Nova vest
Tenis

Sreda, 04.03.2009.

12:21

Sunce u Španiji, stigao Krajinović

Teniska reprezentacija Srbije nastavila je pripreme u Benidormu za duel prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa sa Španijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpsku reprezentaciju u sredu je dočekao sunčan dan, za razliku od prethodnog kada je neprekidno padala kiša. Teniserima se pridružio i mladi Filip Krajinović, koji je u Španiju doputovao iz italijanskog Bergama gde je poražen u prvom kolu čelindžera. Meč sa Španijom u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa na programu je od 6. do 8. marta.

Prvog dana meča, u petak, 6. marta, na teren će sigurno izaći najbolji - Novak Đoković, a Obradović još nije saopštio da li će na "drugoj ploči" igrati Janko Tipsarević ili Viktor Troicki.

Dubl, u kojem će Srbiju sigurno predvoditi Nenad Zimonjić, zakazan je za subotu, dok će se u nedelju igrati obrnuti singl mečevi.

Filip Krajinović neće igrati protiv Španije, ali je na pripreme došao na poziv selektora Bogdana Obradovića. 17-godišnji teniser bio je oduševljen uslovima u kojima se reprezentacija Srbije priprema za predstojeći meč.

"Nikada u životu nisam odseo u ovakvom hotelu. Jednostavno za mene su ovo fenomenalni uslovi. Posle reprezentativnih obaveza idem na turnir na Tajland, za šta je izuzetno dobra uvertira ovaj hotel, jer baš sve podseća na Tajland. Izuzetna mi je čast što sam se našao u društvu Novaka Đokovića, Nenada Zimonjića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog i što ću raditi sa selektorom Bogdanom Obradovićem i Nikolom Pilićem. To je veliki korak za mene", rekao je Krajinović.

Krajinović je poražen u prvom kolu čelendžera u Bergamu od 94. igrača na ATP listi, Nemca Bjorna Paua, sa 6:1, 7:6.

"Ispao sam i pored dobre igre. U drugom setu sam čak imao i set loptu, ali jednostavno nemam sreće za žrebom", smatra mladi teniser,

"Izuzetno smo zadovoljni jer su se popravile vremenske prilike. Sa suncem dolazi i bolje radno raspoloženje. Danas ćemo trenirati svi punim intenzitetom na dva terena i očekujem da se igrači polako prilagode podlozi za meč. Sutra nas očekuje žreb i videćemo ko će da probije led od naših igrača", rekao je selektor Bogdan Obradović.

Reprezentativci Srbije odradili su dva dvočasovna treninga u sredu, a za četvrtak u 11 časova u gradskoj skupštini Benidorma zakazan je službeni žreb.

Imena igrača koji će se naći u žrebu stručni štab obeju reprezentacija odrediće neposredno pred početak meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d