Nova vest
Tenis

Subota, 19.03.2011.

00:17

Federer i Đoković za finale i No. 2

Švajcarac Rodžer Federer igraće protiv Novaka Đokovića u polufinalu prvog Mastersa u sezonu i Indijan Velsu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Federer je posle nešto više od sat vremena igre savladao zemljaka Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

On je mnogo bolje servirao od rivala, iskoristio njegov loš drugi servis i sa samo dva brejk poena završio posao. I Vavrinka je imao svoje šanse da oduzme servis protivniku, ali je Federer oba puta spasao svoj servis.

Ukoliko Đoković uspe da treći put uzastopno u 2011. godini savlada Federera, on će od ponedeljka biti drugi teniser sveta.

Trenutno drugoplasirani Federer, nije imao mnogo problema protiv Vavrinke koji dule sa zemljakom završava slično kao Troicki sa Đokovićem.

Federer je od starta snažno pritisnuo Vavrinku koji je ipak već u prvom gemu stigao do dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Drugi teniser sveta mu je pokazao kako se to radi i odmah oduzeo servis zemljaku, a i do kraja meča sigurnim servisom čuvao stečenu prednost.

Švajcarac je osmi put slavio u devet duela sa Vavrinkom, a njih dvojica igraju zajedno u dublu gde su im protivnicu u polufinalu Španci Rafael Nadal i Mark Lopes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu