Nova vest
Tenis

Petak, 25.03.2011.

17:45

Majami: Troicki lako do treće runde

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju, pošto je pobedio Marsela Ilhana iz Turske sa 6:3, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Za prolaz u osminu finala Troicki će se boriti sa Semom Kverijem, koji je u dva seta pobedio Mihaila Kukuškina.

U singlu od srpskih predstavnika još nastupa Novak Đoković, koji od 00.30h igra sa Istominom, kao i Ana Ivanović, koja posle Novakovog meča za rivalku ima Kimiko Date-Krum.

Do prvih prilika za brejk stigao je turski teniser, kada je u četvrtom gemu stvorio dve uzastopne šanse. Ipak, Troicki je osvojio četiri poena u nizu i izjednačio na 2:2.

Ono što nije pošlo od ruke Ilhanu, jeste srpskom teniseru u sedmom gemu – Troicki je iskoristio drugu brejk loptu i stvorio prednost u pravom trenutku (4:3).

Ilhan je tada posustao, Troicki je lako dobio sledeći gem, a potom napravio još jedan brejk i poveo sa 1-0 u setovima za 30 minuta igre.

Međutim, turski teniser se brzo konsolidovao i napravio je brejk već u prvom gemu drugog seta. Ipak, Troicki u narednom gemu oduzima servis rivalu, a ubrzo je poveo sa 2:1.

Baš kao i u prvom setu, Viktor je dodao gas kada je bilo najpotrebnije – napravio je brejk bez izgubljenog poena u osmom gemu, a potom je bez problema priveo meč kraju – 6:3, 6:3.

Sem Kveri, sledeći rival Troickog, trenutno je 21. na ATP listi, u karijeri je osvojio šest trofeja, ali ove sezone ne igra baš najbolje – igrao je četvrtfinale u Memfisu i četvrto kolo u Indijan Velsu, a na Australijan openu ispao je već u prvoj rundi. U međusobnim duelima rezultat je 1:1 – Troicki je pre dve godine slavio na Srbija openu, ali mu se Kveri revanširao u Dejvis kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu