Nova vest
Tenis

Sreda, 07.01.2015.

15:20

Đoković furiozno do četvrtfinala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP tunira u Dohi, laganom pobedom nad Sergejem Stahovskim sa 6:2, 6:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo

Đoković je na terenu proveo nešto više od sat vremena i tako zabeležio drugi ubedljiv trijumf u novoj sezoni.

On će se u narednoj rundi igraće protiv Hrvata Iva Karlovića, koji je sa 7:6, 6:3 pobedio Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Ovo je četvrti međusobni duel dvojice tenisera, a sva tri puta do sada slavio je Novak – 2009. na Rolan Garosu bilo je 6:3, 6:4, 6:1, u Roterdamu 2010. godine Stahovski je predao meč kad je Đoković bio nadomak trijumfa, a 2012. u Dubaiju bilo je 7:6, 6:3.

Đoković je od samog starta bio veoma siguran, ali je meč mogao da traje mnogo kraće, pošto se Stahovski povredio već tokom petog poena, kada je iskrenuo zglob. Ipak, uspeo je da se vrati posle medicinskog tajm auta, ali je ubrzo pretpreo brejk.

Jedinu mini krizu Novak je imao sredinom prvog dela igre kada je bio neshvatljivo nervozan, pa je morao da spasava tri brejk lopte. Uspeo je da iz tog perioda meča izađe neokrznut i povede. U drugom setu viđena je ista slika i lagana pobeda za 63 minuta igre.

„Hvala, i ja želim srećan Božić svima. Hvala svima koji ste došli da me podržite. Nikada nisam bio Kataru ranije, ali kada vidim koliko uživam sa porodicom ovde, moram da obećam da ću se vraćati i u narednim godinama“, rekao je Đoković posle meča.

Tok meča:

Srpski teniser svojim servisima počeo je meč, a posle odlične dijagonale Ukrajinca našao se u malom problemu (15:30). Ipak, izvukao se dobrim servisom, a onda i na mreži osvojio poen posle drop šota Stahovskog. Đoković je pogodio kratku dijagonalu, kada je njegov rival proklizao i povredio desni skočni zglob. Odmah je usledio medicinski tajm aut, stavljen mu je bandaž i on se vratio na teren posle nekoliko minuta.

I pored bola u nozi Segej nije menjao mnogo svoj stil igre, izlazio je na mrežu kada god je mogao, ali je Đoković pogodio dva vinera forhendom za 30:30. Ipak, Stahovski je vezao dva dobra servisa i izjednačio u gemovima na 1:1.

Posle lako osvojenog servis gema Novak je lagano vraćao servise rivala i stigao do tri vezane brejk lopte. Kod prve je izbacio loptu u aut, ali je već kod druge odigrao fenomenalan štop volej u stilu svog trenera za vođstvo od 2:1.

Nastavio je Đoković sa odličnom igrom i napadima forhendom, pa je posle dva dobra servisa bilo 4:1.

Stahovski je prekinuo Novakovu seriju, a onda pri rezultatu 4:2 počeo ozbiljno da preti. Mnogo se bolje kretao na terenu što mu je omogućilo da u tri navrata ima po brejk loptu. U tim trenucima nervozni Đoković je sve tri spasao vinerima iz forhenda ili servisa, a onda uz dosta muka uspeo da se odlepi na 5:2.

Iako je Stahovski podigao nivo igre u odnosu na prvi deo meča, srpski teniser uspeo je da napravi još jedan brejk i posle drop šota povede u setovima – 6:2.

Nastavio je Novak sa odličnim servisima što mu je omogućilo da povede u drugom setu sa 1:0.

Đokovićev ritern funkcionisao je odlično, što mu je omogućavalo da lakše izlazi na kraj sa servis-volej igrom protivnika. Tako je započeo drugi gem drugog seta, a onda i došao do izjednačenja 40:40. Međutim, nije uspeo da pritisne servis Stahovskog koji je pogodio dva vinera – 1:1.

U četvrtom gemu konačno se isplatila agresivna igra najboljeg tenisera sveta – lagano je stigao do dve vezane brejk lopte, već kod prve sačekao grešku Sergeja iz bekhenda i poveo sa 3:1. Minut kasnije, posle dva servisa, bekhenda i forhenda na semaforu je pisalo 4:1.

Srpski igrač nastavio je seriju gemova i posle 63 minuta igre slavio sa 6:2, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu