Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2009.

04:45

Poraz i pobeda Aleksandre Krunić

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u treće kolo singla juniorskog turnira na Australian Openu, ali je ušla u drugo kolo dubla

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petnaestogodišnja Krunićeva u singlu je poražena posle velike borbe od druge nositeljke Rumunke Ane Bogdan rezultatom 6:4, 2:6, 6:3. Kasnije tokom dana ona je u drugoj rundi uženskih dublova, zajedno sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom, lako ponedila treće nositeljke Amerikanku Aleksandru Čerkone i ponovo Rumunku Anu Bogdan - 6:1, 6:2.

U četvrtfinalu dubla Krunićeva i Zanjevska igraju sa Ruskinjama Viktorijom Kamenskom i Karinom Pimkinom.

U prvom setu srpsko-poljska kombinacija je za samo 19 minuta slomila otpor favoritkinja, iskoristivši dve brejk-lopte. Drugi set potrajao je jedan gem i pet minuta duže, Čerkone i Bogdan su napravile jedan, ali su pretrpele tri brejka, a odlična realizacija na protivnički drugi servis bila je dovoljna da Krunićeva i Zanjevska pobede. Tako je 15-godišnjakinja ostala poslednja predstavnica Srbije u Melburnu.

Singl duel dve teniserke koje spadaju među mlađe u ovogodišnjoj juniorskoj klasi (Krunićeva tek u aprilu puni 16 godina, Rumunka je samo šest meseci starija) trajao je puna dva sata.

U prvom setu, daleko najdužem u meču (49 minuta), Rumunka je imala nešto više koncentracije i načinila tri brejka, jedan više od rivalke, kojoj nije bilo dovoljno ni pet asova.

U drugom setu Aleksandri je oslabio servis (ubacila samo 33 posto prvih servisa i dozvolila dva brejka u četiri gema), ali je na prijemu briljirala – ne samo što je oduzela drugorangiranoj sve servis-gemove, nego joj je prepustila samo tri poena!

Bogdan se u ključnom setu koncetrisala mnogo bolje i dozvolila samo jedan brejk (osvojila dva), što se ispostavilo dovoljnim.

Tako je devojka koja je rođena u Moskvi i živi u tom gradu, ali brani boje Srbije, meč završila sa tri poena više i jednakim brojem brejkova, ali poražena u ukupnom skoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu