Nova vest
Tenis

Subota, 27.06.2009.

18:48

Sabina Lisicki pobedila Kuznjecovu!

Šampionka Rolan Garosa Svetlana Kuznjecova eliminisana je u trećem kolu Vimbldona, pošto je bolja od nje bila Sabina Lisicki 6:2, 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao 86 minuta, a Lisicki je do trijumfa došla iskoristivši četvrtu meč loptu. Kuznjecova nikada nije prošla četvrtfinale na Vimbldonu, a prošle godine je ispala u osmini finala. U narednoj rundi Lisickijeva će igrati sa 9. nosiocem Karolinom Voznijacki, koja je lako pobedila Anabel Medinu Gariges 6:2, 6:2. Nemica je trenutno 41. na WTA listi i ima 19 godina.

Sabina Lisicki je u prvoj rundi bila na ivici poraza, pošto je Ana Čakvetadze vodila 1-0 u setovima i servirala za pobedu. Ipak, mlada Nemica se provukla i došla do pobede. Zatim je lagano u dva seta savladala Patrisiju Majr, a izbacivši 5. nosioca Kuznjecovu napravila je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.

Ove sezone je već osvojila jednu titulu, na šljaci u Čarlstonu, ali je na jedinom turniru na travi (Istborn) ispala u prvoj rundi od Samante Stosur.

Sa Karolinom Voznijacki, narednom protivnicom, igrala je dva puta – savladala je upravo u Čarlstonu (6:2, 6:4), a izgubila je prošle sezone na Australijan openu (4:6, 6:4, 6:3).

Dankinja je izgubila prvi set na turniru od veteranke Kimiko Date, ali od tada je u šest setova izgubila samo 12 gemova – po četiri protiv Kiriljenkove i Medine Gariges.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu