18. septembar 2023 23:15)

Za mene nije iznenađenje, jer je ceo život bio takav ali zbog ferpleja se krio sada se ne takmiči tj samo što nije otišao u penziju u koju ga posalo lično Novak i pokazuje pravo lice.

Tobla

pre 7 meseci

Nije ni bitno šta Nadal priča. Bitno je da Novak napreduje. Po prvi put je izlazio na mrežu nakon servisa, protiv Mede. I to je činio sjajno.

srki

pre 7 meseci

pokusavaju na sve nacine da omalovaze novakove uspehe ali brojke su neumoljive, s druge strane boje se kako stvari stoje da ti brojevi ne budu jos veci pa sta ce onda da kazu, ispadace jos smesniji

Краљ мача

pre 7 meseci

Надал није много фрустриран јер зна да више не може да опстане у Грен Слем трци. А да може, живео би и он за тај рекорд још интензивније него Ђоковић. Али зна се колико крви, зноја и суза треба пролити за толико Слемова, није случајно што толике рекорде до сада нико није побрао. Биологија ипак чини своје, а Новак и даље одолева! Е то је оно што некога чини ГОАТ-ом, највећим свих времена.

Bocko

pre 7 meseci

Da, a Nadal je sve postigao na suvi talenat. Pa ako je neko izgledao da " rudarski" igra tenis, to je upravo on. Što se Noleta tiče, pa šta ako mu je najviše stalo. Na kraju je i ostvario svoj cilj.

Pera Ždera

pre 7 meseci

Jos samo da Novak bez pardona i diplomatije ipak "laznog korektnog odnosa" sa Spancem odgovara surovo i iskreno na ovako jadne izjave. Smekerski i tihog tona ALI u lice i realno, bez korektnosti prema nekome ko, sada vec, i definitivno korektnost i umerenost ne zasluzuje!

Ljubitelj tenisa

pre 7 meseci

Ljubomoran je Rafa na Noletove velike uspehe. Ova Noletova 24. Gren Slem titula, ogromna, je Rafu baš baš baš ono snažno iskompleksirala, zato nije bio mentalno u stanju da uputi Noletu čestitke. Ne treba se čuditi tome, krivo mu je, nije očekivao da će Nole da poobara sve najvažnije rekorde i ispiše sopstvenu najveću stranicu istorije Belog Sporta. Veliki je to rivalitet, velika je želja kod svih da budu najbolji, legitimno je to, zato nikome nije drago kada ga najveći protivnik ubedljivo nadmaši u svemu. Ali opet, fer plej nalaže da se treba čestitati velikom rivalu na uspehu. Mizerno je i jadno ne učiniti to.

Vlada

pre 7 meseci

Znaci dok te je jurio po GS tokom cele karijere nije bio frustriran nego bi bio tek sada da te nije pretekao?
Koliko ljubomore u coveku!

Nole Nole sta im uradi majke ti?

A nama milo da milije ne moze biti hahaha.

Dragoljub

pre 7 meseci

Mogao je ovo i mnogo šmekerskije da kaže. Ovako je ispalo očigledno da mu je krivo. Šteta, Federer je na kraju ipak ispao mnogo veći gospodin.

Rafolirant

pre 7 meseci

Ko gubi ima pravo da se ljuti. A vidite ovo. Zamislite da je nadal konobar pa da vam u restoranu na svom poslužavniku kojeg dobije na svakom turniru od Novaka iznese neko jelo...ili ipak ne...prvo kopa pozadinu pa onda po hrani. Nije to po HCCP standardu.

24>22

pre 7 meseci

"Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord."

Ova recenica je dokaz da je Nadalu velika frustracija sto on nije ostvario taj rekord. To se vidi iz aviona.
Zrtvovao je zasnivanje porodice zbog tog rekorda, cak i zdravlje, a sada ovako prica. Nekada iskren, sada se pokazao u pravom svetlu. Jako los covek. Neisken, zloban, ljubomoran, licemeran, bez obraza. Prirodno je biti frustriran kada ti kao takvom sampionu neko preotme rekorde, ali to se onda proguta i dzentlmenski čestita velikom rivalu. A on ovo sabansko cmizdrenje.

Zamislite da je Lebron umesto "Skidam kapu Jokicu", rekao "Jokic bi bio frustriran da nije uzeo titulu. On na to gleda drugacije od mene..."

Munze

pre 7 meseci

Interesantno da se sada i ženski i muški tenis trpaju u isti koš, kada Sampras imao 14 GS, nikom nije palo napamet da ga poredi sa Navratilovom ili Kris Evert.

Zaklina

pre 7 meseci

Pa gospodo Nadal i ostali zasto se vi takmicite za klikere i umjetnicki dojam. Umjesto da cestitate najboljem vi se samo sramotite sa vasim jadnim izjavama.Koliko su Novaka proganjali upravo da vas ne bi stigao pa neka je i inat proradio. Nista negativno u volji i zelji za pobjedom. Zivio Novace i sretno u buducnosti

Zaklina

pre 7 meseci

Pa gospodo Nadal i ostali zasto se vi takmicite za klikere i umjetnicki dojam. Umjesto da cestitate najboljem vi se samo sramotite sa vasim jadnim izjavama.Koliko su Novaka proganjali upravo da vas ne bi stigao pa neka je i inat proradio. Nista negativno u volji i zelji za pobjedom. Zivio Novace i sretno u buducnosti

mrki

pre 7 meseci

razumem....tesko je...das sve sto imas...imas startnu prednost na osnovu porekla...imas najjaceg i najuticajnijeg sponzora u svetu sporta...naklonjene mocne svetske medije...pomoc najsavremenije farmacije...i dodje neko savrseniji,kompletniji,fizicki superiorniji,mentalno izdrzljiviji i superiorniji....nije to lako podneti ..ali verujem da je vezbao i pripremao odgovor na ovu temu...odaje ga stopalce koje ne moze da smiri dok laze...opet kazem,razumem,sigurno je tesko

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Padaju maske , a ispod finoće koju prodaju slepima počinje da se nazire ružno lice isfrustriranih balvana koji su očekivali GOAT status uz obilatu pomoć ,hajde da kažemo, supstanci !

Lomi ih Novače , do kraja ...

Idi begaj

pre 7 meseci

bili decenijama Borg, Sampras, Agassi, onaj sa drvenim loparom, Mcenroe, pa se pojavila bajka Federer, Nadal...i onda dodje Novak Djoković i pokvari istoriju
(satoshi, 18. septembar 2023 23:22)

Jbt da, on je možda i unikat u kvarenju istorije.

Milos

pre 7 meseci

Novak se zbog svojih principa odrekao najmanje 2, 3 GS, 70ak nedelja, 8 sezone na prvom mjestu, i ovaj dodje i ladno kaze da je Djokovicu najvise stalo do rekorda?? Takodje da je Djokovicu bas stalo do tih svih rekorda i da mu je to opsesija, Djokovic bi odma u startu odradio onu operaciju lakta i nebi izgubio citave 2 godine. Prosto nevjerovatno sta je ovaj lik izjavio.

Zdrav razum

pre 7 meseci

Federer i ima cime da se poredi sa Novakom ali Nadal osim RG nema nicim drugim. Mozete da zamislite kolike su te njegove frustracije kad ovako javno iznosi stavove. Nema zbog cega jer Djokovic je kompletniji i bolji teniser od njega!

Chana

pre 7 meseci

Lepo kaže naš narod:
"Što je babi milo, to joj se i snilo"
A nažalost, u krvi familije Nadal je neki čudan gen koji muškarce pretvara u babe...
Gadno za Tonija, Rafaela i ostale, ali je to kanda - sudbina.
Pa, stoga, ajte Vi na štrikanje, za drugo i niste !

Paradoks

pre 7 meseci

Полако и Надал показује своје право лице. Пре неку годину је играо Ролан Гарос са блокадама које умртвљују стопало и као није му толико стало као Новаку, а Новак је пре неколико година јавно изјавио да се неће вакцинисати чак ни по цену да постане најбољи тенисер свих времена. И после свега тога, ипак је то и постао.

Vrg

pre 7 meseci

Mhm, Novak bi bio frustriran, a lik propustio koliko slemova da se ne bi bocnuo Fajzerom? Jasno je kome slemovi vise znace, ali dzabe. Novak ih ima i uvek ce imati vise.

i tako...

pre 7 meseci

to je taj zapad kad pocne da izvrce , znaci od sad tenis treba da se igravda ne pobedis, jel zamisli neko ce te prozvati da suvise ozbiljno sve to shvatas i trudis se da pobedis, umesto da se opustis i uzivas, vazno da za njega nije frustrirajuce sto je ostao na 22, a i to su mu omogucili uhapsivsi novaka, svasta cemo jos cuti, ali ovo je jedno od jacih, ej suvise se trudi da pobedi, xaxaxaxaxa

VV

pre 7 meseci

Ha ha, to je kao da neko kaže... na bilo kom drugom sportskom takmičenju, zašto neko žudi, trudi se i lomi... da dođe do finala, i trofeja. Čemu titula... mislim stvarno...

Šah

pre 7 meseci

Upravu jeste. Ali je jednostavno takva bila Djokovićeva pozicija. On je počeo sa zaostatkom. Koliko se sećam kada je novak osvojio prvi GS Federer je već imao dvocifreni broj istih i Nadal isto tako nekoliko šlemova. Tako da je normalno da je Novak hteo kroz svoju karijeru da ih stigne i prestigne i sigurno bi mu bilo frustrirajuće da nije uspeo to da uradi. Ovako više nema nikakvih frustracija za Novaka a Nadal može samo da žali kao što i ogleda da žali što on nema najviše GS. U svakom slučaju drago mi je zbog Novaka.

Marko B.

pre 7 meseci

Nadal kao neko dete u parku. Svi smo kao klinci imali onog jednog druga koji prvi dobije recimo novo biciklo i danima se hvali okolo kako je dobio najbolje biciklo na svetu niko tako nema. Onda neko drugo dete kupi isto ili malo bolje biciklo a on se toliko naljuti da više neće ni da vozi svoje biciklo i krene sa pričom kako je imati biciklo njemu nebitno i kako je to gubljenje vremena.

E Nadal se sad ponaša ovako. Dok je bio u trci za najviše GS i dok je bila izjednačena,njemu je to bilo najvažnije na svetu. Sad kad vise gotovo nema šansi, e sad to više nije toliko važno, ima bitnijih stvari.

Mandingo

pre 7 meseci

Dogodine Novak bice na 26-27 gren slema ( ne stavljam vise zbog olimpijade ) i sta ce moci Rafa da kaze osim da skine kapu Noletu i reci mu svaka cast majstore. Posle toga i drugi sto zakeraju, jednostavno usta ce im biti zapusena.

Čačanin

pre 7 meseci

Da da, sad kad vidi da je ispao iz trke ide priča kako se on “ustvari nije ni trkao”… kako da ne…

Objašnjenje mu je u stilu, mogao sam i ja još desetak slemova, al' se ne ložim nesto na to!

Pa njemu kad bi neko zabranio da dira gaće to bi mu bila najveća frustracija...

SVE MASKE PADAJU KAKO REKORDI PADAJU, TJ. PADALI su ....NEMA IH VISE.

Zaključak : Novak Đoković je profesionalni nabijač kompleksa.

Čačanin

pre 7 meseci

"Mislim da Đoković živi tu grend slem priču na malo intenzivniji način (od mene; od nas ostalih). Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord", rekao je Nadal.

Za Đokovića to zna cao svet, najviše zbog toga što on to ne krije već javno izgovara.Dakle sve čisto.
Šta je cilj Nadala povratkom na tour sledeće godine?
(Idi begaj, 18. septembar 2023 23:41)

Frustracija

qwerty

pre 7 meseci

Potpuno je nebitno šta ko priča ili misli u ovom trenutku. Samo još turnira i još pobeda.
Deluje mi da Novak to razume odlično.

Pušti tenis

pre 7 meseci

Crni Rafa, pa ti si toliko frustriran i nervozan da ces izgubiti i ono malo kose sto ti je ostalo. A imas i tikove dok pricas...cuvaj zdravlje i pravi decu ...jos malo pa ulazis u petu deceniju. A Nole ce lagano da uzme jos barem dva slema.

krlo bot

pre 7 meseci

Nadal prica o jurenju rekorda a bukvalno zadnjih 5 godina igra oduzet,nema sta mu nisu radili verovatno i dozvoljeno i zabranjeno samo da bi igrao,do kraja zivota nece moci normalno da se krece i on takav posle svega sto je sebi uradio prica kako djokovic igra da bi jurio rekorde,pritom djokovic hvala bogu zdrav ladno se nosi sa klicima od 20 25 godina koji su u punij snazi.

RR

pre 7 meseci

Glupost je napisati da neko igra a ne želi da pobedi! Ako je i od Nadala - previše je! Ili kad se Terzija žali kako svi protiv nji se rastrče.

zelena trava

pre 7 meseci

Ako bi Novaku to bilo frustrirajuce, zamislite koliko je ovo sad frustrirajuce za Federera? Ipak je prvi izneo na teren broj 15.

Dzu

pre 7 meseci

Doslo vreme da se podvlace racuni. Sto bi se reklo, utakmics je pri kraju, cifra na semaforu je negativna, nisam najbolji....Ma nema veze, ionako sam se ovim bavio iz ljubavi, a ne da budem najbolji. A do pre tri-cetiri godine i on i Rocko su grizli za tu Gaot titulu. Kiselo grozdje.... Bolje neka i zvanicno zavrsi karijeru, isprasice ga neko od ovih klinaca....