Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.03.2015.

18:58

Jelena ispustila titulu u I. Velsu

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da osvoji titulu na turniru u Indijan Velsu, pošto je u finalu poražena od Rumunke Simone Halep.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Halepova je do 11. titule u karijeri došla posle preokreta, pobedom sa 2:6, 7:5, 6:3, posle dva sata i 38 minuta igre.

Jankovićeva je u kalifornijskoj pustinji igrala svoje prvo finale posle dve godine, ali nije uspela da dođe do 14. titule u karijeri iako je vodila u setovima i čak servirala za meč.

Jankovićeva je odigrala odlično u prvom setu, ali joj Halepova nije bila velika pretnja. Rumunka je grešila, a svoj bes je u pojedinim trenucima iskaljivala na reketu. U drugom setu JJ je diktirala tempo, čak je i servirala za meč, ali se baš tada njena rivalka probudila.

Halepova je igrala mnogo sigurnije, dok je srpska teniserka svojim greškama vratila rivalku u meč, a na kraju joj je praktično i prepustila trijumf.

Tok meča:

Jankovićeva je sigurno ušla u meč, odmah je pritisla Halepovu na servisu i izborila dve brejk šanse, ali je Rumunka uspela da se odbrani. Vrlo brzo, Jelena je imala još dve prilike da joj oduzme servis, ali su je koštale greške, da bi iskoristila tek petu kada je Halepova poslala loptu u aut.

Rumunska teniserka je odmah imala priliku da vrati brejk, ali je Jankovićeva uspela da spase tu brejk loptu. Ipak, usledila je velika borba, u kojoj je JJ svojim greškama omogućila rivalki da izjednači na 1:1.

Usledio je poprilično sigurno servis gem Halepova, koja je povela sa 2:1, ali je Jelena uzvratila bez izgubljenog poena. Jankovićeva je nastavila u istom ritmu, pritiskala je Halepovu i čekala njenu grešku, koju je i dočekala. Imala je dve brejk prilike u petom gemu, drugu je iskoristila i došla do 3:2.

Halepova je u narednom gemu imala šansu da ponovo vrati brejk, ali je JJ u ključnim trenucima odigrala pribrano i odbranila se i tako se odvojila na 4:2. Rumunka je pokušala da se pribere i prekine niz Jankovićeve, ali joj je srpska teniserka pružila veliki otpor. Tako je odbranila gem lopte rivalke, a potom i došla do novog brejka, kada je Halepova izašla na mrežu i poslala lopticu u aut. U narednom gemu lagano je odservirala za prvi set, koji je dobila sa 6:2.

Između dva seta, Halepova je zatražila lekarsku pomoć, zbog povrede stopala. Rumunka je na startu drugog seta konačno uspela da prekine niz Jankovićeve i povede sa 1:0, ali tek posle velike borbe, a Jelena joj je uzvratila bez izgubljenog poena.

Jankovićeva je odmah napravila brejk, iskoristivši greške Halepove, koji je bez problema odbranila za 3:1. međutim, usledilo je buđenje rumunske teniserke, koja je brzo uspela da vrati brejk i dođe do izjednačenja - 3:3.

Jelena nije dozvolila da je to poremeti i sigurno je odigrala na narednom servisu Rumunke i došla do novog brejka i prednosti 4:3. Klackalica se nastavila i u sledećem gemu, kada je Halepova posle velike borbe vratila brejk za 4:4.

Jankovićeva je uzvratila napadački na servisu rumunske teniserke što joj je donelo dve brejk šanse. Kod prve je poslala lopticu pravo u mrežu posle duge razmene udaraca, a kod druge je zakucala lopticu i došla do prilike da u sledećem gemu servira za meč.

Halepova je i tada pružila veliki otpor srpskoj teniserki, imala je 15:30, ali je as udarcem Jankovićeva izjednačila, da bi Rumunka stigla do brejk lopte, a Jelena je posle duge razmene poslala lopticu u mrežu za 5:5.

Rumunka je nastavila i sigurnim servis gemom primorala Jelenu da servira za ostanak u drugom setu. JJ je igrala previše defanzivno i svojim greškama je omogućila Simoni da se potpuno vrati u meč, pošto je izborila treći set sa 7:5.

Na početku trećeg seta, obe teniserke su bile sigurne na svojim servisima, da bi usledio brejk Jankovićeve za 2:1. Halepova je odmah odgovorila, potom su usledili sigurni servis gemovi, pre brejka Rumunke za 5:3.

Iako je Jankovićeva došla do brejka kojim se vratila u meč, na svom servisu je napravila početničke greške i tako prepustila trijumf Rumunki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve