Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.09.2011.

13:54

Đoković predao, Argentina u finalu

Teniska reprezentacija Argentine plasirala se u finale Dejvis kupa pošto je u ‘Beogradskoj areni’ pobedila selekciju Srbije sa 3-1 u pobedama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U odlučujućem četvrtom meču Novak Đoković je početkom drugog seta zbog povrede predao meč Huanu Martinu del Potru.

Prethodno je Argentina u petak povela sa 2-0 pošto su Davida Nalbandijan i Huan Martin del Potro pobedili Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, a u subotu je dubl Srbije u sastavu Nenad Zimonjić/Viktor Troicki pobedio Huana Ignasija Čelu i Huana Monaka.

Igraće se i preostali peti meč koji nema nikakav rezultatski značaj.

Đoković je trebalo da otvori duel Argentine i Srbije u „Beogradskoj areni“ u petak protiv Nalbandijana, ali ga je zamenio Troicki, pošto je prvi reket sveta bio iscrpljen posle osvajanja US Opena samo tri dana ranije. Iako se mnogo spekulisalo da li će Đoković uopšte igrati protiv Argentinaca, on je izašao na teren u odlučujućem meču pošto od njega zavisi da li naš tim ima šansu za finale ili ne.

Na samom startu meča, i Đoković i Del Potro su bili veoma sigurni na svojim servisima pa nijedan od njih dvojice nije imao pravu priliku za brejk. Srpski teniser je odlično odigrao peti gem i poveo sa 3:2, a u narednom je imao vođstvo od 30:15, ali je svojim greškama dozvolio Del Potru da se vrati i dođe do novog izjednačenja. Do desetog gema vođena je velika borba, ali je tada tek viđeno prvo izjednačenje u nekom od gemova, ali Đoković to nije iskoristio za preokret i dobijanje prilike za dobijanje set lopte pa je Del Potro izjednačio na 5:5.

Ni u preostala dva gema prvog seta nije bilo brejk prilika. Đoković je imao u 12. gemu 30:30, ali je Del Potro dobrim servisima izborio taj-brejk. Prvih osam poena 13. gema proteklo je u sjajnom tenisu i bez mini-brejkova, a onda je Đoković napravio neiznuđenu grešku, Del Potro je stigao do 6:4 i dve set lopte, prvu na svoj servis nije iskoristio, ali drugu na servis Đokovića jeste za 1:0 u setovima (7:5).

Početkom drugog seta Del Potro je uspeo da napravi brejk i povede sa 3:0, a onda je Đoković nakon jednog poena pao na zemlju i nije zbog povrede više mogao da nastavi meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve