Nova vest
Tenis

Petak, 13.06.2008.

17:57

Đoković u finalu posle 45 minuta!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Stela Artoa koji se igra na terenima Kvins kluba u Londonu, jer je u polufinalu lako eliminisao Davida Nalbandijana sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:0 za 45 minuta! U finalu će se sastati sa Rafaelom Nadalom koji je u dva seta savladao Endija Rodika 7:5, 6:4. U toku meča srpski teniser je napravio čak šest brejkova, što mu je obezbedilo drugu laku pobedu u završnici. Đoković i Nadal su se do sada sastajali 11 puta, a Španac je slavio na osam mečeva.

Od prvog do poslednjeg trenutka srpski teniser je dokazivao svoju dominaciju, osvojivši 12 gemova zaredom, pošto je Nalbandijan osvojio prvi i jedini gem u meču.

Već u trećem gemu Đoković pravi brejk, da bi do novog brejka došao čim mu se ukazala nova prilika. Srpski teniser je igrao veoma agresivno, tehnikom koja nije nimalo podsećala na duge poene koji su bili osnova njegove igre na Rolan Garosu. Nalbandijan je dosta i grešio, što je Đokoviću omogućilo da prvi set reši u svoju korist već posle 22 minuta.

Argentinac ni u nastavku meča ništa nije mogao da učini protiv razigranog Đokovića, kome je forhend išao od ruke, tako da je nakon nova 23 minuta Srbin meč rešio u svoju korist, ne dozvolivši protivniku da osvoji nijedan gem u drugom setu.

Jedini meč na travnatoj podlozi fanalisti Đoković i Nadal odigrali su u polufinalu prošlogodišnjeg Vimbldona, kada je Djoković predao meč
pri rezultatu 1:1 i vođstvu Nadala od 4:1 u trećem setu.

"Tada sam morao da predam zbog umora. Ove godine sam mnogo spremniji, zreliji i nadam se da ću to sutra i pokazati", istakao je Đoković.

Turnir "Stela Artoa" igra se za nagradni fond od 713.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu